Jump to content

Moto Zajednica

Mape

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Pola sata trazim gde da ucackam ovo pitanje i ovu temu, ali bas ne nalazim adekvatno mesto. Ovo mi nekako najpribliznije.

Sta me interesuje?

Pa da li neko zna da li uopste postoje i ako postoje gde i kako moze da se dodje do njih... Route planneri, programi za planiranje putovanja kao sto su AutoRoute, Route66 i slicno, ali sa mapama za Aziju, Afriku,...

Ako neko ima ideju...

Ne treba mi nista extra detaljno kao sto je Evropa odradjena... znam da nema teorije za tako nesto, pre mi treba neki program za gdrubo planiranje ruta, procenu kilometraze, goriva,... razdaljina,...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Srećno sa potragom... ja sam dosta kopao, ali nisam našao ništa korisno. Najpribližnije mi je bilo da u Google Earth crtam trasu onako odokativno, pa da tu vidim kilometražu :(

Hahahahah... ajde seti se pa pustaj link

Ovo za Afriku... pa manje vise i nije problem... ako se odlucim za taj projekat jednog dana tu zaista nece biti potrebe za ovakvim podacima... Dam otkaz pa laganica.

A ovo za Aziju me bas onako kopka... nesto bih planirao, ali kad ne mogu ni od prilike da sracunam nista. Ne trebaju meni detalji ni previse tacni podaci... vise onako okvirno da bih mogao da iskonstruisem neku racunicu, troskova, kilometraze, uklapanje u slobodno vreme,...

Ako se ko cega seti, pustajte!!!!!!!!

• Svakom po zasluzi, 12427 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Hmmm...znaš napamet?...Ajd' da te vidim brajko: Beograd - Kuwait, via Bugarska, Turska, Sirija, Džordan i Saudi-Arabia?

Jbg... ne znam jos ni ja kuda... pocinjem da razmisljam, planiram,... ali nemam jos konkretno, ono hocu tu, tu i tamo

Ali ajde poredjenja radi... koliko ste km imali BG Vladivostok u jednom smeru? Za pocetak da mi to bude reper, kao ona linija za razmeru na stampanoj mapi :)

• Drug član, 1777 postova

Hmmm...znaš napamet?...Ajd' da te vidim brajko: Beograd - Kuwait, via Bugarska, Turska, Sirija, Džordan i Saudi-Arabia?

do 4500km... pickin dim... A i isplati se, jeftino gorivo tamo :)

Bg-Vlad... Do Moskve imas oko 2200km, a od Moskve do Vlada jos malo vise od 9 000km... Mi smo naravno imali par iljada vise ;D

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

quasaar => Idi na www.horizonsunlimited.com, nadji  neku ekipu koja je ishla tamo gde bi i ti ishao, poshalji im mail da ocesh da idesh tu i tu i poslace ti karte 99% ..

Do 4500km ako presechesh kroz Irak ;D i to bez stajanja, teze ce da te pogode .. 

• Svakom po zasluzi, 12427 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Zaobilazim kao kiša oko Kragujevca ali ne bih voleo da me strefi neki "čaršaflija" ;D

Kazali mi da kroz S. Arabiju postoji neobičan asfaltni put i to bez i jedne krivine a dug preko 1200 km...ko tu ne zaspe, nije normalan. :D

• Drug član, 1777 postova

quasaar => Idi na www.horizonsunlimited.com, nadji  neku ekipu koja je ishla tamo gde bi i ti ishao, poshalji im mail da ocesh da idesh tu i tu i poslace ti karte 99% ..

Do 4500km ako presechesh kroz Irak ;D i to bez stajanja, teze ce da te pogode .. 

Jok bre. Ovom rutom koju je on rekao... Imas i kroz Belorusiju, pravo isto oko 1200 km :D

viamichelin je dobar da mi pokaze kuda cu proci na putu do zlatibora 9ukoliko se pridrzavam bas te nebulozne rute). Ako neko uspe sa time da isplanira put veci od 200km, ja mu skidam kapu.

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

viamichelin je dobar da mi pokaze kuda cu proci na putu do zlatibora 9ukoliko se pridrzavam bas te nebulozne rute). Ako neko uspe sa time da isplanira put veci od 200km, ja mu skidam kapu.

Kazem ti nemoj da lomish mozak .. Ljudi koji su bili po tim zemljama imaju uglawnom auto-karte tih zemalja i ne mrzi ih da ih fotokopiraju i da ti poshalju mailom  ;)

Owo twrdim iz lichnog iskustwa jer su mi se mnogi sami nudili da mi shalju raznorazne karte kad smo razradjiwali nashu turu za Azer ..

• Mangulica, 627 postova

mozda si u pravu, ja kazem da je meni odradjivao posao po srbiji i bosni (znaci malo vise od 200km)

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Citao sam na motori.hr

Tip je isao celu Afriku, imao je Zumo 550 i kartu Afrike za njega. Znaci instaliras Map source i nabavis karte...Moze da se kupi preko neta, a verovatno ima i drugih. Ja u mom Map Source imam citavu Tursku.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja