vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Prica uvek pocinje, kao , bio jednom jedan zec i jedan bandit..... Mislim da su mnogi vec videli i bili na ovim relacijama i u ovim mestima, ali stavljamo ove fotke za one koji jos ovo nisu videli a hoce, zato nema puno pisanja vec samo malo lepih slika. Pre svega Ohrid a onda preko planine Grdelice na Prespan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Onda malo po Makedoniji kao Bitola, Veles, Kocani, Kavadarci itd... pa sve nazad do Ohrida. Par dana prodje a mi se zaputismo prema Albanij koji zovi shiperia(malo se drukcije pise). Malo cu se zadrzati na opisu Albanije. Naime, nas plan je bio da idemo na jedan dan do Draca i nazad. To se nije desilo jer je moj prijatelj Milan, koji inace vozi bandita sa Australijskim tablicama, zaboravio da ponese vozacku i saobracajnu i td... a znate kako je uci u ozbiljne zemlje bez urednih papira kakva je Albanija. E, tu smo napravili okret pa nazad za Makedoniju. Posle dva dana sespremamo i uz manje ili veceperipetije ulazimo u Albaniju preko prelaza kod sv. Nauma. Tu nailazimo na jedini Albanski grad na Ohridu. Pijemo kafu i konstatujemo da je gradic ok. Solidno sredjen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Odatle idemo dalje ka Valoni. Tu smo odlucili da malo odmorimo jedemo i prespavamo u nekom jeftinom smestaju. Put kroz Albaniju, zapravo postoje oko 4 puta koja su asfaltirana i novouradjena, i ona povezuju glavne, tj. vece gradove u zemlji. Svi ostali putevi su iz doba EnveraHodze i niju nizakakvo prevozno sredstvo, sem konja, magarca i dobre montbajka(sa kramponima). Tu nema tunela, zato se ide preko planina, koje moram priznati, nisu ni malo naivne. Dakle, trebalo nam je za nekoh 300km oko 6h voznje. Proci kroz ovu zemlju nije nikakav problem. Ljudi su ljubazni, ima dosta pumpi(cini mi se cesce nego u Srbiji). Nedao bog da vam se nesto pokvari, padnete pa sjebete se da nemoze dalje da se vozi.... ni sam ne znam kako bi se ta avantura zavrsila. Jednostavno tamo nema nikakvih servisa.Mozda u Tirani? Ali naravno samo za Mercedes!!! Zato ko ide ovom zemljom, oprezno! U ovom periodu avgusta meseca kada smo mi isli kola ima dosta na putu, jer je u tom periodu talijanski god.odmor, pa su svi albanski pecalbari ovde na odmoru. Dakle svaki drugi auto su talijansketablice. Kroz Albaniju nema sta da se mnogo vidi. Uglavnom dosta oskudna zemlja, siromastvo, prasina, blato i kanalizacija. Dolazimo nekako do Valone i shvatamo da nema privatnog smestaja u delu koji je namenjen turizmu. Samo hoteli, i to rekao bih da ih ima bar 100tinak. Uglavnom sve novo i u talijanskom fazonu. Prenociste sa doruckom 60evrica. Plaze su lepe, more ok. Sama Valona je uzasno ruzan grad. Tu se nalazi i luka. Puno prljavo. Tek od odredjenog kruznog toka krece lepsi deo sa hotelima. Sutradan put nas vodi opet preko planina i nekih planinskih turistickih mesta do juga Albanije, apreko grada Sarande. E tu me malo spopade muka kad ukapirah da od ovog grada do krfa nema mozda 10tak km. Ali nema granicni prelaz niti trajekt. Onda zaobidjosmo oko 150km okolo do najblizeg prelaza za greece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorki 51 Napisano Septembar 18, 2009 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda CX 500C Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta sad bi,taman sam se zacitao ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo se dokopali Igumenice i seli na trajekt, i skinuli cizme(malo su se ljudi razbezali) laknulo mi, ali stvarno!!! Najvise zbog loseg puta kroz Albaniju tj. jednog dela od 15km koji smo presli za 1h. Pomislih, da sam ratni zlocinac, verovatno da me u ovoj zemlji nikad ne bi nasli, niti trazili!!! Grcka, helas ili kako je nazivaju grci elada...sta reci... kad svi znaju. Lepo more, skupo pivo, jednom recju dobar provod. Tako u davna vremena Zevs ote Kerkiru (recna nimfa)cerku recnog boga, i odvede je bas na ovo ostrvo u jonskom moru, po kome i dobi ime. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Inace celo ostrvo je u plazama i to potpuno razlicitim. Sve je u maslinama i cempresima. Zaista predivno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Obidjo smo Vido, srpku kucu i grad Krf.Sjajno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Ahilon palata, u cas velike istorijske ljubavi, a namenjena cuvenoj SISI, koja je obozavala Krf pa nazvase ovu palatu po Ahilu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Onda jos malo plaza kupanja, nocnog zivota, provoda pa kuci. Ali, preko Vlasinskog jezera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 18, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Sve u svemu 15 dana, 4000km. Presli putem kojim je i srpska vojska prosla zime 1915, pa onda putem Soluna i juzne Srbije nekako se dogegasmo kuci. A za kraj jedna lepa slika Ohrid panorama!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4811 Napisano Septembar 19, 2009 Ne silazi, 5568 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam pre dve godine na Krfu i prelepo je za voznju motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Septembar 19, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da ste se odlicno proveli............lepo........ Vidim na jednoj slici http://www.bjbikers.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=42167.0;attach=89028 zensku osobu ..........koju poznajem........radila je kaficu "Slonce" u Zemunu.......ima prelepe plave oci i vrlo lepo telo.....na slici je gde je jedan od vas dvojice u narandzastoj majici.....eh, odmah do tog momka. Zavidim vam na prelepoj voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 506 Napisano Septembar 19, 2009 Zainteresovan, 437 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Marokanac, u pravu si. Devojka je iz Bg a dole radi u jednom klubu kao hostesa i td.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanozibandit 22 Napisano Septembar 20, 2009 U prolazu, 48 postova Lokacija: Zemun, Srbija Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan A onaj batica sto je bio sa tobom, to sam ja, Milan iz Brizbena. Nisi spomenuo ljudima da je ovo na kraju Vlasinsko jezero. Hvala ti za ovaj putopis i hvala svima sto su ga pogledali, imam ja jos slika, pa mogu da ti prebacim da stavis jos koju. Dogodine cemo opet negde. Samo da kazem da sam ja ovoga leta za dva meseca presao 11000km na motoru. Malo si onu Albaniju nahvalio, ali ono je rupa nevidjena, smetliste i ne bi nikome nikada preporucio da ode tamo, trebao si publici malo da docaras kako sam se ja osecao tamo, strajkovao sam gladju. Tad sam bio i vise nikad u Albaniju. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Septembar 26, 2009 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Lepo putovanje.Sa Grckom nema promasaja,prava zemlja za krivinarenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Octobar 8, 2009 Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Lepo....a sta znaci ono"radi kao hostesa itd..." 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Octobar 9, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Sve u svemu 15 dana, 4000km. Presli putem kojim je i srpska vojska prosla zime 1915, pa onda putem Soluna i juzne Srbije nekako se dogegasmo kuci. A za kraj jedna lepa slika Ohrid panorama!!! Da.Srpska vojska je prosla Albansku golgotu.Ubijali su ih Albanci zbog pusaka.Stoke. Inace,i danas u Albaniji postoje bande pa se ne propurucuju zabaceni putevi. Ja cu mozda ka Grckoj,iz pravca CG krenuti kroz Albaniju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...