Jump to content

Moto Zajednica

Zha dlaku shinko

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Jutro, Amsterdam, cekam na semaforu za lijevo...

Presao sam vec 59,2 km i ostalo mi je jos nekih 800 metara do firme.

Avenija na kojoj sam ima na toj raskrsnici ukupno 10 traka, 3 za pravo i po jedna za lijevo i desno, u oba smjera.

Ja sam u lijevoj, uz desnu ivicu trake, cekam iza jednog auta (bakica), ne znam zasto (inace uvijek stanem prvi).

Pali se zeleno, bakica ne krece. Ja je zaobidjem s desne strane i krenem lijevo preko raskrsnice. Zeleno gori vec sigurno 4-5 secundi.

Taman krenem razvlaciti drugu, kad mercedes iz suprotnog smjera nalece (kroz crveno) i vrijeme pocinje da se broji u milisekundama. On zabada prednji kraj do samog asfalta, ja vidim da nema sansi da stanem, dizem desnu nogu, da mi je ne smrska, kontam kako da letim i pun gas. Vrijeme ponovo ide normalno. Nisam mogao da vjerujem da sam prosao.

Iako je kocio kao manijak, proletio je kao djule iza mene. Da me potrefio, skenjo bi me katastrofalno. Sreca da je kocio, te mi dao taj extra nanosekund.

Svakog dana, pa i ovog, prolazi puno auta tako kroz crveno, ali ih sve na vrijeme vidim. Ovaj put me skenjala bakica sa svojim ne kretanjem i odvukla mi paznju, samo na kratko, dovoljno da predjem tih 20 metara vjerujuci u zeleno.....u koje inace nikad ne vjerujem.

Nema opustanja drustvo! Moze skupo da kosta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Uff, dobro si prosao! ;)

A sto se ostalog tice, valjda smo svi naucili: nikada ti nije dovoljno zeleno i nikada nemas prednost!!

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

U jbte, ovo je baš bilo Ža dlaku (dlakicu) šinko.... šta dalje reći  ??? Ma to te dačmeni mrze pa poslali lika da te skenja !  :D (bolje da se malo našalim nego u bedak)

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Meni se  prosle nedelje takodje desila "za dlaku" situacija, najgora od kad vozim. 

Idem krivudavim putem koji je slabo opterecen saobracajem, nigde nikoga. Nizem krivine jednu za drugom , ulazim u desnu krivinu i negde na pola krivine vidim auto ide prema meni SKROZ u mojoj traci, bukvalno do ivice. Ja u prilicnom nagibu, lagano kocim, ne smem jace, bezim uz desnu ivicu, racunam pomerice se i imam mesta za prolaz, ali ne... nastavlja covek svojom putanjom direktno na mene. Na par metara od mene krece da se pomera, bukvalno sam prosao na milimetar pored auta, vec sam video kako ga udaram. Ljudi, ja sam se ziv usro, morao sam da stanem na par minuta da se priberem, sav sam se tresao.

I sada mi nije jasno sta je trazio uz svoju levu ivicu puta u sred krivine i zasto se nije pomerio kad me je video.... da sam vozio auto umesto motora, ne bi stigao da se skloni, bio bi direktan sudar :(

Ček, to u Holandiji lik prošao na crveno koje mu se upalilo 5 sekundi ranije???

Mozda je bio neki Srbin gastarbajter....ali s druge strane, kad bih tako rezonovali, onda bi Srbi ovdje vec odavno imali neki SAO Juzni Amsterdam, ili tako nesto.  ;D

Da ne grijesim dusu, zna da se desi da dodjem do posla i nazad, a da ne vidim nikog da je prosao kroz crveno.

Ovo jutros mi je vec drugi put da sa semafora krenem, prodjem raskrsnicu, onda iza mene prodje jedan kroz crveno, pa tek onda ostali iz moje kolone. Samo sta sam prvi put na vrijeme snimio kamikazu, na vrijeme odvrnuo gas i prosao bez trzanja.

@aca-pn

Mozda mu je pozlilo, ili je englez, ili nema mozga....nikad se ne zna, ali kad te zvekne, zveknuo te.

Sto se tice pribiranja, ja sam jutros bio totalno izgubljen. Okrenuo sam se i posao za njim. Naravno nisam ga nasao, ali sam udario ramenom u retrovizor od kombija koliko sam se bio izgubio. Najpametnije je upravo stati i pribrati se.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

@ GhostMile

Ma to si ti uletio u MATRIX zonu. ;D Sva sreca da se tako zavrsilo,nedo bog vise takvih situacija. :o A bakutanere pusti ispred sebe,da ociste minsko polje. ;D ;D ;D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ima dana kada pola ljudi zaboravi kako se vozi.. dal je mesec il retrogradni merkur... kad provalim da su poludeli, kvacilo druga i oci ko sarme... a zbog takvih situacija je dobro imati vecu kubikazu, zlu ne trebalo...

ima dana kada pola ljudi zaboravi kako se vozi.. dal je mesec il retrogradni merkur... kad provalim da su poludeli, kvacilo druga i oci ko sarme... a zbog takvih situacija je dobro imati vecu kubikazu, zlu ne trebalo...

Da li je casa polu-puna ili polu-prazna?

Ja kazem, ima dana kad ljudi voze normalno, dal je mjesec ili retrogradni merkur...kad provalim da su normalni, kvacilo druga i oci ko sarme... nesto tu nije u redu.  ;D

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Transalp

Jutro, Amsterdam, cekam na semaforu za lijevo...

Presao sam vec 59,2 km i ostalo mi je jos nekih 800 metara do firme.

Avenija na kojoj sam ima na toj raskrsnici ukupno 10 traka, 3 za pravo i po jedna za lijevo i desno, u oba smjera.

Ja sam u lijevoj, uz desnu ivicu trake, cekam iza jednog auta (bakica), ne znam zasto (inace uvijek stanem prvi).

Pali se zeleno, bakica ne krece. Ja je zaobidjem s desne strane i krenem lijevo preko raskrsnice. Zeleno gori vec sigurno 4-5 secundi.

Taman krenem razvlaciti drugu, kad mercedes iz suprotnog smjera nalece (kroz crveno) i vrijeme pocinje da se broji u milisekundama. On zabada prednji kraj do samog asfalta, ja vidim da nema sansi da stanem, dizem desnu nogu, da mi je ne smrska, kontam kako da letim i pun gas. Vrijeme ponovo ide normalno. Nisam mogao da vjerujem da sam prosao.

Iako je kocio kao manijak, proletio je kao djule iza mene. Da me potrefio, skenjo bi me katastrofalno. Sreca da je kocio, te mi dao taj extra nanosekund.

Svakog dana, pa i ovog, prolazi puno auta tako kroz crveno, ali ih sve na vrijeme vidim. Ovaj put me skenjala bakica sa svojim ne kretanjem i odvukla mi paznju, samo na kratko, dovoljno da predjem tih 20 metara vjerujuci u zeleno.....u koje inace nikad ne vjerujem.

Nema opustanja drustvo! Moze skupo da kosta.

Znaci ti si u ADamu, dobro, sada se necu osecati usamljeno kada vezem ladju, i vidim marsovce na transalpu!

Ma da ja nisam imao slicnih problema, ali sam barem tri puta mogao da izgubim glavu. Sta da radim, nisam navikao na toliko bicikala!!!

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Transalp

Jesi ti neki mornar, pa svratis po nekad ili...

Da, mornar! Radim Amsterdam- Budimpesta - Amsterdam vec tri godine!!! Bas sam juce krenuo iz Peste, a u Amsterdamu cu biti 10., 11. i 12.oktobra!!!

• Drug član, 2780 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Imao sam takvu situaciju i izvukao koleno , ali me je potrefio u rezervoar. Palac desne ruke je pri iskakanju sa motora ostao gde je bio i rezultat Benediktov prelom.

7 puta su mi ga namestali tj. lomili. Ali zato i dan-danas zna da se ukoci. :(

• Drug član, 2780 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Benediktov prelom

Kad ovo gugluješ ne dobije se ništa. Šta je to?

roUwA_benediktov.jpg

Prelom u blizini zgloba, pa sam imao extenziju spoljasnu kroz falangu gornju i zato se smicao palac X puta pa pri tom shebao omotac tetive.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja