Jump to content

Moto Zajednica

Problem! Trokira Mi Dr650 Rs

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: suzuki dr 650 rs, suzuki gs500e

malo pre se vozikam tu i tamo i ufacka me zelja malo da izduvam masinu kad odjednom cim predje 5000 obrtaja pocne da trokira. pomislih zapusio se pa odmah svrati do kuce operem filter za vazduh vratim i pomislih to je to.Cim  sam presao 3-4km opet isto,cim podebljam malo gas on trokira. Ima li neko ideju sta bi moglo biti i sta mi valja ciniti?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Svece sigurno nisu jer ih ima dve....kako trokira jer se gusi ili ga struje prekida jel razumes sta te pitam??? a iskreno da ti kazem ja kod mene nisam ocistio filteg nikad a menjao sam svasta u masini..lanac i druge zajebancije.....sad me sramota pa cu ga sutra ocistiti.

da mislim da ga struja prekida i to kad se zagreje,ali kad pocne da zeza stsnem kvacilo i zavrnem ga do crvenog radi bez problema i onda mu opet dam gas i on prekida,kad pusti kvacilo naravno.

• Svrati ponekad, 268 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Baci ga i kupi pravi motor  :D :D :D

[/quote

Dobro kazu- promeni marku i tip motora. Salim se , ali meni kao amateru izgleda da gubi snagu ( na izdisaju je )

kako mislis dve svecice mislis na ovu rezernu sto nosim u dzepu.

pronto LAKO JE TEBI IZ ITALIJE DA ZEZAS VAMA JE TU LEPO I SVE VAM IDE A MI OVDE TROKIRAMO.

pomazi znam da znas

• Svrati ponekad, 268 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

da mislim da ga struja prekida i to kad se zagreje,ali kad pocne da zeza stsnem kvacilo i zavrnem ga do crvenog radi bez problema i onda mu opet dam gas i on prekida,kad pusti kvacilo naravno.

Na to sam mislio, kad je rasterecen ( stisnuto kvacilo )  lepo vrti, A kad mu treba snage ( opterecen) nece

Jbg. DR ima dve svecice koje rade paralelno a ako jedna ne radi radi druga....pogledaj na cilindru pa ces videti.

Bas si me bacio u razmisljanje izdisaj nema veze sa tim, koliko kapiram pod opterecenjem trokira a tolike obrtaje stvarno nemas potrebe da mu das u leru........ja odem nekad do 7000 i mogao bi jos ali mu je previse i ipak ne brljavi.

Nisi ga prao mozda?

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Pa mora' malo da te zezam,kad nisi hteo pravu spravu da teras  :D.Nego da se vratimo na problematiku.

Ti bre ne znas ni sta vozis!Ta svecica sto imas u dzepu,mogla bi da bude treca.

Skini,prekontrolisi,ocisti,pogledaj zazor.Zatim pre nego sto vratis,nasloni na masu i zaverglaj.Varnica mora da bude izmedju elektroda,ako nesto mrsi ili "prska" menjaj.Kad si to iskljucio onda karburator.

Nemoj nista da rasturas nego prvo probaj kako dolazi corba iz rezervoara.Ima li je uopste???Ako imas filter na crevu pogledaj kakav je.

Moze da se desi da ima vode u loncetu od karburatora,a nju mozes da ispustis na sraf.Pogledaj malo bolje iz karburatora idu creva nanize.Jedno od njih je to za ispustanje corbe (i svega ostalog) iz lonceta i tu gde se kaci imas jedan sraf.Samo ga popusti nije potrebno da ga odvijas i gledaj sta izlazi.Ostavi slavinu otvorenu.Ako izlazi corba,onda rasturanje.To sutra brate,kasno je

skoro sam uzeo mozda mesec dana a nije bilo potrebe da gledam bilo sta kad radi kao doxa. Ima corbe to kod mene ne moze da fali nego sutra cu da zavrnem rukave pa da vidi sta se desava.Tvoji saveti su mi od detinjstva znacili tako i sad  a ako nista ne uspe eto mene u itliju pa da zajedno pogledamo

eto jutros sednem krenem da ga vozim a on samo sapuce,radi bas kako bi pozeleo. sad mozda nije bio dovoljno zagrejan ali ja sam ga posteno zategao na rakovickom putu i nista ipak cu da mu prekontrolisem sve sto si mi rekao.

p.s. nasao sam mu drugu svecicu.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Eto vidis.Ti bi odma' da rasturas

Kako bilo,zaprljaj malo ruke.Nije neki zahvat,a sigurno ces se postedeti neprijatnosti ako krenes dalje.

skinuo sam rezervoar zaprljao ruke i popodne cemo videti rezultate.Svecice nisu rade odlicno varnica na mestu,samo nemam ja ta creva iz karbona da izbacim djubre tako da karbon nisam ni dirao.Slavinu sam izduvao koliko sam mogao da duvam u crevo dok mi se nije zavrtelo u glavi.cim zavrsim sa poslom idem opet na neki pravac da vidim sta ce da kaze. Fala Pronto fala.

Dobro je da si resio problem ali nije normalno dosezati 7000 obrtaja na hladan motor..ne postoji vece unistavanje i habanje masine od toga..a tvrdin i da to trokiranje nije imalo veze sa time sto ti je masina bila hladna. A imas na karburatorima da ispustis ljulj ako ga ima ali boli te uvo resio si problem.

Izgleda da je to bio trenutak slabosti.

on je meni trokirao kad je zagrejan a i nije jutros bio skroz ladan kad sam ga otcepio.pazim ja na njega da bi on mene dobro sluzio.nego izgleda stvarno trenutak slabosti ili neko zacepljenje,a voleo bih da vidim gde da mu ispustim mulj na karbonu to bi mu bio samo plus. ja gledao ali nisam nasao.

izgleda stvarno trenutak slabosti.juce sam bio do Lepenice na skupu pa posle do Osecine i nazad kuci nije bilo ni p od problema. Hvala svima na savetima.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja