milloske 39 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan I dok cekam...... Tog 13.08.2009 Jelena i Ja krecemo na zasluzeni odmor. Posle vise od dva meseca razmisljanja gde ici na more i male pripreme (navikavanje na slanu vodu) od 7 dana provedenih u Rafailovicima pocetkom jula, resili smo da idemo u Hrvatsku. Ali gde? :) Kupio sam i nove torbe za motor pa je vreme da ih isprobam. Da li na Hvar, kazu ljudi da je lepo, ajmo na Brac i tamo kazu da je lepo, ajmo na......i tamo je lepo i ajmo na Korculu ne znamo kako je, valjda je lepo. :) Od trenutka saznanja da idem u Hrvatsku vec mi je drago jer cu obavezno voziti kroz BiH i svracati gde god nas put nanese. Podelio sam put na dva dana do Korcule i dva dana za povratak a na ostrvu smo bili 9 noci. Polazak.....!!! Nestrpljivo docekavsi taj dan da natovarim magare i da otputujemo, lagano se tog jutra ostvaruje taj pakleni plan. Resili smo da idemo preko Sabca pa na Loznicu i posle laganom voznjom do Sarajeva (gde nocimo) preko Han Pjeska gde je priroda spremna za nase drustvo. Nakon tih lepih predela ulazimo u Sarajevo gde nas negde ceka Jelenina drugarica kod koje treba da prenocimo. Posle malo lutanja i pomoci lokalnog bajkera nalazimo se sa Ismihanom i Lolom. Odlazimo da se malo osvezimo na brzinu i da smirimo stomake sa nekom klopom. Naravno pravac Bascarsija, pesaka na cevape pa ko prezivi tu prvu prepreku ide dalje. :) :) Vreme je nakon cevapa da se ode na neku kaficu. I ajde negde na sladoled.... I jedna grupna slika :) :) Onako umorni odlazimo na nocni odmor da bi se ujutru iskrali iz gajbe i nastavili put. Taman kad smo sipali gorivo i krenuli krece neka lagana kisica. Stajemo i navlacimo kisna odelai nadamo se da nece ta kisa dugo. Prolazivsi kroz prelepe predele prestaje kisa i vreme je za neki lagani burek. :) Stali smo na prvo mesto posle kise gde je na jednoj velikoj tabli pisalo BUREK ISPOD SACA. Burek je tad bio upravo gotov i uzeli smo po parce bureka koje je jos malo pa vece od pola tepsije ovog u Srbiji. Ukus je bio perverzan a gospodja koja je sluzila je bila vise nego ljubazna. I taman da slikam a ono cunami. Ova slika je usred "cunamija". A ova je "after cunami". I posle klope lagano prevac za Mostar. Pristizemo u Mostar, jedan od lepsih gradova stare YUGE. Naravno obilazak starog grada i mosta. Na nas je Mostar delovao kao mali grad koji ima svoj smek i treba to videti. Mostar kao i Sarajevo su prepuni turista ( nisam jedini skljocao kao nenormalan). :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Okrepili smo se i cepamo dalje..... A dalje je jedno skretanje za Citluk, sipanje corbe i raspitivanje za kravice. Kako su nam neki momci sa pumpe objasnili pravac Ljubuski pa kad treba da se skrene desno za grad mi skrecemo levo za Capljinu.Posle desetak kilometara skretanje desno, videce te znak i tu ste. Ok, tako je i bilo. Nailazimo na raj. I tako posle nemog filma gde smo u glavnim ulogama uzimamo po pivo da progovorimo. Nismo u svadji ali onaj prizor ti ne da da progovoris. Ustanovili smo da tu treba doci ponovo na bar weekend da se okupamo i tako to... Sta reci....pokret a ne ide nam se mada ima dana vraticemo se. Put smo nastavili prema Peljescu gde u Orebicu hvatamo trajekt za Korculu. Trajekt ide na svaki sat i za nas dvoje sa motorom je 44 kuna ili oko 6 evrica u jednom pravcu. Smestaj nismo rezervisali nego kako se snadjemo. Dobar dan mi dosli . Ar ima neka soba za nas dvoje? Kaze gospodja da ima i da nije skupa, za nas dvoje 27evrica po danu. Gde da parkiram motor?. Ostavi ga gde hoces. Milina.Gde se kupate? Imate motor pa gde vam je volja. SUPERRRR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Prvog dana nismo palili motor nego ajde u obilazak gradskih plaza pesaka. Naravno od sledeceg dana pa do kraja nismo silazili sa motora. Ostrvo je prepuno suma i skrivenih uvala. Svakog dana smo menjali mesta za kupanje mada smo se i par puta vracali na neke omiljene.Inace na ostrvu je sve u znaku Marka Pola koji je tamo rodjen. Dane smo provodili na plazama i uzivali u prelepoj i bistroj vodi a veceri u starom gradu gde i nema nekog nocnog provoda ali ima par barova koji su ok. Cene na Korculi su jeftinije nego na Adi ali su im supermarketi skuplji duplo od nasih, primer 4 ozujskih od 0.33l, dva cipsa i smoki-63 kune nesto oko 800 dinara. Pivo na plazi toceno od pola litre je oko 15 kuna ili oko 200 din. I tako isto i po restoranima, nije skupo kako su nam svi pre puta govorili da je je papreno a ono jeftinije od Grcke a slicno sa cenama kao Crnagora. kafic na kuli koja gleda na Peljesac gde sanker konobaru dodaje pice uz pomoc kanapai korpe iz supermarketa. kula Marka Pola e taj katamaran cu da kupim neka privatna plaza do koje smo sasvim slucajno dosli. ni ovo nije namerno pogled iz restorana koji daje 10% popusta za bajkere pa opet plaze :) e ova je namerno. pa opet malo grad ovde je Marko Polo sluzio ztvorsku kaznu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan I posle tih 10 dana i 9 noci uzivanja na ostrvu krecemo nazad. Plan nam je da svratimo u Dubrovnik pa u Trebinje i preko Niksica i Trse na Durmitor gde cemo spavati. Dubrovnik je prelep ali kolicina turista je doprinela da se ubrzo odlucimo za pokret, ima ih na milione sa svih strana sveta i sve vreme gledam oko sebe a nista drugo ne vidim. Idemo u Trebinje, mnogo lep grad koji sve ima kao da je na moru a more je na 30 km. Iz Trebinja idemo za Nisic i prosto mi je zao sto napustam lep kraj hercegovine i dobrocudni narod koji tamo zivi. Nema zemlje kao BiH nigde. Sve vreme dok smo prolazili kroz tu lepotu od prirode uvek smo nailazili na nasmejane i nekako uvek raspolozene ljude za razgovor. Prelazimo u Crnu Goru i lagano se blizimo Niksicu i naravno moramo negde i da jedemo gde je cisto i gde se ljudi ne drogiraju. :) i posle fenomenalne klope ( lipljena sam jeo prvi put) idemo preko Pluzinai Trse za Zabljak. Morali smo da popijemo po pivce na samoj obali Pivskog Jezera. Nakon svih ovih dana provedenih na moru i 35 stepeni stizemo na Durmitor na pravo osvezenje. Na Durmitoru je bilo negde oko 15 iznad nule pa su i slike u manjem broju nego sto sam ocekivao, fotograf ( jelena ) se smrzo. :) :) i negde pored puta .... Put vijugav i dug vodi pravo u Zabljak. Nasli smo smestaj i gospodja nam je zalozila vatru jer je od pre dva dana skoro pa krenula zima na Durmitoru. Nista bez smederevca :) :) ovde se pali svetlo za kupatilo :) Kad smo se malo utoplili otisli smo na jagnjetinu i nazad u toplo gnezdo na spavanje. Hteli smo da ustanemo rano i da obicjemo malo kraj i Crno Jezero, kad smo ustali prst pred okom nismo videli. Otisli smo na kaficu i od mestana culi da ta magla pre podneva se nece dici i mi odlucujemo da krenemo za Srbiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Septembar 6, 2009 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lepo putovanje! Steta samo za maglu na Zabljaku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Septembar 6, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Sjajne slike i dobro odabrana ruta. Ne sumnjam da je i provod bio na nivou. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Napravili smo kracu pauzu na mostu preko Tare i krenuli za Pljevlju. Pljevlja me malo podseca na moj grad Bor gde sam odrastao ali najvecu rupu ipak ima Bor. :) Prelazimo granicu i brzim putem preko ibarke se vracamo za Beograd. Taj deo puta je lep ali nas je smorio broj kamiona na putu pa nismo ni slikali. Napravili smo jos dve male pauze i stigli u Beograd. Vec se treba naviknuti da je sutra novi radni dan a sve ovo prethodno je bilo kao san koji srecan sanjas sam. :) Konec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez71 18 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Novi-Sad Motocikl: Yamaha fz6 Prijavi odgovor kao problematičan more je plavo secam se..... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 6, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno putovanje, sjajan putopis. Videces zimus kako ces ga sa uzivanjem citati. Slike morske vode su nestvarne, oni camci kao da lebde u vazduhu. Eh... puteva mnogo, a zivot je kratak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Septembar 6, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Super tura !! Jel se Jeleni povratio sluh? ;D ;D Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freepartyman 420 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd-Cerak,Banovo brdo Motocikl: Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na putopisu..Hehe na jednoj slici sam snimio plazu na kojoj sam se kupao pre dve godine:) To je ona sto ste fotkali na putu za Dubrovnik;) Odabrali ste odlicno mesto za odmor,a ja vam za sledecu godinu preporucujem od ostrva Hvar a od mesta na obali Brela;) pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Super tura !! Jel se Jeleni povratio sluh? ;D ;D Pozdrav! Uglavnom je Jelena slusala muziku, koliko je to bilo moguce. :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Odlicne fotografije i putopis. ...I ja kazem, nema mora do Jadrana! Oni vodopadi su me odusevili. To bih bas voleo da posetim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zvonmi 12 Napisano Septembar 7, 2009 In memoriam, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: aprilia pegaso strada 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je prekrasno ali fotografije su vrh.Super tura! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Septembar 8, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan Putopis odličan 5+. Osvežio sam sećanja na prošlogodišnju turu, samo smo je Katerina i ja proveli pod kišom. U potpunosti se slažem s fibrom ( a to je i mišljenje ljudi koji su se brčkali na mnogo svetsdkih plaža). Na Korčuli sam bio ko klinac, pre jedno 30+ godina i tad je sve bilo u znaku Marka Pola. Žabljak i Durmitor je planiran sledeće sezone, u letnje vreme, zimi znam kako je, a i Katerina je zimljivko... Još jednom prelep, zanimljiv putopis, čitao sam ga s uživanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Septembar 8, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan bravo miloske!!! predlažem da uvek napišeš reportažu, kad se putuje... ;D tekstovi su na nivou!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 8, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Da je malo jednostavnije i krace postavljanje slika, svakog ponedeljka bi kacio po neku pricicu. Ovako kacim samo one najinteresantnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Septembar 8, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Brale super si se proveo, vidi se i po putopisu i po slikama. Zabljak je lep ali izgleda samo kraj juna i pocetak avgusta. Pored onog tvog topa koji grmi, ne verujem da je Jelena bas nesto i slusala od muzike, ili si mozda nesto menjao samo sad nesto ne smes da priznas. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekazmaj 16 Napisano Septembar 8, 2009 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za putopis. Kao da sam se vozio sa vama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 69 Napisano Septembar 8, 2009 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Darkwood-Bgd Motocikl: dr 650 se - tenere T7 Prijavi odgovor kao problematičan ispod palme na obali mooora.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 8, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Brale super si se proveo, vidi se i po putopisu i po slikama. Zabljak je lep ali izgleda samo kraj juna i pocetak avgusta. Pored onog tvog topa koji grmi, ne verujem da je Jelena bas nesto i slusala od muzike, ili si mozda nesto menjao samo sad nesto ne smes da priznas. ;D ;D Nista nisam menjao. Slusala je muziku koju motor svira u saradnji sa auspuhom. :) :) Ma vazno da smo se mi lepo proveli. :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 8, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan ispod palme na obali mooora.... Cekam zimu kad ce palme da dobiju i camac pored sebe sa mozda jos jednim ostrvom. I pisace "Pozdrav iz Rovinja". :) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 9, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na putopisu..Hehe na jednoj slici sam snimio plazu na kojoj sam se kupao pre dve godine:) To je ona sto ste fotkali na putu za Dubrovnik;) Odabrali ste odlicno mesto za odmor,a ja vam za sledecu godinu preporucujem od ostrva Hvar a od mesta na obali Brela;) pozz Mmmmmm Brela!!! A sto se tice vase voznje, lokacija, odmora,... Za sledecu godinu je bilo u planu da idemo na par dana na Vis, ali posle ovoga, tome moram dodati i Korculu. Slike su fenumenalne, plaze preterane,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makimoto 5 Napisano Septembar 9, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: Čačak Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od najboljih putopisa koje sam procitao (video ) u poslednje vreme. Izuzetna relacija, neverovatna mesta pejzazi... Da li imas malo vise informacija o kilometrazi koju ste prevalili, cenama, smestaju, hrani i mozda neki savet buducim putnicima. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Septembar 9, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od najboljih putopisa koje sam procitao (video ) u poslednje vreme. Izuzetna relacija, neverovatna mesta pejzazi... Da li imas malo vise informacija o kilometrazi koju ste prevalili, cenama, smestaju, hrani i mozda neki savet buducim putnicima. Hvala! Hvala na lepim recima. Presli smo 1750km, od toga oko 300km po samoj Korculi. Placali smo sobu 27evra po danu za nas dvoje. Hrana i pice po kaficima su kao po BGu (kafa oko 100dindzi, toceno pivo je oko 40 din za 1dl pa ti koliko hoces ) i brate mili ceo put kroz BiH je neverovatno lep i zanimljiv. Za gorivo smo dali oko 75 evra iliti 75l. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...