Hitmanle016 84 Napisano Januar 28, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Led stop svetlo za tdm 850 4tx? Jel neko mozda kupio pravio i tako to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Januar 31, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, imam jedno glupo pitanje: Koliko kilometara se, sa solidnim održavanjem, očekuje od devetstotice? Mislim, koliko uopšte da očekujem od motora sa 80-85 hiljada km? To su ustvari dva pitanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Januar 31, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Negde sa interneta. I ide još uvek, bez problema..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Januar 31, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, WoodyRider said: Negde sa interneta. I ide još uvek, bez problema..... Kod mene neka izdrži pola od toga ja ću biti prezadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 31, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim zašto ijedan motor ne bi mogao da izgura 300000 km, pod uslovom da mu se ne vadi duša po motoskupovima, turiranjem i pucanjem... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13179 Napisano Januar 31, 2020 Ne silazi, 7479 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, stoka said: Ljudi, imam jedno glupo pitanje: Koliko kilometara se, sa solidnim održavanjem, očekuje od devetstotice? Mislim, koliko uopšte da očekujem od motora sa 80-85 hiljada km? To su ustvari dva pitanja. Stvarno ti je glupo pitanj. Hteo sam i ja da postavim istu sliku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Januar 31, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, 150 000 istera bez skidanja i jedne dekle sem poklopca za stelovanje ventila i jednu zamenu lanca bregaste. Ne ovaj agregat. Vecina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano Januar 31, 2020 Integrisan, 5184 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, Astral said: Vidi, 150 000 istera bez skidanja i jedne dekle sem poklopca za stelovanje ventila i jednu zamenu lanca bregaste. Ne ovaj agregat. Vecina. Slazem se. Ne znam bas za 600ke R motore kakva je situacija ali za svaki malo rastereceniji motor, ne vidim problem da prebaci 150.000 uz redovno odrzavanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14992 Napisano Januar 31, 2020 moto merkat °°, 4942 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ovde je 85k km maximum jer je pre toga vracano bar 2x50k . Kolega @bojanh prodaje GSXR sa 90k + i motor izgleda (radi i ide) odlicno, misle ljudi R pa jos ta km a njemu nista, koliko tek ocekivati od 900tke uz pravilno odrzavanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4320 Napisano Januar 31, 2020 motoras, 2484 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba ni da vraća kilometrazu. Sat meri do 100 000. U Nemačkoj motor prešao 132000 i košta 3000,a kod nas isti takav 32000 u lošijem stanju i košta 2000. One priče,vozio deda,registrovala baba,pao sa nogice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10468 Napisano Januar 31, 2020 Drug član, 3401 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ćuti... ne oduzimaj nadu prosečnom Srbinu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Januar 31, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Već sam jednom napisao, na zapadu se motori voze isključivo do 30.000 km! Bez obzira na godište. I automobili do 150.000 km..... Nakon toga se izvoze u Srbiju. To mora tako. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6084 Napisano Januar 31, 2020 Drug član, 4159 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Vozi se to na zapadu puuuuno više, nego importeri rabljenih sve vraćaju na 35 i 150tkm.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Februar 1, 2020 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, WoodyRider je napisao: Već sam jednom napisao, na zapadu se motori voze isključivo do 30.000 km! Bez obzira na godište. I automobili do 150.000 km..... Nakon toga se izvoze u Srbiju. To mora tako. To apsolutno nije tačno, svi znamo da se automobili voze do 180 000 km bez obzira na godiste, ako meni ne verujete pogledajte na YT emisiju SAT gde je jedan fini momak sve to lepo objasnio 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 1, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mislio isključivo na mašinu nego na ceo motor. Generalno, ne sreće se, barem ja nisam, mnogo motora sa više od 100k na satu. Možda neki Gold Wing, BMW, XJ... Video sam u Italiji jednog TDM sa 110.000km ali je bio u očajnom stanju. Ono što mene tu najviše zabrinjava je današnja potrošačka filozofija proizvodnje, sve valja samo dok je novo, posle nije ni za staro gvožđe, jer je pola plastika. Autoindustrija je potpuno bazirana na toj filozofiji, automobili posle tih nekih 3-5 godina ili 150k, koliko obično traje lizing, realno postanu "rupe bez dna", čast nekim retkim izuzecima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 1, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Alekre said: Stvarno ti je glupo pitanj. Hteo sam i ja da postavim istu sliku Ako su glupa pitanja problem da se ja onda odma' uklonim sa foruma? Ja uvek imam glupih pitanja, samo se uglavnom suzdržavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13179 Napisano Februar 1, 2020 Ne silazi, 7479 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima smajli na kraju. Post je u drugarskom, šaljivom tonu Agregat TDM-a 900 je poprilično pouzdan i problemi su zaista retki. Zašto? Za razliku od današnje hiper produkcije i korekcija u toku proizvodnje, TDM ima agregat koji je u osnovi nastao 1989. Pogonio je XTZ 750 Super Teneru, pa je uz izmene pogonio TDM850. Kasnije je ponovo "ažuriran" za TDM850 druge generacije pa u poslednjem obliku pogoni TDM900. To nisu isti agregati, ali su svi potekli iz iste osnove i 30 godina konstatno unapređivani. Nije ni čudo što je pouzdan kao nakovanj. Generalno, kada pogledaš ceo motocikl je kvalitetno spakovan i tvrdim da ima kvalitetnije komponente i bolju završnu obradu od većine novih iz srednje klase. Ostalo je do vlasnika i održavanja. Moje kolege na poslu misle da mi je motor 2010 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6092 Napisano Februar 1, 2020 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan TDM900 boluje od crkavanja namotaja statora alternatora. Menjao sam ih vec nekoliko a uzrok je isti: Dugotrajna brza voznja autoputem uz nivo ulja koji je na minimumu ili ispod. Obavezno! pratiti nivo ulja i zamenite sve sijalice sa LED. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10468 Napisano Februar 1, 2020 Drug član, 3401 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja volim ovog mog, prva serija, posebno se pale svetla... nekad ih i ne koristim preko dana, upalim led u štitnicima ev. maglenke... Kinesko jeste ali ja zadovoljan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 1, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Arakis said: Obavezno! pratiti nivo ulja i zamenite sve sijalice sa LED. Zasto sve u led? Ne razume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14992 Napisano Februar 1, 2020 moto merkat °°, 4942 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Da se bolje lade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6092 Napisano Februar 1, 2020 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Astral je napisao: Zasto sve u led? Ne razume. Da se smanji potrosnja struje ba za 5A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Februar 1, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Arakis je napisao: TDM900 boluje od crkavanja namotaja statora alternatora. Menjao sam ih vec nekoliko a uzrok je isti: Dugotrajna brza voznja autoputem uz nivo ulja koji je na minimumu ili ispod. Obavezno! pratiti nivo ulja i zamenite sve sijalice sa LED. TDM 900 ne boluje ni od čega. To si ti, čika Rajko, pomešao nešto..... sa nekom Hondom? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6092 Napisano Februar 1, 2020 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan C, jok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13179 Napisano Februar 1, 2020 Ne silazi, 7479 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam poziciju i štop u LED. Mada nije to sad neka struja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...