Jump to content

Moto Zajednica

SUPERMOTO SRBIJA

Recommended Posts

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: KTM Lc4 640sm

Evo i ja da se ukljucim u temu. Ja vozim yamahu xt125x pokusavao sam da sljdujem ali sam svaki put koristio zadnju kocnicu i svaki put mi blokira zadnji tocak (kako sam shvatio to ne bi smelo da se dogodi) ali mi dobro ide i tako. Zanima me kako da zapocnem slajdovanje sta da koristim kocnicu, kvacilo ili sta vec, ako moze neko da mi opise u detalje bio bih mu unapred zahvalan.  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Naglo puštanje kvačila pri šaltanju, ranom, na dole i umereno doziranje zadnje kočnice da pripomogne

uspoavanju zadnjeg točka do gubitka prijanjanja. Kod tebe zbog male zapremine i male inercije motora

ovo sa šaltanjem možda mora malo extremnije. Probaj na nekoj zemlji prvo dok ne stekneš osećaj.

I na mokrom je lakše samo terba da paziš da ne preteraš.

Naravno, sve vreme kočiš prednjom da bi usporio motor za skretanje - malte ne nevezana operacija

sa baratanjem zadnjim krajem.

Ako probaš bez skretanja, može da se desi da zadnji kraj krene da šeta levo desno.

• U prolazu, 53 postova

Naglo puštanje kvačila pri šaltanju, ranom, na dole i umereno doziranje zadnje kočnice da pripomogne

uspoavanju zadnjeg točka do gubitka prijanjanja. Kod tebe zbog male zapremine i male inercije motora

ovo sa šaltanjem možda mora malo extremnije. Probaj na nekoj zemlji prvo dok ne stekneš osećaj.

I na mokrom je lakše samo terba da paziš da ne preteraš.

Naravno, sve vreme kočiš prednjom da bi usporio motor za skretanje - malte ne nevezana operacija

sa baratanjem zadnjim krajem.

Ako probaš bez skretanja, može da se desi da zadnji kraj krene da šeta levo desno.

Hvala ti na odgovoru.. Malo pre sam probao, pun gas sve do nekoliko metara od krivine, stiskam kvacilo smanjujem za dve brzine dole (posto kada smanjim za jednu ne dolazi do proklizavanja) pustam kvacilo i gle cuda zadnji tocak pocinje da proklizava ulecem u krivinu kao pravi sm vozac  :). Jos samo da nabavim jacu masinu i mogu da vam se pridruzim na treninzima i trkama  :). A da baratam zadnjim krajem sam naucio sa proklizavanjem na kocnici :).

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Probaj i sa šaltanjem jednom na niže + zadnja kočnica. Nemoj da je zabodeš nego dodaj malo po malo,

trebalo bi da popusti. Ovo može da ti zaattreba u krivini u kojoj ne treba da se šalta dve niže za izlazak.

A izlazak je važan kao i ulazak.

• U prolazu, 53 postova

Probaj i sa šaltanjem jednom na niže + zadnja kočnica. Nemoj da je zabodeš nego dodaj malo po malo,

trebalo bi da popusti. Ovo može da ti zaattreba u krivini u kojoj ne treba da se šalta dve niže za izlazak.

A izlazak je važan kao i ulazak.

To moram probati samo da se poboljsa vreme. Kada smanjim za dve onda na izlasku iz krivine moram da dignem jednu tako da tu gubim dosta.

• U prolazu, 53 postova

Zdravo kolege, treba mi pomoc oko izbora guma za mog KTM-a 640 supermoto. Koje su po vasem misljenju najbolje gume za agresivnu ulicnu voznju i poneki odlazak na karting stazu (planiram da 1-2 puta mesecno idem Adu ili Kulu) :nanana::zdravo::moto3:

• U prolazu, 53 postova

CONTIFORCE SM - moja preporuka!

Pisao sam vec o razlici sportskih guma za R motore

i SM pa da se NE ponaVljam... POZZ

Hvala na preporuci :) znam ja sve modele sm guma i razliku ali me ipak zanimaju vasa licna iskustva. Reci mi jel CONTIFORCE SM spicasta po sredini ?

• Drug član, 3000 postova
  • Motocikl: FleXeR

Imas ContiAttack SM , ContiTwist SM i ContiForce SM

Sve tri su ulicne tj. DOT, ali prva najmeksa, pa force i na kraju twist za male kubikaze predpostavljem da si

nju vozio.....

http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/motorcycle/themes/motorcycletires/supermoto/supermoto_en.html

• U prolazu, 53 postova

Imas ContiAttack SM , ContiTwist SM i ContiForce SM

Sve tri su ulicne tj. DOT, ali prva najmeksa, pa force i na kraju twist za male kubikaze predpostavljem da si

nju vozio.....

http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/motorcycle/themes/motorcycletires/supermoto/supermoto_en.html

Aha, twist sam ja koristio. Odlicna guma, sada cu najverovatnije da se opredelim za ContiAttack Sm. Koliko si platio ti tvoje gume i jel znas koja je cena Attack sm ? :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja