Jump to content

Moto Zajednica

udes u sremcici

Recommended Posts

• U prolazu, 73 postova

negde oko 20.08. je bio udes u sremcici, drugaru je izleteo neki auto iz sporedne ulicice, klasicno oduzimanje prednosti

ne znam sve pojedinosti jer sam na odmoru i jedva dodjoh do interneta pa bi bilo lepo da napise neko nesto ako zna vise sta se desilo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

Drugar Toma iz Zeleznika, danas se probudio iz kome, kazu da ce biti dobro. Izleteo mu je auto kod Lav Auta u Sremcici, on je isao sporo, ali nije imao vremena da zakoci. Prakticno se nije ogrebao, ali je zahebano udario glavu. Plavo beli GSXR1100. Bice sve ok.

Kaciga, jakna, rukavice, dole farmerke i patike. On je isao iz pravca Sremcice ka Zelezniku iza automobila, noc oko 21h. Iz suprotnog smera Opel Kadett ceka da se ukljuci svoje levo, propusta automobil, a njega ne vidi i samo mu je iskocio ispred tocka. Kaciga je pukla na potiljku, i vizir je pukao takodje. Toma je ok, poceo je i da prica, malo otezano, ali napreduje. Brzina je bila 50-60kmh

• Svrati ponekad, 201 postova

Ovome covek ne moze da se nada tj. da ocekuje. Momku zelim brz i potpun oporavak.

Moram samo da prokomentarisem da je ovo drugi slican slucaj u kratkom roku. Za vikend je u istom scenariju vozac autombila propustio dva motora i isekao treci. Koliko znam osim malo pesnica po autu i mozda malo po vozacu drugih posledica nije bilo.

• U prolazu, 73 postova

Kaciga, jakna, rukavice, dole farmerke i patike. On je isao iz pravca Sremcice ka Zelezniku iza automobila, noc oko 21h. Iz suprotnog smera Opel Kadett ceka da se ukljuci svoje levo, propusta automobil, a njega ne vidi i samo mu je iskocio ispred tocka. Kaciga je pukla na potiljku, i vizir je pukao takodje. Toma je ok, poceo je i da prica, malo otezano, ali napreduje. Brzina je bila 50-60kmh

znam da vozi kao devojcica zato mi je i bilo cudno da je prosao tako lose, ali sad me ne cudi sobzirom da je kaciga izgleda bila losa

cuo sam da ima jako gadan hematom?

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Nemoguce je da se hematom tako brzo povukao jer to je mnogo duzi proces, u svakom slucaju momku i ja zelim brz oporavak.

A sto se kacige tice naravno da je kvalitet jako bitan ali ljudi da li ste svesni kolika G sila deluje na mozak u takvom udarcu...nekada ni najbolja kaciga ne nudi siguran opstanak i prezivljavanje

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Hmm, pa Shiro baš i nisu jeftine kacige...mada to i zavisi od dubine džepa pojedinca i poimanja, mislim, šta je skupo a šta ne. U svakom slučaju imaju ECE 22.05 sertifikat a da li su fensi, karbon itd već nije tako bitno. Primera radi, kada se naš član slupao na Čukaričkoj padini kod crkve, njegova devojka je preletela i njega, motor i kola koja su im izletela i sa 50 km/h overila asfalt direktno glavom i ustala samo sa vrtoglavicom i pod šokom. Shiro džet je odradila posao maksimalno a na mestu udara je izgubila pigmentaciju i pobelela. Ne znam koja je kaciga zadovoljavajuća za bilo koji pad, ali je svaki priča za sebe i nosi ogroman niz faktora. Ne bi trebalo davati paušalne ocene šta je dobro a šta ne jer će neko izvući pogrešan zaključak a nemaju svi 450+++€ za trkačku kacigu koja takođe ne garantuje 100% zaštite (to ni jedna ne garantuje).... Dobro je da se Toma izvukao i da je sve OK.

Ova kaciga je, koliko sam ja video, u klasi jeftinih modela Caberga, AGVa, Nolana, nije neki kinez, ali nije ni trokompozitna...

U svakom slucaju pukla je, sto nije smelo da joj se desi na ovoj maloj brzini.

• U prolazu, 73 postova

U svakom slucaju pukla je, sto nije smelo da joj se desi na ovoj maloj brzini.

to je ono sto je zabrinjavajuce, jer sta bi bilo da je bila samo malo veca brzina

doduse tu kad se skupi nekoliko faktora pri padu mozda bi pukla i neka skupocenija kaciga, to je kao kad je ortak pokusao da polomi vec puknuto staklo na BMW-ovom faru sa novije serije 5 i to cekicem, tukao je jedno 15 minuta na sve moguce nacine i pod raznim uglovima i nije uspeo da razbije a uspe je kamencic koji je izleteo iz gume nekog kamiona.

Da je imao neku kacigu od jacih materijala mozda, ali samo mozda ne bi pukla ali i dalje bi najverovatnije zaradio hematom ali doduse mnogo manji

ali to sve sada ide sta bi bilo kad bi bilo

najbitnije da je ziv, oporavice se vremenom i to je najbitnije

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja