Jump to content

Moto Zajednica

Rossi - Ducati

Recommended Posts

• Integrisan, 13020 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Evo i slika sve sa bojama. Yamaha mu je bolje stajala.... :nanana:

Uzas, ko u SSSR-u da su ga "dizajnirali"!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• bez čvaraka, 1212 postova
  • Motocikl: Naked u najavi

Evo i slika sve sa bojama. Yamaha mu je bolje stajala.... :nanana:

Uzas, ko u SSSR-u da su ga "dizajnirali"!

Haydenov još i prolazi, ali Rossijev je katastrofa. Šaren kao i uvek. Kad čovek voli cirkus :klovn:

• Drug član, 3618 postova

pPT49_screenhunter02jan140022.jpg

Italijani nisu najbolje prihvatili Rossievu novu kolor šemu. Smatraju da ima kombinaciju boja koje ne bi trebalo videti na italijanskom motociklu ili vozaču, t.j. smatra se da previše podseća na španske nacionalne boje.

Dalje se navodi da se sve reakcije sa weba mogu sumirati u jednoj reči: "nepodnošljivo"!

Prosudite i sami.

Nego, zna li se nesto o oporavku posle operacije ramena? Napreduje li? Za oko dve nedelje je testiranje u Sepangu, nadam se da ce ucestovati.

Zna li se nesto o problematicnom prednjem vesanju Ducatija? Kakve su izmene pravili, ako jesu?

Dobro mu je. Juče i preključe je išao na snoubording. On priča kako mu treba još vremena da bude 100% ali nešto ne verujem u to. Ne bi se kockao sa ovim vidom zabave da nije spreman...Na testiranje u Sepangu ide 100%.

GP11 je pretrpeo mnogo promena, upitanju su: aerodinamika, šasija, agregat i elektronika. Da li sam nešto zaboravio ili je to cela mašina?

Kada je šasija u pitanju, kao što sam već napisao - napravili su novu. Ova ima drugačiju krutost u odnosu na prethodnu, ista je stvar i sa zadnjom viljuškom. Prave i novu prednju viljušku za Sepang kako bi je što bolje prilagodili novom vešanju.

Uporedite izgled Rossievog GP11 i Stonerovog GP10 prototipa.

yqgGz_screenhunter03jan140101.jpg

Xh2XU_screenhunter04jan140103.jpg

Ubacice oni tu malo zelene :)

Da se ja pitam (kao što se ne pitam) izbacio bih belu, a umesto drečavo žute ubacio bih drečavo zelenu. Pa i da ostane malo bele, dobila bi se Talijanska zastava. :takoje:

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Crvena je Ducatijeva, a žuta Rossijeva boja, tako da nema ni govora o izbacivanju te dve, jedino mogu da ubacuju nove boje :moto3:

Što se aerodinamike motora tiče, čini mi se da su promene vidljive i na gornjim slikama, Rossijev motor kao da ima zatupljeniji prednji kraj, nije onako špicast kao Stonerov. A i režnjevi na oklopima su drugačiji.

• Svrati ponekad, 354 postova
  • Motocikl: BMW F650GS twin (800)

Da se ja pitam (kao što se ne pitam) izbacio bih belu, a umesto drečavo žute ubacio bih drečavo zelenu. Pa i da ostane malo bele, dobila bi se Talijanska zastava. :takoje:

Misliš ovako nešto

ducati-2.jpg

• Podržavam 1

Što se aerodinamike motora tiče, čini mi se da su promene vidljive i na gornjim slikama, Rossijev motor kao da ima zatupljeniji prednji kraj, nije onako špicast kao Stonerov. A i režnjevi na oklopima su drugačiji.

Uz to se čini kao da je ceo oklop za broj veći (barem napred), zakrilca su nešto veća i sada su u potpunosti pozicionirana na oklopu.

Nego kolega, moram da pitam, za koga navijaš ove sezone?

Misliš ovako nešto

Tako nešto sam mislio, a jopet je ružno, ista njegova KAciga. Rossi je često bio šaren, osim kad su sponzori bili Camel i Gauloises. E, sad pošto MotoGP nije izbor za najlepši kostim ili oklop, neka njegovi fanovi čupaju kosu.

Ni ta kombinacija još uvek nije konačna.

(Djomla, biće + za trud, samo kad dobijem sledeću kvotu).

=eve ti ga!

Promenio član RAmireZ

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Pa nece mi dati Acim da navijam za Rosija... a zao mi je mucenika (Rosija mislim). Samo on zna kako mu je. Dobiti otkaz zbog mladjih, otici na problematican motor, u njegovim godinama krenuti od nule... A konkurencija na vrhuncu - Stoner u top formi presao na najbolji i najpouzdaniji MotoGP motocikl, Lorenco na sampionskoj Jamasi, Spis 'oce da se dokazuje, Pedrosa i Dovi takodje...

Od 2012 ćeš konačno moći da navijaš za BMW u MotoGP šampionatu. Suter ulazi sa njihovim gregatom. Pretpostavljam da će nedugo zatim doći i fabrički BMW tim.

Fala Bogu. Pa nek budu poslednji, bar navijam za pravu firmu. Hm... a ako se desi da i Dukati sutne Rosija, eto njega kod propelera :)

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Zbog Rossija je Ducati počeo da pravi i skutere:

big_tmax_replica_desmo_1.jpg

big_tmax_replica_desmo_2.jpg

Naravno, ovo je šala :lol: U pitanju je Yamaha T-Max 500 jednog Rossijevog fana, koji kaže da uvek boji svoj skuter u boje Rossijevog motora.

• Ne silazi, 6527 postova
  • Motocikl: konzerviran

Procitao sam pre neki dan u novinama sta su sve uradili na Velentinovoj spravi,ali ne mogu sad da se setim svih detalja.

Siguran sam da su pomenuli da je precnik stapova prednje viljuske smanjen i to nesto za 4-5mm.Da su radili na postavljanju rucki,nogostupa i sedista,koje je sada vise i da ce zbog kompletnog rasporeda mase vrlo verovatno i rezervoar malo gore.To se ceka Vale da proba.

Motor je bomba,to se ne dira,ali je radjeno puno na elektronici.Posebno na sistemima protiv proklizavanja i propinjanja,koji uticu na distribuciju i kolicinu snage u datom momentu

• Drug član, 2316 postova

Ne znam da li ste primetili ali od kako je rossi presao u Yamahu stampa ne obraca paznju sta se radi u ostalim garazama i kako napreduju ostali proizvodjaci sa svojim masinama.

Znam da je pravo pitanje hoce li rossi ukrotiti Ducati ali zivo me interesuje sta se cacka u Hondinoj i Yamahinoj garazi. sigurno ne sede skrstenih ruku.

Ne znam da li ste primetili ali od kako je rossi presao u Yamahu stampa ne obraca paznju sta se radi u ostalim garazama i kako napreduju ostali proizvodjaci sa svojim masinama.

Znam da je pravo pitanje hoce li rossi ukrotiti Ducati ali zivo me interesuje sta se cacka u Hondinoj i Yamahinoj garazi. sigurno ne sede skrstenih ruku.

Da li je ovo lapsus ili si hteo baš tako da napišeš?

Nije hteo to da napise :) Ali ja ne nalazim nesto vesti ni sta radi Ducati, a kamo li ostali.

Ima li neko neki info sta se radi?

Motor je bomba,to se ne dira,ali je radjeno puno na elektronici.Posebno na sistemima protiv proklizavanja i propinjanja,koji uticu na distribuciju i kolicinu snage u datom momentu

Koliko sam ja upoznat - agregat je nov (odnosno dalja evolucija prošlogodišnjeg big-bang agregata), a rađeno je i na elektronici (pored svega ostalog).

Mašina za 2011 ima nov agregat i njen dizajner Filippo Preziosi je rekao: “Najveće promene su na agregatu. Ovo je dalja evolucija već postojećeg agregata i glavni cilj nam je bio da postignemo što ravniju i za vozača povoljniju krivu obrtnog momenta. Faktički je produžen interval između maksimalnog obrtnog momenta i snage, koji će biti nešto širi nego u prošlosti. ”

Pogledajte link za više info.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Moj brat dosao pre neki dan iz Madonna di Campiglio i pricao mi kako je gledao Rossija u Fijatu 500 na zalost nije fotkao ali sam ja potrazio i nasao ovaj spot....pa da mi Rossijavi fanovi uzivamo:))))))

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja