bivolje3@gmail.com 127 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moji, Pitanje-da li moze da se na ram od 250-251 nasadi neki agregat od japanca ili nekog drugog?300-400ccm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan To ti je prijatelju kao da si pitao: "Moze li se zebri prisiti noga od...recimo, konja"? Teoretski je moguce ali u praksi... ??? ??? ko to jos radi ! Oklem ti ta ideja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti neki dizel agregat(od pumpe za vodu ili od kultivatora) na ram od TS-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ja lično nikada ne bih menjao MZ mašinu ni za jednu drugu. U većini slučajeva su ljudi razmišljali kako da iskoriste MZ-ov agregat za druge stvari, od Trabanta stavljali na motorne zmajeve i sl. Sem onog slučaja sa dizelom nisam nešto zapamtio da je bilo osnova za preradama u tom pravcu. Ne osuđujem, samo ne razumem zašto. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je najbolje resenje, ako se vec budzi, da se ugradi provereni ROTAX jednocilindricni motor od 500ccm. On je ugradjivan u "mz silver star" (koji ima slican ram kao etz) i u jos mnoge druge motore. Mali je i lagan, a daje dovoljno snage za uzivanje (ne i za ludovanje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan MZ je dobar i popularan bas zbog tog agregata,sto je prost,pouzdan,lak za odrzavanje i jeftini su delovi (nisu neki ali su jeftini).I sad ako mu to izbacis i nisi dobio bog zna sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mz masina u drugi ram,ajde nekako,ali druga masina u mz ram,ne moze to tako ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nikako,ako hoces jaci motor vec postoji,napravljen, gotov.Video sam MZ 250 sa Moto Guzzi V 35 masinom,kazu da su dobili samo lose osobine i jednog i drugog motora a izgubili dosta vremena i para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, hvala.Bilo je to samo pitanjce,da razmisljamo. MZ je takav i zato je lepo voziti ga TAKVOG. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 4, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Za ugradjivanje druge masine od MZ-a su jedino pogodni ES modeli koji imaju zatvoren ram sa donje strane . Ali cemu sve to ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moji, Pitanje-da li moze da se na ram od 250-251 nasadi neki agregat od japanca ili nekog drugog?300-400ccm Najcesci problem kod ugradnje nekog drugog agregata u ram MZ-a su karburatori koji ,kao za inat, dolaze na mestu gde se ram lomi, ispod rezervoara ka zadnoj viljusci. Nije ne resiv problem ali dovoljan da nije moguce na "keca" da se ugradi. @DUKI: Mislim da si vide guzzi 350 koji ima MZ-ov rezervoat i jos par detalja a da nije guzzi-jev agregat ugradjen u ram od mz-a, bitna razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ima bas jedan mz sa guzzi-jevom masinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavljam da je to ovaj....Iskopao je i njega Bili.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 5, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih rekao da je ovo ram od ETZ doduse doradjivan ali...moz' biti al' ne mora da znaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 5, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan To i jeste ETZ-ov ram i to bas zestoko preradjivan da bi se ova masina sa menjacem ubudzila u njega. Pretpostavljam da je covek kupio negde slupanog Guzzija, imao MZ sa losom masinom, pa skarabudzio to sto se vidi ! Mada mislim da je lose uradjeno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Septembar 5, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se po preradjenim nosacima motora da je dosta to uradjeno aljkavo.Meni je dovoljno da vidim sediste i da mi bude odmah formiran profil konstruktora....ali..za pohvalu je svaki rad na motoru ako se lice vozi.Najbitnije je da je on srecan i zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 5, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kod Guzzija se ram razdvaja na dva dela. Na prednjem delu se razdvoje cevi , na zadnjem delu se otkaci, raskace se sajle i instalacija i jednostavno se gornji deo odgura sa prednjim tockom, a ostane donji deo sa masinom, menjacem i zadnjim tockom, pa moze covek da mu na hoklicici radi generalku. Ovaj uopste nije napravio donji deo rama, a napravio je samo ova dva drzaca koje je zasrafio za blok motora, pa me ne bi cudilo da mu taj blok pukne i ceo motor padne dole. Tankom linijom sam obelezio kako ide Guzzijev ram . Evo na drugoj slici kako ide ram kod Guzzija i gde se srafi motor ( skroz dole ispod radilice ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 11, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Није МЗ, али је ИЖ и то Планета 7 - турили кинеско 4Т моторче од 1/4 литре. Јефтинији буџ нема... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 25, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo naletim na sliku: Neko je u ram od MZ ES/TS 150 ubacio neki agregat od 125 do 250 ccm, napred stavio prednju viljusku od ETZ-a i na kraju ispao simpatican motor. Ako neko zna od cega je agregat nek napise. Mozda je kinez ili neki stariji japanac . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 25, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Ram oz MZ agregat od ,,necega,, to je skrnavljenje motora,MZ agregat je u svojoj klasi cvaja, extra,ovo sa gucijem je smejurija,covek je u pravu ono ima da pukne negde i ode sve u .....a i on sa njim,trenutno razmisljam da na ram od jawe ts stavim mz 250 etz agregat i ostalo,pa ako neko ima neka saznanja,neka ih podeli ... ??? : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 25, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti, ovaj Finac je u ram od CZ 350 ubacio agregat od ETZ-a, prednju viljusku od neceg drugog, i to sad izgleda ovako : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokam 51 Napisano Januar 25, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Becej Prijavi odgovor kao problematičan vile i prednji tocak sa sve diskom su od Derbi Sende ali su slabe od 50 ccm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 26, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti, ovaj Finac je u ram od CZ 350 ubacio agregat od ETZ-a, prednju viljusku od neceg drugog, i to sad izgleda ovako : Da, i ne svidja mi se taj rad uopste,narocito budalastina sa ,jawa, natpisom na dekli,al covek se trudio sa onim sto ima znamo da oni slabo stoje sa lovom :D :D Kada sam stavio MZ agregat na Jawa twinsport ram, odmah se videlo da su potrebne vece intervencije na samom ramu,zamisao je bila napraviti ,,bobber,, u toj kombinaciji.U medjuvremenu sam se snasao i nabavio drugi agregat ali od jawe 350 model 632 6v i poceo da radim motor,za sada sve ide kako treba...al i dalje ne odustajem od ideje da napakujem mz na jawin ram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Januar 26, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Cemu toliko petljana? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 26, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Mogu samo da pretpostavim da je onaj natpis " Jawa " na blok motora stavio zbog policije da ga ne bi zezali i mozda iskljucili iz saobracaja, slali na atest i ko zna sta sve ne. Pa i finci su ljudi ko i mi ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...