Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Pitanje za Janka..

Ima li tragova havarije na motoru, ne daj boze varen ram, krpljene plastike..?

Vuce li motor u neku stranu, kakva je ciklistika?

Ima li cudnihplastike su cele zvukova iz agregata, dimi li, puno troši?

E moj Janko, devojka od 22 ima istoriju, sasvim sigurno..

Послато са D2303 уз помоћ Тапатока

podrav sto je najcudnije nema nikakvih tragova sve je u najboljem stanju nevuce nigde ,,,ovo mi je treci tdm a zamisli de najbolje od svih da nisam sazno ove stvari bio bi prezadovojan stvarno neznam dal je bilo neszo ram nije varen sve sam preglego nema nikakvihh savijanje i ostecenja plastike kao nove ...il su nove dekle ciste bez ogrebotina stvarno dal se neko zeza il sta je bokilic ga radio al kao ne seca se sta da je ziv i sto pre da nam ozdravi kolega teheinpankl...neznam napisati vozio ga kaze sve u najboljem reudu al mene prosla zelja od kako sam sazno dijagnozu,,,,,,,,,

Napisao sam ti i u oglasu... Skini lepo ti taj TDM sa prodaje, picni ga za svoju dušu i teraj...

Ako je i imao burnu prošlost, sada je ok... Ima tu da se radi svega po malo, ali to uopšte nije tako strašno kako ga ti doživljavaš sada.

Motor je masina, kad se pokvari ,popravis. Kad se polomi,zamenis novim. To je to. Ako je i bio ostecen,sada je popravljen i ako lepo radi i ide,ne vidim sta je tu problem. Sednes i vozis. Ljudi svasta pricaju,ne treba se previse obazirati. Motoric ako radi samo gas!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 87 postova
  • Motocikl: zrx1100r

Ovde se provlaci jedna ruzna stvar, naime, u celu ovu pricu, umesan je , apsolutno bez potrebe i racionalnog razloga Bokilic.. Janko sa njim nije trgovao, Bokilic ga nista nije lagao, , nije mu pricao ni bajke ni basne... Apelujem da ostavimo coveka da se oporavlja na miru.. 

• Podržavam 2

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Meni bi trebao set

120/70/17 58W

160/60/17 69W

šta ima u ponudi?

PR4 ako ima a može i PR3

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Mogu proveriti sutra sa Andreom pa javnem...

Ovde se provlaci jedna ruzna stvar, naime, u celu ovu pricu, umesan je , apsolutno bez potrebe i racionalnog razloga Bokilic.. Janko sa njim nije trgovao, Bokilic ga nista nije lagao, , nije mu pricao ni bajke ni basne... Apelujem da ostavimo coveka da se oporavlja na miru.. 

Pa ako ćemo realno, Janko nije ni optužio Bokilića ni za šta...on je spomenuo da je pozvao Bokilića da proveri prethodno stanje motora...

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Sada se izvinjavam, nema potrebe za tovarenjem. Znam zato sto sam proslih nekoliko meseci (od letos) cunjao, pregovarao... i kupio. Molim da mi niko ne zameri, mozda cu i ja jednog dana prodavati?!

Ne znam kako i zasto si se pronasao? Jesi li gledao Jankov motor? Podelio bi sa nama sta te je odbilo da ga kupis?

Ni slovca nema o koleginom motoru, protiv njega nemam bas nista, potpuno se slazem da treba coveka ostaviti na miru. Samim tim sto od letos nikako da proda motor i propustio je neke druge prilike za sebe, dosta mu je muke. Napisao sam da uopste nema potrebe nekog (bilo kog) od prodavaca tovariti i (na pokvaren nacin) spustati cenu, evo zasto. Kao vrlo skorasnji kupac (slucajno TDM-a), kontaktirao sam u fazi interesovanja vise prodavaca ovde po drzavi i dva prodavca u Nemackoj (zbog eventualnog uvoza). Neke ovde nisam mogao da dohvatim svojim novcem, pisao sam i to u saljivoj formi. Siri krug prodavaca suzio sam po kriteriumu KOJI SPUSTI CENU RAZGOVARAM DALJE, jednostavno trazeni novac ne postoji kod mene. U toj fazi bilo je i prodavaca koji se razljute, naravno da u ljubaznoj formi taj prodavac od mene biva eliminisan. Ima pravo da drzi cenu, mora postojati obostrana ljubaznost a ja ne dozvoljavam drskosti. Pogotovo za svoj novac. U ZELJI DA PRODA MOTOR, PRODAVAC NAJCESCE I MORA SPUSTITI CENU, TO FUNKCIONISE I NIJE POTREBNO UOPSTE BILO KAKVO DOBACIVANJE IZ PUBLIKE. Pogotovo u nasoj zemlji danas, gde skoro NEMA PRODAJE. Kupio sam primerak TDM-a za koji je u pocetku trazeno 1550 e, u nekoliko vrlo uctivih razgovora telefonom naravno da se ta cena spustila. Nisu svi prodavci bili takvi. Odabrani prodavac je uz razuman nastup i kasniju cestito odradjenu celu proceduru dobio moj novac, bez obzira sto to nije bilo onoliko koliko je on prvobitno trazio. Sve je dogovoreno vrlo korektno obostrano. Necu navesti za koliko sam kupio motor. Kolegu koji ima muke nisam ni kontaktirao, iako mi je bio ubedljivo najblizi (10-13 km, zavisi odakle merite Novi Sad). Trazio je prvo 1600 e (puno za moje dalje obaranje), i mozda jos nesto me jednostavno nije privuklo tom primerku motora. Neke druge sam kontaktirao i kasnije su me prepoznali ovde, pa znate sta, u oskudnom interesovanju za kupovinu to mozda i nije tesko. Nisam niti jednog prodavca ni na koji nacin kinjio, zavlacio ili bilo sta drugo brljao, nemam ni nameru ubuduce. Zelim kolegi koji ima bilo kakve muke ili nedoumice sa motorom da to sto pre resi, ako ne sam, bice vec neko da mu pripomogne. Ostalima zelim prvo da uzivaju u svojim dobro odabranim i zahvalnim motorima, a ako ih zele prodati, samo radost i uspeh im zelim. Mozda cu i ja sutra biti prodavac, nebih zeleo nikakve  brljancije.

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Da, i detalj koji sam ispustio. Kolega Bokilic iako se ne poznajemo da se oporavlja i to brzo.

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD

Jebote i ja se izgubih skroz u celoj priči. Možda bi pomoglo kada bi neki od postova imali znakove interpunkcije, nove pasuse i to :D

Još me od svega najviše interesuje - šta je sa Bokilićem, pa da treba da se oporavlja?

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD

Imam jednu misterijicu na rukama:

Majstor mi je promenio ulje i filter. Kaže da je sipao 3.5 litre i da ja posle 100 km dodam još 0.25 litara.

Sa druge strane, u servisnoj knjizi jasno piše: 3.8 litara bez promene filtera, 3.9 sa.

Misterija je u tome što ja kako god da merim, izmerim ulje na polovini između min i max na štapu, što sugeriše da je majstor u pravu.

Ulje koje je sipano je 15W-50 Motul. Nivo ulja sam merio sa sagrejanim motorom, nakon kratke vožnje.

Jel neko zna da mi objasni u čemu je fora?

Imam jednu misterijicu na rukama:

Majstor mi je promenio ulje i filter. Kaže da je sipao 3.5 litre i da ja posle 100 km dodam još 0.25 litara.

Sa druge strane, u servisnoj knjizi jasno piše: 3.8 litara bez promene filtera, 3.9 sa.

Misterija je u tome što ja kako god da merim, izmerim ulje na polovini između min i max na štapu, što sugeriše da je majstor u pravu.

Ulje koje je sipano je 15W-50 Motul. Nivo ulja sam merio sa sagrejanim motorom, nakon kratke vožnje.

Jel neko zna da mi objasni u čemu je fora?

Ja sam 3 puta menjao ulje na mom TDM-u. Svaki put sam sipao 3,6 litara i to mu dođe skoro na max (sa zamenom filtera). Sudeći po ovome što si ti napisao-to ti je upravo to...;)

Jebote i ja se izgubih skroz u celoj priči. Možda bi pomoglo kada bi neki od postova imali znakove interpunkcije, nove pasuse i to :D

Još me od svega najviše interesuje - šta je sa Bokilićem, pa da treba da se oporavlja?

Bokilić je doživeo moždani udar sredinom januara i sada je u banji u Slankamenu i oporavlja se uspešno. Ima tema na forumu:

https://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/116826-pomo%C4%87-za-majstor-bokili%C4%87a/page-1

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Davno sam vozio 3VD-a, pa sam zaboravio tačne količine. 

Pitanje je da li imaš ispravan način  provere nivoa ulja?

Da li je topao agregat, koliko je odstojao ugašen, da li je bio na ćopavoj, samo umočen merač ili i zašrafljen.....

Sve u svemu, po tvojim rečima mi deluje da je tu sve ok!

post-2403-0-67447400-1487660238.jpg

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

Izvinjavam se dragom drugu bokilicu ako sam nesto lose napiso nisam imao nameru ni slucajno da lose kazem o coveku koji je stvarno genije zelim mu sto brzi oporavak .zakljucati ovu temu ako je moguce hvala.

Izvinjavam se dragom drugu bokilicu ako sam nesto lose napiso nisam imao nameru ni slucajno da lose kazem o coveku koji je stvarno genije zelim mu sto brzi oporavak .zakljucati ovu temu ako je moguce hvala.

Naopako da se zakljucava tema TDM Srbija...! Bolji predlog je da admini pobrisu pisanije sto kvare ovu temu (ako je kvare) i teramo dalje...

Kakvo crno zakljucavanje,samo obrisati off

We are born naked, wet and hungry. Then things get worse. 

• Svrati ponekad, 363 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09

Dobro, čovek je malo računarski ne obrazovan da tako kažemo. Mene samo fascinira to što maltene sebi skače u stomak i paranoiše previše oko tog motora, i ja sam davno kupio kantu za koju sam na reč verovao da je super, međutim. Sredi se sve, proda se, ide se dalje. 

Elem, čitao sam dosta o TDM-u, konkretno me interesuje 900cc. Gledao sam po oglasima i našim i stranim, ima fine ponude. Ne bih se upuštao u uvoz itd. 

Koji je najveći put na koji ste išli sa vašim TDM-om? Iskreno, pitam to jer planiram odmor u avgustu/septembru od 30ak dana i od oko 5000 km :D
Naravno, rano je još da pričam o tome ali trebalo bi kockice da se slože. Takođe, bio bi mi everyday bike, upalim, vozim po gradu, do sela, i po lokalu generalno, ali takođe bih voleo da bude i na putu ekstra.

Koja je neka kruz brzina na auto putu? Potrošnje okvirno? Potrošnje ulja koliko sam shvatio nema (u odnosu na 850) ili ima vrlo malo? Bio mi je u igri i strom 650 ali sam ga otpisao, nije da je baš za po gradu. :) Pišite neka svoja iskustva. Hvala :)

Ma tera to Tdm glat.. Ja sam isao prosle godine na more presao vise od 2500km nije stucnuo a moj je '99.

Admini ce obrisati off iz teme. Nadam se da se nece zaneti i obrisati i ono o gumama :D

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Nisam baš dugoprugaš, iako ove godine planiram Sloveniju i Brno. 

Ali kao osoba koja je vozila i 3VD i 4TX i sada 900-ku, da bez problema možeš da kupiš 900-ku i da se nećeš pokajati.

Pravim povremene ture po 500Km po danu, vozam po gradu i oko svaki dan. Sa spremljenim motorom pred sezonu, jedinu ključ koji sam stavio za celu sezonu je na kontakt bravu i čep rezervoara.

Rođeni brat mi vozi Stroma i jedine njegove zamerke su uzak korman i lošija zaštita od vetra. 

Moja jedina zamerka je krajnja brtina za autoput.

Kakvo crno zakljucavanje,samo obrisati off

We are born naked, wet and hungry. Then things get worsve

sve je ok pozdrav

Promenio član demro.st

Pitanje za Janka..

Ima li tragova havarije na motoru, ne daj boze varen ram, krpljene plastike..?

Vuce li motor u neku stranu, kakva je ciklistika?

Ima li cudnihplastike su cele zvukova iz agregata, dimi li, puno troši?

E moj Janko, devojka od 22 ima istoriju, sasvim sigurno..

Послато са D2303 уз помоћ Тапаток,,,

ok je

Napisao sam ti i u oglasu... Skini lepo ti taj TDM sa prodaje, picni ga za svoju dušu i teraj...

Ako je i imao burnu prošlost, sada je ok... Ima tu da se radi svega po malo, ali to uopšte nije tako strašno kako ga ti doživljavaš sada.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja