Bogda 36 Napisano Septembar 11, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje. Imam jednog poznanika koji radi u vojsci. Kaze da imaju 3 Moto Guzzi Falcona. Mozda ih rashoduju i posalju u otpad. Koliko to vredi i do koliko isplati da se plati? Ne znam zasto ali meni se Falcone mnogo svidja, nekako mi je skroz simpatican. Ako bi ga uzeo sredio bih ga i cisto cuvao kao atrakciju, mozda ga ne bih ni registrovao, cisto malo vozio po gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Septembar 11, 2009 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj Mokla, kaže dok je imao Guzzija, bio je mršav i fit,.... jer ga je stalno gurao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Septembar 11, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi jedan sigurno. Čak i ako ništa ne uradiš s' njim, baci ga na tavan i ostavi ga deci; nekome će biti vredan jednog dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 11, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi jedan sigurno. Čak i ako ništa ne uradiš s' njim, baci ga na tavan i ostavi ga deci; nekome će biti vredan jednog dana. Ima stvari koje nikada nece biti vrijedne. ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giorkaeff 1 Napisano Septembar 11, 2009 U prolazu, 2 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto ali meni se Falcone mnogo svidja, nekako mi je skroz simpatican. Vozio isti u vojsci, pouzdanost i voznja nisu nikako simpaticni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 11, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Upoznao sam ovog lika danas i ne verujem da ce skoro da se rashoduju, bar ne ove godine. Pitanje je da li moze i da se uzme jer kako on kaze to odmah sredi mafija i uzme kao staro gvozdje. Kao sto rekoh ne bih ga uzimao da ga vozim. Uzeo bih ga samo ako je izuzetno povoljan pa da se malo bakcem oko njega, sredjivanja i da se zezam. I sam ne znam zasto ali je to jedini stari motor koji mi se svidja (osim BMW-a, oni mi se svi svidjaju bez obzira na godine bez obzira na tip ). Za voznju bih koristio kineza jer me do sada ne jedan nije izneverio. Znaci koliko vredi da se odvoji za ovaj luksuz ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Septembar 11, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan ...to odmah sredi mafija i uzme kao staro gvozdje. ... Jaka mi je to mafija koja će da se bakće oko tri rashodovana motora. Nadam se da ćeš uspeti da uzmeš jedan; i meni se sviđaju, pa makar mogao samo da ga okačim na zid. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3313 Napisano Septembar 11, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5452 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Jaka mi je to mafija koja će da se bakće oko tri rashodovana motora. Tu se kupuje obicno komletan vozni park i sve sto je od zeljeza a ne sluzi.Cifra nije neka par miliona eura. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 12, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rece Braco. Kupuje sve redom. Pa i nesto sto nije vredno prodaju posle kao staro gvozdje i opet malo zarade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6079 Napisano Septembar 13, 2009 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ne znam zasto opljuvaste Falkonca. 11 godina sam ih vozio, promenio za to vreme 3 komada, sa svakim sam se slatko navozao, nikada me nije ostavio. Ima svojih bubica koje se u startu srede. Na kurblu pali savrseno, ako je masina u redu. Ljilja i ja smo presli neznano kilometara, natovareni, pretovareni. Od kvarova, nekoliko svecica, jednom procureo rezervoar. Lanac se jednom raspao posle 1 000km, jer je bio loseg kvaliteta. Jedna opruga menjaca i dve opruge kurble. To su kvarovi za 11 godina, uz uredno odrzavanje i paznju. Zato mi ne ide u glavu da ga toliko pljujete. Ako se zapusti, svaki motor moze da bude nepouzdan i da se vise gura nego sto se vozi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan ...11 godina sam ih vozio, promenio za to vreme 3 komada... Pa da su ih kinezi pravili trajali bi duze ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljilja-pei 90 Napisano Septembar 14, 2009 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Trešnja Prijavi odgovor kao problematičan Ovako, svi falkonci kod nas su rashodovani od vojske. Prvog Mišinog falkonca ne znam, ali o drugom, a pogotovu o trećem znam jako puno. Drugi je morao da se proda i onda je za 400 maraka, 1995. godine, kupljen treći. Nađen je u Boleču u šupi, ofarban bojom za sandučiće za strujomer, u očajnom stanju, ali KOMPLETAN! Kupili smo ga u septembru i rešili da ga rastavimo na sastavne delove i sredimo za sebe. Govorim u množini zato što sam ravnopravno učestvovala u sređivanju motora. Kao što rekoh, rastavljen je potpuno, do poslednjeg šrafa. Što se tiče mašine, jedino su karike bile zapekle, te je morao da popije nove, a ostalo je sve bilo kako treba. Miša je uradio mašinu, a ja sam ispolirala i očistila sve, do poslednjeg šrafa uz minimalna sredstva, ali uz pomoć prijatelja (Hvala Revolutionu). Nemojte da mislite da je bilo lako, akcija je trajala od septembra do marta meseca, svako popodne posle posla, do duboko u noć u garaži bez grejanja, ali kada radite nešto što volite, ništa nije teško. Znači, mašina je sređena, svaki delić ispoliran i ofarban, neki šrafovi i matice zamenjeni itd... Da vas ne davim detaljima. U martu mesecu je svečano upaljen i takav se vozi i danas, verujte mi da ga pratimo. Nismo silazili sa njega šest godina i onda, kada smo kupili Kavu, ko zna zašto smo ga prodali, i danas nam je žao. Naravno, glupo žensko, tog dana završih u urgentnom centru( kažu digni nogu kada zakurblaš, ali niko ne reče da je pomerim u stranu), a to je bio jedan od retkih fakonaca koji je u to vreme imao feder za kurblu. Da znate samo kako boli kada kurbla udari u petu... Međutim, to nas je još više zbližilo, mene i falkonca. 1999. godine, u junu mesecu, opasan pad sa motora, ja u gipsu, Miša sav polomljen, a falkonac, posle takvog pada, upali na prvu kurblu. I ko onda da ga ne voli? Najviše bih volela da opet pronađemo nekog takvog, da ga sredimo za sebe i da se vozimo, iako imamo suzanu koju jako volim. Falkonac, kada stane ili ste ostali bez goriva ili je crkla svećica, ništa drugo ne može da bude ako je urađen kako treba. Malo sam vas udavila, ali ne volim kada diraju u moju najveću ljubav. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne pljujem ga uopšte ali mi se i ne dopada....ti si vozio falkonca koji je verovatno bio u top stanju a ovaj što rashoduje vojska-kakav li je???Uzgred u nekoj temi je pisalo da ih ima na nekom otpadu (Kraljevo) ima delova i to novih a verovatno ima i neki ceo... Vojska je još 82-e prešla na V 35 pa ne znam ni odakle ovo vade (verovatno neki RR).... Ovo je vishe mit nego istina, delova i ima ali kompletnih falkonaca nema, mozes ih kupish samo ako nadjesh neku vezu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3313 Napisano Septembar 14, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5452 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Jedan covjek zna drugog covjeka koji ima desetak falkonaca ,ali prodao je nekoliko pa su mu ostala tri-cetiri , ali falkonci su na bosanske table , ali nema broja covjeka jer je u njemackoj , ali covjek nece da ih proda oce da ih sredi .... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 14, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedan covjek zna drugog covjeka koji ima desetak falkonaca ,ali prodao je nekoliko pa su mu ostala tri-cetiri , ali falkonci su na bosanske table , ali nema broja covjeka jer je u njemackoj , ali covjek nece da ih proda oce da ih sredi .... ;D :P ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
medico 2 Napisano Februar 19, 2010 U prolazu, 6 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: MotoGuzzi Falcone Prijavi odgovor kao problematičan vadim ovu temu iz `naftalina ` , malo sam zacudjen koliko napljuvase falkonca , sto rece LJilja Falkonac, kada stane ili ste ostali bez goriva ili je crkla svećica, ništa drugo ne može da bude ako je urađen kako treba. Letos sa devojkom napravih turu do mora CG 1200 km jedini peh kad ostadoh bez goriva ubrzo nakonTjentista , greska u koracima sta ces zaboravio sam da motoru treba i nesto sto se zove benzin .moram da pomenem naseg druskana sa foruma Branka koji je kao svaki pravi drugar na drumu stao da vidi sta se desava i pomogne , ubrzo smo resili misteriju , Branko, druze hvala jos jednom ! Inace ja ga vozim skoro ce 4 godine nasao sam onakvog kakvog sam trazio skoro 100% originalan ...nema samo originalno zadnje sediste sem toga sasvim ok . a ti Bogdo ako si od onih koji bas i ne okrecu glave za CBR -FZR zujkama , volis stare sporohodne masine a na teshki DU-DU-DU-DU zvuk auspuha koza ti se najezi onda je ovo motor za tebe ! samo nemoj se zanostiti da ces ga naci za male pare ! Zanimljivo ali svaki bivsi vlasnik Falkonca sa kojim sam razgovarao kaze da mu je zao sto ga je prodao ....ima tu nesto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Februar 19, 2010 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je krajnje vreme da ova tema dobije i po neku sliku, ali od vlasnika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 495 Napisano Februar 19, 2010 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i je da se uključim pošto sam dve godine lepo vozikao jednog Falkonca. Pre toga, naravno, slušao sam i ovakve i onakve priče o tom motoru, ali od vlasnika koji su mu posvetili iole pažnje nisam čuo da su se žalili na neke fantomske kvarove, što se poklapa i sa mojim iskustvom. Da koči k'o brod - istina je. Da ubrzava k'o peglica kad kreće trećom - i to je istina. Da je tvrd - stoji. Naravno, vojni rashod je posebna priča. Ako si insajder, verovatno još uvek možeš da dođeš do solidno očuvanog komada. Ako nisi, to je onda potpuna lutrija sa lavovskim šansama da uzmeš totalno izakanu ragu. Ali taj motor ima dušu definitivno, a ima i kvalitet. Ko voli zvuk italijana jednocilindraša, a veruj mi, dopadljivo je to njegovo zakivanje, i laganu ćuf-ćuf vožnjicu, to je onda pravi izbor. Jedini problem koji je manje-više konstantan su te svećice koje crkavaju češće nego inače. U većini drugih stvari, beskrajno prost i zahvalan motor. Ako je sve OK, pali na prvu kurblu u svim uslovima zahvaljujući ogroooomnom zamajcu. Kad upali na drugu kurblu, to ti je već da se zapitaš šta mu je. Da zaključim: Ako je kompletan i jeftin, uzmi pa čačkaj. Dobićeš više zadovoljstva (a u to zadovoljstvo osim vožnjice računam i istrajno prčkanje dok ga ne središ) nego što ćeš dati para. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
medico 2 Napisano Februar 19, 2010 U prolazu, 6 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: MotoGuzzi Falcone Prijavi odgovor kao problematičan slikano letos kod Belusica ....koje slusao ono zezanje telefonom zna da se tamo proizvode najbolje 'semalirane pufne ' I , da jeste nabavljen preko veze ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 495 Napisano Februar 20, 2010 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Auk! :o Alal vera! Ne bih ni na prste jedne ruke mogao da nabrojim Falkonaca koje sam video u ovakvom stanju. Jel to tvoj primerak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 20, 2010 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan uzimaj i ne misli vredi veruj mi, menjac je tolika prost i lagan da to nije nikakav problem, i sad bi ga pozelio imati, taj motor me osvoio , sa veliki obrtnim momentom i svojom jednostavnoscu, nikad me nije iznevjerio , vise sam imao problema sa V 35 nego sa falkoncem sto su ti vec rekli uzimaj pa ga stavi na tavan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Februar 28, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas priliku da ga kupis za normalne pare,recimo rashodovan za 400-500 eura sa papirima,kupuj.Brzo ces se navici na njega,neunistiv motor,nije startan,terba mu da se zaleti,malo trosi,moj ne prebacuje 4.5 litara nikada,sama masina trpi velike tolerancije,nije za velike brzine,ja sam jednom izvukao 130 km/h po auto putu ali to je ludilo,prevelike vibracije,ruke trnu, zato na 80 neverovatno prijatna voznje.Brdo ne vidi,kako po ravno tako i uzbrdo.Nemoj da te plasi kurbla,ima rucni dekompresor,ja moj palim sedeci na sedistu.Delova u Kraljevu koliko hoces na vojnom otpadu,ja juce kupio gomilu delova za 2100(dvehiljade i sto)dinara.Odrzavanje minimalno,na pocetku sezone sipam 3 litra SAE 30,nastelujem paljenje,nestelujem ventile i ne gledam ga vise,samo vozi.Na svima se cuju ventili i to je jednostavno tako jer je na njemu sve predimenzionisano,zato je i pretezak,225 kg tezi kompletan,napunjen gorivom i mazivom.Nije najbolji motor ali je jedan od najizdrzljivijih motora,kao sto rekoh sve je predimenzionisano,mnogo kvalitetnog materijala utroseno,kada bi se danas pravio kostao bi mnogo.Oldtajmer je pa mu cena iz dana u dan raste u svetu,lako se prodaju recimo u Nemackoj,odavde je nekoliko komada otislo tamo za po par hiljada evra.Imaju i Falcone klub tamo,potrazi na nekom pretrazivacu. Evo moje rage na jednom od visednevnih putovanja prosle godine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Februar 28, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Duki mislim da sam te video na moto skupu u zajecaru koliko se secam. Bas sam se setio sad kad sam video sliku tvog falkona. Inace odusevio sam se kad sam cuo kako radi dok si prolazio kroz kamp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Mart 1, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da bio sam u Zajecaru,bio je i jos jedan sivi Falkonac od drugara iz Cuprije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gago46 0 Napisano Avgust 18, 2011 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan eve eden od kavadarci,makedonija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...