Boki-KG 92 Napisano Januar 5, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan imam i ja neshto da kazhem o toj yamahi ybr... moj drug je ima... kupio je u rodicu novu proshle godine i vec na 2000km je pochelo neshto chudno da mu se chuje u motoru i motor je malo loshije ishao... vozio sam motor i mogu slobodno reci da je kineski skuter od 150ccm izmislio motor za ovu yamahu... po meni ni ona nije neki kvalitet uopshte, ne znam kako je yamaha dopustila neshto ovako... i jedno moje mishljenje da taj motor ne ide ama nishta bolje od bilo kog kineza iste kubikazhe... btw. ybr definitivno ne vredi te pare, stojim iza toga... mozhda je kvalitetnija od kineza ali tolika razlika u ceni ne opravdava to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 5, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Andrej, sokole, ja sam gore napomenuo da govorim o auto-moto industriji i da u toj oblasti Kina nema razvojne centre. U ostalo ne ulazim jer se ne razumijem, a ovo mi je struka Sto se tice auto-moto industrije, verujem da si u pravu - za sada :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 5, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Neke stvari ne možeš da razviješ na silu... Ako nemaš sluha ne možeš da pevaš u horu i dovidjenja, a isto tako ja mogu da nauèim sve Èoline hitove, ali na sceni to æe izgledati tragikomièno, kao kineske kopije raznoraznih motora. Neke stvari moraju da koštaju koliko koštaju i ne može svako da ih poseduje, jer prosto nekih ruda i materijala od kojih se nešto pravi na ovoj planeti nema u beskonaènoj kolièini pa i nema govora o mega masovnoj produkciji odredjenih proizvoda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 5, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Sto se tice opaske da Kinezi rade i mnoge japanske motore nije istinita jer to nije tacno' date=' jedino sto se radi u saradnji sa zongshenom je bas Yamaha YBR 125 kojoj nakraju krajeva i izvire taj kineski kvalitet sto pokazuje i njena cena.[/quote'] Ne, ovo napisano jednostavno nije tacno. Ja ne znam niti za jedan agregat da je razvijen kod Kineza. Moguce je da neki postoji o kome ne znam nista ali za sve za koje znam (to uopste nije malo, pod to podrazumevam tehnicku dokumentaciju koja je kod mene recimo) su sve jedan surogati japanske moto industrije, vecina obogacena eko-3 standardom ali vrlo malo do nimalo korigovana. Kome je drazi polovan "japanac" meni licno ne smeta, svako sebi srecu trazi tamo gde misli da je ima. Nastojim samo da se drzim cinjenica a one su ipak drugacije od iznesenih. Takodje, nije kod svih proizvodjaca kvalitet jednako los, ima i manje losih (meni, ruku na srce, nije poznato da postoji dobar, samo manje ili vise los upotrebljeni materijal ili obrada), cak ima razlike i izmedju dva modela istog proizvodjaca. Ovo svakako govori, nista dobroga, o zrelosti, tj. nezrelosti kineske moto-industrije jer ne postoje jos uvek standardi koji bi se postovali ali sve se ovo ipak kompenzuje upravo enormnom razlikom u ceni. Ukoliko tome dodamo i opremu koju nudi "kinez" u odnosu na ostatak konkurenata, racunica je vise nego interesantna. Naravno, jos uvek postoji problem oko toga sta da radimo kada nam se pokvari ovako nesto...konkretno, za ovaj model na slici komplet nov cilindar, klip, klipnjaca itd. kosta cca 100 eura recimo...lanac okruglo 1600,00 dinara...ne ceka se nista, sve je vec ovde. Auspusi su mu katastrofalno skupi (skoro 9000,00 dinara) ali su zato izuzetno nekvalitetni pa ja tipujem da su zbog toga i skupi jer su neretko vrlo brzo zreli za menjanje. Alternativa su normalni auspusi za istu cenu, vecina odgovara. I...eto resenja. Problem su predrasude i nepracenje situacije i njenog razvoja. Kineska prica se u svim sferama toliko brzo menja i razvija da bukvalno ono sto znas danas ne znaci nista za sutrasnje stanje. Za sada ne nude savremene tehnologije i ne nude vece kubikaze od 250 ccm vecinom (politika japanskih vlasnika) ali i to ce se promeniti vec naredne godine prema mojim saznanjima. Za sve to imaju sjajnu podrsku u ceni. ...a to kome koliko traje motor, polovan "japanac", ma i nov, nebitno...pa ko to ne zeli pred kraj sezone da promeni ljubimca pa ma kakav bio? I o tome treba razmisliti. PS: samo malo oko razvojnih centara, nije mi poznato da ima neceg znacajnijeg u moto-industriji ali su, recimo, pazarili citav nosac aviona da bi ga izucavali i razvili svoju tehnologiju izrade. Proucavali ga pa ga prodali privatniku da otvori na njemu kockarnicu, valjda su savladali ono za sta im je trebao, ne znam. Ukoliko uspeju da naprave vlastiti nosac aviona, mozda im podje za rukom da i motocikl konstruisu, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Januar 5, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Boki, potpuno si u pravu. SDve je individualno, kvare se i japanci i kinezi i svabe... A razumem i razne majstore koji ce vas podrzavati u kupovii bilo kog polovnog japanca!!!! Pa naravno, treba da zarade neki dinar! Kad je japanac kanta, on je KANTA i onda te ubijaju "majstori" i sisanjeeeeeeeeeeee do samoubistva...........ne budite naivni..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 6, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav' date='Ne, ovo napisano jednostavno nije tacno. :? Ne vredi! Lancia88 jednostavno ne želi da prihvati èinjenicu da je upravo vrsta korištenih materijala kao i njihova obrada, direktan uzrok DISKUTABILNOG i promenjivog kvaliteta Kineza... Al aj' sad, ne želim da mu kvarim iluziju da su agregati Japanski... :roll: nek mu bude :idea: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 6, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav' date=' Sto se tice opaske da Kinezi rade i mnoge japanske motore nije istinita jer to nije tacno, jedino sto se radi u saradnji sa zongshenom je bas Yamaha YBR 125 kojoj nakraju krajeva i izvire taj kineski kvalitet sto pokazuje i njena cena. Ne, ovo napisano jednostavno nije tacno. Ja ne znam niti za jedan agregat da je razvijen kod Kineza. Moguce je da neki postoji o kome ne znam nista ali za sve za koje znam (to uopste nije malo, pod to podrazumevam tehnicku dokumentaciju koja je kod mene recimo) su sve jedan surogati japanske moto industrije, vecina obogacena eko-3 standardom ali vrlo malo do nimalo korigovana. Kome je drazi polovan "japanac" meni licno ne smeta, svako sebi srecu trazi tamo gde misli da je ima. Nastojim samo da se drzim cinjenica a one su ipak drugacije od iznesenih. Takodje, nije kod svih proizvodjaca kvalitet jednako los, ima i manje losih (meni, ruku na srce, nije poznato da postoji dobar, samo manje ili vise los upotrebljeni materijal ili obrada), cak ima razlike i izmedju dva modela istog proizvodjaca. Ovo svakako govori, nista dobroga, o zrelosti, tj. nezrelosti kineske moto-industrije jer ne postoje jos uvek standardi koji bi se postovali ali sve se ovo ipak kompenzuje upravo enormnom razlikom u ceni. Ukoliko tome dodamo i opremu koju nudi "kinez" u odnosu na ostatak konkurenata, racunica je vise nego interesantna. Naravno, jos uvek postoji problem oko toga sta da radimo kada nam se pokvari ovako nesto...konkretno, za ovaj model na slici komplet nov cilindar, klip, klipnjaca itd. kosta cca 100 eura recimo...lanac okruglo 1600,00 dinara...ne ceka se nista, sve je vec ovde. Auspusi su mu katastrofalno skupi (skoro 9000,00 dinara) ali su zato izuzetno nekvalitetni pa ja tipujem da su zbog toga i skupi jer su neretko vrlo brzo zreli za menjanje. Alternativa su normalni auspusi za istu cenu, vecina odgovara. I...eto resenja. Problem su predrasude i nepracenje situacije i njenog razvoja. Kineska prica se u svim sferama toliko brzo menja i razvija da bukvalno ono sto znas danas ne znaci nista za sutrasnje stanje. Za sada ne nude savremene tehnologije i ne nude vece kubikaze od 250 ccm vecinom (politika japanskih vlasnika) ali i to ce se promeniti vec naredne godine prema mojim saznanjima. Za sve to imaju sjajnu podrsku u ceni. ...a to kome koliko traje motor, polovan "japanac", ma i nov, nebitno...pa ko to ne zeli pred kraj sezone da promeni ljubimca pa ma kakav bio? I o tome treba razmisliti. PS: samo malo oko razvojnih centara, nije mi poznato da ima neceg znacajnijeg u moto-industriji ali su, recimo, pazarili citav nosac aviona da bi ga izucavali i razvili svoju tehnologiju izrade. Proucavali ga pa ga prodali privatniku da otvori na njemu kockarnicu, valjda su savladali ono za sta im je trebao, ne znam. Ukoliko uspeju da naprave vlastiti nosac aviona, mozda im podje za rukom da i motocikl konstruisu, zar ne? Da me ne shvatis pogresno , ali ovo samo govori o tome koliko neznas ili koliko nisi imao prilike da vidis i uvris se u kvalitet materijala. Naravno da je topla voda davno otkrivena i da svi , ama bas svi agregati sa 4 takta ili sa unutrasnjim sagorevanjem odnosno 2 takta postpuno isto funskionisu.Osnovni problem je u materijalima koji se koriste za iyvedbu istih kao sto sam gore vec napisao. Reci cu jedan primer da prilikom vracanja glave na neki kineski agregat srafovi pucaju daleko pre nego sto je granica kilaze ili stezanja istih. Klipovi su od jeftinih materijala i losih odlivaka tako da sami sebi pomazu vece habanje , plus i smanjuju kvalitet samog prolaska kroz stubilnu.Klackalice ventila na primer pucaju kao da su od stakla , a ventili gore kao da su od papira.O menjacima necu ni da pricam Moglo bi jos puno o tome da se apise , ali ako ti imas svoj emisljenje da je to dobro ja ti se pridrujem tako da sto se mene tice slobodno kupi nekog kineza. Glupo je baviti se demagogijom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jackpot 0 Napisano Januar 6, 2007 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Scooter Sanili 50 ccm 2T,Kupljen nov oko 800e.Posle 800 km.kvar menjaca/nema variomat nego centrifugalno kvacilo kao tomos A3/.Dijagnoza:raspad PLASTICNOG lancanika ](*,) i spanera lanca primarnog prenosa.Delova nema osim kod izvesnog kolege koji zna da ceni retke delove,cena 50e.za lancanik :shock: .Epilog.skut.je ostao da ceka bolja vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 6, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Morao bih mnogo da nabrajam ono sto sam video , a kamoli ono sto sam cuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 6, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ja napisah da nije tacno upravo ono sto sam citirao, nema nikakve potrebe da mi obojica imputirate ono sto nisam anveo. Dakle, jos jednom: Nije tacno da se saradnja desava iskljucivo izmedju zongshen i Yamahe. Ovde je tacka na netacan deo. Sve sto sam dalje naveo imalo je za svrhu upravo da pojasni kolika je realno razlika u kvalitetu upotrebljenih materijala ne samo izmedju japanskih i kineskih motora, vec i unutar same jos neizbalansirane kineske motoindustrije i samo sam jos preciznije ilustrovao nestandardizovanu proizvodnju motocikala kod njih. Dex, ne moras mi nikakve iluzije razbijati, sacuvaj tu dobrotu za momenat kada ih budem imao. Mislim da sam se daleko najvise od svih ucesnika diskusije pozabavio problematikom dostupnih nam kineskih motora, do te mere da su neki produkti te zainteresovanosti u odredjenoj meri odlucili o jednom ovogodisnjem uvozu a na drugoj strani o nekoliko nerealizovanih uvoza iz potpuno istih razloga. Moje ucesce u ovoj prici objektivno je minorno jer je presudno ipak bilo interno misljenje nekih ustanova za ispitivanje standarda (pandam homologaciji koja se kod nas vrsi) u tri zemlje EU koja su takodje veoma selektivno pravila izbor medju ponudjenim modelima za homologaciju a ja sam imao prilike da u deo materijala (prihvacenog, jer te odbijene nisam imao priliku da pogledam) dobijem uvid upravo sa akcentom sta su kljucne postavke koje dozvoljavaju ili ne dozvoljavaju uvoz kineskih motocikala u Holandiju, Madjarsku i Poljsku. Iste firme uglavnom su i kod nas prisutne na trzistu, ali, kako vec rekoh, jos uvek ni te firme u sklopu svojih proizvodnih asortimana ne nude jednak kvalitet od modela do modela. Eto, rec je o dve stvari u kojoj jeste netacna tvrdnja o samo jednoj realizovanoj saradnji izmedju japanskih vecinskih vlasnika i kineskih proizvodjaca ali je svakako vise nego tacna tvrdnja o daleko slabijem kvalitetu upotrebljenih materijala na kineskim proizvodima. Cak stavise, i u toj kategoriji imamo primetne varijacije u slabosti kvaliteta te i tu imamo veoma sirok dijapazon za cudjenje pa otud na dva naoko ista primerka na jednom korodiraju samo srafovi (to se desava i na "japancima" ali ni izbliza tako brzo) ili varovi, dok na drugom korozija izbija na svakom niklovanom/hromiranom delu usled aljkave pripreme i slabe tehnologije kojom se prevlaci zastitni sloj. Nadalje imamo izuzetno slabu plastiku, trend neusrafljivanja ili nedotezanja svih mesta predvidjenih za srafljenje, upotrebu plastike tamo gde bi morao biti metal itd. Sve je ovo minus ali jos uvek razlika u ceni govori dosta za sebe. Svaki, ama bas svaki polovni "japanac" je macka u dzaku sa aspekta toga ko ga je i kako odrzavao, razradjivao itd. Sa druge starne, kineska prica je, po meni, jedna vrlo postena nagodba, naravno, ukoliko se posteno znaju sve ove cinjenice. Dakle, sve je u tome i nema nikakve potrebe da mi obojica stavljate u poruku slova koja nisam napisao, ono sto je netacno iskljucivo je i citirano da se ne bi pomislilo da se odnosi na citav post a moji dodaci upravo su bili davanje za pravo ostatku posta. Sve je tacno takodje i sa dotezanjima, sve su to problemi koji postoje u svakom slucaju i kojih sam ja itekako svestan. Najveci deo u ovoj temi neopisanih problema nastaje vec kod sklapanja i nedotezanja ili cak neusfarljivanja svih srafova a nismo o tome diskutovali iz prostog razloga sto ovde nije reseno na ciju dusu ide krivica, da li do proizvodjaca ili do onih koji ovde montirajuz a racun uvoznika te motocikle. Nije jasna ta stavka jer je razlicit stepen montaze koji se vrsi kod nas i razlikuje se od proizvodjaca do proizvodjaca. Ipak, i kod majstora treba tragati za delom tih problema, ukoliko si majstor i znas da sraf ne sme da se doteze do granice oznacene na glavi, zasto uopste sledeci put i stavljas taj sraf? Ja znam tvrdoglavog majstora koji stalno psuje Kineze ali nikako da uzme adekvatne srafove u Ferumu recimo i da ih stavi umesto tih. Svakako, poznajem i neke forumase koji umeju da se izbore sa tim ogranicenjem upravo zamenom srafova i sve onda bude kako valja. Inace, poznajem nekoliko slucajeva udesa u kome bi se sve te stvarcice koje pucaju kao od stakla morale razbiti ali nisu....ovo ne govori bas o nekom zadovoljavajucem kvalitetu vec o tome kako diskusiji ima mesta a ne generalizaciji. Poenta ovog posta je da pojasnim na sta mislim a na sta ne iako sam to vec jasno pisao ali je iz nekog cudnog razloga opet pogresno protumaceno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 6, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav' date=' ja napisah da nije tacno upravo ono sto sam citirao, nema nikakve potrebe da mi obojica imputirate ono sto nisam anveo. Dakle, jos jednom: [b']Nije tacno da se saradnja desava iskljucivo izmedju zongshen i Yamahe.[/b] Ovde je tacka na netacan deo. Sve sto sam dalje naveo imalo je za svrhu upravo da pojasni kolika je realno razlika u kvalitetu upotrebljenih materijala ne samo izmedju japanskih i kineskih motora, vec i unutar same jos neizbalansirane kineske motoindustrije i samo sam jos preciznije ilustrovao nestandardizovanu proizvodnju motocikala kod njih. Dex, ne moras mi nikakve iluzije razbijati, sacuvaj tu dobrotu za momenat kada ih budem imao. Mislim da sam se daleko najvise od svih ucesnika diskusije pozabavio problematikom dostupnih nam kineskih motora, do te mere da su neki produkti te zainteresovanosti u odredjenoj meri odlucili o jednom ovogodisnjem uvozu a na drugoj strani o nekoliko nerealizovanih uvoza iz potpuno istih razloga. Moje ucesce u ovoj prici objektivno je minorno jer je presudno ipak bilo interno misljenje nekih ustanova za ispitivanje standarda (pandam homologaciji koja se kod nas vrsi) u tri zemlje EU koja su takodje veoma selektivno pravila izbor medju ponudjenim modelima za homologaciju a ja sam imao prilike da u deo materijala (prihvacenog, jer te odbijene nisam imao priliku da pogledam) dobijem uvid upravo sa akcentom sta su kljucne postavke koje dozvoljavaju ili ne dozvoljavaju uvoz kineskih motocikala u Holandiju, Madjarsku i Poljsku. Iste firme uglavnom su i kod nas prisutne na trzistu, ali, kako vec rekoh, jos uvek ni te firme u sklopu svojih proizvodnih asortimana ne nude jednak kvalitet od modela do modela. Eto, rec je o dve stvari u kojoj jeste netacna tvrdnja o samo jednoj realizovanoj saradnji izmedju japanskih vecinskih vlasnika i kineskih proizvodjaca ali je svakako vise nego tacna tvrdnja o daleko slabijem kvalitetu upotrebljenih materijala na kineskim proizvodima. Cak stavise, i u toj kategoriji imamo primetne varijacije u slabosti kvaliteta te i tu imamo veoma sirok dijapazon za cudjenje pa otud na dva naoko ista primerka na jednom korodiraju samo srafovi (to se desava i na "japancima" ali ni izbliza tako brzo) ili varovi, dok na drugom korozija izbija na svakom niklovanom/hromiranom delu usled aljkave pripreme i slabe tehnologije kojom se prevlaci zastitni sloj. Nadalje imamo izuzetno slabu plastiku, trend neusrafljivanja ili nedotezanja svih mesta predvidjenih za srafljenje, upotrebu plastike tamo gde bi morao biti metal itd. Sve je ovo minus ali jos uvek razlika u ceni govori dosta za sebe. Svaki, ama bas svaki polovni "japanac" je macka u dzaku sa aspekta toga ko ga je i kako odrzavao, razradjivao itd. Sa druge starne, kineska prica je, po meni, jedna vrlo postena nagodba, naravno, ukoliko se posteno znaju sve ove cinjenice. Dakle, sve je u tome i nema nikakve potrebe da mi obojica stavljate u poruku slova koja nisam napisao, ono sto je netacno iskljucivo je i citirano da se ne bi pomislilo da se odnosi na citav post a moji dodaci upravo su bili davanje za pravo ostatku posta. Sve je tacno takodje i sa dotezanjima, sve su to problemi koji postoje u svakom slucaju i kojih sam ja itekako svestan. Najveci deo u ovoj temi neopisanih problema nastaje vec kod sklapanja i nedotezanja ili cak neusfarljivanja svih srafova a nismo o tome diskutovali iz prostog razloga sto ovde nije reseno na ciju dusu ide krivica, da li do proizvodjaca ili do onih koji ovde montirajuz a racun uvoznika te motocikle. Nije jasna ta stavka jer je razlicit stepen montaze koji se vrsi kod nas i razlikuje se od proizvodjaca do proizvodjaca. Ipak, i kod majstora treba tragati za delom tih problema, ukoliko si majstor i znas da sraf ne sme da se doteze do granice oznacene na glavi, zasto uopste sledeci put i stavljas taj sraf? Ja znam tvrdoglavog majstora koji stalno psuje Kineze ali nikako da uzme adekvatne srafove u Ferumu recimo i da ih stavi umesto tih. Svakako, poznajem i neke forumase koji umeju da se izbore sa tim ogranicenjem upravo zamenom srafova i sve onda bude kako valja. Inace, poznajem nekoliko slucajeva udesa u kome bi se sve te stvarcice koje pucaju kao od stakla morale razbiti ali nisu....ovo ne govori bas o nekom zadovoljavajucem kvalitetu vec o tome kako diskusiji ima mesta a ne generalizaciji. Poenta ovog posta je da pojasnim na sta mislim a na sta ne iako sam to vec jasno pisao ali je iz nekog cudnog razloga opet pogresno protumaceno. POstujem ovaj opsiran post u kome se vidi trud autora.Prvo uopste se ne bavim postovima da bih nekome protivurecio nego da iznesem svoj stav, ali nema veze. I uprkos tvom opsirnom tekstu ja jos uvek stojim iza toga da se bavis demagogijom, ali nema veze. Mogu da ulozim svoj Japanski motor koji je star 10 godina i presao je blizu 40000 km , i da u istim ekstremnim uslovima naprezanja pojede bilo kog ne japanca . To sto si pricao o mackama u dzakovima je istina, ali kinez nece ni docekati da bude macka u dzaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 6, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, i sa ovom zadnjom recenicom mogu da slozim nacelno i ponovo da se slozim sa prethodno iznesenim...i opet kada stavim na vagu jos uvek ima prostora za vaganje. Naravno, motor koji vozis nema i nece skoro imati konkurenciju u kineskim proizvodima, jednostavno, ovde jos neko vreme nece biti vakuuma u koji ce moci da se upliva sa tehnologijom koja koristi slabiji kvalitet materijala, aljkavu obradu/izradu itd. i ne samo zbog masina vec i pratecih "sitnica" kakve su gume recimo (jos jedna nepomenuta stavka). U toj sferi jos uvek nemamo sta da trazimo sa poredjenjima jer pandama nema na kineskoj strani. Na slici je model choppera onako kako ga danasnja kineska industrija vidi i nudi, zajedno sa cifrom koja stoji iza njega. Agregat na njemu nudi nesto vise od japanskih ekvivalenata u smislu snage a oko trajnosti jos uvek nema realnog odziva. Oprema koja se takodje nudi kao standardna podrazumeva sve sto japanski konkurenti nude kao dodatnu, skupu opciju. Da ne bude zabune, na slici je nema jer trenutni kontigent i jeste nekompletan, krajem meseca bi trebala da stigne oprema koja kasni iz neobjasnjivih razloga. Suma sumarum, kada pazaris ovaj motor na slici, dobijas sve sumnjivo o cemu smo dosad pisali ali prilicno kompletno u odnosu na sve sto na ovu temu nudi Japan. To znaci da imas platforme ispod nogu, imas klackalicu za menjac (ovaj je prilicno precizan, par slucajeva kvara dosad, klasicni japanski raspored brzina), nekakve bisage (po meni jako ruzne plasticne ali to je stvar ukusa), rol barove za noge, bisage i prednji blatobran, od instrumenata sve moguce osim hronometra i meraca temperature, sjajno pozadinsko osvetljenje itd. Kada sam pomenuo da je u pitanju posten deal, mislio sam prevashodno da non-stop imas razloga da budes zadovoljan cak i kada se pojave problemi o kojima smo pricali. Ukoliko problema nema - uzivas u voznji, ukoliko ih ima, svi znamo kako to zvuci. A da pogledamo malo sta na ovu temu nudi Japan? Da vidimo koliko kosta oprema za Maraudera, Eliminatora, Rebela, Viraga/XS-a na ovim malenim kubikazama, da zanemarimo koliko kosta bilo koji od ovih modela u startu sa svojih 125/250 ccm....pa onda da zanemarimo i performanse koje nude ove kubikaze i na kraju da opet to stavimo na vagu? E onda mozemo itekako da vidimo sta se dobija za svoje novce. Prednost nije niti u jednom smeru prevelika ili drasticna i uglavnom joj predznak zavisi ponajvise od licnih aspiracija kupca ali postoji i to je nepobitno. Po meni, logika kupovine postoji prema Kinezima uz jednu ozbiljniju studiju i raspitivanje pre kupovine. Ovo je subjektivni deo, sve ostalo sto sam pisao je objektivna stvar. Ogranicenja ce uvek postojati ali ukoliko ih se unapred ukalkulise i opet prevaga bude na strani ovih jeftinijih masina, ugodjaj ne mora nuzno biti pokvaren. Ko zeli da juri motorima ne treba ni da gleda u nesto drugo sem u proverene proizvodjace, eventualno u Hyosung jer proizvodni opusi ostatka nepajapanskih dalekoistocnih proizvodjaca zavrsavaju na nekih 120-130 km/h nekako navucenih, ostalo je cist bonus na koji ne treba racunati. Stoga, kome treba motor za uzivanje sa svojih 80-100 km/h i potrosnjokm ispod 3l bezolovnog, moze da trazi sebi resenje u ovim modelima, ostali nemaju sta da traze ovde bez obzira na cenu. Nisam znao da ovo treba naglasavati ali sad kada sam video u zadnjem postu poredjenje sa CB600 morao sam da ogradim svoje prethodne postove od ovih poredjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 6, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan hehehe, vidim ja da æe kad Kinezi osvoje svet da svi šetamo Rolexe, Ray Ban itd.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Januar 6, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan ovoga shodera je puno primorje, sami sharafi ispadaju, uzhas, a tek kako pichi... :wink: ima i trkacki mjenjac, sve brzine dolje i kad dodjes do pete, umjesto u sestu ide ukrug opet u prvu, milina jedna, naucise nam ovu omladinu na svakake egzibicije :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 7, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav' date=' i sa ovom zadnjom recenicom mogu da slozim nacelno i ponovo da se slozim sa prethodno iznesenim...i opet kada stavim na vagu jos uvek ima prostora za vaganje. Naravno, motor koji vozis nema i nece skoro imati konkurenciju u kineskim proizvodima, jednostavno, ovde jos neko vreme nece biti vakuuma u koji ce moci da se upliva sa tehnologijom koja koristi slabiji kvalitet materijala, aljkavu obradu/izradu itd. i ne samo zbog masina vec i pratecih "sitnica" kakve su gume recimo (jos jedna nepomenuta stavka). U toj sferi jos uvek nemamo sta da trazimo sa poredjenjima jer pandama nema na kineskoj strani. Na slici je model choppera onako kako ga danasnja kineska industrija vidi i nudi, zajedno sa cifrom koja stoji iza njega. Agregat na njemu nudi nesto vise od japanskih ekvivalenata u smislu snage a oko trajnosti jos uvek nema realnog odziva. Oprema koja se takodje nudi kao standardna podrazumeva sve sto japanski konkurenti nude kao dodatnu, skupu opciju. Da ne bude zabune, na slici je nema jer trenutni kontigent i jeste nekompletan, krajem meseca bi trebala da stigne oprema koja kasni iz neobjasnjivih razloga. Suma sumarum, kada pazaris ovaj motor na slici, dobijas sve sumnjivo o cemu smo dosad pisali ali prilicno kompletno u odnosu na sve sto na ovu temu nudi Japan. To znaci da imas platforme ispod nogu, imas klackalicu za menjac (ovaj je prilicno precizan, par slucajeva kvara dosad, klasicni japanski raspored brzina), nekakve bisage (po meni jako ruzne plasticne ali to je stvar ukusa), rol barove za noge, bisage i prednji blatobran, od instrumenata sve moguce osim hronometra i meraca temperature, sjajno pozadinsko osvetljenje itd. Kada sam pomenuo da je u pitanju posten deal, mislio sam prevashodno da non-stop imas razloga da budes zadovoljan cak i kada se pojave problemi o kojima smo pricali. Ukoliko problema nema - uzivas u voznji, ukoliko ih ima, svi znamo kako to zvuci. A da pogledamo malo sta na ovu temu nudi Japan? Da vidimo koliko kosta oprema za Maraudera, Eliminatora, Rebela, Viraga/XS-a na ovim malenim kubikazama, da zanemarimo koliko kosta bilo koji od ovih modela u startu sa svojih 125/250 ccm....pa onda da zanemarimo i performanse koje nude ove kubikaze i na kraju da opet to stavimo na vagu? E onda mozemo itekako da vidimo sta se dobija za svoje novce. Prednost nije niti u jednom smeru prevelika ili drasticna i uglavnom joj predznak zavisi ponajvise od licnih aspiracija kupca ali postoji i to je nepobitno. Po meni, logika kupovine postoji prema Kinezima uz jednu ozbiljniju studiju i raspitivanje pre kupovine. Ovo je subjektivni deo, sve ostalo sto sam pisao je objektivna stvar. Ogranicenja ce uvek postojati ali ukoliko ih se unapred ukalkulise i opet prevaga bude na strani ovih jeftinijih masina, ugodjaj ne mora nuzno biti pokvaren. Ko zeli da juri motorima ne treba ni da gleda u nesto drugo sem u proverene proizvodjace, eventualno u Hyosung jer proizvodni opusi ostatka nepajapanskih dalekoistocnih proizvodjaca zavrsavaju na nekih 120-130 km/h nekako navucenih, ostalo je cist bonus na koji ne treba racunati. Stoga, kome treba motor za uzivanje sa svojih 80-100 km/h i potrosnjokm ispod 3l bezolovnog, moze da trazi sebi resenje u ovim modelima, ostali nemaju sta da traze ovde bez obzira na cenu. Nisam znao da ovo treba naglasavati ali sad kada sam video u zadnjem postu poredjenje sa CB600 morao sam da ogradim svoje prethodne postove od ovih poredjenja.[/quote'] Dolazim do zakljucka da razmisljas kao eventualni trgovac kineskih motora, ali nema veze.Sto se tice Hyosunga nije kinez. Ali da ti kazem i ovo.Na bukvalno svakom trecem agregatu od 125 ccm je zaribala radilica koje sam licno menjao.Sva sranja su se desavala do 3000 km.Ti mali agregati su rayvijani bas kod njih, a oni koji su razvijani po liceni Suzukia odnosno veliki od 650 ccm , su daleko daleko bolji.To ti je na temu kvaliteta kad je nesto razvijeno od strane njih samih, a Hzosung nije kinez nego Koreanac sto je ogromna razlika.Moglo bi se na temu ne japanaca, jos mnogo toga reci, ali svako sebi kupuje sta moze i sta voli, pa ko voli nek izvoli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 7, 2007 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan U Kini, bre, jedu pse!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 7, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Ko zeli da juri motorima ne treba ni da gleda u nesto drugo sem u proverene proizvodjace' date=' eventualno u Hyosung jer proizvodni opusi ostatka [b']nejapanskih dalekoistocnih proizvodjaca[/b] zavrsavaju na nekih 120-130 km/h nekako navucenih, ostalo je cist bonus na koji ne treba racunati. Vidis? Nigde i nisam pomenuo da su u pitanju Kinezi, zanimalo me samo koliko cu puta morati da ponavljam svoje nepravilno procitane reci. U svakom slucaju, Bozic je, nema potrebe verovatno vise da penimo oko toga, ja sam napisao dovoljno toga sto treba da upotpuni sliku o jeftinim motorima i tesko da imam i dalje zelje da se raspravljam, posebno ako samo ja iznosim podatke (eto, za te radilice od 125ccm ja nisam imao podatke ali nisam ni imao veze sa tim kubikazama pa je moguce otud i moja neinformisanost). Zamorno je postalo a vise ne vidim upotrebnu vrednost produbljivanja teme jer sam toliko toga napisao da sam cak "zasmrdeo" i na trgovca ovim motorima. Ne znam zasto, verovatno zato sto sam uz svo pojasnjavanje da su jeftini, dodavao i kritike na same motor, pominjao kao lose cak i ono sto drugi nisu pomenuli, tako valjda i rade trgovci, ne znam... Uzgred, par decenija vozim motore, prosao sam sve sto mi je ikako bilo dostupno, prepravljao i radio svasta. Ziveo sam na moru gde se vozi citava sezona sem kad je bura i budzio sve za sta se makar i nazirao uspeh. Zao mi je ako sam se posle nesto prekomernih godina zivota zasitio jurcanja za kojekakvom opremom u stilu: Ma kad sam dao toliko za motor, mogu jos stotku za rol-barove, jos stotku za bisage, jos stotku za vetrobran itd. Nekako sam u svemu tome nasao svoju ravnotezu na vagi kada sam odmeravao da posle veceg dela renomiranih proizvodjaca okusam srecu i sa ovim kopijama. Ja samo nudim logiku onima koji eventualno razmisljaju o tome usled nedostatka novca ili ne-zeljenja da ga bacaju (moj slucaj, ja konkretno imam nekoliko komada za svoju i supruginu dusu i jako smo zadovoljni njima). Samo toliko i ja zavrsavam jer zasad ne vidim vise potrebe za nastavljanjem u ovoj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 7, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav' date=' Ko zeli da juri motorima ne treba ni da gleda u nesto drugo sem u proverene proizvodjace, eventualno u Hyosung jer proizvodni opusi ostatka nejapanskih dalekoistocnih proizvodjaca zavrsavaju na nekih 120-130 km/h nekako navucenih, ostalo je cist bonus na koji ne treba racunati. Vidis? Nigde i nisam pomenuo da su u pitanju Kinezi, zanimalo me samo koliko cu puta morati da ponavljam svoje nepravilno procitane reci. U svakom slucaju, Bozic je, nema potrebe verovatno vise da penimo oko toga, ja sam napisao dovoljno toga sto treba da upotpuni sliku o jeftinim motorima i tesko da imam i dalje zelje da se raspravljam, posebno ako samo ja iznosim podatke (eto, za te radilice od 125ccm ja nisam imao podatke ali nisam ni imao veze sa tim kubikazama pa je moguce otud i moja neinformisanost). Zamorno je postalo a vise ne vidim upotrebnu vrednost produbljivanja teme jer sam toliko toga napisao da sam cak "zasmrdeo" i na trgovca ovim motorima. Ne znam zasto, verovatno zato sto sam uz svo pojasnjavanje da su jeftini, dodavao i kritike na same motor, pominjao kao lose cak i ono sto drugi nisu pomenuli, tako valjda i rade trgovci, ne znam... Uzgred, par decenija vozim motore, prosao sam sve sto mi je ikako bilo dostupno, prepravljao i radio svasta. Ziveo sam na moru gde se vozi citava sezona sem kad je bura i budzio sve za sta se makar i nazirao uspeh. Zao mi je ako sam se posle nesto prekomernih godina zivota zasitio jurcanja za kojekakvom opremom u stilu: Ma kad sam dao toliko za motor, mogu jos stotku za rol-barove, jos stotku za bisage, jos stotku za vetrobran itd. Nekako sam u svemu tome nasao svoju ravnotezu na vagi kada sam odmeravao da posle veceg dela renomiranih proizvodjaca okusam srecu i sa ovim kopijama. Ja samo nudim logiku onima koji eventualno razmisljaju o tome usled nedostatka novca ili ne-zeljenja da ga bacaju (moj slucaj, ja konkretno imam nekoliko komada za svoju i supruginu dusu i jako smo zadovoljni njima). Samo toliko i ja zavrsavam jer zasad ne vidim vise potrebe za nastavljanjem u ovoj temi. Cisto da pitam samo , koji motor ti vozis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, tjah, koji uzjasem, upravo sad merkam na koji cu jer me nesto mami ovo toplo vreme, mislim da cu na QM250 iako i ovaj drugi malo valja provozati, ne znam tacno. Kao sto rekoh, sve sto pisem, pisem iz licnih iskustava ili tudjih u koji imam podroban uvid. Tu se kanda lmalko razilazimo oko pojma demagogije, jel' da? Kad bih vozio Japanca a hvalio Kineza, to bi bilo to, ovako.... Da ne budemo bas toliko ozbiljni za kraj teme, kazu da je skolski primer demagogije kada star i onemocao covek ubedjuje izuzetno mladu i jedru devojku da se od tvrdog i velikog muskog uda dobija rak materice Za sve ostalo, vidjacemo se na drumu svakako, mozda jednog dana neko od nas doda i nova iskustva ovoj temi, ko god i sta god, vazno je da se ovakvim temama stekne sto realnija slika a manje je vazno da li ona vodi u pravcu preporuke ili upravo kontra tome. Makar je meni to bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Nije velik, al mek ko duša.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Cope..pa di nalazish te avatare majku mu..../? :?: :idea: :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 8, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav' date=' tjah, koji uzjasem, upravo sad merkam na koji cu jer me nesto mami ovo toplo vreme, mislim da cu na QM250 iako i ovaj drugi malo valja provozati, ne znam tacno. Kao sto rekoh, sve sto pisem, pisem iz licnih iskustava ili tudjih u koji imam podroban uvid. Tu se kanda lmalko razilazimo oko pojma demagogije, jel' da? Kad bih vozio Japanca a hvalio Kineza, to bi bilo to, ovako.... Da ne budemo bas toliko ozbiljni za kraj teme, kazu da je skolski primer demagogije kada star i onemocao covek ubedjuje izuzetno mladu i jedru devojku da se od tvrdog i velikog muskog uda dobija rak materice Za sve ostalo, vidjacemo se na drumu svakako, mozda jednog dana neko od nas doda i nova iskustva ovoj temi, ko god i sta god, vazno je da se ovakvim temama stekne sto realnija slika a manje je vazno da li ona vodi u pravcu preporuke ili upravo kontra tome. Makar je meni to bitno.[/quote'] Tako sam i mislio , ne laje kera sela radi :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ne razumem, nisam bas vest sa lajanjem i kerama, posebno sa selima, priprost covek sam kome treba ocito reci direktno sta je pisac zeleo da kaze. Ne znam da li da Te pustim da se opet zaletis kad vec volis tu disciplinu ili da Ti pojasnim da ja ne prodajem niti jedan motor, pa ni one koji su mi naizgled visak, cak ni kacigu koju sam oglasio ne prodajem vise nego je koristim a ne smeta mi uopste koliko motora ima, moze mi se a i nisu skupi ruku na srce ..zaletanje je jedan zamoran sport cak i kao alternativa nedostatku argumentacije, uvek naidje neka neravnina za nasukivanje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan smorili ste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 9, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan smorili ste Ko lavovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...