Jump to content

Moto Zajednica

Najvisi vrhovi, prevoji koje smo presli

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Da bismo mi, koji volimo da se veremo po tamo nekim planinama, mogli da planiramo neke buduce voznje i pentranja, evo teme da se upise ko je gde bio

Znaci, zanimaju nas lokacije t.j. prevoji, vrhovi,... - visina - kada - kakvim motorom - tezina voznje

Evo ja prvi:

1. Transfagarasan (Rumunija) ------------------ 2055mNV ---  2007 ------ Transalp ----- Laganica (moze bilo koji motor)

2. Transalpina (Pasul Urdele) (Rumunija) ------ 1950mNV --- 2008 ------ Transalp ----- Zahtevno, zemljani putici i staze kroz sumu koje su probile masine za krcenje sume

3. Timmelsjoch (Paso Rombo (Austrija/Italija) -- 2509mNV ---2008 ----- Transalp ------ Laganica (moze bilo koji motor)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8335 postova

Skromno deluje pored iskusnih putnika, ali ipak za pocetak karijere :D:

Babin Zub - nesto oko 1700-1800mnv - V-Strom DL650A - 2009 - od Kalne srednje zahtevno (put, na momente vrlo los i na delovima i makadam), od Zavojskog jezera preko Toplog Dola - offroad, veoma zahtevno (prosao samo 50% ovog prilaza, finalni uspon ostao za slucaj kada ne budem sam :D)

EDIT:

E da, setih se jos: Kablar - nemam pojma koja visina - 2009 - V-Strom - srednje zahtevno (postoji jedno 7-8km offroad, poslednjih 100m uspona VEOMA zahtevno, najbolje parkirati motor i ne izazivati sudbinu :D)

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Skromno? Čekaj da čuješ mene ;) :

Avala - 511 mnv - često - CBR 600 F Sport - opušteno ;D

Čestobrodica - 590 mnv - s' vremena na vreme... - CBR 600 F2 - opušteno - malo se čovek umori od puta iz BG... ;D ;D

• Zainteresovan, 696 postova
  • Motocikl: Strom 650 2009

1. Jankov kamen, Golija-------------------1833mNV--------- 2009 ------ Suzuki Burgman 150cc -------- Za skuter malo teze

2. Ovcar ------------------------------------ 985mNV -----------2009--------Suzuki Epicuro 125cc  -------------- Za skuter najteze, a tesko i peske!

• Zainteresovan, 696 postova
  • Motocikl: Strom 650 2009

Skromno deluje pored iskusnih putnika, ali ipak za pocetak karijere :D:

Babin Zub - nesto oko 1700-1800mnv - V-Strom DL650A - 2009 - od Kalne srednje zahtevno (put, na momente vrlo los i na delovima i makadam), od Zavojskog jezera preko Toplog Dola - offroad, veoma zahtevno (prosao samo 50% ovog prilaza, finalni uspon ostao za slucaj kada ne budem sam :D)

EDIT:

E da, setih se jos: Kablar - nemam pojma koja visina - 2009 - V-Strom - srednje zahtevno (postoji jedno 7-8km offroad, poslednjih 100m uspona VEOMA zahtevno, najbolje parkirati motor i ne izazivati sudbinu :D)

Kablar (885mNV), ma sta zahtevno, ja biciklom izasao do vrha!  8) 8)

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Jahorina (Bosna) ----- oko 1900mnv ------- 2009--------Dominator------ima par kilometara makadama, R-ovi i coperi nema sanse da se popnu, treba neki enduro da bi uzivali. Mozda i slika da se doda, ali ovako umanjena, moze?

VC7XU_img2831f.th.jpg

Guest Velimlje

Odlicna tema , bas me interesuje , i ajde pored zahtevnosti trase da napisete koju rec kakvi su pejsazi , dali vam se svidalo i ubacite po koju sliku ... ;D ;D

Evo ti od mene, umesto pokoje reci, ceo celcijati putopis ;):

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=38223.0

Nisam bas tako ovo zamisljao , ali nisam ni temu postavljao , pa necu da se bunim ...  ;D ;D

Sta ako je neko lenj da cita putopis , a hoce samo da vidi prevoje i informacije o istima ??

Guest Velimlje

Ne radi se o tome dali neko izvojeva , probao sam da se nasalim ... Koliko sam ja shvatio quasaar-a , trebalo je da ljudi listuju prevoje a ne putopise , znaci da si ti napisao ime prevoja , nadmorsku visinu  i slicno , pa posle postavio link za tvoj putopis , to bi bilo OK .Ovako covek mora da ude na tvoj putopis i citavog da procita da shvati da tu nema tog prevoja koji njega interesuje .  E sad ako nekog interesuje neki odredeni prevoj , on bi po tvojoj logici trebao da procita sve putopise na BJB da vidi ko ga opisuje  ??? ???

Samo sam to hteo da kazem .

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

@velemilje

napisao je u prvom postu na koje je prevoje išao, a posle na tvoj zahtev je i postavio putopis kada si tražio nešto više o pejzažima i predelima.

I nemojte više spamovati temu nego lepo napišite gde ste bili i koliko visoko :) , a za eventualne detalje o putu imate PP pa pitajte šta vas interesuje ili tražite link od putopisa

pozz

• Svrati ponekad, 365 postova
  • Motocikl: Ferdinand

Najinteresantniji je u svkom slučaju

Vršič Slovenija - 1611 mnm - 2007 godine - Yamaha XS400 - ovako preopterećeni laganice

prave deonice su asfaltirane dok su krivine rađene od granitnih kocki - kaldrma

a link za putopis

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=28612.0

post-5709-12879049502178_thumb.jpg

post-5709-12879049502762_thumb.jpg

• Zainteresovan, 953 postova

Skromno? Čekaj da čuješ mene ;) :

Avala - 511 mnv - često - CBR 600 F Sport - opušteno ;D

Čestobrodica - 590 mnv - s' vremena na vreme... - CBR 600 F2 - opušteno - malo se čovek umori od puta iz BG... ;D ;D

Prvo mala ispravka:

Cestobrodica je na 600m nmv, pise na znaku na samom prevoju.

Inace da napisem ono sto je postavljac teme i trazio.

Lokacija Cestobrodica, visina 600mnv, uspon je duzine 5km sa zapadne strane, prelazim ga stotinjak puta godisnje ali uvek tokom letnjih meseci, sportskim motorom. E sad tezina voznje... Uspon je sav krivudav sa dve prilicno ostre krivine, tesko je (ali nije nemoguce) voziti preko 100 milja na sat iako je asvalt odlican, jer zna da bude vrlo iritirajuceg saobracaja, na one dve krivine koje sam pominjao moze se voziti oko 65 milja preko toga vec otklizava.

P.S.

Najlepse je u drustvu drugih motora.  ;)

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

1. Kosmaj ------------------- 626 mNV --------- 2009 ------ Jawa TS 350 -------- mislim da ne treba objasnjavati

2. Bukulja -------------------- 696 mNV --------- 2009------- Jawa TS 350 -------- stari put razlokan, jako uzak i strm, nezgodne serpentine. novi put ok asvalt, normalne sirine, neznatno blazi uspon i serpentine

3. Rudnik (nisam se peo vislje od varosi) ---- ???mNV--- 2009 --- Jawa TS 350 ----- mislim da ne treba objasnjavati

• Rashodovani bajker, 1731 postova

1. Jahorina ----- oko 1900mNV ----2009. ------ Transalp650 ------ par km makadama ...

0SKoI_hpim1157.th.jpg

2. Kopaonik ---- 1788mNV (Jaram) ----- vise puta ----- Dragstar650 , Z750s ----- laganica , asfalt

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Maunt Evans, Kolorado (Mount Evans, Colorado)

Nadmorska visina 4.346,5 metara

Najviši vrh u SAD dostupan motornim vozilom

Jun 2007

BMW R1200GS Adventure

Put asfaltiran i u dobrom stanju; pri vrhu dosta uzak sa nešto leda.  Zbog nadmorske visine motori s' karburatorom će dušu da ispuste do gore.

Dve vrste divokoza: bele i braon.  Bele su plašljive i beže od ljudi, a braon umeju da organizuju blokadu puta i neće da se sklone dok im ne daš bombone. :D

Početak uspona:

203485344_ZtF6N-M.jpg

Put na gore:

203484113_iGPYc-M.jpg

203484349_Bz8Uk-M.jpg

203484502_zGQB7-M.jpg

203484586_LHxev-M.jpg

203484671_EYXYu-M.jpg

203484802_fBvun-M.jpg

203484879_t5VM7-M.jpg

166336914_xawFW-M.jpg

203485095_SuBCo-M.jpg

Vrh:

170620408_6yddT-M.jpg

Na vrhu mi je vetar oborio motor, koji se nasadio na oštru kamečinu pored i probio mi aluminijumski kofer i slomio maglenku.  >:(

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: bio FJR

Evo moja tri najvisa za sad, svi su asfaltni do samog vrha, tako da moze bilo koji motor:

Edelweißspitze  2571m   N47 07 25.55 E12 49 52.7  YAMAHA FJR1300  /http://www.edelweissspitze.at/  http://www.grossglockner.at

Timmelsjoch 2509m  N46 54 19.5 E11 05 51.6  KYMCO XCITING 500    http://www.timmelsjoch-hochalpenstrasse.at/

Penser Joch (Passo Pennes)  2211m    N46 49 07.7 E11 26 27.0  KYMCO XCITING 500  http://www.penserjoch.com/

Samo sa Grossglockner-a sam pronasao sliku, kada nadjem slike mojih skuteraskih podviga sa druga dva vrha, dodacu :) U medjuvremenu evo slike i sa Jaufenpass-a.

post-8435-12879050706427_thumb.jpg

post-8435-12879050707023_thumb.jpg

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

jahorina--------------1800m-----------2009--------------Z750

crni vrh---------------1000m-----------2009--------------Z750

durmitor-zabljak-----2000m-----------2009--------------Z750

post-595-1287905163637_thumb.jpg

post-595-12879051637111_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja