Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

mozes i da uzmes brake cleaner u spreju, dignes nekako prednji deo i vrtis tocak i prskas u deo gde se spajaju plocice i disk. Ako cure govna dole znaci da je bilo zrelo za ciscenje. Takodje, povadi plocice i vidi da li ima zabijen neki kamencic ili nesto metalno u plocice sto moze da skripi i grebe disk. To ti je pola sata posla

Hvala na savetu. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Kad već pričamo o kočnicama...Napred imam sinter pločice, interesuje me da li one više troše disk od običnih pločica?

Navodno,da. Svasta sam procitao. Kazu " bolje koce,bucne su,oce da skripe i jedu disk. Kad su hladne losije koce od organskih. Organske hladne bolje koce ali se lakse pregreju i onda gubis kocionu silu,manje jedu disk." ovo sam ja procitao na internetu,uzmi sa rezervom,nije moje licno iskustvo.

Za Tdm se mogu naci i organske i sinter za prednje.. Za zadnju ima organskih(sto je i preporuka). Dilema koje uzeti.. E pa.. Nem' pojma..

Mislim da cu ja uzimati sinter kad budem menjao,neka trosi disk,neka se trosi sve,briga me,samo da ja ukocim kad treba,ostalo me ne iteresuje puno..

• Podržavam 1

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

To da su bučne, to sam se uverio...ali dosta dobro koče i na hladno i na toplo. Čak i kad je kiša, nisam primetio da lošije koče nego kad je suvo.

Ali ako jedu disk onda mi je bolje da uzmem organske jer su 2 polovna diska 160 evra, a set pločica za oba točka nešto manje od 5000 din...Više mi se isplati da menjam pločice nego diskove.

Edit: na Teneri sam imao organske i napred sa jednim diskom je zakucavala koliko je dobro kočila. Organske bi trebale da su isto ok i za TDM...nisam pametan...

Pa sta znam, mozda probati organske, pa ako se primeti neki nedostatak kocine sile, lako je preci na sinter. Mada, licno, uzecu sinter odmah, necu bas eksperimentisati, buduci da sam uvek pod teretom sa suvozacem. Grad ne vozim skoro nikad, uvek bezim na drugu stranu :D

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx

Sinter definitivno koci bolje ali malo vise trosi diskove dok organske skoro da ne trose diskove. Moj glas ide definitivno za sinter,potrosio sam do sad 4 seta plocica i nebi nikad stavio organske. 

Razlog: Kad je nedaj boze potrebno bolje neka stane na vreme pa makar otiso ceo disk a za svakodnevno kocenje uvek pustim gas na vreme,iskoristim motorno kocenje koliko je moguce i na vrh prsta prikocim tek koliko da zaustavim motor. U tom slucaju i sa sinter plocicama diskovi traju 100 god.

Organske znaju da pokazu losiju stranu bas onda kad su najpotrebnije.

100% provereno

• moto merkat °°, 4907 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Vozim autoputem po neverovatnom pljusku desetak minuta,nigde nikog,nailazim na dva kamiona koji pocinju obilazenje,pipnem kocnicu a ona ne postoji,ohladile se plocice a kasnije i ja,posle sam cim je vozilo na vidiku dirao kocnicu da iz zagrejem za svaki slucaj.

Vozim autoputem po neverovatnom pljusku desetak minuta,nigde nikog,nailazim na dva kamiona koji pocinju obilazenje,pipnem kocnicu a ona ne postoji,ohladile se plocice a kasnije i ja,posle sam cim je vozilo na vidiku dirao kocnicu da iz zagrejem za svaki slucaj.

A koje su ti pločice? Sinter ili organske?

• moto merkat °°, 4907 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

A koje su ti pločice? Sinter ili organske?

Tada su bile organske i diskovi su bili bukvalno isti 30000 sada su sinter i ne verujem da ce izdrzati istu kilometrazu bez zamene.

Ja sam pre 2 meseca stavio polovne (skoro nove) diskove napred. Imam sinter plocice i vec vidim da se polako trosi disk. A presao sam oko 1000 km od tad...

Ovim tempom ako diskovi izdrze 5000-6000 km bice extra. A to mi je kilometraza za pola godine. Vrlo alarmantno zdranje diskova...

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

A da se ja ukljucim sa pitanjem ,kakvo je stanje kod nas za keramičke pločice za TDM ja sam nasao na netu da imaju brembove keramičke plocice, kako se prica o njima trebale bi da manje trose diskove od sinter a opet da koce odlično u svim temperaturama.
Msm spomenuo sam ovo posto vidim da nike ne uzima u obzir i ceramic koje su po meni isto dobra opcija. Samo ne znam dali ima kod nas za TDM da se nadju.
Pozz

Sent from my LG-D852 using Tapatalk

koja im je cena? mozda je to razlog

Pa ja juce sto sam video bilo je Brembo 24 funte ceramic a 28 funti sinter prednje po disku . Znaci ispada da je jeftinija od sintera.

E sad nemam ideju kako se kreću inače kod nas sad cu da probam da nadjem taj sajt.

koja im je cena? mozda je to razlog

Pa ja juce sto sam video bilo je Brembo 24 funte ceramic a 28 funti sinter prednje po disku . Znaci ispada da je jeftinija od sintera.

E sad nemam ideju kako se kreću inače kod nas sad cu da probam da nadjem taj sajt.

Evo nasao sam taj engleski sajt ,ako nekoga zanima moze da pogleda ako nista iz informativnih razloga , ja neznam kako se krecu cene takvih plocice po srbi za TDM ,   sa TDM 900 se druzim od septembra prosle god pa neznam mnogo o cenama  .

http://www.demon-tweeks.co.uk/motorcycle/brake-pads/bike/yamaha/2007/tdm900-w/ebc-brakes-brake-pads-organic-kevlar-road-front

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Да разбијемо тему о кочницама, немам појма које плочице имам знам да су одличне, дискови нови и кочи ми добро вазда'.  :)

Него, да јавим за мајице. Мало сам се разочарао, прво у пословност (чекао пар дана да ми јави) затим и у цену. Кад сам штампао пре пар година код њих били су доста повољнији. Додуше, штампа у једној боји.

Питао сам за ову комбинацију (Џокеров модел 4) и каже ми 520 динара. Испадне штампа скупља од мајице.

Тако да, ако неко може повољније да нађе...

post-2403-0-54871700-1461345827.jpg

• Podržavam 1

• Drug član, 510 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Majice pamucne kostaju u rasponu 230 - 260din, a cena sito stampe sa otvaranjem sita zavisi od broja prelaza ( u koliko boja ) i koliko majica se stampa. Ukupna cena od 780din za jednu ovakvu majicu mislim da nije mnogo. Bar ne meni. Kad se bude znalo koliko majica se stampa moci ce da se zna  i tacna cena po komadu.

• ..., 2427 postova

250дин мајица + 270 штампа у две боје = 520дин мајица по комаду.

С тим да је минимум 20-25 мајица.

• ..., 2427 postova

Ако одговара, може и списак да крене.

И може да буде тек тамо после Ђурђева, славе славу људи, колективни годишњи.

Ne trebaju vam keramicke plocice.

Za majice sam zainteresovan, dve.

Pa čisto kontam ako su jeftinije od sintera a manje trose disk a nisu ni glasne a i ne ostavljaju lepljivu prašinu zašto ne bi bile bolji izbor.

Msm nemam iskustva čisto komentarisem naglas ono sto sam pročitao o pločicama.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Majce:

Nick            veličena            količina

01   Alekre                                    2 kom

02   Joker             5XL                  5 kom

03

04

05

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja