Astral 6236 Napisano Jul 10, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 50 evra je taj kao njegov, a posle 110 postaje los tripHmm.. Kod mene je drugacije.. Na oko 80km/h se javlja blaga turbulencija, ne smeta ali postoji, na oko 100km/h turbulencija nestaje, ja sam ga vozio do nekih 150km/h i skroz mi je ok, mnogo mnogo bolje nego sa fabrickim. Mada verujem da je sve to individualno zato sto zavisi od visine vozaca i polozaja sedenja, mojoj kicmi recimo naj vise prija skroz uspravan polozaj,a mojoj zadnjici bas i ne, pocne da me boli repna kost, to se nadam da cu resiti gel sedistem. Odgovara mi i polozaj kao na sport motoru ali to mi na tdm-u nije bas izvodljivo zbog visine rucica.. Uglavnom sedim skroz uspravno i vizir mi radi odlicn posao, vredi svih 50 evrova.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 10, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam samo da mi se estetski motor sa novim vizirom 17 puta vise svidja. A Ivan koji je bas super lik i koji zna sta radi ce vizir prilagoditi tebi kao vozacu, mene je terao da probam motor pre nego je sve bilo gotovo da vidimo dali se ponasa na nacin na koji je on hteo sa se ponasa, jako je pedantan covek i prijatan za konverzaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 10, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan brate moramo se naci jednom da probam, mada isti je vizir. Razlika je u mojoj i tvojoj visini i u kacigiMoja kaciga je aerodinamicna kao fosna, moram da je zamenim sto pre.. Mozemo se nadjemo, mislim svi koji su zainteresovani pa da svako vidi na tudjem motoru sta je dobro odradjeno i ukrade neku idejicu :-) mene interesuje podmazivac lanca i centralni stender.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14177 Napisano Jul 11, 2015 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan 50 evra je taj kao njegov, a posle 110 postaje los tripmojoj kicmi recimo naj vise prija skroz uspravan polozaj,a mojoj zadnjici bas i ne, pocne da me boli repna kost, to se nadam da cu resiti gel sedistem. Ne znam kako je reseno na 4tx ali na 3vd sa donje strane sedista imas dva kanapa kojima zategnes deo gde zavrsava vozacev deo sedista,ja sam zategao kanap i dobio to malo sto fali za repnu kost,od godina koristenja se sundjer deformise i kanap otpusti a zavisi i koliki je bio prethodni vlasnik. Mozes da probas cisto da odma ne trosis novce,ukoliko je sistem isti. Evo i slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 11, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Uuu nisam ovo primetio.. Moracu da pogledam kad dodjem kuci.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 11, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Jel ste pravili podmazivace za lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14177 Napisano Jul 11, 2015 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da OFF-ujem pitanje u vezi scootoilera ali pretpostavljam zasto pitas,sama procedura podmazivanja lanca sprejom bez centralne nogare je muka + ostatci spreja koji se tesko skidaju narocito sa odece,operi lanac,zagrej,podmazi,osusi... pa jos svakih 250tak km ... Taj problem sam resio tako sto lanac podmazujem mascu ALI mast mora imati temperaturnu tacku topljenja preko 200c,prvo sam koristio liqui moli mast ali je vise nema u prodaji kod nas pa sam nabavio slicnu "od preko". Sta mogu reci o ovakvom nacinu podmazivanja-lanac se ne pere svaki drugi put (kao sa sprejom),ne mora da se zagreva nego se lagano podmazuje deo po deo,ne mora se dizati tocak i okretati,kada se podmaze moze se voziti odma a na felni bude malo masti ukoliko se pretera,lako se obrise suvom krpom i vise nema prskanja,manja kisa je ne sapere tek duza voznja po pljusku,cena-hm 500 din po sezoni ako ne silazite 11 meseci. Nacin nanosenja-stavim mast u medicinski spric,malo istisnem i razmazem cetkicom za zube,kada podmazem ceo lanac isti obrisem krpom (bocne strane) takodje kada idem na put ponesem mast u spricu koji zauzme tek malo mesta ispod sedista. Da rezimiramo-stavio nov lanac,presao 25000km,zategnutost nije jos ni do pola,puk'o 10 € na mast. + zadovoljstvo koje,sto kolega kaze prelazi u ritual. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTenere 24 Napisano Jul 11, 2015 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd , Borča Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledajte na sajtu bikehps.com mehanizme za podesavanje vizira "madstad engineering". Ima sjajnih resenja, neka komplikovanija a neka prilicno prosta. Ko bi mogao kod nas tako nesto da iskopira posto su cene prilicno jake? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 12, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da OFF-ujem pitanje u vezi scootoilera ali pretpostavljam zasto pitas,sama procedura podmazivanja lanca sprejom bez centralne nogare je muka + ostatci spreja koji se tesko skidaju narocito sa odece,operi lanac,zagrej,podmazi,osusi... pa jos svakih 250tak km ... Taj problem sam resio tako sto lanac podmazujem mascu ALI mast mora imati temperaturnu tacku topljenja preko 200c,prvo sam koristio liqui moli mast ali je vise nema u prodaji kod nas pa sam nabavio slicnu "od preko". Sta mogu reci o ovakvom nacinu podmazivanja-lanac se ne pere svaki drugi put (kao sa sprejom),ne mora da se zagreva nego se lagano podmazuje deo po deo,ne mora se dizati tocak i okretati,kada se podmaze moze se voziti odma a na felni bude malo masti ukoliko se pretera,lako se obrise suvom krpom i vise nema prskanja,manja kisa je ne sapere tek duza voznja po pljusku,cena-hm 500 din po sezoni ako ne silazite 11 meseci. Nacin nanosenja-stavim mast u medicinski spric,malo istisnem i razmazem cetkicom za zube,kada podmazem ceo lanac isti obrisem krpom (bocne strane) takodje kada idem na put ponesem mast u spricu koji zauzme tek malo mesta ispod sedista. Da rezimiramo-stavio nov lanac,presao 25000km,zategnutost nije jos ni do pola,puk'o 10 € na mast. + zadovoljstvo koje,sto kolega kaze prelazi u ritual. Dobro si pogodio, problem mi je to sto nemam stender a i smara me da mu non stop cistim lanac, cistim ja redovno i prskam sprejom ali to svakako ne predstavlja uzivanje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 12, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pogledajte na sajtu bikehps.com mehanizme za podesavanje vizira "madstad engineering". Ima sjajnih resenja, neka komplikovanija a neka prilicno prosta. Ko bi mogao kod nas tako nesto da iskopira posto su cene prilicno jake? Pazi ovi viziri su isti kao Ivan sto pravi, samo treba naci ove mehanizme i to se sve moze uklopiti.. Predpostavljam da se ne mogu kupiti bas nigde, mozda neki metalostrugar da napravi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 21, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan TDM-asi zna li ko koje dimenzije ( unutarnji fi ) je crijevo goriva od slavine do vakum pumpe kod 3VD-a da ne skidam i nosam crijevo po prodavnicama, vec da odmah kupim i montiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14177 Napisano Jul 22, 2015 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan 8 mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Jul 27, 2015 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li se naci negdje centralni nogar za tdm 3vd? Seba ih ne radi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitar76 4 Napisano Jul 27, 2015 U prolazu, 28 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha TDM 4tx 2000g Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako sam ja uradio sebi vizir i jako sam zadovoljan kako se ponaša. Odlična stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitar76 4 Napisano Jul 27, 2015 U prolazu, 28 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha TDM 4tx 2000g Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih reći, ako ima zaiteresovanih za moto skup Banja Luka 14,15 i 16 avgust pa onda malo do mora, da napravimo neku ekipu za putovanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Jul 28, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj vizir ne pravi turbilenciju jel baca vazduh od motora probano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1579 Napisano Jul 29, 2015 Drug član, 796 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan koji je to ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Jul 29, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Radjen kao iz BG samo u Grckoj sve moze samo pitanje je do majstora ...hoce li ili ne ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Jul 29, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Kopirah Givi jbg nek me tuze :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 30, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan ko bombona ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jul 30, 2015 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Prekidac na rucici se ne steluje, jer nema potrebe. Pali onaj koji prvi stisnes... Poenta je da se steluje sama rucica ili nozna posle nekog vremena kad se potrose plocice, a da o5 stop svetlo pali kako treba, a ne da sija konstantno upaljeno. Ako skratis prekidac, sebi si onemogucio stelovanje rucice do odredjene mere, jer ces na kraju morati da otkacis prekidac prednje kocnice jer ce nonstop da sija i samim tim vise nema funkciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jul 30, 2015 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan To znaci da to ne radi i da je ili u kvaru ili je neko tu nesto budzio, moj ti je savet da nades ili dobar polovan ili da narucis nov... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jul 30, 2015 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Nije do cilindra nego prekidaca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jul 30, 2015 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, snasao si se, lako moze da se desi da nije njegov prekidac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Jul 30, 2015 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi on da pali kad rucica na kraju predje nekih 1.5-2cm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...