LJepoja 0 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan ovako... imao sam nekih problema sa motorom...da ne pricam sta se sve izdesavalo.u svakom slucaju klip je stradao u donjem delu plave crte oznacavaju kuda je klip pukao... sad mene zanima ...da li ce to skoditi motoru ako stavim taj klip unutra...sta gubim time ako to spakujem nazad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan ovako... imao sam nekih problema sa motorom...da ne pricam sta se sve izdesavalo.u svakom slucaju klip je stradao u donjem delu plave crte oznacavaju kuda je klip pukao... sad mene zanima ...da li ce to skoditi motoru ako stavim taj klip unutra...sta gubim time ako to spakujem nazad... O kom motoru je rec 2T ili 4T :?: :?: :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LJepoja 0 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan 4t kawasaki zx9r Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan OK da te prvo pitam?Otkud ti to da klip lupa?Dali se cuje dok motor radi ili samo se vidi na suknjici klipa da je potrosena?Objasni mi sve sta se izdesavalo s tom makinom da bi bolje razumeo problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LJepoja 0 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan moja masina je rastavljena ...bio je popusio klip izmedju karika (otpalo parce)...jedini klip koji sam nasao da kupim kod nas nema ta pera dole ...sad me zanima sta cu uraditi ako to stavim u moju masinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan moja masina je rastavljena ...bio je popusio klip izmedju karika (otpalo parce)...jedini klip koji sam nasao da kupim kod nas nema ta pera dole ...sad me zanima sta cu uraditi ako to stavim u moju masinu Ako je klip isti ali pazi INDETICAN svuda osim suknjice klipa mozes kod strugara da se to obradi na strugu.Ali ovo je vazo da ti ostala 3 klipa moraju da isto teze tj. da su iste tezine u gramima kao taj obradjeni.Premeri sve naklipu tj. mora ta ti rupa za bolcen bude na istoj razdaljini od cela klipa do sredine rupe kao na ostala 3 klipa,precnik klipa,upustenja za usisni/izduvni ventil........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LJepoja 0 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan kazes da mi je bitna tezina klipa...znam da se klip olaksava u predelu ospod bolcne. ovako nesto ...da li moraju svi klipovi da budu iste tezine ili samo njegov par na radilici ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan kazes da mi je bitna tezina klipa...znam da se klip olaksava u predelu ospod bolcne.ovako nesto ...da li moraju svi klipovi da budu iste tezine ili samo njegov par na radilici ? svi klipovi moraju da budi iste tezini kao i klipnjace.Za drum mogu da budu +-1 gram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LJepoja 0 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan da li ce motor imati neke posledice posto nema peraja na tom klipu..da li se nakon tog BUDZA mogu upustiti na neko putovanje...jer zelim da uradim motor kako treba...sve je uradjeno kako bog zapoveda samo mi je ostao problematican taj jedan klip...u svakom slucaju resenje mi je ili da sutra pocnem sa sklapanjem motora ili da cekam jos jedno mesec dva dana da pokusam da nadjem drugi klip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan da li ce motor imati neke posledice posto nema peraja na tom klipu..da li se nakon tog BUDZA mogu upustiti na neko putovanje...jer zelim da uradim motor kako treba...sve je uradjeno kako bog zapoveda samo mi je ostao problematican taj jedan klip...u svakom slucaju resenje mi je ili da sutra pocnem sa sklapanjem motora ili da cekam jos jedno mesec dva dana da pokusam da nadjem drugi klip prepravka ako se uradi kako treba neces imati problema(a od cega ti je taj klip koji si nasao).A ako mozes da se strpis pa da nadjes isti klip to bi bilo najbolje jer ces onda imati sva 4 ista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LJepoja 0 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan to je isto klip od kawasakija zx9r B ..samo sto su momci koji su sklapali neku devetku okrenuli radilicu dok su klipovi bili na klipnjacama pa se peraje slomilo o blok mozgovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan to je isto klip od kawasakija zx9r B ..samo sto su momci koji su sklapali neku devetku okrenuli radilicu dok su klipovi bili na klipnjacama pa se peraje slomilo o blok mozgovi Nista samo ostala 3 klipa obradi da budu isti kao otaj jedan ili obrnuto i bice sve u redu.Stavi ako mozes nove karike i pazi i mazi ga prvih 800/1000km i sve ce biti u redu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jastrebov 3 Napisano Januar 10, 2007 U prolazu, 76 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon Prijavi odgovor kao problematičan Naravno usput proveri zasto ti je pukao klip kod karika? To se najcesce desava ako ne odgovara oktanski broj za gorivo koje trosis. Moja ti je preporuka da ispustis svo gorivo iz rezervara i sipas propisano koje je za tu masinu. Bezolovni ili Super sa 98-100 oktana. Zvuk koji se cuje kad je lose gorivo ili cak ako je preterano rano paljenje je onaj koji podseca na kliktanje ventila. Samo sto to ne klikcu ventili vec lupaju klipovi po zidovima cilindra zbog ranijeg paljenja ili loseg goriva . Posledica je to sto se dogodilo kod tebe s tim sto si jos dobro prosao jer je moglo da se desi da ti polupaju svi klipovi. OPREZ drugi put kad sipas gorivo ili ako sam stelujes paljenje na uvo ili sl... Ovo za paljenje je malo verovatno jer mislim da tvoj motor ima direktno ubrizgavanje goriva a onda sigurno i paljenje podesava racunar. Ako nije tako nego sam podesavas paljenje obavezno idi do majstora da ti podesi ako ne znas to da radis sam. pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Januar 11, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Naravno usput proveri zasto ti je pukao klip kod karika? To se najcesce desava ako ne odgovara oktanski broj za gorivo koje trosis. Moja ti je preporuka da ispustis svo gorivo iz rezervara i sipas propisano koje je za tu masinu. Bezolovni ili Super sa 98-100 oktana. Zvuk koji se cuje kad je lose gorivo ili cak ako je preterano rano paljenje je onaj koji podseca na kliktanje ventila. Samo sto to ne klikcu ventili vec lupaju klipovi po zidovima cilindra zbog ranijeg paljenja ili loseg goriva . Posledica je to sto se dogodilo kod tebe s tim sto si jos dobro prosao jer je moglo da se desi da ti polupaju svi klipovi. OPREZ drugi put kad sipas gorivo ili ako sam stelujes paljenje na uvo ili sl... Ovo za paljenje je malo verovatno jer mislim da tvoj motor ima direktno ubrizgavanje goriva a onda sigurno i paljenje podesava racunar. Ako nije tako nego sam podesavas paljenje obavezno idi do majstora da ti podesi ako ne znas to da radis sam. pozdrav ! Ti mislis da je na pumpama BMB98 od 98 oktana? :D:D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 15 Napisano Januar 11, 2007 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Moja ti je preporuka da ispustis svo gorivo iz rezervara i sipas propisano koje je za tu masinu. Bezolovni ili Super sa 98-100 oktana. Koliko ja znam, benzin od 86 i 98 oktana, više se u našoj zemlji ne proizvode, zbog navodno male potražnje za istim. Gde vi to nalazite ovaj benzin (86-2t penta; 98-4t)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jastrebov 3 Napisano Januar 14, 2007 U prolazu, 76 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas se i dalje pravi benzin sa 85 oktana a i manje !!! prodaje se kao 98 ili bezolovni i dokaje to sto je nasem prijatelju pukao klip u delu sa karikama. Naravno nije jedini jer se desava na motorima u automobilima ista stvar pa cak i gore. Najcesce je problem kada je u pitanju gorivo da crkne katalizator jer se zapusi i ne propusta gasove napolje. Gorivo kupljeno kod prodavaca koji drze privatne pumpe , nisu bolje ni ove drzavne , desava se da mesaju ili doadju gorivo koje je jeftinije u proizvodnji zarad vece zarade . zato gorivo sipajte na proverenim mestima gde ste ranije sipali i nije bilo problema. NAPOMENA : DA bi popucale karike i klipovi sa losim gorivom dovoljno je da potrosite od 5 do 10 lit loseg goriva i saranili ste motor. Posle ovakvog goriva prvi znaci da je motor ostecen su povecana potrosnja ulja i plavi dim na izduvu. A najraniji su kliktanje motora. Prema tome ako prvo zaklikce motor odmah istocite sve od goriva u rezervaru i sipajte novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Januar 15, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan ja bash i ne pazim preterano gde sipam gorivo... uglavnom deshavalo mi se nekad da motor ne ide kao shto bi trebao... stalno dopunjavam rezervoar i nikad ne znam gde sam i kad sipao benzin tj. koji je u pitanju :roll: ne bi bilo loshe da neko napishe na kojim pumpama je imao loshe isqstvo ili gde je provereno dobar benzin? :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Januar 15, 2007 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Momci otisli ste od teme :!: :!: :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jastrebov 3 Napisano Januar 15, 2007 U prolazu, 76 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon Prijavi odgovor kao problematičan Mozda smo malo zastranili od teme ali sam za to da nista nisam uradio ako ne otklonim uzrok jer se posle posledica se ponovo vraca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Januar 15, 2007 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Mozda smo malo zastranili od teme ali sam za to da nista nisam uradio ako ne otklonim uzrok jer se posle posledica se ponovo vraca. neces da popravis nista kad nezans o cemu se radi.....ako oces kontaktija na PP ne mene nego Ljepoju.............i nemojte u OFF vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...