Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Pozz,zna li neko nesto o sivom tdm-u iz Gornjeg Milanovca ima ga na polovnim a.

Ja ga samo vidjam ponekad da se vozi bliže ništa .

Sent from my LG-D852 using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

A jel neko ugradjivao ovaj pokazivac, jel komplikovano, ako nije, onda bi i ja stavio na moj moped. Previse cesto trazim 6. brzinu..

Уграђивао ја.

Што се тиче компликованости.. Ех...

И јесте и није, зависи како гледаш. За повезивање инсталације није компликовано,чак ни за мене што немам везе са струјом.

Највећи је проблем како и где позиционирати сензоре и магнет, тако да кад шалташ горе сензор прихвати сигнал магнета, доле понови радњу. Не сме бити ни предалеко ни преблизу.

Код мене ферцерало лепо, ја сам моје ставио испод оне пластичне декле која иде преко полуге мењача и предњег ланчаника. Пробао без враћања те пластике и радило. Међутим кад сам ставио пластику која је изнутра обложена дебелим сунђером почело је да брљави, ваљда сунђер притисне магнет, шта знам.

Пре неки дан сам скинуо комад сунђера, пробавао пола сата по гаражи и радило је (да куцнем у дрво) без грешке.

Чекам да мало отопли па ћу га истерати и пробати у вожњи.

Р.Ѕ: Ради се о овој универзалној варијанти.

Ja sam gledao neku modifikaciju na neutral senzoru,al iskreno ne volim da busim i ostecujem originalne delove.. ako ti nije tesko pusti mi link tog modela koji si ti ugradio,mozda je bolje staviti takav nego busiti originalni senzor. a i ako koji put promasi, koga briga..

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Ја сам ту фору са сензором видео само за неке сузукијеве моделе, чини ми се да је FJCharlie уграђивао на своj gsxf на ту фору. За Јамаху нисам видео да је неко тако радио, а мислим да је лакше.

Овај и ако омаши неки пут, то је само до првог враћања у N, кад поништи показивач на 0, па опет Јово наново.

Стиже линк само да седнем за комп.

• ..., 2427 postova

@Astral

ево га друже, као што обећах --- Показивач

Сад, дал је од истог продавца не знам, бришем оне поручене ствари. Али углавном је 100% идентичан. 

И био је пар долара јефтинији тада.

Ако којим случајем могу било како да помогнем, слободно пиши  :zdravo:

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Hvala, videcu da i ja ubacim, to mi je oduvek izgledalo kao korisna stvarcica, nisam imao ni na jednom motoru..

Sent from my 6037Y using Tapatalk

• ..., 2427 postova

Куд ја не нађе ово пре. Али нема везе. :)

И то што кажеш, не оштећујеш ништа фабричко, само се требаш спојити на 2 жице, неки плус и минус са N сијалице, и стални минус под неки шраф.

• Drug član, 2106 postova
  • Motocikl: V-Strom 1050 XT

Moze li mala pomoc za nadam se bubuceg tdm-asa,zna li neko nesto o belom tdm-u iz vucja,ima ga na polovnim.

"Sinko" toplo ti se preporucujem a I ostalima koji zele da kupe TDM jer sam ja na istom razvalio kilometre da odvojim vreme I zajedno isprobamo masinu.

Ja ne bi kupovao nesto sto je farbano a da ne probam.

Iz "doticne godine" je I tdm koji ja gazim (ja sam njega kupio a ne on mene) I tad su se uglavnom pravili" zlatno zuto sivi" I to je retko kopirana boja.

Sto znaci nije lupan. a ako je I ogreban to nema veze.

Ima tu dosta sitnica koje zivot znace a novcanik prazne iako je tdm poznat po mizeriji od kvarova I veoma zahvalan za eksploataciju.

Spremi pare da polozis i pomoci cu ti da nadjes masinu.

Ova simpatija je samo zato jer si ili jos uvek gazis "Malog bandita".

• Svrati ponekad, 274 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice

Sekto, kao što sam i rekao pre par dana, išao sam da pogledam plavo-sivog TDM 900 koji mi je vrlo blizu. Kolega Svaler je dobro primetio koroziju na diskovima koju ja nisam preko slika. Užasno mnogo korozije ima na svim šrafovima, šelnama, diskovima o čemu svedoče i slike. Prodavac je meni to rekao i preko telefona (inače jako korektan čovek), kao i to da je motor jako dugo stajao i da je navodno prešao zaista 21000km. Mene prvo muči ta korozija. On je uzeo i sa nekom specijalnom vatom skinuo mali deo korozije sa diska (ako neko zna kako se zove ta vata neka mi napiše da je kupim, zlu ne trebalo), ali glavni problem je što je spala skoro sva farba sa agregata sa prednje strane i to je mene u ovom momentu odbilo od kupovine. Sa mehaničke strane je skoro perfektan što mi je posvedočio i moj prijatelj i mehaničar CEIN sa foruma, agragat lepo radi, nema dima, sve ok. Zadnja kočnica je loša. E sad, sumnjam u kilometražu zbog: prednja guma DOT 3912, zadnja XX14 (ne znam sedmicu ali nije ni važno). Zašto bi bile rasparne na tako maloj kilometraži? Druga stvar: čep za pristup radilici prilikom štelovanja ventila je izguljen, i vidno skidan a to se radi prilikom štelovanja ventila koji se rade na 40 000km (ako ima potrebe). Zašto bi neko na 21000km skidao taj čep? Slike:

20160206_153953.jpg

20160206_154000.jpg

20160206_154008.jpg

20160206_154011.jpg

20160206_154026.jpg

• Zainteresovan, 340 postova
  • Motocikl: TDM 900

Hvala na odgovoru,pare su spremne al transport je zeznut,svakako prihvatam svaki savet i preporuku,ovaj mi je blizu pa reko prvo njega da pogledam mada me je cena odbijala,ipak videli su svi kakvi su tdm-ovi prodavani ovde i po kojoj ceni,a da ne spominjem da su bili jeftiniji od ovog i ako su vlasnici poznati.unapred ti hvala na pomoci

Inače, moj najbolji prijatelj vozi 3VD i vozio sam ga mnogo puta i znam ga u detalj, tako da smem sa pravom da pričam o njemu kao da sam ga vozio. Vozio sam jednu sezonu 4TX. U poređenju sa njima 900tka je bolja bez ikakve polemike. Sam zvuk sa fabričkim auspusima je neuporedivo moćniji. Agregat je agilnijji i čini mi se osetno oštriji. Ali sve u svemu, kada ga poredim sa mojim 4TX, mogu da kažem da sam očekivao mnogo veću razliku i mnogo više da bude utegnut. Ili je moj prethodni motor bio zaista vrhunski u šta sam svakim danom sve uvereniji. Ostalo mi je da do kraja meseca odem kod Dejana u Suboticu da pogledam njegove TDM-ove, a ako mi se ne svide, u povratku da svratim u Kisač kod Janka, da ga pitam da mi proda moj bivši motor. 

• moto merkat °°, 4899 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Ovako je izgledao i moj,narocito desna strana sto bi rekao da je i kod ovoga slucaj,taj belaj je napravila so posto preko imaju obicaj da zimi drze motor ispred zgrade pa ih auti isprskaju. 

Kada smo pazarili lik mi delovao OK dok smo pricali,na putu do kuce pojavi se ulje iz vila,dignem prasinare i nadjem unutra krpice da upijaju.

Taj "previd" me kostao 220 oero,so je nagrizla hrom,jedva vidljivo narocito kada su stapovi "suvi",tada mi majstor sto je hromirao rece da i neke musice imaju jaku kiselinu koja vremenom osteti hrom i kada dodje so kraj price,preporucuje brisanje hroma posle voznje narocito leti.

Poucen iskustvom hromiranja (i cenom istog) nabacio sam harmonika-gume na stapove,obzirom da ne postoje original nabacih od JAWA smesno zvuci ali dobro cuci.

Ovako je izgledao i moj,narocito desna strana sto bi rekao da je i kod ovoga slucaj,taj belaj je napravila so posto preko imaju obicaj da zimi drze motor ispred zgrade pa ih auti isprskaju. 

Kada smo pazarili lik mi delovao OK dok smo pricali,na putu do kuce pojavi se ulje iz vila,dignem prasinare i nadjem unutra krpice da upijaju.

Taj "previd" me kostao 220 oero,so je nagrizla hrom,jedva vidljivo narocito kada su stapovi "suvi",tada mi majstor sto je hromirao rece da i neke musice imaju jaku kiselinu koja vremenom osteti hrom i kada dodje so kraj price,preporucuje brisanje hroma posle voznje narocito leti.

Poucen iskustvom hromiranja (i cenom istog) nabacio sam harmonika-gume na stapove,obzirom da ne postoje original nabacih od JAWA smesno zvuci ali dobro cuci.

Ovaj ima bukvalno na svim šrafovima na obe strane. Svaki bih morao da odvrnem i da čistim. Levi semering mu ima malo oštećenje, kontam da verovatno i pušta ulje tako da bi i to moralo da se sredi... Nekome to možda i ne bi smetalo i kupio bih ga odmah, ali meni bode oči. Ona farba sa agregata što je spala mi je nešto najružnije što može da bude...

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Sekto, kao što sam i rekao pre par dana, išao sam da pogledam plavo-sivog TDM 900 koji mi je vrlo blizu. Kolega Svaler je dobro primetio koroziju na diskovima koju ja nisam preko slika. Užasno mnogo korozije ima na svim šrafovima, šelnama, diskovima o čemu svedoče i slike. Prodavac je meni to rekao i preko telefona (inače jako korektan čovek), kao i to da je motor jako dugo stajao i da je navodno prešao zaista 21000km. Mene prvo muči ta korozija. On je uzeo i sa nekom specijalnom vatom skinuo mali deo korozije sa diska (ako neko zna kako se zove ta vata neka mi napiše da je kupim, zlu ne trebalo), ali glavni problem je što je spala skoro sva farba sa agregata sa prednje strane i to je mene u ovom momentu odbilo od kupovine. Sa mehaničke strane je skoro perfektan što mi je posvedočio i moj prijatelj i mehaničar CEIN sa foruma, agragat lepo radi, nema dima, sve ok. Zadnja kočnica je loša. E sad, sumnjam u kilometražu zbog: prednja guma DOT 3912, zadnja XX14 (ne znam sedmicu ali nije ni važno). Zašto bi bile rasparne na tako maloj kilometraži? Druga stvar: čep za pristup radilici prilikom štelovanja ventila je izguljen, i vidno skidan a to se radi prilikom štelovanja ventila koji se rade na 40 000km (ako ima potrebe). Zašto bi neko na 21000km skidao taj čep? Slike:

20160206_153953.jpg

20160206_154000.jpg

20160206_154008.jpg

20160206_154011.jpg

20160206_154026.jpg

Je li ovaj TDM tek uvezen ili na RS tablama. :zbunjen:

20160206_153953.jpg

20160206_154000.jpg

20160206_154008.jpg

20160206_154011.jpg

20160206_154026.jpg

Tek uvezen iz CH...

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

Moze li mala pomoc za nadam se bubuceg tdm-asa,zna li neko nesto o belom tdm-u iz vucja,ima ga na polovnim.

"Sinko" toplo ti se preporucujem a I ostalima koji zele da kupe TDM jer sam ja na istom razvalio kilometre da odvojim vreme I zajedno isprobamo masinu.

Ja ne bi kupovao nesto sto je farbano a da ne probam.

Iz "doticne godine" je I tdm koji ja gazim (ja sam njega kupio a ne on mene) I tad su se uglavnom pravili" zlatno zuto sivi" I to je retko kopirana boja.

Sto znaci nije lupan. a ako je I ogreban to nema veze.

Ima tu dosta sitnica koje zivot znace a novcanik prazne iako je tdm poznat po mizeriji od kvarova I veoma zahvalan za eksploataciju.

Spremi pare da polozis i pomoci cu ti da nadjes masinu.

Ova simpatija je samo zato jer si ili jos uvek gazis "Malog banditapozdrav 

pozdrav nije lose pogledati onog grka u novom sadu ja sam gledo al nisam mogao da se uklopim u cenu jer treba odmah i registracija

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

20160206_153953.jpg

20160206_154000.jpg

20160206_154008.jpg

20160206_154011.jpg

20160206_154026.jpg

Tek uvezen iz CH...

Pretpostavio sam, posto se motori na Zapadu u 80% slucajeva voze cijelu zimu, pa je sva ta korozija i oguljena farba na masini od soli i rizle, tako da taj TDM ima sigurno 3 ili 4X tu kilometrazu. ;)

@Branko

Pretpostavio sam, posto se motori na Zapadu u 80% slucajeva voze cijelu zimu, pa je sva ta korozija i oguljena farba na masini od soli i rizle, tako da taj TDM ima sigurno 3 ili 4X tu kilometrazu.  ;)

Ne znam više šta da mislim. Šteta, mehanički je jako dobar....

• ..., 2427 postova

Ја само да потврдим да таква корозија може да избије услед дужег стајања.

Ћалетов бивши мотор стајао 3-4 године у гаражи прекривен најлоном и шаторским крилом. Појавила се корозија на истим местима.

Не браним мотор ни продавца, само кажем да је могуће.

Али такви смо као нација, у свему видимо неку лаж и превару.

Ја само да потврдим да таква корозија може да избије услед дужег стајања.

Ћалетов бивши мотор стајао 3-4 године у гаражи прекривен најлоном и шаторским крилом. Појавила се корозија на истим местима.

Не браним мотор ни продавца, само кажем да је могуће.

Али такви смо као нација, у свему видимо неку лаж и превару.

U potpunosti se slažem sa tobom. Ja verujem da je dosta stajao. Ali i da je prešao bar 40k km.... NIje mi ni to problem ako je to prava km jer je to bukvalno ništa.

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

Inače, moj najbolji prijatelj vozi 3VD i vozio sam ga mnogo puta i znam ga u detalj, tako da smem sa pravom da pričam o njemu kao da sam ga vozio. Vozio sam jednu sezonu 4TX. U poređenju sa njima 900tka je bolja bez ikakve polemike. Sam zvuk sa fabričkim auspusima je neuporedivo moćniji. Agregat je agilnijji i čini mi se osetno oštriji. Ali sve u svemu, kada ga poredim sa mojim 4TX, mogu da kažem da sam očekivao mnogo veću razliku i mnogo više da bude utegnut. Ili je moj prethodni motor bio zaista vrhunski u šta sam svakim danom sve uvereniji. Ostalo mi je da do kraja meseca odem kod Dejana u Suboticu da pogledam njegove TDM-ove, a ako mi se ne svide, u povratku da svratim u Kisač kod Janka, da ga pitam da mi proda moj bivši motor. 

milorade nema sanse.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja