Jump to content

Moto Zajednica

dva celavca,dva Saleta,dva Varadera...obisli Siciliju

Recommended Posts

• , 1322 postova

svaki dan smo vecerali u nekom restoranu obavezno,ovo drugo je bilo sve na brzinu,ima tu jos nesto i cestarine,130 eura brod Napoli - Palermo sa kabinom za spavanje,ulaznice za muzej i sl.

nosili smo komp sa sobom tako da smo preko neta bukirali smjestaj dan unaprijed gdje smo odlucili spavati.

tako smo imali i izbora u odnosu na neke cijene a spavali smo uglavnom u hostelima ili u kampovima koji su imali cvrst smjestaj a to je u nekom prosjeku bilo 20 € po glavi.

Sasa, ne bi bilo lose ako bi mogli izbaciti podatke lokacija gde ste spavali ,hranili se ,neke posebne karakteristike na sta bi trebalo obratiti paznju na ovakvom putu, ako bi neko eventualno odlucio da napravi slicnu turu iduce godine.

u bilo kojem gradicu na moru postoje auto kampovi i u 90 % slucaja imaju bungalove sa cvrstim smjestajem.

ti smjestaji su svi oko 20€ po osobi i bas svaki kamp ima WI-FI.

kada sam jos prosle godine planirao putovanje,naslusao sam se raznih prica o mafiji,kradjama i slicnim stvarima ali kada sam stigao tamo uvjerio sam se da je Sicilija postala prava turisticka destinacija i da su jednostavno nanjusili kako mogu zaraditi lovu od turizma.

turista ima bezbroj,tocnije na svakom koraku,i to onih pravih koji imaju lovu (englezi,francuzi,njemci,holandjani) i nikakvih problema nije bilo

po meni je najkriticniji Palermo jer je to milijunski grad pa naravno da ima svega i svacega.

ako idete motorom,najpametnije je izabrati spavanje u auto kampovima jer su vam motori odmah kraj vas.

jos nesto,kod njih ne mozete parkirati motor kao kod nas gdje hocete nego samo na mjesta koja su obiljezena za motore a to moze biti (ako nija kamp) i 200,300... metara dalje od sobe gdje spavate.

GPS,odnosno Garminova karta je radila SAVRSENO i da nije bilo toga,izgubili bi puno na vremenu a da ne spominjem da nema sanse da nadjemo adresu smjestaja bez toga jer ni dan danas 95% Talijana nezna niti jedan strani jezik.

sto se tice jela,ne mozes promasiti,pizza i pasta su jako dobre i sigurno jelo da ne ostanes gladan.

jelovnici su im uglavnom samo na talijanskom pa ni neznam sta bih narucio a naravno,malo koji konobar zna engleski  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 166 postova

Havala Sale,ovo ce verovatno nekome biti od velike koristi mada su moja trenutna razmisljanja za iducu godinu usmerena ka Turskoj, mada do sledece sezone ima dosta vremena mozda se i prdomislim ;)

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

jer ni dan danas 95% Talijana nezna niti jedan strani jezik.

E to sam  primjetio pa sam pomislio da mi je engleski mnogo los ;D A sta li je to ,neki njihov ponos im neda ili..

• , 1322 postova

jer ni dan danas 95% Talijana nezna niti jedan strani jezik.

E to sam  primjetio pa sam pomislio da mi je engleski mnogo los ;D A sta li je to ,neki njihov ponos im neda ili..

tko zna...naucit ce oni sve samo jos malo da namirisu lovu kao sto su i ovi oko Trsta  ;D

• Zainteresovan, 726 postova

Hajde da pokušam odgovoriti...

Dve godine sam živeo u Italiji u gradu Bolonja u centru severnog dela republike. U samim turističkim organizacijama  jedva natucaju ali mogu se pronaći oni koji znaju engleski. Verujte mi u Firenci, grad-muzeju veoma malo vodiča mogu da prevedu ono što vam napamet izgovaraju. Nešto je drugačija slika na najlepšem planinskom mestu u Evropi a to je granica sa Švicom, + dole sa Francuskom a gore sa Austrijom,,,Alpi, san snova za bajkere, pogotovo leti!

Pravo da vam kažem ni ja nisam naučio njihov, družeći se sa Bosancima a ne Italijanima. Tek kada sam se spanđao sa jednom, počeo sam da učim ali tada su me već zamolili lepo da napustim njihovu što pre, dali mi neki foljak ili ti folio de via...izgnon!

E sad, kada sam ih pitao  zašto slabo parlaju stranjske jezike odgovorili su mi da su teški!! Pa jes, kada pogledate njihov Romanski on je kao mešavina latinskog i severno evropskog veoma lak u odnosu na jeziklomeći nemački, nosni francuski..  itd... Malo bolje kad razmislim nikada nisu govorili Yugoslavija već Slave.....baš su jedan dinamičan, emotivno nastrojen narod!

• Zainteresovan, 426 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Mnoge fotke sam prepoznao, jer sam bio tamo i dobro obisao celu siciliju. Moji drugari sicilijanci su znali engleski pa nisam imao problem sa snalazenjem. Samo su u Taormini govorili engleski!!  Inace potrosnja goriva i cena za to je potpuno ok, jer je meni trebalo samo za avionski prevoz oko 350 eura, i kad tamo dodjes tek onda trosis pare na taksi, voz i bus. Inace ne preporucujem nikome da ide bez prevoza na siciliju jer gradski prevoz kao sto je tramaj i bus i nisu od neke pomoci, jer su retki. Svi se voze motorima, tako da u gradskom se voze samo klinci i matorci koji vise ne mogu sami to da rade. Inace sjajna zemlja, ljudi opusteni i vrlo ljubazni.

Dok gledam ove vase fotke, hm....opet bih tamo!!

Cestitam!!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja