Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Prvo provjeri zazor na svjecicama ( 0.8mm ) posto mi ovaj tvoj na fotkama izgleda velik. Boja svjecica odlicna, tako da smjesu ne diras, samo ih ocisti celicnom cetkom, podesi zazor i pali. ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

ovo su stare. Sada sam stavio druge koje mi je bdada poslao i koje zaista imaju dobar zazor. Ali kako mislis dobre? Pa ova jedna je bela skroz!!!

Da ova dole desno ( sad vidjeh ) je bijela. Gubis li rashladnu tecnost iz sistema, provjeri. :zbunjen:  Mozda ti negdje flisuje dihtung glave i rashladna tecnos dolazi u taj cilindaj gdje je bijela svjecica. :stabre:  Zato ti puca u izduvu, nadam se da to nije u pitanju. :na_glavi:

• 8-bit, 1882 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Možda je malo siromašnija smeša i veći zazor, ali svećice su u dobrom stanju.

Ne verujem da ti je zato pucao.

• Ne silazi, 7419 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja sam danas nesto cackao.

Oprao sam motoric, ima vise kozmetike od mene.

20160508_111632.jpg

Ugradio sam Scottoiler:

Reservoar sam ubacio ispod sedista. Izbusio sam rupicu burgijom taman toliko za crevo.
20160508_181353.jpg

Onda sam bas profi provukao crevo vakuuma i fiksirao mali vezicama. Odro sam ruke dok nisam dohvatio.

20160508_181407.jpg

Isto tako sam jako uredno spustio crevo za dovod ulja, fiksirao sam ga viljusku specijalnim vezicama. Zafalila mi jedna za fiksaciju na ramu ali to cu sutra nabaviti. Jako je specificna.

20160508_181451.jpg

Onda sam fiksirao kapalicu i nosac:
20160508_181436.jpg

Jebi ga, vozio sam po nekom losem putu, isprljao sam totalnu felnu. Na crnim se sve vidi.

Ako nekome treba pomoc i savet neka pise ili jos bolje neka svrati kod mene da ugradimo zajedno.

Eto, ostalo mi je jos da mu nabacim maglenke i to je to.

@bocca_basard

Evo ovdje imas za bijelu svjecicu da je problem sa hladjenjem ( pregrijavanje ) motora, manjak rashladne tecnosti sto si i ti rekao da je bio slucaj. ;)

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Све је педантно урађено, одлично Алекре.

Само једно питање, да не кида ову капалицу кад се гура у рикверц?

• moto merkat °°, 4925 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Ako je siromasna smesa svecica ce biti bela i motor ce se vise grejati,takav duzi rad moze prouzrokovati ostecenje ventila (izgori) pljuc pljuc pljuc,smesu za pocetak namesti tj odvrni tri kruga,posto nemas iskustva da nestelujes "na uvo" provozaj malo motor i kada se ohladi odvrni svecice i pregledaj,tamnoj oduzmi benzina tj zavrni sraf za pola kruga a svetloj kontra i tako par puta dok ne dobijes boju cigle.

Inace otvoren top nije prijatelj ventila (nadam se da to nije uzrok bele svecice) na jedno i dvocilindrasima,sorry  :(

Majice:

Nick/veličina/količina
01 Alekre 2 kom
02 Joker 5XL 5 kom (2 x crna2 x siva1 x bela)     PLATIO
03. Astral 2xl 2 kom                    - Плаћено
04. zocist XL 3 kom
05. thepainkiller muske L 2 kom, zenske XL 1 kom. 
06. Vlada malinoa XL 2 kom       - Плаћено

07. Strider 2XL 3 kom
08 Demro.st XL 2 kom crne

09. Dudic90 - 2 muške majice XL, 1 ženska majica L

10. Arpad72 - crna muška XL 1kom, crna muška L 1kom, ženska bela M 1kom  - Плаћено

11. bdada  - XXL 1kom.     M 1kom. zenska                            - Плаћено

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Gde si uzeo gumice, kod nas ili Louis i koliko para, moze i link neki :)

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Ako je siromasna smesa svecica ce biti bela i motor ce se vise grejati,takav duzi rad moze prouzrokovati ostecenje ventila (izgori) pljuc pljuc pljuc,smesu za pocetak namesti tj odvrni tri kruga,posto nemas iskustva da nestelujes "na uvo" provozaj malo motor i kada se ohladi odvrni svecice i pregledaj,tamnoj oduzmi benzina tj zavrni sraf za pola kruga a svetloj kontra i tako par puta dok ne dobijes boju cigle.

Inace otvoren top nije prijatelj ventila (nadam se da to nije uzrok bele svecice) na jedno i dvocilindrasima,sorry :(

Bocca ima 4tx i po manuelu za njegov karb ide 2 kruga za smesu. Na 3vd ide na 3 kruga.

Inace otvoren top nije prijatelj ventila (nadam se da to nije uzrok bele svecice) na jedno i dvocilindrasima,sorry :(

Bocca ima 4tx i po manuelu za njegov karb ide 2 kruga za smesu. Na 3vd ide na 3 kruga.

Jest u pravu si.

Jest u pravu si.

Nasao sam u medjuvremenu taj podatak. Krenucu od njega. Medjutim, mialim da cu da ih ustelujem sistemom iskljucivanja po jednog cilindra. Skinucu kabl sa jedne svecice i stelovati mesavinu dok ne dobijem najvise obrtaje na leru, pa onda drugi cilindar isto tako.

Nego, kako pristupiti onim sraficima za smesu?

Potrazi pomoc ili nekog deteta ili ginekologa :jee:

Skines nosac motora levi,barem sam ja tako radio na 3vd,za to malo u leru nece nigde.

hahahaha, e imam neke kineze u zgradi, znas kako male rukice imaju! Mozda mi popravi i ajfon usput :D

Ipak sam resio da napravim manometar i odradim o istom trosku i mesavinu i da usinhronizujem karbove tako da se volu opet. Imam sav materijal, treba mi 10 minuta da napravim sve to. Lakse nego da se jebavam sa svecicama

Bome ja cu moj manometar samo usavrsiti (duze crevo i vise ulja) onaj sa saticima smara,smiruj kazaljke ... a tacnost ista.

Mozda je bilo lose gorivo kada je podesavan pa je moralo toliko,kada ga ustelujes gledaj da sipas na istim pumpama (preporuka MOL),

pre par dana naspem bosansko gorivo i odma sam morao zavrnuti krug manje.

Evo da ne bude da samo kukam i trazim, prethodna 3 dana sam rebuildovao prednje kocione celjusti. Nisam bas mnogo dokumentovao a trebalo je ali jebes ga. Evo malo fotki koje pokazuju nesrecno stanje pre, pa onda i malo iza. Ono kamenca sto ima u lezistima klipova sam skinuo uglavnom sve. Mislim da ono na zidovima gde idu gumice. Nesto je bas bilo jebeno, a malo i nisam uspeo.

Inace, na prvim fotkama je stanju zateceno. Toliko su izlazili klipovi. Tj dva jesu, 2 nisu. Na drugoj celjusti isto samo u krst. Jezivo. Na kraju je fotka koja pokazuje kako izlaze donekle ravnomerno, mada nisu iste velicine i ne izlaze isto svakako, ali barem je sada kako fabrika zapoveda

Uglavnom, sve je gotovo a razlika je neopisiva. bukvallno dize zadnji tocak sa zemlje. Sad moram da pazim :)

Evo da ne duzim, fotke:

PPyGCGrk.jpg Lvaqvs12.jpg P3k23YvF.jpg gaUuLlXv.jpg IPNCZ4Cl.jpg GUA3TliY.jpg JSSXaiZf.jpg ad4RkxZf.jpg 9eLmV1Hx.jpg SgQEcvWp.jpg d2KrrQ4u.jpg NeNNlxIL.jpg uRXDgTQe.jpg 1wZD4OJg.jpg qn14LR0n.jpg KwcGOgoQ.jpg QMnAJazd.jpg fVwRAhKR.jpg

Skinuo sam zadnja kljesta zbog zamjene zadnjeg tocka, pa rekoh ( posto imam nove ) da zamjenim i disk plocice. Vidio sam da na klipovima ima prljavstine kao na tvojim slikama, ali nebi rastavljao kljesta radi toga, pa me interesuje cime si ti skinuo tu prljavstinu, jer sam ja na prednjim  prije 2 godine tu prljavstinu i talog skinuo sa WD40.

• ..., 2427 postova

Моја препорука за ово.

Цена цирка 230дин, очистио свих четворо клешта на ауту, и остало још мало у спреју.

cc493ff3a01d558f0f533069bb79c57b.jpg

Моја препорука за ово.

Цена цирка 230дин, очистио свих четворо клешта на ауту, и остало још мало у спреју.

cc493ff3a01d558f0f533069bb79c57b.jpg

Ok. :takoje:  Probacu opet prvo sa WD40, pa ako izostane zadovoljavajuci efekat kupicu taj sprej za ciscenje kocnica. ;)  Hvala obadvojici ( Bocca_bastard ) na savjetu oko ciscenja klipova. :) Ujedno sam iskoristio priliku i ispolirao sarafe kljesta, a to su krajnji sarafi. :jee:

DSC00112.jpg

Izmerio sam akumulator na brzinu sada kad je vec motor radio. Prekjuce sam ga nakacio na punjac ali mi je odmah izbacio da je pun, a nije paljen motor nekih nedelju dve

Evo sada vrednosti

Ugasen - 12.95

Paljenje - 7.5 na sekund - 9.5 na sekund

Upaljen na leru - 14.23

Upaljen na 3000 rpm - 14.23

Jel vam se cini ovo ok?

Moj ugasen 12,9,

Upaljen motot 14,2.

Rekao bih da je to ok.

• ..., 2427 postova

Нешто ми делује да много падне приликом паљења.

Ја пратим преко волтметра што сам извукао на таблу, и доста ми варирају вредности. Једном сам упоређивао са унимером и тачан је.

Р.Ѕ сад видим Бранков пост, и ово је доста важно. Ја рачунам само вредности са упаљеним кратким светлом.

Jeste li mjerili punjenje sa upaljenim svjetlom. :zbunjen:

Kad upalis svetlo padne za 0.1v.

• ..., 2427 postova

Мени са упаљеним кратким 1х90w у вожњи варира од 13,8-9 до 14,2-3.

Са упаљеним дугим 2x100w, варира у истом интервалу само 1v испод.

Знам, не ваља, али та дуга користим само кад желим дан испред себе. И са овим кратким могу лепо да возим.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja