3OPAH 1302 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1170 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da malo pomognem: Heheh Hvala Zorane. Htedoh da editujem prvi post da se lako moze videti kako projekat napreduje bez listanja po stranicama, ali zaboravih. Evo, azurirano. trreba li ti kaciga + BT za testiranje? ( Nolan 103 + BT ) ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Da malo pomognem: Heheh Hvala Zorane. Htedoh da editujem prvi post da se lako moze videti kako projekat napreduje bez listanja po stranicama, ali zaboravih. Evo, azurirano. trreba li ti kaciga + BT za testiranje? ( Nolan 103 + BT ) ;-) Sta, ne vozis se ovih dana zbog ovo malo kise? Hvala na ponudi, ali skupa je to igracka za mene. Nemam planove da je kupujem pa ce veza biti ipak zicana i obicne sluske+uradi sam laringofoni. Bez obzira, mozemo da se vidimo kad zavrsim projekat pa probamo kako radi sa sa tvojom kacigom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1302 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1170 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da malo pomognem: Heheh Hvala Zorane. Htedoh da editujem prvi post da se lako moze videti kako projekat napreduje bez listanja po stranicama, ali zaboravih. Evo, azurirano. trreba li ti kaciga + BT za testiranje? ( Nolan 103 + BT ) ;-) Sta, ne vozis se ovih dana zbog ovo malo kise? Hvala na ponudi, ali skupa je to igracka za mene. Nemam planove da je kupujem pa ce veza biti ipak zicana i obicne sluske+uradi sam laringofoni. Bez obzira, mozemo da se vidimo kad zavrsim projekat pa probamo kako radi sa sa tvojom kacigom. Naravno uvek! Mozes li malo i o finansijama, znam komplikovano je pa ipak, neku analizu! Hvala! ;o) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6199 Napisano Octobar 19, 2009 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Fibra, ugradio sam do sad u nekoliko kaciga slušalice i mikrofon na "boom" nosaču i nije velika komplikacija. Naravno da se rasturi cela ta skalamerija, slušalice se zalepe tačno na ona mesta gde izlaze kaiševi za kopčanje a mikrofon se provuče ispod bočnog sunđera i podesi tako da je kapisla negde oko usta. Na kraj kabla sam u početku stavljao male 3.5 mm stereo utičnice ali su toliko nežne da sam ih vrlo brzo promenio posle nekoliko kidanja u rukavicama Najbolja je kombinacija sa normalnim DIN 3-polcem. A za slušalice...neke ostvaruju veći zvučni pritisak - jače se čuju, neke slabiji...šta ti zapadne U mojoj Nolan kacigi stoje neke Genius, model ne znam ali čuju se odlično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Mozes li malo i o finansijama, znam komplikovano je pa ipak, neku analizu! Hvala! ;o) Nije sto je komplikovano, nego kod se trudim da bacim ili izgubim sve racune. Zdravije je. Kad se nesto radi za prodaju pravi se financijska konstrukcija, ovako kad se radi za sebe, iz ljubavi to nema mnogo smisla. Sto se ovog projekta tice za sada je sve prilicno jeftino. Asus sam kupio nov prosle godine za 18k din, a beli je kostao 15k din. Sad sigurno moze da se nadje polovan za 100tinak EUR. Touch Screen £19.50 GPS modul £25 USB Hub 500-600 din Aluminijumske ploce su mi ostatak Pactec PT-10 kucista od sintesajzera koje sam pravio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Fibra, ugradio sam do sad u nekoliko kaciga slušalice i mikrofon na "boom" nosaču i nije velika komplikacija. Naravno da nije, jedino sto me brine je sum vetra koji bi izbegao ako koristim laringofone. Najbolja je kombinacija sa normalnim DIN 3-polcem. Tebi je audio mono ili si mislio na 5-polni DIN? A za slušalice...neke ostvaruju veći zvučni pritisak - jače se čuju, neke slabiji...šta ti zapadne Da, zato sam i trazio preporuku. U mojoj Nolan kacigi stoje neke Genius, model ne znam ali čuju se odlično. OK. Hvala za tip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6199 Napisano Octobar 19, 2009 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Šum vetra? On je uvek prisutan, zato pojačaš jačinu zvuka i miran si. Na kablu od kacige do telefona - komunikatora namestio sam potenciometar kojim regulišem jačinu. Išao sam na mono verziju zato što je i komunikator mono. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Šum vetra? On je uvek prisutan, zato pojačaš jačinu zvuka i miran si. Ali ako piezo dovoljno dampujem sa svih strana a ostavim golu povrsinu koja ide na grlo, trebalo bi da kupi samo vibracije grla. Bar u teoriji. Ubedjen sam da je laringofon bolja varijanta. Sluske bih takodje probao dodatno izolovati. Imam one sundjer "krofne" sa starih sluski koje se naslanjaju na glavu oko uha. Ako sve uradim kako treba to ce mi dodatno utisati kacigu i izolovati sluske tj. usi od spoljnih zvukova. To su sve ideje koje treba ispitati u praksi. Ceka me jos dosta eksperimentisanja i improvizovanja, ali u tome i jeste draz grunfovanja. Zar ne? Ne zna se tacno sta ce na kraju ispasti, ali bice to neki "uredjaj za motor" ;D Na kablu od kacige do telefona - komunikatora namestio sam potenciometar kojim regulišem jačinu. Išao sam na mono verziju zato što je i komunikator mono. Ja sam audiofil pa cu pokusati koliko toliko dobiti pristojan kvalitet zvuka zbog slusanja muzike. 5-polni DIN mi zavrsava posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 19, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta kaze drugar za fiberglas: Napravis model od stiropora ili (bolje) od stirodura, namazes pva odvajacem, pa preko toga ide roving platno sa smolom. Kada se stegne ismirglas, a stirodur koji je sluzio za kalup istopis benzinom, tako da ostane samo kutija. On je dosta radio sa tim (bavi se prepariranjem zivotinja, pa mu cesto treba) i rekao je da je ovo ubedljivo najbolja varijanta, ako se radi negativ kalup mora da bude savrsen sto je teze nego sve ostalo, a ako hoces preko zicanog modela da izlivas kaze da je teze i losiji kalup ispadne nego kalup od stiropora. Usput iskopah i ovaj software za navigaciju, zanimljiv je zato sto radi pod linux-om i androidom, a koristi vektorske mape, ima i biblioteku za podrsku garmin mapa (koje su najbolje za srbiju): http://navit.sourceforge.net/ Za garminPC, prijavljuje da fali neki dll, to je bag i slobodno ga ignorisi. Takodje GPS mora da bude na com 1-13 ako se dobro secam. Posalji PP kada stignes do toga. Znam da ti software jos nije na redu ali zaboravice se, ovako je sve dokumentovano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta kaze drugar za fiberglas: Napravis model od stiropora ili (bolje) od stirodura, namazes pva odvajacem, pa preko toga ide roving platno sa smolom. Kada se stegne ismirglas, a stirodur koji je sluzio za kalup istopis benzinom, tako da ostane samo kutija. On je dosta radio sa tim (bavi se prepariranjem zivotinja, pa mu cesto treba) i rekao je da je ovo ubedljivo najbolja varijanta, negativ mora kalup da savrsen sto je teze nego sve ostalo, a ako hoces preko zicanog modela da izlivas kaze da je teze i losiji kalup ispadne nego kalup od stiropora. Hmm, sa platnom je sve lakse jer ispadne ravno i verovatno ne treba mnogo da se smirgla i poravnava. Ja imam punu kesu staklenih vlakana i pa sam mislio da ustedim na tome i da ne kupujem platno. Odvajac nebih koristio jer ce kalup biti i kostur kucista. Planiram da isecem laserom akril i preko da impregniram fiberglasom... videcu jos Da li je tvoj drugar mozda voljan da mi odradi fiberglasiranje sa tkaninom? Naravno, ne dzaba. Usput iskopah i ovaj software za navigaciju, zanimljiv je zato sto radi pod linux-om i androidom, a koristi vektorske mape, ima i biblioteku za podrsku garmin mapa (koje su najbolje za srbiju): http://navit.sourceforge.net/ Za garminPC, prijavljuje da fali neki dll, to je bag i slobodno ga ignorisi. Takodje GPS mora da bude na com 1-13 ako se dobro secam. Posalji PP kada stignes do toga. Znam da ti software jos nije na redu ali zaboravice se, ovako je sve dokumentovano. Super. Hvala za iskop. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 19, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je tvoj drugar mozda voljan da mi odradi fiberglasiranje sa tkaninom? Naravno, ne dzaba. Mislim da jeste, ali ako nije hitno sacekaj do veceras da se jos jednom cujem sa njim, trenutno je u radionici pa ne volim da ga cimam. Evo njegovog sajta: http://www.taxidermy-yu.com/ imas tu kontakt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ma, nije hitno. Duga je zima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marex86 1 Napisano Octobar 19, 2009 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ewo poshto sam i ja razmishljao o nekom owakwom projektu ali bi to ishlo u auto, nashao sam par softwerskih reshenja. Za glawnu aplikaciju sam nashao Centrafuse http://www.fluxmedia.net/Default.aspx Ewo owde ima wishe screenshot-owa http://www.fluxmedia.net/screenshots.aspx# A shto se nawigacije tiche koristim IGO PC, a i na PDA koristim IGO wec duze wreme. IGO PC verzija je definitiwno finger friendly za twoj touch screen. Imam oba programa pa ako te zanima mogu ti to proslediti, sa swe nashim mapama za IGO. Uhhh sad kad sam prochitao owu temu...... mislim da cu i ja pocheti sa radom na mom carputeru. Imam eeepc 701, sa polomljenim ekranom (koji je kupljen tako, samo za owu swrhu) ali moja ideja je da main unit ide negde u kasetu a display sa touch panelom na tablu auta. Srecno sa projektom, i ako zatreba neka pomoc wichi, praticu owu temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Centrafuse je super ali prednost RoadRunnera koji planiram da koristim je ta sto je open source pa je dosta ljudi ukljuceno u projekat. Postoji gomila raznih modula i nacina da se prilagodi specificnim potrebama, da se prikazu odredjeni parametri i sl. Samo jedna stvar... Posto je ovo moja tema, zamolio bih te da pises na Srpskom ili Engleskom. Jezim se "Srbenskog " pisma. Hvala na razumevanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 19, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... Jezim se "Srbenskog " pisma.... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19404 Napisano Octobar 19, 2009 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Posto je ovo moja tema, zamolio bih te da pises na Srpskom ili Engleskom. Jezim se "Srbenskog " pisma. Hvala na razumevanju. Samo ostro, fibra... :D Da se zna ko je gazda . Nego, sada sam malo dosao do vremena, pa sam procitao pazljivije sta si radio za vikend. Hoces malo detaljnije da objasnis kako si planirao da kompenzujes vibracije? Nisam bas najbolje razumeo tu ideju sa sajlama smotanim u spiralu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Nego, sada sam malo dosao do vremena, pa sam procitao pazljivije sta si radio za vikend. Hoces malo detaljnije da objasnis kako si planirao da kompenzujes vibracije? Nisam bas najbolje razumeo tu ideju sa sajlama smotanim u spiralu... Uh, malo je nezgodno objasniti. Probacu naci neku sliku. Foru sam ukrao na sajmu tehnike i mnogo mi se svidelo resenje. Sklop se sastoji iz 2 sine (gornje i donje) sa horizontalnim rupicama kroz koje je provucena celicna sajla. Sine sluze za montazu na komp u mom slucaju, a donji deo na motor. Sajla kad se provuce kroz te sine podseca na horizontalno polozenu oprugu. Zasto ovaj sistem... pa, gumeni damperi nemaju dovoljno veliku amplitudu, sto mislim da je bito u slucaju pada. Ovaj sistem sa sajlom ima. Sistem moze da se omeksa ili otvrdne promenom broja zavoja. Nisam ovo nikad pravio ali mi se cini kao jako dobar i relativno jednostavan sistem. Evo nasao sam sliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19404 Napisano Octobar 19, 2009 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uh, malo je nezgodno objasniti. Probacu naci neku sliku. Foru sam ukrao na sajmu tehnike i mnogo mi se svidelo resenje. Sklop se sastoji iz 2 sine (gornje i donje) sa horizontalnim rupicama kroz koje je provucena celicna sajla. Sine sluze za montazu na komp u mom slucaju, a donji deo na motor. Sajla kad se provuce kroz te sine podseca na horizontalno polozenu oprugu. Zasto ovaj sistem... pa, gumeni damperi nemaju dovoljno veliku amplitudu, sto mislim da je bito u slucaju pada. Ovaj sistem sa sajlom ima. Sistem moze da se omeksa ili otvrdne promenom broja zavoja. Nisam ovo nikad pravio ali mi se cini kao jako dobar i relativno jednostavan sistem. Meni ovo izgleda veoma zanimljivo. Mora ipak da se testira na vibracije sa velikom frekvencom i malom amplitudom. Po osecaju mi se cini da kondukciono mora da prodje bar 80% aplitude tih vibracija, a da ne smanjuje frekvencu ni najmanje... Za vibracije izuzetno niske frekvence (da ne kazem tek povremene ) sa jakim amplitudama (rupe, padovi itd...) mi se cini idealno. Ipak, ove prve su one nezgodne - izazivaju reset opreme i na duze staze je uniste... Mozda kombinacija sa ipak gumenim podloskama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marex86 1 Napisano Octobar 19, 2009 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Centrafuse je super ali prednost RoadRunnera koji planiram da koristim je ta sto je open source pa je dosta ljudi ukljuceno u projekat. Postoji gomila raznih modula i nacina da se prilagodi specificnim potrebama, da se prikazu odredjeni parametri i sl. Samo jedna stvar... Posto je ovo moja tema, zamolio bih te da pises na Srpskom ili Engleskom. Jezim se "Srbenskog " pisma. Hvala na razumevanju. moram malo off-a, jer je owo iritirajuce Poshto widim da je owo "twoja tema" zashto onda nisi lepo napisao u naslowu "moja tema zabranjeno je odgowrati na nju", i ako je twoja zashto je onda owde u jawnosti da swi mogu da je wide i odgowore. Kucaj kuci na swom kompu dnewnik i zadrzi je samo za sebe pa ce biti "twoja" "Srbenski", molim te zashto onda ti ne koristish srpski jezik, "ukljuceno", "moze", "prikazu", swe te rechi ne postoje u srpskom jeziku. Kao što vidiš ja mogu da kucam na "srpskom" to uopšte nije problem, ali sa takvim tvojim nastupom me nećeš na to ubediti. Da si jednostavno samo normalno to rekao, a ne ovako prozivkom, kucao bi i ћирилицом ако треба! Сад надам се можемо да наставимо са темом Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 19, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nasao sam sliku. Super fora, uopste nisam tako zamisljao i moze da se podesi i za visoko i niskofrekfentne vibracije. Samo treba sajle ucvrstiti (stegnuti ili zalepiti) u sine da se ne bi u samom spoju desavale vibracije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo izgleda veoma zanimljivo. Mora ipak da se testira na vibracije sa velikom frekvencom i malom amplitudom. Po osecaju mi se cini da kondukciono mora da prodje bar 80% aplitude tih vibracija, a da ne smanjuje frekvencu ni najmanje... Za vibracije izuzetno niske frekvence (da ne kazem tek povremene ) sa jakim amplitudama (rupe, padovi itd...) mi se cini idealno. Ipak, ove prve su one nezgodne - izazivaju reset opreme i na duze staze je uniste... Mozda kombinacija sa ipak gumenim podloskama? Bolji od gumenih podloski je silikon. Pravio sam svojevremeno noge za hard disk od silikonskog lepka i pokazao se savrseno. Super je sto je lepak, pa nije potrebno spajanje srafovima i sl. vec se samo nanese sloj lepka na povrsinu i primakne ovoj drugoj. Izmedju dve povrsine koje se spajaju sam postavio letvicu koju sam izvukao nakon lepljenja. tako sam dobio debeo sloj silikona koji je savrsen za ove prigusenje visokih frekvencija. Ne znam kako ovaj sajla sistem prigusuje visoke frekvencije, ali ako zafali tu je provereni silikon. Dobro bi bilo imati sve one uredjaje sto koriste Mythbusters-i, mada ce za testiranje posluziti i casa vode. Super fora, uopste nisam tako zamisljao i moze da se podesi i za visoko i niskofrekfentne vibracije. Samo treba sajle ucvrstiti (stegnuti ili zalepiti) u sine da se ne bi u samom spoju desavale vibracije. Nisam siguran da gustina zavoja utice mnogo na prigusivanje frekvencija, ali utice na amplitudu. Sajlu je najzgodnije fiksirati rednim klemama koje treba zalemiti za sine. Moze to i bolje, ali ovo mi se cini kao jednostavno i jefino resenje. Centrafuse je super ali prednost RoadRunnera koji planiram da koristim je ta sto je open source pa je dosta ljudi ukljuceno u projekat. Postoji gomila raznih modula i nacina da se prilagodi specificnim potrebama, da se prikazu odredjeni parametri i sl. Samo jedna stvar... Posto je ovo moja tema, zamolio bih te da pises na Srpskom ili Engleskom. Jezim se "Srbenskog " pisma. Hvala na razumevanju. moram malo off-a, jer je owo iritirajuce Poshto widim da je owo "twoja tema" zashto onda nisi lepo napisao u naslowu "moja tema zabranjeno je odgowrati na nju", i ako je twoja zashto je onda owde u jawnosti da swi mogu da je wide i odgowore. Kucaj kuci na swom kompu dnewnik i zadrzi je samo za sebe pa ce biti "twoja" "Srbenski", molim te zashto onda ti ne koristish srpski jezik, "ukljuceno", "moze", "prikazu", swe te rechi ne postoje u srpskom jeziku. izvini, ali ovaj deo ne razumem. Kao što vidiš ja mogu da kucam na "srpskom" to uopšte nije problem, ali sa takvim tvojim nastupom me nećeš na to ubediti. Da si jednostavno samo normalno to rekao, a ne ovako prozivkom, kucao bi i ћирилицом ако треба! Druze, nemas pravo da se ljutis. Kulturno sam te zamolio da prises ili na Srpskom ili na Engleskom. I zahvalio sam se na razumevanju. Ali ti izgleda nemas razumevanja ili neces da postujes moju molbu. Razumem da ti je win setovan na EN pismo pa da napises CH umesto Č, ali sta ce ti koji k**** W Сад надам се можемо да наставимо са темом Nadam se da mozemo. Dobrodosao si ovde ako postujes moju molbu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19404 Napisano Octobar 19, 2009 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan .... Razumem da ti je win setovan na EN pismo pa da napises CH umesto Č, ali sta ce ti koji k**** W Ako smem da pogadjam - na taj nacin dokazuje lojalnost nekoj grupi/organizaciji kojoj ime pocinje (ili ima u imenu) W... Obicno se klinci loze nesto u tom stilu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 19, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da ofujem... ali to "W" je grozno iritirajuće! Mogu da razumem još nekako da je nekome kada kuca SMS lakše i brže da 1x stisne "9" nego 3x "8", ali kada ima celu tastaturu pred sobom.....c,c,c,c... E sad nazad na temu Ovaj način sa sajlama mi se čini izuzetno zanimljiv! Nije ni nešto komplikovan da se napravi, a deluje više nego pouzdano. E sad, koliki prečnik "krugova" planiraš da bude u tvom slučaju? Verovatno će eksperimentisanje doneti pravu meru, ali bar onako, "odokativno"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Uh, nedostaje mi jako puno parametara cak i za grubo odredjivanje i testiranje "na suvo". Krajnja tezina uredjaja je nepoznata kao i precnik sajle. U svakom slucaju probna platforma ce moci primiti vise razlicitih debljina sajle u guscem ili redjem rasporedu pa cu malo da se igram. Druga bitna stvar koja sigurno jako utice na vibracije je tacka montaze. Ocekujem vece vibracije ako se nosac pricvrscuje na ojacanje upravljaca nego ako se pricvrsti negde kod nosaca upravljaca. Mozda bi ova amortizacija sa sajlama mogla da se smesti dosta nize od ploce nosaca, a na ploci da se nalazi silikon za fino peglanje vibracija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 19, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Fibra, svaka čast na entuzijazmu, majke mi Mene od sličnog grunferaja iskreno odbija jedino "budžastost" cele naprave, koja će, bar po meni, biti glomazna za "na motor". No, to je svakako samo moje mišljenje i to, o napravi za koju ću svoje konačno mišljenje imati tek kada je vidim kod tebe montiranu A videću je 100%, sudeći kako si počeo Samo napred! Moje pitanje je, da li bi sa hardverske strane mogao da za sličnu namenu (da ne kažem istu), posluži WinCE računar? Mislim da bih na relativno lak način mogao doći do jednog sjajnog primerka sa ugrađenim GPS-om, BT i Wifi-jem, sa touch ekranom od 7". Koji i kakav softver staviti na njega? Da ima neki lepi frontend? Za GPS svakako I-go, za muziku i ostalo valjda nije problem... Najveći problem od svega je što je ceo WinCE na KINESKOM! Greškom je donesen jedan takav primerak i sad ne znaju šta će sa njim. Može li se to IKAKO prebaciti na engleski? AKo i ne može, softver koji bi se instalirao na njega bi radio na engleskom... EDIT: Auh, izofovah ti temu, tek sad kontam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...