Jump to content

Moto Zajednica

pad na organizovanom putu Beograd Arandjelovac (opet ja po ko zna koji put)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 726 postova

Malo mi je krivo što su neki članovi iskritikovali Marka kao ...trebao si ovo, nisi smeo ono itd....

Marko ne postoji član na ovom forumu koji nije ispravljao krivinu, koji je besprekoran vozač bez i jedne greške u životu!

Niste se držali pravila da svako mora usporiti dok ne vidi kolegu koji vozi iz njega. Proći 10km pa tek onda shvatiti da nema poslednjeg!! To se moglo desiti nekome i iz sredine kolone ako je razvučena a učestale krivine sa slabom vidljivošću...Vozač iza pomisli da je kolega ispred ubrzao i pretekao za jedno mesto a on leži u jarku.

Zato postoje pravila grupne vožnje a BJB nas sa svojim vožnjama i u praksi obucava! 10-15min. dogovora pre polaska znači mnogo za sigurnost jer poslednji neće morati dodavati gas i ako nema motor za takvu vožnju, znajući da će ga kolege sačekati na prvom zgodnom mestu i promeniti brrzinu grupe!. Ne ulaziš u sledeću krivinu dok kolega iza ne izađe iz poslednje, osim ako je dupla. Prvi će morati usporiti kada vidi da se grupa razvlaći jer svako čeka kolegu iza u retrovizoru!

Kada smo bili na Tari Dexterr kao redar je na eRini držao poslednje mesto iza najsporijeg (par na kruzeru koji nije mogao obarati u krivini) svo vreme....

Vožnja 'svako za sebe' a u grupi je pogibeljna.

Marko želim ti bezbolan i brz oporavak! Vežba se ceo život. Kada god se neplanski vozikam vežbam 'obrnuto skretanje' na zamišljenim preprekama samo da bih stekao naviku...isto tako,  ustajanje sa motora u pokretu i bezbroj drugih ., Nadam se da cu te 'dobre vozače' videti sledeći put na kursu bezbedne vožnje koji drži BJB!! Shvatiće koliko nisu u pravu što su toliko sigurni u sebe i kritikuju druge!

Bez namere da bilo koga uvredim....vaš kolega koji svima želi dobru i sigurnu vožnju i što više km puteva po lepom vremenu!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

@Zemunac

Veoma lijep i poucan post,samo ne znam odakele ti i zasto ti treba ova recenica: "Malo mi je krivo što su neki članovi iskritikovali Marka kao ...trebao si ovo, nisi smeo ono itd...."

Niko ovdje Marka ne kritikuje ili omalovazava,vec samo konstatujemo da se tudja iskustva trebaju uvazavati radi bezbjednije voznje, pogotovo motocikla.Motocikl je dovoljno opasna "sprava" i kad stoji,a kamo li kada se krece.Ja sam konkretno nakon 35 godina "iskustva" voznje motocikla imao pad u kojem sam polomio kljucnu kost i "fino" se zdrljao, upravo gledajuci u kolegu ispred sebe.

Prema tome bolje je da se ucimo na tudjim greskama (nedo bog nikom) nego na svojim. ;)

A to kad kaže uplašio to je više usr`o  Zelenko

Prvi deo puta smo stvarno išli jako sporo, do 60. Drugi deo puta je Oblivion ubrzao na zahtev ekipe

Jbg, izvinjavam se, kad mi ne radi brzinomer pa je tesko proceniti brzinu na otvorenom putu.

Vožnja je bila super, ja se ne žalim!  :)

Zbog ovih postova sam i napisao 'malo'...ostali su i dobronamerni i produktivni. Mislim i da je Dimac dao dobar komentar!

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Izvini a šta smo mi to rekli? Dečko je bio na motoru od 500 kubika, prvi deo ture smo išli 50-60, on verovatno nije vadio motor iz treće a ja iz druge! Uostalom imali smo daleko slabije motore u ekipi, imali smo čak i skuter od 125ccm pa se dečko nije žalio na brzinu, štaviše on je krenuo sa bržom ekipom i odmakli smo ovim drugima.. Ja se nisam žalio na brzinu, drugi (mislim da je čak Marko tražio da ubrzamo) su to tražili.

Svaka čast Dexxteru i tebi ali nismo svi isti, krenuli smo da se vozimo, da sam hteo da vozim 20km/h krenuo bih biciklom a ne motorom.

Nemoj da nas osuđuješ jer nisi bio tu.

Dobro...Hajmo ovako....kako Vama dozvoljavam kritiku na to što nisam dobro pročitao i prokomentarisao, dozvolite i vi meni tvrdnju da nikoga nisam hteo osuđivati...

Greška u koracima...je li to u redu?

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Dobro...Hajmo ovako....kako Vama dozvoljavam kritiku na to što nisam dobro pročitao i prokomentarisao, dozvolite i vi meni tvrdnju da nikoga nisam hteo osuđivati...

Brate, samo opusteno. ;D ;D ;D

Normalno nema ljutnje. Jedno sam sa ovoliko godina naucio...uvek i svako može pogrešiti a glupo bi bilo da sa moje strane nastavljam gledajući da dokažem da sam ja u pravu a nisam bio sa vama!

Meni se samo svidelo što je marko bio iskren jer kome se od nas tako nešto nije desilo.

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Brate, samo opusteno. ;D ;D ;D

Ma sve je ok samo nemoj odmah da pomišljaš na najgore, desilo se jbg, pao dečko, nije išao brzo niti je bilo ''znate šta sad nećemo da spuštamo ispod 120km/h'', niko nikog nije terao da vozi brzo, vozimo kako kome odgovara i to je to..

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

treba lepo da kupi afriku pa i ako ispravi krivinu samo da gas i izadje na put kad ponovo naidje na njega. a ne moraa ni da ide putem ;D ;D ;D

ja od kad vozim afriku sve jedno mi je da li idem uzduzno ili poprecno :) :) :)

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

@lencuga

ja vozim XL500, afrika je lep motor, ali xl-ka je ipak klasa za njega  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D (shala naravno, samo sam ljubomoran doci ce i afrika jednog dana osim ako ne bude yamaha ST  :o :o :o :o :P)

a sad ozbiljno, virtuelno sam prosao skole bezbedne voznje koje se ovde na bjb-u mogu naci, ali cu posetiti i ziva predavanja, znate ono kako kazu virtuelni sex i sex nisu isto :) (virtuelni shtaaa??)

svi saveti su dobrodosli shto da bi ja naucio nesto, shto da drugi nauce na mojim greskama (ako to moze onda sam ja enciklopedija znanja :) )

Inache ovde je bilo dosta prozivki lokalnog tipa, shto ste verujem svi ukapirali, ali tako se mi zezamo.

Hvala svima na lepim zeljama i savetima, mada bi mi jedan KTM mnogo vishe pomogao  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

vidimo se na prolece, a i na zimu ako stavim druge gume ;)

Upravo su javili da ce ovakvo vreme biti do kraja septembra pa vam zavidim...iskoristite to maxsimum...ma samo se setite onih dosadnih kišurina!

Marko može i kao suvozač a ja u horizontali samo plafon i na grudima lapće-topće pa nabadam..još samo nekoliko meseci tako, šta je to!!

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

E, bre imenjace, nema me na forumu 7 dana, a ti napravi frakturu... :(  bas mi je zao, ali super si prosao, mogao je da u kontra traci bude onaj uffov drugar sa autobusom... ;D Lezi malo odmaraj, pa da vidis kako se slatko vozi zimi...

• Drug član, 1392 postova

treba lepo da kupi afriku pa i ako ispravi krivinu samo da gas i izadje na put kad ponovo naidje na njega. a ne moraa ni da ide putem ;D ;D ;D

smucilo mi se velicanje afrike

kao i golfa dvojke

da se kladimo da cu ja sa xl500 da prodjem svuda gde i ti sa afrikom ?

samo sto ti sa krmacom neces proci svuda gde i ja

ako vec pricate o offroad voznji pricajte o tezini vozila jer je to najbitniji faktor

• Drug član, 1392 postova

E, bre imenjace, nema me na forumu 7 dana, a ti napravi frakturu... :(  bas mi je zao, ali super si prosao, mogao je da u kontra traci bude onaj uffov drugar sa autobusom... ;D Lezi malo odmaraj, pa da vidis kako se slatko vozi zimi...

lepo si mu rekao

evo kako njegov motor treba voziti  ;D

Igrom slučaja teram i ja tu Afriku i postoji kod nje ozbiljna mana. Prvo to je više putni enduro no  što je klasičan kao TDM. Večina nas vlasnika stavljamo gume za asfalt i tako i štelujemo ogibljenje jer nas interesuje prvenstveno njena putna udobnost a to je da možeš razvući i 300-400km bez stanke. Kada sa takvom opremom siđeš van puta, možeš samo blaži off-roud.

XL500 je klasičan enduro i uvek na sebi ima opremu za zbrda-zdole, kramponke i dr...ta dva motora se ne mogu upoređivati. Lenčuga je iskoristio neko naše interno sektaštvo, ne verujem da je mislio ozbiljno.

Sa svakim se može pogrešiti i pasti a svaki se može i bolje koristiti. Teram ja i Apriliu  Mille ali trkalice su za poseban vid uživanja!

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Afrika i XL se ne mogu porediti po prohodnosti. Igrom slucaja ( u stvari zelje) imam i jedan i drugi motor, gde idem XL-om nema sanse da proteram Afriku, ipak je to pretezak motor za bilo kakav ozbiljniji offroad. U rukama vestog vozaca XL moze da se vozi skoro kao kros motor.

• Drug član, 2265 postova

smucilo mi se velicanje afrike

kao i golfa dvojke

da se kladimo da cu ja sa xl500 da prodjem svuda gde i ti sa afrikom ?

samo sto ti sa krmacom neces proci svuda gde i ja

ako vec pricate o offroad voznji pricajte o tezini vozila jer je to najbitniji faktor

Amin, jedino ako mozda afrika ima krila ili tako nesto (mislim sigurno ima, samo sto mi obicni smrtnici to ne znamo ::)), i meni vec pocinje da ide na zivac.

Pa lakse sam prolazio kroz blato sa kineskim kruzerom, i manje mi se motor koprcao, samo zbog kilaze. Super je to mozda motor, odlican za put, ali za offroad, manite me te price.

Gde ona prodje, proci ce i bilo koji drugi motor, za utabani makadam i skuter je dovoljan.

Enduro preko 200kg, po meni i nije enduro, jedino da se stave kramponke da je to vadi, ali ne znam koliko je onda bezbedna i povozna na putu, a za to je ipak prvenstveno namenjena.

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

@Blackbite, prvo kupi motor pa komentarisi tudje ;D

@uff, ne kladim se kad znam da cu izgubiti ;D ;D ;D

@Zemunac, naravno da sam mislio neozbiljno, mada im nisam ja kriv sto nemaju afrike :) :) :)

• Drug član, 2265 postova

@Blackbite, prvo kupi motor pa komentarisi tudje ;D

@uff, ne kladim se kad znam da cu izgubiti ;D ;D ;D

@Zemunac, naravno da sam mislio neozbiljno, mada im nisam ja kriv sto nemaju afrike :) :) :)

A i to sto kazes. :D

Jbg, lencugo, dosadise ljudima afrikanci, a ti si sam dosao na penal. ;)

A sto rece mile, jedino da das krug, pa ti mozda bude oprosteno. :D

Crni, često prođem kroz Pazovu(e) i budi siguran da ću te kontaktirati u vezi tvoje želje...ali da znaš ovog puta necu skoro, ima razloga, možda na proleće!

Samo moraš pripaziti, navlaka zaista postoji...Meni je bila izuzetno ružna da bi me upravo sa svim svojim manama na jedan osvojila karakterom! Kao neka riba koja nije ljupka plavuša a vi se u nju zacopate baš zbog nje same a ne njenog izgleda!

Krivo mi je što sam nepokretan...veruj vec bi se videli za koji dan, pa pao bi i zajednički đir oko Vrdnika!

Marko izvini na OTe!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja