lalajko 2024 Napisano Avgust 21, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Cak ni Lorenco i Rosi prosle sezone nisu imali istu elektroniku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5361 Napisano Avgust 21, 2010 Integrisan, 13056 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije samo elektronika u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 22, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ogranicenje su samo broj agregata sto u krajnjem nije toliko bitno. Misliš da nije toliko bitno? Moj post se odnosio na broj iskorišćenih agregata kojih Jorge Lorenzo ima više u odnosu na Valentino Rossia, što Valentinu da je određenu prednost odnosno da može da pobedi Lorenza i bez novih delova. Objasniću zašto tako mislim. Od ove sezone imamo novo pravilo koje kaže da svaki vozač ima samo 6 agregata za celu sezonu odnosno 18 trka. Da podsetim Brno je bila 10-ta runda šampionata. Stanje sada izgleda ovako: obojica su načeli četvrti agregat, ali Lorenzo ima agregat manje (koji je povučen odnosno izgubljen) i 10 odvezenih trka na njima, Valentino sa druge strane , je na istom broju načetih agregata (dakle 4) ali sa znatno majne odveženih trka na njima (7 trka) i bez ijednog povučenog. Yamahini agregati traju oko 1500km nakon čega imaju drastičan pad snage (i na to nikakva elektronika ne može da utiče) nego jednostavno moraš da staviš nov agregat da bi bio konkurentan. Wilco Zeelenberg, menadžer Lorenzovog dela garaže kaže da oni nisu zabrinutu brojem iskorišćenih agregata jer će napraviti dovoljnu prednost u šampionatu i da sebi mogu da priušte jedan ili dva starta sa pit lane-a. Iz ovoga lako možemo zaključiti kakva je Lorenzova taktika ove godine. Malo preciznije o iskorišćenosti Lorenzovih agregata - on je na četiri iskorišćena agregata (prvi agregat ima dve odvežene trke, drugi sa dve odvežene je povučen, treći i četvrti agregat po tri). Zaključke izvucite sami. Pominjao sam start sa pit lane-a. O čemu se zapravo radi? Ako vozač iskoristi broj dozvoljenih agregata za sezonu, kazna je sledeća - na toj trci proizvođač dobija kaznu od -10 poena, dok vozač startuje sa pit lane-a, kada svi odmagle. Zaista mislim da je to pravilo itekako bitno i da bi zbog njega mnogo njih moglo da bude ispred Lorenza na nekoj rundi pri kraju sezone. Tako da Rossiu ne trebaju novi delovi da ga pobedi. Zar mislis da Fiat yamaha i Teh3 imaju imaju razlicite delove masine?To je skupo i neprakticno.Elektronika brate..., elektronika. Mislim da nije uvek samo elektronika u pitanju ali nije u tome stvar, kada sam pisao post mislio sam na nešto drugo (agregate) što sam sada opširnije i objasnio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Septembar 1, 2010 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Dogovor između Valentina Rossija i Ducatija gotova je stvar. Prema navodima Britanskog MCN-a aktualni svjetski prvak Valentino Rossi i Ducati uspjeli su se dogovoriti oko uvjeta suradnje za sljedeće dvije godine. Kako MCN ne barata samo sa pukim naklapanjima govori naslovna stranica njegovog časopisa koji je otkako je MCN-a prodan u više od milijardu primjeraka… Vijest za naslovnicu MCN je izvukao od neimenovanog izvora koji je potvrdio kako prilikom sklapanja ugovora između daju strana novac nije igrao preveliku ulogu. Glavni razlog prelaska u Ducati Jest činjenica kako Valentino nije želio provesti još jednu sezonu uz Jorge Lorenza. Prošle godine Rossi je najavio kao će Yamaha morati odlučiti koga će zadržati. Ne bi li Yamahi skratio muke svjetski prvak je sam odlučio razriječiti aktualnu dilemu. Prelazak u Ducati Rossiju će osigurati 107 milijuna kuna kroz dvije godine. Objava Rossijevog prelaska u crveni tabor mogla bi se dogoditi već ovog vikenda na velikoj nagradi Katalonije. Na njegovo mjesto u glavnom Yamahinom timu preema tvrdnjama MCN-a preći će Ben Spies. Odlaskom Rossija iz Yamahe od tamo će vjerojatno otići i njegov glavni sponzor Fiat koji je prilikom potpisivanja ugovora s Yamahom uveo klauzulu koja kaže doslovno ovo, ako nema Rossija nema ni nas. http://www.automotoportal.hr/2010/07/01/rossi-prelazi-u-ducati/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 2, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Glavni razlog prelaska u Ducati Jest činjenica kako Valentino nije želio provesti još jednu sezonu uz Jorge Lorenza. haha otkada ja ovo pisem po forumu, ali Rosijevci to ne vole da citaju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Septembar 2, 2010 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Vidoviti L......! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 10530 Napisano Septembar 2, 2010 Drug član, 1084 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Svidjaju mi se ove boje Dokatija,nekako mi deluju retro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano Septembar 2, 2010 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan Fiat- Ducati team Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gasa 3 Napisano Septembar 2, 2010 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Vrsac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Fiat- Ducati team Teze malo da ce biti Fiat-Ducati. Ducati ima ugovor sa Philipom Morisom na 70% reklamnog prostora(cini mi se) a Fiat se nece zadovoljiti kao drugi sponzor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Septembar 15, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je ovo bilo, ali nije zgorega da napišem. Honda i Yamaha žele da raskinu dvojac Rossi - Burgess tako što oba tima Burgessu nude veću platu nego do sada. Videćemo da li će uspeti u tome, sumnjam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je ovo bilo, ali nije zgorega da napišem. Honda i Yamaha žele da raskinu dvojac Rossi - Burgess tako što oba tima Burgessu nude veću platu nego do sada. Videćemo da li će uspeti u tome, sumnjam GPOne je bio pisao da Valentino Rossi i nije bio baš prijatan prema Jeremy Burgessu i ostatku tima prilikom objave prelaska u Ducati, u smislu - ako niste samnom, protiv mene ste. Lično bih voleo da Jeremy Burgess ostane u Yamahi ili da se vrati u Hondu, to bi omogućilo Valentinu da konačno sam i na miru demonstrira svoje umeće u pravljenju šampionskih mašina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan MotoGP legenda Mick Doohan je rekao za MCN: "Da sam ja Yamaha ili još bitnije Honda, ponudio bih JB i toj ekipi sve što bi trebalo da se odvoje od Valentina i da se potkopa ta operacija. "Morate da destabilizujete tu kombinaciju. JB je pokazao svoju vrednost. Osvojio je dosta svetskih titula tako da vredi svaki cent. To je jeftina investicija za druge druge ekipe koju oni moraju da probaju. To jednostavno ima smisla. "Čak i ako je to jedan ili dva miliona dolara preko godišnjeg budžeta, za nešto što bi im zuzvrat stvorilo šanse da osvoje šampionat, potrošiti taj dodatni novac da bi pobedili jednostavo vredi svaki cent." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gasa 3 Napisano Septembar 15, 2010 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Vrsac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je ovo bilo, ali nije zgorega da napišem. Honda i Yamaha žele da raskinu dvojac Rossi - Burgess tako što oba tima Burgessu nude veću platu nego do sada. Videćemo da li će uspeti u tome, sumnjam GPOne je bio pisao da Valentino Rossi i nije bio baš prijatan prema Jeremy Burgessu i ostatku tima prilikom objave prelaska u Ducati, u smislu - ako niste samnom, protiv mene ste. Lično bih voleo da Jeremy Burgess ostane u Yamahi ili da se vrati u Hondu, to bi omogućilo Valentinu da konačno sam i na miru demonstrira svoje umeće u pravljenju šampionskih mašina. Ne bih se slozio s tobom! Znas kako je bilo s prelaskom u Yamahu, takodje nisu prihvatili do poslednjeg momenta. Moje je misljenje da JB prelazi u Ducati A JB voli torteline, ako me secanje dobro sluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ono što sam na pisao za GPOne je činjenica, a moje mišljenje je pa - moje mišljenje i ne možeš mi ga nikako oduzeti (šala naravno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Octobar 4, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Lorenzo kaže da zna da će se on i Spies slagati, da neće biti zida i da će se telemetrija deliti. Sve dok Spies ne počne da ga ugrožava ;D Evo novih vesti u vezi zida ;D Jorge Lorenzo declared at the end of 2008 declared that he didn’t like the idea of the wall that divided the two Yamaha riders and that they ‘we’re a team,’ but Yamaha boss Lin Jarvis has admitted that the controversial wall wasn’t that negative and that some sort of partition will probably be separating Lorenzo’s and Ben Spies garages. “In the end, the wall isn’t a completely negative thing. We have had it for the last three years, and things have gone very well. If there is no wall, there will still be some separation, so each team and each rider can concentrate on their own race.” said Jarvis. Rossi je bio loš kada je tražio zid, ali će sada Lalajko sigurno reći da je Lorenzo dobar i da je zid baš super stvar ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Octobar 4, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sasvim mi je sve jedno kakav je odnos Lorenca i zida sve dok: a) se zid ne nalazi negde pored staze b) ucvale zvezde na zalasku ne traze postavljanje zida, pa onda prodju gore nego dok zida nije bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Octobar 4, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan ucvale zvezde na zalasku ne traze postavljanje zida, pa onda prodju gore nego dok zida nije bilo Pazi, onda definitivno bez starca nema udarca ;D Ako Lorenzo plače što ga je deda pobedio, šta će tek mlađi da mu rade ;D ;D ;D Uzgred, zid je postavljen 2009. godine, a ti dobro znaš ko je tada pobedio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3338 Napisano Octobar 4, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5471 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ako mi ikad zatreba advokat to ce bez sumnje biti kolega acim ;D e svaka cast kolega! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Octobar 4, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ako mi ikad zatreba advokat to ce bez sumnje biti kolega acim ;D e svaka cast kolega! Hvala kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gasa 3 Napisano Octobar 4, 2010 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Vrsac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Acime svaka cast na volji i zivcima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Octobar 4, 2010 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Pridružujem se čestitkama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5361 Napisano Octobar 4, 2010 Integrisan, 13056 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Iz ovog citata o zidu se vidi da je zid prirastao srcu i da mu se pripisuju lekovita svojstva ali se ne vidi šta Lorenzo misli o zidu. Ovo citirano je rekao Lin Jarvis a on je šef celog trkačkog projekta Yamahe a ne šef Lorenzovog tima. Pravo pitanje j da li će biti zida i Ducati-u. Pošto im je reklamni moto"mi smo velika porodica", zid bi malo štrčao iz ove patetika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3338 Napisano Octobar 4, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5471 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan U duktiju nece biti zida 100% zabari ce da parlaju na svom a Hayden ce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Octobar 4, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja se iskreno nadam da ce posle Jeremijinog i Valentinovog tretmana makine i Haydenu da bude bolje.Zasluzio je da vidi i neki podijum. Svaka mu cast,cuti i kenja Fali mi njegovo "pisanje" po krivinama.Sa Hondom mu je to tako lako polazilo za rukom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Octobar 17, 2010 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Rosi testira Dukati već u novembru... Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi izjavio je da je dobio dozvolu od Jamahe da testira Dukati u Valensiji narednog meseca. Još od trke u Brnu, kada je objavljeno da će ‘Doktor’ od sledeće sezone voziti za Dukatiju, bilo je pitanje da li će mu Jamaha dozvoliti da testira novi motor pre isteka ugovora sa timom. Rosi je zato u Australiji otklonio sve sumnje izjavom da mu je Masao Furusava, jedan od čelnika Jamahe, dao dozvolu da odmah po završetku sezone koja je u toku testira motor italijanske ekipe. “Furusava me je nazvao i rekao da je to način zahvalnosti za sve što sam uradio za Jamahu. Mislim da je to lep gest i pokazuje da Jamaha vrednuje moj rad tokom svih ovih godina”, rekao je Rosi. U Dukatiju su, takođe, pozdravili odluku Jamahe, što znači da će se Rosi na stazi “Rikardo Tormo” u Valensiji, dan posle poslednje trke sezone pridružiti novom timskom kolegi Nikiju Hejdenu na testiranjima novog motora Dukatija. ‘Doktor’ i Hejden su već bili timske kolege u Rosijevoj poslednjoj sezoni u Hondi 2003. godine. Izvor:http://www.b92.net/sport/automoto/motogp.php?yyyy=2010&mm=10&dd=17&nav_id=465850 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...