Jump to content

Moto Zajednica

imam jedno pitanje! KLIP je u pitanju

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 103 postova

ovako... imao sam nekih problema sa motorom...da ne pricam sta se sve izdesavalo.u svakom slucaju klip je stradao u donjem delu

7JDvb_klipwu5.th.jpg

plave crte oznacavaju kuda je klip pukao...

sad mene zanima ...da li ce to skoditi motoru ako stavim taj klip unutra...sta gubim time ako to spakujem nazad...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4597 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
ovako... imao sam nekih problema sa motorom...da ne pricam sta se sve izdesavalo.u svakom slucaju klip je stradao u donjem delu

XI7Ob_klipwu5.th.jpg

plave crte oznacavaju kuda je klip pukao...

sad mene zanima ...da li ce to skoditi motoru ako stavim taj klip unutra...sta gubim time ako to spakujem nazad...

O kom motoru je rec 2T ili 4T :?: :?: :?:

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

OK da te prvo pitam?Otkud ti to da klip lupa?Dali se cuje dok motor radi ili samo se vidi na suknjici klipa da je potrosena?Objasni mi sve sta se izdesavalo s tom makinom da bi bolje razumeo problem

moja masina je rastavljena ...bio je popusio klip izmedju karika (otpalo parce)...jedini klip koji sam nasao da kupim kod nas nema ta pera dole ...sad me zanima sta cu uraditi ako to stavim u moju masinu

moja masina je rastavljena ...bio je popusio klip izmedju karika (otpalo parce)...jedini klip koji sam nasao da kupim kod nas nema ta pera dole ...sad me zanima sta cu uraditi ako to stavim u moju masinu

Ako je klip isti ali pazi INDETICAN svuda osim suknjice klipa mozes kod strugara da se to obradi na strugu.Ali ovo je vazo da ti ostala 3 klipa moraju da isto teze tj. da su iste tezine u gramima kao taj obradjeni.Premeri sve naklipu tj. mora ta ti rupa za bolcen bude na istoj razdaljini od cela klipa do sredine rupe kao na ostala 3 klipa,precnik klipa,upustenja za usisni/izduvni ventil...........

kazes da mi je bitna tezina klipa...znam da se klip olaksava u predelu ospod bolcne.

ovako nesto

HwNDz_olakbi7.th.jpg

...da li moraju svi klipovi da budu iste tezine ili samo njegov par na radilici ?

kazes da mi je bitna tezina klipa...znam da se klip olaksava u predelu ospod bolcne.

ovako nesto

viRYg_olakbi7.th.jpg

...da li moraju svi klipovi da budu iste tezine ili samo njegov par na radilici ?

svi klipovi moraju da budi iste tezini kao i klipnjace.Za drum mogu da budu +-1 gram

da li ce motor imati neke posledice posto nema peraja na tom klipu..da li se nakon tog BUDZA mogu upustiti na neko putovanje...jer zelim da uradim motor kako treba...sve je uradjeno kako bog zapoveda samo mi je ostao problematican taj jedan klip...u svakom slucaju resenje mi je ili da sutra pocnem sa sklapanjem motora ili da cekam jos jedno mesec dva dana da pokusam da nadjem drugi klip

da li ce motor imati neke posledice posto nema peraja na tom klipu..da li se nakon tog BUDZA mogu upustiti na neko putovanje...jer zelim da uradim motor kako treba...sve je uradjeno kako bog zapoveda samo mi je ostao problematican taj jedan klip...u svakom slucaju resenje mi je ili da sutra pocnem sa sklapanjem motora ili da cekam jos jedno mesec dva dana da pokusam da nadjem drugi klip

prepravka ako se uradi kako treba neces imati problema(a od cega ti je taj klip koji si nasao).A ako mozes da se strpis pa da nadjes isti klip to bi bilo najbolje jer ces onda imati sva 4 ista

to je isto klip od kawasakija zx9r B ..samo sto su momci koji su sklapali neku devetku okrenuli radilicu dok su klipovi bili na klipnjacama pa se peraje slomilo o blok :) mozgovi :lol:

to je isto klip od kawasakija zx9r B ..samo sto su momci koji su sklapali neku devetku okrenuli radilicu dok su klipovi bili na klipnjacama pa se peraje slomilo o blok :) mozgovi :lol:

Nista samo ostala 3 klipa obradi da budu isti kao otaj jedan ili obrnuto i bice sve u redu.Stavi ako mozes nove karike i pazi i mazi ga prvih 800/1000km i sve ce biti u redu

• U prolazu, 76 postova
  • Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon

Naravno usput proveri zasto ti je pukao klip kod karika?

To se najcesce desava ako ne odgovara oktanski broj za gorivo koje trosis. Moja ti je preporuka da ispustis svo gorivo iz rezervara i sipas propisano koje je za tu masinu. Bezolovni ili Super sa 98-100 oktana.

Zvuk koji se cuje kad je lose gorivo ili cak ako je preterano rano paljenje je onaj koji podseca na kliktanje ventila. Samo sto to ne klikcu ventili vec lupaju klipovi po zidovima cilindra zbog ranijeg paljenja ili loseg goriva .

Posledica je to sto se dogodilo kod tebe s tim sto si jos dobro prosao jer je moglo da se desi da ti polupaju svi klipovi.

OPREZ drugi put kad sipas gorivo ili ako sam stelujes paljenje na uvo ili sl...

Ovo za paljenje je malo verovatno jer mislim da tvoj motor ima direktno ubrizgavanje goriva a onda sigurno i paljenje podesava racunar. Ako nije tako nego sam podesavas paljenje obavezno idi do majstora da ti podesi ako ne znas to da radis sam.

pozdrav !

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS
Naravno usput proveri zasto ti je pukao klip kod karika?

To se najcesce desava ako ne odgovara oktanski broj za gorivo koje trosis. Moja ti je preporuka da ispustis svo gorivo iz rezervara i sipas propisano koje je za tu masinu. Bezolovni ili Super sa 98-100 oktana.

Zvuk koji se cuje kad je lose gorivo ili cak ako je preterano rano paljenje je onaj koji podseca na kliktanje ventila. Samo sto to ne klikcu ventili vec lupaju klipovi po zidovima cilindra zbog ranijeg paljenja ili loseg goriva .

Posledica je to sto se dogodilo kod tebe s tim sto si jos dobro prosao jer je moglo da se desi da ti polupaju svi klipovi.

OPREZ drugi put kad sipas gorivo ili ako sam stelujes paljenje na uvo ili sl...

Ovo za paljenje je malo verovatno jer mislim da tvoj motor ima direktno ubrizgavanje goriva a onda sigurno i paljenje podesava racunar. Ako nije tako nego sam podesavas paljenje obavezno idi do majstora da ti podesi ako ne znas to da radis sam.

pozdrav !

Ti mislis da je na pumpama BMB98 od 98 oktana? :D:D:D

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Moja ti je preporuka da ispustis svo gorivo iz rezervara i sipas propisano koje je za tu masinu. Bezolovni ili Super sa 98-100 oktana.

Koliko ja znam, benzin od 86 i 98 oktana, više se u našoj zemlji ne proizvode, zbog navodno male potražnje za istim. Gde vi to nalazite ovaj benzin (86-2t penta; 98-4t)?

• U prolazu, 76 postova

Kod nas se i dalje pravi benzin sa 85 oktana a i manje !!! prodaje se kao 98 ili bezolovni i dokaje to sto je nasem prijatelju pukao klip u delu sa karikama. Naravno nije jedini jer se desava na motorima u automobilima ista stvar pa cak i gore.

Najcesce je problem kada je u pitanju gorivo da crkne katalizator jer se zapusi i ne propusta gasove napolje. Gorivo kupljeno kod prodavaca koji drze privatne pumpe , nisu bolje ni ove drzavne , desava se da mesaju ili doadju gorivo koje je jeftinije u proizvodnji zarad vece zarade . zato gorivo sipajte na proverenim mestima gde ste ranije sipali i nije bilo problema.

NAPOMENA :

DA bi popucale karike i klipovi sa losim gorivom dovoljno je da potrosite od 5 do 10 lit loseg goriva i saranili ste motor.

Posle ovakvog goriva prvi znaci da je motor ostecen su povecana potrosnja ulja i plavi dim na izduvu. A najraniji su kliktanje motora.

Prema tome ako prvo zaklikce motor odmah istocite sve od goriva u rezervaru i sipajte novo.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

ja bash i ne pazim preterano gde sipam gorivo... uglavnom deshavalo mi se nekad da motor ne ide kao shto bi trebao... stalno dopunjavam rezervoar i nikad ne znam gde sam i kad sipao benzin tj. koji je u pitanju :roll:

ne bi bilo loshe da neko napishe na kojim pumpama je imao loshe isqstvo ili gde je provereno dobar benzin? :wink:

Momci otisli ste od teme :!: :!: :!:

• U prolazu, 76 postova

Mozda smo malo zastranili od teme ali sam za to da nista nisam uradio ako ne otklonim uzrok jer se posle posledica se ponovo vraca.

Mozda smo malo zastranili od teme ali sam za to da nista nisam uradio ako ne otklonim uzrok jer se posle posledica se ponovo vraca.

neces da popravis nista kad nezans o cemu se radi.....ako oces kontaktija na PP ne mene nego Ljepoju.............i nemojte u OFF vise

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja