dzolaja 89 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan A DA, MOTOR SAM UZEO SKORO I VEOMA BRZO GA RASTURIO, A S`OBZIROM DA IMAM KNJIGU O NJIMA SAM RADIM SVE. NIJE STVAR U LOVI VEC VOLIM DA CACKAM A CEO ZIVOT SE BAKCEM SA NEKIM MOTORIMA, KOLIMA, TAKO DA MI JE BAS ZADOVOLJSTVO DA BUDEM SAM SVOJ MAJSTOR A ZA NEDAJ BOZE TU SU STARI DOBRI PRIJATELJI (MOTO MAJSTORI) SA KOJIMA INACE SARADJUJEM PO PITANJU MOTO GUMA SVAKA INFORMACIJA O GUZZIJU JE DOBRODOSLA KAD VEC NEMAMO FUN CLUB Bice FUN KLUBA uskoro koliko ja vidim a imao sam broj lika ali sam obrisao jbg,sretao sam ga stalno po skupovima,pitaj Lalajka sa foruma,on je iz Lazarevca ,mozda ga zna Vozi Nevadu 350 '96 godiste pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 2, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Pa to bi bilo lepo videti u ovoj zemlji. A ako je laljko tu nek se javi necemo mu nista ;D. Nego evo i koja slicica kao sto sam obecao sa propratnim detaljima naravno: prvo kako je izgledao motor kada je stigao u moje dvoriste(mada jos uvek tako izgleda ) samo je malo obezglavljen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 2, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan a nakon kupovine sreci nikad kraja, o ovom motoru sam mastao jos kao klinac u osnovnoj skoli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 2, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Prvo što sam zamenio bile su gume Ali posle nekoliko dana, pošto nisam mnogo okretao ručicu gasa, kad sam malo stisnuo isti primetim da mi na nekih 4.5 5000 obrtaja pada snaga i počinje da trokira. Ništa strašno, pošto je tek stigao, trebalo bi uraditi servis pa ajmo redom. Ulje, svećice, filter, pogledam paljenje sve ok. Pali na sam dodir tastera. Ponovo vožnja ali isti problem. Skinem svećicu sa prvog cilindra i na moje veliko razočarenje imam šta da vidim, čađavooooo. Dohvatim se manometra da izmerim kompresiju kad ono 6, ajmo na drugi cilindar a tamo 8. Preštelujem ventile, dobijem malo poboljšanje ali naravno zanemarljivo, pa se odlučim da skinem glavu i cilindar i uverim se u ono našta sumljam a to je da su karike budžene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 2, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Pre skidanja cilindara sredio sam sajlu za obrtaljku koja je pukla. Boban sajle 200 kinti. E sad slike su mi prevelike pa moram da ih smanjim. zna li neko kako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Septembar 2, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajde, ajde, ajde daljeee... http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/ImageResizerPowertoySetup.exe Eto linka, to ti je dodatak za Windows XP preko koga mozesh da smanjujehs lsike vrlo lako. Inach je microsoft proizvod i dzaba je, tako da je i sigurno pritom Kada instalirash taj programchic, i kada kliknesh desni klik na sliku pojavice se da mozesh da izaberesh: Resize Pictures. Onda izaberesh velichinu (za potrebe foruma "Medium" ili "Small", i posle cesh vec videti http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx Ovo ti je stranica sa tim zezalicama. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan U strava programčić, ubih se sa pikasom da smanjim i ništa. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan E pa da nastavim: Skidam glavu, sve ok, ajmo cilindar kad imam šta da vidim. Inace je kao što sam ranije rekao na trecoj specijali "C" ali karike nisu ni prišle originalnim. Na cilindru se još uvek vide tragovi honovanja, klip je u solidnom stanju i nakon merenja je utvrdjeno da je sve u toleranciji i da bi samo karike trebao zameniti. Da se vratim na iste: Kompresiona je i nekako da kazemo vizuelno dobra, zazor kada je u cilindru je 0.55 sto je preko dozvoljenog (0.25-0.45). Brišuca je remek delo rucne brusne tehnike gde je neka "L" karika pretvorena u nešto što bi moglo da se ubaci da odradi posao. A mazajuca je opet da kažemo ok ali i suviše uska pa je ispod nje postavljena još jedna ekstra tanka koja služi da smanji zazor u žljebu klipa. evo slika: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan karike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan ne vidi se baš najbolje kako je brušena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan I tako se taj dan završi. Međutim, ne da meni đavo mira i skinem i drugi cilindar, a tamo ista situacija samo je "L" bila pravilno okrenuta i zazori na karikama pravilno rasporedjeni medjusobno. Kreće potraga za ali svi kao da su gledali šta radim, zapališe na odmore :-[ Nadjem karike u Kraljevu ali standard a meni je "c" specijala. Posle dosta raspitivanja shvatim da pošto je cilindar već hilznovan, originalna karika ne pije vodu pa sve više razmišljam da ih pravim prema cilindrima i klipovima. Čujem za Crnobrnju, medjutim i on na odmoru. Vrati se premerio i sam kaže da je sve ok samo treba uraditi karike. Posle još malo raspitivanja i razmišljanja pristanem iako je cena bila malo jača (u odnosu na original) 10e/kom ostavim sve kod njega i cekam nedelju dana. Da bi prekratio vreme a nesto čačkao oko motora upustim se u poliranje poklopaca ventila :-* E tu sam se samo površno informisao tako da i nije ništa specijalno ispalo ali popraviće se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Poliranje je krenulo tako što sam prvo poravnao rucno(prvi poklopac) šmirglom pa nekim "sunderom" bla bla pa je onda krenulo veselje sa purol pastom. Mislio sam da je jednostavnije, ali otpadoše mi ruke i leda. Ko da sam nosio cement . Kao polirku sam koristio istu namenjenu za poliranje auta sa regulacijom broja obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan E da se vratimo na karike koje su između ostalog gotove a najvažnije je da sam zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam bio do čove da mi napravi dihtunge glave za 1500 dindži/2kom i sklapanje kreće, a do kraja nedelje se nadam da će biti brrrmmmmm. Pa onda da nastavim dalje. Pošto su mi auspusi neoriginalni ima glasina da u KV-u ima novig guzzi-jevih pa da se i to zameni a izduvne cevi će morati na niklovanje ako i njih ne nadjem nove. A po završetku sezone, ponovo ću rasturiti sve da ofarbam i plastificiram ram i eventualno odradim još nešto ako treba. Za sada bih samo da napakujem ovo kako bih uhvatio još koji kilometar ove sezone. pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam nekad vozio V-35, i koliko se secam on nema hilzne. Cilindri su aluminijumski prevuceni nikasilom i tu nema brusenja i honovanja. Oznake A, B, C nisu specijale, vec oznake tolerancije radi uparivanja sklopa cilindar/klip. Ako imas ono vojno uputstvo videces da se precnici A,B,C razlikuju za 1/100 mm. Momak koji je kupio motor od mene, vozio je na jednom cilindru NS-BG, i posto nije bilo paljenja gorivo je spralo ulje sa zidova cilindra, tako da je pukla jedna karika i odrala taj sloj nikasila u jednom delu.To je resio ubacivanjem hilzne. Zato proveri da li su klipovi originalni, cini mi se da je kod V-35 uljna karika iz tri dela (dve tanke sa oprugom izmedju). Dok cekas delove OBAVEZNO proveri lanac razvoda,ume da se istegne, a posto ga spaner gura, krajevi lanca pocnu da struzu jedan o drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Tačno tako, ali u mom slučaju su ubačene hilzne prema klipu a isti su originalni sa oznakom "C". Taj lanac je takodje u planu samo da završim nešto započeto jer sam i na njega počeo da sumnjam, ali bih ga u svakom slučaju zamenio. Hvala za savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan a evo i slike cilindra, e sad koliko će se videti??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Da, vidi se da je cilindar hilznovan. Nego, sada kada sam video slike setio sam se jos necega. Kanal za ulje (vidi se delimicno na drugoj slici) treba procistiti, i prilikom sklapanja obrati paznju na mali O-ring koji dodje izmedju bloka i cilindra, da legne kako treba. Posto je mali lako se gubi, a prilikom montaze hoce da upadne u korito motora. Ako se pomeri prilikom navlacenja cilindra moze da zatvori kanal, a tada glava ostaje bez ulja - stradaju prvo klackalice, jer Guzzi i onako zveci pa se to odmah ne primeti. Zato kada ga sklopis prvo ga upali bez dekli ventila i proveri da li ulje stize u glave. E, kad smo vec kod ulja, ako imas originalnu kutiju filtera za vazduh sa donje strane postoji jedna "racva" na koju idu creva iberlaufa sa glava. Skini "racvu" i iz nje izbaci kuglicu (precnik 5-6 mm). Ona sluzi kao neka vrsta nepovratnog ventila, pa se na leru, kada pritisak uljnih para nije dovoljan da je drzi u otvorenom polozaju cuje lupkanje. Ovo i nije tako strasno, medjutim ako od prljavstine i ulja, kuglica ostane zaglavljena i zatvori prolaz poraste pritisak u karteru, a onda pocne da izbacuje ulje u poprilicnoj kolicini. Jedno letovanje mi je gotovo bilo upropasteno zbog toga, stalno sam trazio slivnik iznad koga cu da parkiram motor i prodavnicu gde cu da kupim ulje, koje Guzzi ionako trsi po prirodi stvari! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan E tako je. To sam vec proveravao pre nego sto sam rasturio motor, i bacao je ulje fino. A proveravao sam jer mi se cini da ima lufta izmedju osovinice i same klackalice. To mi nisu hteli premeriti ocigledno ig je mrzelo pa cu danas otici kod druga da pozajmim mikrometar i premerim osovinicu a samu biksnu u klackalici ne znam ni sam kako drugacije da premerim osim sublerom. To mi je jako bitno inace ce lupati kao lud. Sto se tice originalne kutije dobio sam je uz motor a na karbove je stavljeno nesto sto lici na KN filtere ali cu se potruditi da namontiram originalnu kutiju jer on treba (po knjizi) da ima jos jedan vod za ulje koji ide na karter dole sa zadnje strane. Ako se ne varam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Septembar 3, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan ali cu se potruditi da namontiram originalnu kutiju jer on treba (po knjizi) da ima jos jedan vod za ulje koji ide na karter dole sa zadnje strane. Ako se ne varam Tu se vraca ulje iz prelivnika u karter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HILL 20 Napisano Septembar 4, 2009 U prolazu, 62 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda XRV 650 Paprika Prijavi odgovor kao problematičan Rasplamsava se tema Ja sam uradio moje karike kod jednog lika koji je negde kod Mladenovca, deluju, OK, ali to cemo tek videti kroz par stotina kilometara. Milose vidimo se nadam se sledece nedelje kad skloplimo masineriju Dzolaja majstore, i tebe ocekujemo A za Kraljevo bi trebali da odemo, da vidimo sta tamo ima i da posetimo Susu Poz ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Septembar 4, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Dzolaja majstore, i tebe ocekujemo A za Kraljevo bi trebali da odemo, da vidimo sta tamo ima i da posetimo Susu Samo javite kada i gde,vidim ja bice i ovde zaebatih Guzzista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan HELLO RODJACIIII Mašinica sklopljena i zamislite RAAADDIIIIIIII!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D Naravno uz pratece manje probleme. Ostalo je da se steluje jer mi na nekih 4000rpm kreće gušenje i krkljanje pa cu sa prvim slobodnim vremenom sve ostalo da isproveravam i prestelujem. Sklapanje je trajalo citav dan, iz prostog razloga sto me cima žena(ajmo nesto do grada da mi izbije koji dinar iz džepa) pa ćerkica bi da mi skače po glavi (normalno, ljubi je tata ) tako da sam zvršio tek oko 16h ali je ipak bilo vremena za jednu kraću probnu vožnju. Sa iste sam se vratio na jednom cilindru :-\ i verujte pretrnuo sam, ali je problem bio samo u podizaču koji je nekako ispao sa klackalice ??? (ne pitaj kako) sada je sve ok samo da ga ustelujem i uhvatim još koji topao dan. Od euforije i stalnog cimanja od drage mi porodice nisam se setio da uslikam baš svaki detalj pa evo koja slicica. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan O ringovi nisu postojali kada sam rasturio motor, ali sam u bogatoj ćaletovoj riznici pronašao iste koji su za malo odgovarali. Naime bili su malo veći pa i kad se upasuju u žljeb pitanje je bilo kako će to "leći" prilikom stezanja cilindra, pa sam napravio odgovarajuće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je legla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...