bdada 14782 Napisano Jun 1, 2016 moto merkat °°, 4926 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nego jedno pitanje nakon mojih 40 godina iskustva ( amaterskog ) sa motociklima je`l neko zateze tockove moment kljucem ili zatezete odrukativno. Ovo pitam sto sam primjetio na mom TDM-u kad bilo radi cega skidam zadnji tocak i ponovo ga stegnem ( osovinu ) odrukativno lancanik je kruto uvezan sa tockom da bi se nakon nekog vremena mogao pomjerati rukom ( razglimao ) lijevo-desno na osovini mozda cca 1cm kao da je lezaj dobio lufta,a u stvari nije posto sam radi toga svaki put pregledao lezaj u tijelu lancanika i nema lufta. Pa sad imam sumnju da ne stegnem dovoljno osovinu rucno na onih 10kg kako stoji u manualu. Ostarilo pa oslabilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 2, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Osigurač je bio na trećoj od gore (mislim da je to sredina), sada je na drugoj i može još jedan stepen da se pomeri na dole. Inače sam skinuo poklopce karburatora i sve to odradio bez skidanja samih karburatora - malo j..en zahvat. Položaj igle bi i trebao da bude na 3. podeoku. Ako ti sad na 2. bolje radi, to je znak da su ti malo potrošene ili igle ili emulzione tube (pre bih rekao ovo drugo, česće se potroše). Inače, i kod mene su (kad sam ga kupio) bile igle na 2. podeoku i tu je lepše radio. Juče su mi stigle (skoro) nove emulzione tube od Bokilića i još neke sitnice za karbove (koje su kod mene bile dotrajale), pa sam to sve zamenio. Opet kiša zeza pa nisam išao na test vožnju. Meni je bilo čudno kad mi je kolega bdada rekao da za 12 minuta skine sve da bi došao do karbova, ali posle ovih mojih radova oko karbova, sada i ja za nekih 15 min sve komplet skinem da dođem do karbova (plastike, masku, rezervoar, akumulator, kućište akumulatora, kutiju filtera za vazduh...) praksa je čudo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doesen1 13 Napisano Jun 5, 2016 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Y-A-M-A-H-A TDM 850 4tx Fazer fz6s Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svim TDM Tourerima....recite mi koje gume da uzmem , kupim za tdm za putovanje, leto, kisu ,krivinu....i ostalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Jun 5, 2016 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svim TDM Tourerima....recite mi koje gume da uzmem , kupim za tdm za putovanje, leto, kisu ,krivinu....i ostaloJa vozim na dunlop roud smart, sasvim su OK, po kiši niam probao jer tad i ne vozim Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 5, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svim TDM Tourerima....recite mi koje gume da uzmem , kupim za tdm za putovanje, leto, kisu ,krivinu....i ostaloJa vozim na dunlop roud smart, sasvim su OK, po kiši niam probao jer tad i ne vozim Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Prosle sezone vozio Dunlop Road Smart 2,odlicno su se pokazale, sad sam stavio Michelin Pilot Road 3 i takodje dobro drze.. Cena je slicna.. A ako imas para stavi Pirelli Angel GT i ne razmisljaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jun 5, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan На оном нашем скупу тдм-ова сам приметио да највише вози на Мichelin Pilot Road. Кривине добро држи, још нисам возио по киши, мада текстура гуме обећава. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doesen1 13 Napisano Jun 5, 2016 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Y-A-M-A-H-A TDM 850 4tx Fazer fz6s Prijavi odgovor kao problematičan gde da se kupe i po kojoj ceni... Pilot Road 3 Dunlop road smart 2 Pirelli angel GT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doesen1 13 Napisano Jun 5, 2016 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Y-A-M-A-H-A TDM 850 4tx Fazer fz6s Prijavi odgovor kao problematičan koja je od prilike razlika u cenu od ova tri modela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jun 5, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan PR3 је био око 240е, данлоп слично, док је пирели мало скупљи, мислим да беше око 270е. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doesen1 13 Napisano Jun 5, 2016 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Y-A-M-A-H-A TDM 850 4tx Fazer fz6s Prijavi odgovor kao problematičan ok hvala....google sve zna... nabudzicemo vec nesto samo da stavim bocne kofere i pravac GRCKA... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 5, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Juce i danas sam napravio izduvnu granu umesto srednjeg lonca. Malo me namucila prirubni deo na Y racvu, ali sam i to uspesno sredio. Rezultat: malo dublji zvuk na topovima i generalno malko glasnija masina... Ovako to izgleda: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jun 5, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan На затворене/фабричке топове? Што, ако се сме знати? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 5, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Juce i danas sam napravio izduvnu granu umesto srednjeg lonca. Malo me namucila prirubni deo na Y racvu, ali sam i to uspesno sredio. Rezultat: malo dublji zvuk na topovima i generalno malko glasnija masina... Ovako to izgleda:IMG_20160605_164632.jpg IMG_20160605_164648.jpgIMG_20160605_164702.jpg Samo si zaboravio staviti ( napraviti ) sredisnji nosac auspuha koji mnogo znaci, posto ces ovako imati vibracije grane i lonaca ( lonci na gumenim nosacima ) pa moze doci do pucanja sarafa u glavi motora. A mogao si samo otvoriti sredisnji lonac, izvaditi katalizator i gotov posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 5, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Juce i danas sam napravio izduvnu granu umesto srednjeg lonca. Malo me namucila prirubni deo na Y racvu, ali sam i to uspesno sredio. Rezultat: malo dublji zvuk na topovima i generalno malko glasnija masina... Ovako to izgleda:IMG_20160605_164632.jpg IMG_20160605_164648.jpgIMG_20160605_164702.jpg Samo si zaboravio staviti ( napraviti ) sredisnji nosac auspuha koji mnogo znaci, posto ces ovako imati vibracije grane i lonaca ( lonci na gumenim nosacima ) pa moze doci do pucanja sarafa u glavi motora. A mogao si samo otvoriti sredisnji lonac, izvaditi katalizator i gotov posao. Nisam hteo da diram srednji lonac, neka stoji za "ne daj Boze"... videcu kako ce se ovo ponasati pa ako ustreba, lako je dovariti nosace. A i topove cu menjati...samo da dodjem do vremena (citaj-novaca) da ih napravimo u Adi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Jun 5, 2016 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Juce i danas sam napravio izduvnu granu umesto srednjeg lonca. Malo me namucila prirubni deo na Y racvu, ali sam i to uspesno sredio. Rezultat: malo dublji zvuk na topovima i generalno malko glasnija masina... Ovako to izgleda:IMG_20160605_164632.jpg IMG_20160605_164648.jpgIMG_20160605_164702.jpg Pozdrav svima Naime, interesuje me kako ce se ovaj poduhvat odraziti na potrosnju? Da li bez srednjeg lonca trosi manje, vise ili isto? i da li to nesto utice na sam agregat, tj da li steti i ako steti, u kojoj meri? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 5, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da potrosnja ne ide direktno proporcionalno otvaranju izduva, vec zbog toga sto motor "bolje rezi" tj. sam jaci zvuk podize u nama adrenalin i vise zavrcemo gas, a samim tim eto i vece potrosnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Jun 5, 2016 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Koko. Na sva tri modela sam menjao topove i potrošnja se povećavam turiranjem na semaforu i teranjem u više obrtaje kako bi se čuo pravi zvuk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Jun 5, 2016 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Juce i danas sam napravio izduvnu granu umesto srednjeg lonca. Malo me namucila prirubni deo na Y racvu, ali sam i to uspesno sredio. Rezultat: malo dublji zvuk na topovima i generalno malko glasnija masina... Ovako to izgleda:IMG_20160605_164632.jpg IMG_20160605_164648.jpgIMG_20160605_164702.jpg Daj fotku celog motora, da vidimo kao izgleda ceo, a ne samo da gledamo farbu za sulundare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 5, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ima i toga, ali otvoris izduv pa motor vise dise lakse u jednom pravcu. Onda prestelujes karbove a bi sve bilo kako treba i eto malo vece potrosnje. A onda i stavis kn jer izduv koji dise ultimativno ishte filter vazduha koji ima malo vecu propusnost i to ti igrarije I po neki konjic pride, kome znaci To je teorija,a praksa je nesto drugo. Motor trosi onoliko koliko ga hranis, ne moze potrositi vise nego onoliko koliko mu das sa onim podesavanjem koje imas u trenutku zamjene izduva, sem kako rece i Joker,ako ga bezveze turiras. E sad ako hoces da tjuniras motor i mjenjas karakteristike-snagu motora onda vrsis podesavanje karburatora-vece dizne, uglo palenja, uglo otvaranja i zatvaranja ventila..itd.itd. i samim tim ide i potrosnja gore, jer takvu masinu treba nahraniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jun 5, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan А мене занима шта се добија избацивањем средњег лонца на фабричке (затворене) ауспухе? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 5, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izbacujes katalizator i zagadjujes covjekovu sredinu. http://www.freezastoikako.com/2014/02/sto-je-i-cemu-sluzi-katalizator.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jun 5, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ја мислио са техничке стране Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 5, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sa tehnicke strane povecavas buku ( decibele ) da te komsije bolje cuju i psuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 5, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pa, kao sto sam i napisao, izbacivanjem srednjeg lonca, dobija se malo dublji i glasniji zvuk...a mene je, licno, nervirala ta glondza ispod motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 5, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan I pored svega sto si napisao olaksao si motor za par kilograma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...