Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 8, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvo provjeri zazor na svjecicama ( 0.8mm ) posto mi ovaj tvoj na fotkama izgleda velik. Boja svjecica odlicna, tako da smjesu ne diras, samo ih ocisti celicnom cetkom, podesi zazor i pali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Maj 8, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan https://www.google.rs/search?q=izgled+sve%C4%87ica&client=firefox-b-ab&tbm=isch&imgil=rrARugUJ-ppBmM%253A%253BaFBqkyi8WuxxkM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.piaggio.co.rs%25252Fsvecice.html&source=iu&pf=m&fir=rrARugUJ-ppBmM%253A%252CaFBqkyi8WuxxkM%252C_&usg=__vyd0zF-niJeRwfz4eeGGvVpqVMU%3D&biw=1440&bih=828&ved=0ahUKEwi97dmJlMvMAhVL1RoKHRP6AKQQyjcILw&ei=84svV_2nB8uqa5P0g6AK#imgrc=WKD1DskTLSRImM%3A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 8, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovo su stare. Sada sam stavio druge koje mi je bdada poslao i koje zaista imaju dobar zazor. Ali kako mislis dobre? Pa ova jedna je bela skroz!!! Da ova dole desno ( sad vidjeh ) je bijela. Gubis li rashladnu tecnost iz sistema, provjeri. Mozda ti negdje flisuje dihtung glave i rashladna tecnos dolazi u taj cilindaj gdje je bijela svjecica. Zato ti puca u izduvu, nadam se da to nije u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Maj 8, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Imaš i ovde, Braco sve objasnio. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/45411-svijecica-na-dvotaktnom-motoru/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Maj 8, 2016 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Možda je malo siromašnija smeša i veći zazor, ali svećice su u dobrom stanju. Ne verujem da ti je zato pucao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12950 Napisano Maj 8, 2016 Ne silazi, 7419 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam danas nesto cackao. Oprao sam motoric, ima vise kozmetike od mene. Ugradio sam Scottoiler: Reservoar sam ubacio ispod sedista. Izbusio sam rupicu burgijom taman toliko za crevo. Onda sam bas profi provukao crevo vakuuma i fiksirao mali vezicama. Odro sam ruke dok nisam dohvatio. Isto tako sam jako uredno spustio crevo za dovod ulja, fiksirao sam ga viljusku specijalnim vezicama. Zafalila mi jedna za fiksaciju na ramu ali to cu sutra nabaviti. Jako je specificna. Onda sam fiksirao kapalicu i nosac: Jebi ga, vozio sam po nekom losem putu, isprljao sam totalnu felnu. Na crnim se sve vidi. Ako nekome treba pomoc i savet neka pise ili jos bolje neka svrati kod mene da ugradimo zajedno. Eto, ostalo mi je jos da mu nabacim maglenke i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 8, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imaš i ovde, Braco sve objasnio. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/45411-svijecica-na-dvotaktnom-motoru/ @bocca_basard Evo ovdje imas za bijelu svjecicu da je problem sa hladjenjem ( pregrijavanje ) motora, manjak rashladne tecnosti sto si i ti rekao da je bio slucaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 8, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Све је педантно урађено, одлично Алекре. Само једно питање, да не кида ову капалицу кад се гура у рикверц? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14773 Napisano Maj 8, 2016 moto merkat °°, 4925 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako je siromasna smesa svecica ce biti bela i motor ce se vise grejati,takav duzi rad moze prouzrokovati ostecenje ventila (izgori) pljuc pljuc pljuc,smesu za pocetak namesti tj odvrni tri kruga,posto nemas iskustva da nestelujes "na uvo" provozaj malo motor i kada se ohladi odvrni svecice i pregledaj,tamnoj oduzmi benzina tj zavrni sraf za pola kruga a svetloj kontra i tako par puta dok ne dobijes boju cigle. Inace otvoren top nije prijatelj ventila (nadam se da to nije uzrok bele svecice) na jedno i dvocilindrasima,sorry Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14773 Napisano Maj 8, 2016 moto merkat °°, 4925 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Majice: Nick/veličina/količina01 Alekre 2 kom02 Joker 5XL 5 kom (2 x crna, 2 x siva, 1 x bela) PLATIO03. Astral 2xl 2 kom - Плаћено04. zocist XL 3 kom05. thepainkiller muske L 2 kom, zenske XL 1 kom. 06. Vlada malinoa XL 2 kom - Плаћено 07. Strider 2XL 3 kom08 Demro.st XL 2 kom crne 09. Dudic90 - 2 muške majice XL, 1 ženska majica L 10. Arpad72 - crna muška XL 1kom, crna muška L 1kom, ženska bela M 1kom - Плаћено 11. bdada - XXL 1kom. M 1kom. zenska - Плаћено Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 9, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Gde si uzeo gumice, kod nas ili Louis i koliko para, moze i link neki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 9, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je siromasna smesa svecica ce biti bela i motor ce se vise grejati,takav duzi rad moze prouzrokovati ostecenje ventila (izgori) pljuc pljuc pljuc,smesu za pocetak namesti tj odvrni tri kruga,posto nemas iskustva da nestelujes "na uvo" provozaj malo motor i kada se ohladi odvrni svecice i pregledaj,tamnoj oduzmi benzina tj zavrni sraf za pola kruga a svetloj kontra i tako par puta dok ne dobijes boju cigle. Inace otvoren top nije prijatelj ventila (nadam se da to nije uzrok bele svecice) na jedno i dvocilindrasima,sorry Bocca ima 4tx i po manuelu za njegov karb ide 2 kruga za smesu. Na 3vd ide na 3 kruga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14773 Napisano Maj 9, 2016 moto merkat °°, 4925 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako je siromasna smesa svecica ce biti bela i motor ce se vise grejati,takav duzi rad moze prouzrokovati ostecenje ventila (izgori) pljuc pljuc pljuc,smesu za pocetak namesti tj odvrni tri kruga,posto nemas iskustva da nestelujes "na uvo" provozaj malo motor i kada se ohladi odvrni svecice i pregledaj,tamnoj oduzmi benzina tj zavrni sraf za pola kruga a svetloj kontra i tako par puta dok ne dobijes boju cigle. Inace otvoren top nije prijatelj ventila (nadam se da to nije uzrok bele svecice) na jedno i dvocilindrasima,sorry Bocca ima 4tx i po manuelu za njegov karb ide 2 kruga za smesu. Na 3vd ide na 3 kruga. Jest u pravu si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14773 Napisano Maj 9, 2016 moto merkat °°, 4925 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako je siromasna smesa svecica ce biti bela i motor ce se vise grejati,takav duzi rad moze prouzrokovati ostecenje ventila (izgori) pljuc pljuc pljuc,smesu za pocetak namesti tj odvrni tri kruga,posto nemas iskustva da nestelujes "na uvo" provozaj malo motor i kada se ohladi odvrni svecice i pregledaj,tamnoj oduzmi benzina tj zavrni sraf za pola kruga a svetloj kontra i tako par puta dok ne dobijes boju cigle. Inace otvoren top nije prijatelj ventila (nadam se da to nije uzrok bele svecice) na jedno i dvocilindrasima,sorry Bocca ima 4tx i po manuelu za njegov karb ide 2 kruga za smesu. Na 3vd ide na 3 kruga.Jest u pravu si. Nasao sam u medjuvremenu taj podatak. Krenucu od njega. Medjutim, mialim da cu da ih ustelujem sistemom iskljucivanja po jednog cilindra. Skinucu kabl sa jedne svecice i stelovati mesavinu dok ne dobijem najvise obrtaje na leru, pa onda drugi cilindar isto tako. Nego, kako pristupiti onim sraficima za smesu? Potrazi pomoc ili nekog deteta ili ginekologa Skines nosac motora levi,barem sam ja tako radio na 3vd,za to malo u leru nece nigde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14773 Napisano Maj 9, 2016 moto merkat °°, 4925 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan hahahaha, e imam neke kineze u zgradi, znas kako male rukice imaju! Mozda mi popravi i ajfon usput Ipak sam resio da napravim manometar i odradim o istom trosku i mesavinu i da usinhronizujem karbove tako da se volu opet. Imam sav materijal, treba mi 10 minuta da napravim sve to. Lakse nego da se jebavam sa svecicama Bome ja cu moj manometar samo usavrsiti (duze crevo i vise ulja) onaj sa saticima smara,smiruj kazaljke ... a tacnost ista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14773 Napisano Maj 9, 2016 moto merkat °°, 4925 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je bilo lose gorivo kada je podesavan pa je moralo toliko,kada ga ustelujes gledaj da sipas na istim pumpama (preporuka MOL), pre par dana naspem bosansko gorivo i odma sam morao zavrnuti krug manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 9, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo da ne bude da samo kukam i trazim, prethodna 3 dana sam rebuildovao prednje kocione celjusti. Nisam bas mnogo dokumentovao a trebalo je ali jebes ga. Evo malo fotki koje pokazuju nesrecno stanje pre, pa onda i malo iza. Ono kamenca sto ima u lezistima klipova sam skinuo uglavnom sve. Mislim da ono na zidovima gde idu gumice. Nesto je bas bilo jebeno, a malo i nisam uspeo. Inace, na prvim fotkama je stanju zateceno. Toliko su izlazili klipovi. Tj dva jesu, 2 nisu. Na drugoj celjusti isto samo u krst. Jezivo. Na kraju je fotka koja pokazuje kako izlaze donekle ravnomerno, mada nisu iste velicine i ne izlaze isto svakako, ali barem je sada kako fabrika zapoveda Uglavnom, sve je gotovo a razlika je neopisiva. bukvallno dize zadnji tocak sa zemlje. Sad moram da pazim Evo da ne duzim, fotke: Skinuo sam zadnja kljesta zbog zamjene zadnjeg tocka, pa rekoh ( posto imam nove ) da zamjenim i disk plocice. Vidio sam da na klipovima ima prljavstine kao na tvojim slikama, ali nebi rastavljao kljesta radi toga, pa me interesuje cime si ti skinuo tu prljavstinu, jer sam ja na prednjim prije 2 godine tu prljavstinu i talog skinuo sa WD40. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 9, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Моја препорука за ово. Цена цирка 230дин, очистио свих четворо клешта на ауту, и остало још мало у спреју. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 9, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Моја препорука за ово. Цена цирка 230дин, очистио свих четворо клешта на ауту, и остало још мало у спреју. Ok. Probacu opet prvo sa WD40, pa ako izostane zadovoljavajuci efekat kupicu taj sprej za ciscenje kocnica. Hvala obadvojici ( Bocca_bastard ) na savjetu oko ciscenja klipova. Ujedno sam iskoristio priliku i ispolirao sarafe kljesta, a to su krajnji sarafi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 9, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Izmerio sam akumulator na brzinu sada kad je vec motor radio. Prekjuce sam ga nakacio na punjac ali mi je odmah izbacio da je pun, a nije paljen motor nekih nedelju dve Evo sada vrednosti Ugasen - 12.95 Paljenje - 7.5 na sekund - 9.5 na sekund Upaljen na leru - 14.23 Upaljen na 3000 rpm - 14.23 Jel vam se cini ovo ok? Moj ugasen 12,9,Upaljen motot 14,2. Rekao bih da je to ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 9, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jeste li mjerili punjenje sa upaljenim svjetlom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 9, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Нешто ми делује да много падне приликом паљења. Ја пратим преко волтметра што сам извукао на таблу, и доста ми варирају вредности. Једном сам упоређивао са унимером и тачан је. Р.Ѕ сад видим Бранков пост, и ово је доста важно. Ја рачунам само вредности са упаљеним кратким светлом. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 9, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Jeste li mjerili punjenje sa upaljenim svjetlom. Kad upalis svetlo padne za 0.1v. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 9, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan E to je onda dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 9, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Мени са упаљеним кратким 1х90w у вожњи варира од 13,8-9 до 14,2-3. Са упаљеним дугим 2x100w, варира у истом интервалу само 1v испод. Знам, не ваља, али та дуга користим само кад желим дан испред себе. И са овим кратким могу лепо да возим. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...