speedtriple 0 Napisano Januar 7, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam resio da uzmem stvar u svoje ruke a ne da teram kod majstora, trazim malu pomoc! Naime, motor je upalio iz drugog puta (pre toga nije paljen mesec dana), lepo radi dok se ne zagreje (4-5 min) nakon toga se ugasi i nema sanse da upali, kao mrtav. Sutradan opet upali iz prve i opet se ugasi cim se zagreje. Kad mu skinem sauh radi na nekih 1500 o/min! Verovatno je nesto sa dotokom goriva, odnosno vazduha....Par saveta bi dobro doslo dok nisam razbucao sva 4 karburatora... :?: :?: :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony 1 Napisano Januar 7, 2007 U prolazu, 94 postova Lokacija: Budva - Rezevici Prijavi odgovor kao problematičan 1.Moguce da je kvar kod elektronike,prestane da baca varnicu kada se bobina zagreje. 2.Delimicno je zacepljen dovod goriva,motor radi dok ne potrosi gorivo u loncetu karguratora. Moj ti je savet da prvo proveris struju(skini svecicu,odmakni je od cilindra,prikljuci kabal,prisloni na masu i zaverglaj na kratko i vidi da li baca varnicu)ako je struja ok onda cackaj karburatore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 7, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan kako da proverim bobinu? Kad se zagreje masina da skinem svecice, zaverglam pa vidim da li baca varnicu? Ili nekako drugacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony 1 Napisano Januar 7, 2007 U prolazu, 94 postova Lokacija: Budva - Rezevici Prijavi odgovor kao problematičan Pazi jebeno je skidati svecicu na zagrejanoj masini pa zato je prvo skini i vrati je nazad ali nemoj da je stegnes jako da bi je mogao lako skinuti kad se motor zagreje i ugasi se.Mislim da je dovoljno da proveris samo jednu svecicu ali ako hoces sve idi jednu po jednu i pazi da ne pomesas kablove mada su sigurno obelezeni brojevima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 7, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan 1. Nikako ne pali motor sa nedotegnutom svecicom 2. uzmi lepo neku SKLJ svecicu sa strane, pa kada ti se motor ugasi, lepo skini samo kabl sa nekog cilindra, gurni tu svecicu i probaj na masu da li baca varnicu 3. probaj malo da pretreses dovod goriva. Inace motor ima obicaj da poveca ler kada mu je manjak goriva(vrlo cesto pre nego sto se ugasi) -vrlo je verovatno da ti se nakupilo nekakvog taloga u karburatorima te samo treba da ih ocistis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony 1 Napisano Januar 7, 2007 U prolazu, 94 postova Lokacija: Budva - Rezevici Prijavi odgovor kao problematičan "1. Nikako ne pali motor sa nedotegnutom svecicom " nisam mislio bukvalno nedotegnutom "2. uzmi lepo neku SKLJ svecicu sa strane, pa kada ti se motor ugasi, lepo skini samo kabl sa nekog cilindra, gurni tu svecicu i probaj na masu da li baca varnicu " U pravu si ja se toga nisam setio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 8, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan mnogo se puta covek opece na tu svecicu dok ne skonta da ima drugu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 8, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proverio sam da li baca varnicu, i sve je ok!!! Onda uzmem da skinem filter za vazduh, a filter pun ulja??? Pretpostavljam da je izbacio na iberlauf... Jel zna neko zbog cega se ovo desilo, i sta da radim dalje??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 8, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam i sva 4 karbona, povadio dizne, izduvao kompresorom i dizne i karbone (lonce je bilo veoma malo prljavo)... sve to lepo vratio i opet isto, radi dok je hladan i cim se zagreje corak!!! I dalje ostaje pitanje odakle ulje u filteru za vazduh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan da li se ugasi odjednom kao na prekidacu kad ga gasi ili pocne da se gusi i stuca??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 8, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Radi na 1500 o/min i onda pocinje polako da smanjuje obrtaje! Ako ga drzim na gasu na oko 3000 o/min radi ali stuca i onda se skroz ugasi. Nakon toga ne mogu da ga upalim dok se ponovo ne ohladi! Inace stavio sam i nove svecice pre 500km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan jesi li siguran da je u pitanju to da se ugrije ajde ti njega upali i provozaj 1krug dok je hladan jer moze biti i gorivo u pitanju da imas zacepljenje ili problem sa cesmicom ako mozes nadji igniter od gsxr600 samo ga pozajmi u nekoga na 1 h nemozes mu ga pokvariti i probaj sa njim i znaces jeli do grijanja ignitera. a odgovara od bilo kopg bandita ili 750ke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 8, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Igniter je verovatno bobina? Slucajno imam gsxr600 2000 god. u garazi pa cu da probam odmah cim saznam dal je igniter zapravo bombina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan igniter je komutator ili ceentrala za struju to imaju svi motori i sva auta sa elektronskim paljenjem nalazi se ispod sica ili rezervoara i kopca se velikim konektorom. samo istakni svoj i utakni taj drugi a pogledaj temu GPZ500 GASI SE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad mi je jasno, nego nisam nikad cuo izraz igniter. Hvala puno, cim budem probao javicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stevo o tvom problemu sam citao pre 3 dana na forumu ali sam bio toliko umoran da sam zaboravio. Upravo sam ga procitao ponovo i sad je potpuno jasno :idea: , nego jel sigurno pasuje od gsxr600 2000 god (cisto da budem siguran). Dule (speedtriple) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9535 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4388 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam i sva 4 karbona' date=' povadio dizne, izduvao kompresorom i dizne i karbone (lonce je bilo veoma malo prljavo)... sve to lepo vratio i opet isto, radi dok je hladan i cim se zagreje corak!!! I dalje ostaje pitanje odakle ulje u filteru za vazduh?[/quote'] jesli izduvao dizne za ler.One su ti zapisen zato puca jer nema dovoljano benzina na laru tj. radi suvise siromasno.Ignator ti nije jer da je on obma bi se ugasio kao da si ga gasio ne prekidac ili kljuc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stevo Igniter od gsxr600 `00 ne pasuje na bandita 600 `97, sta vise dzekovi su potpuno razliciti, a i sam igniter je drugacijeg oblika i tezine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan procistio sam i diznu za ler i opet isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da probas od nekog bandita isti igniter pa da znas ako ti bude isto onda nije struja u pitanju itime bi rijesijo misteriju struje. a cim se gasi tako gusenjem postepenim i ja mislim da nije struja zato sam te pitao kako se gasi polako ili odma,. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 9, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Probaj vako. Prvo izbaci iberlauf iz filtera za ulje, posto u slucaju da ti je motor produvao na doticni, moguce je da ubacuje ulje kroz karburatore. Sad bilo bi lepo kada bi proverio da li na izduvu imas ulja, posto bi to dokazalo malopredjasnju teoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kvarisa ja ne bih da se pravim pametan ali koliko sam skontao iberlauf mi izlazi iz glave motora pa ide u filter za vazduh a ne za ulje, a upravo sam probao i na to crevo mi izbacuje neku mesavinu benzina ulja i vode, a i filter za vazduh je masan od ulja...?????? :?: :?: :?: Pomoc!!!!! Inace motor je radio savrseno pre skoro mesec i po kad sam ga poslednji put palio. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poslednja dijagnoza: skinuo sam iberlauf, duvka na crevo i izbacuje nesto izmedju vode i benzina. Sad kad sam mu skinuo crevo iberlaufa, nije se ugasio vec je lepo radio. Zagrejem ga malo pa ga isteram na ulicu, prva,druga,treca do nekih 6000-7000 o/min kad poce da pisa ulje na crevo iberlaufa. Verovatno se zato i gusio jer je produvao. Kontam da su mu propale gumice na ventilima, ili tako nesto. Jel ima neko neki savet, Kvarisa, Stevo, Caco...... :?: :?: :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan NE PALI GA VISE :!: :!: :!: :!: NIPOSTOcrknuce ti, ako u ulju ima vode onda ti je pukao dihtung glave pa pravi emulziju -mijesa ulje i vodu crknuce ti radilica. nadji pravog majstora nezezaj se sa tim. to sto se gasi sigurno ti riba masina i karike cim se ugrije sve spekne kad se ohladi proradi ne pali ga niposto nadji dobrog majstora :!: :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan na iber sijev nesmije da izlazi nista osim ulja koje se stvara samo onda kad su temperature 40 a to je ljeti onda ulje pocinje da isparava, IBER TI JE pogled u zdravlje masine-kao coveku grlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...