Marcony 5 Napisano Decembar 19, 2006 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi bilo dosadno kada ne bi bilo kvarova...nego... Prilikom dovozenja Aprilia-e primetili smo se cuje ventilator kako grebe. Prilikom voznje motora, temperatura je ok, medjutim cim se stane, ubrzo je podigne na 100 stepeni. Propeler se moze rukom proveriti i primetim da se klati nenormalno, kao da nije zasrafljen. Da bih ga skinuo, morao sam da skinem desnu masku, da malo odvojim hladnjak i izdignem rezervoar i tek onda, ali jeeeeeedva da mu odsrafim treci sraf. Trebalo mi je 2 sata samo da skinem ventilator!!! Nekako je i to proslo, i kad sam skinuo, vidim da je krak na propeleru slomljen. Koliko to moze da utice na hladjenje? Ne znam ni da li cu moci da namestim propeler kako treba, tako da cu mozda da kupim drugi ventilator. Gde i koliko para? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 19, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan vidi da li je taj ventilator isti kao za neki drugi motor, jer se za italijane tesko nabavljaju delovi... ja bi na tvom mestu, ako imas taj propeler koji ti fali, lepo to zalepio ili bi jednostavno kupio HONDU i vozio se bez problema, xexexe hoooooooondaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 19, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Skida se tesko jer se kradu ventilatori sa pegasa, a mozda mozes da nabudzis od neke Alfe 33... Salim se, nadji u AP sportu "Epoxy" tecni metal pa ga zalepi, ima bude ki slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Decembar 19, 2006 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan ...ma slusaj sta ti Dane zbori, on je pametan momak a i vozi pravi motor...mislim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 20, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan ...ma slusaj sta ti Dane zbori' date=' on je pametan momak...mislim...[/quote'] A tek sto je leeeeeepp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Decembar 21, 2006 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vredi...pazi sad ovo...motor od ventilatora je obican jednosmerni 12V motor. Na jednu stranu (bas na koju treba) se vrteo citave 3 minute i onda je poceo da stuca (malo vrti, malo ne). Na drugu stranu vrti normalno, mada i tamo po malo smanji brzinu rotiranja. Moracu da nabavim drugi. Dobro je da je zima pa se ne vozi inace bih prs`o da je lepo vreme. Ima li neko neki predlog gde da nadjem ili koga da zovem da vidim da li ima isti ili slican? Ili da ga otvorim pa da vidim sta mu je? Mada je dobro zatvoren, majku mu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Decembar 21, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan probasj ko shto enko rece od auta nekog da nadjesh takav zashto da ne kad moze chak i turbo da se stavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Decembar 21, 2006 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan probasj ko shto enko rece od auta nekog da nadjesh takav zashto da ne kad moze chak i turbo da se stavi Ne znam ni jedan auto koji ima tako mali precnik ventilatora, cini mi se da se radi o 140-150 mm. Pozovi 3T Racing, oni imaju brdo polovnih delova pa sam gotovo siguran da ti nesto mogu iskopati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 21, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa, pa njemu je motor rikavela. Skini ventilator i ispitaj unimerom da li daje konstantan napon kada se motor ugreje i termostat upali ventilator. Kad utvrdis da je to ok onda nosi ventilator da vidiš šta je sa elektro motorom. Èekiraj instalacije, termostat i sve okolne gluposti koje mogu da zadaju muke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Decembar 21, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Markony, izvini na komentaru, ali takvu vrstu kvara je prodavac morao da ti prijavi. Znaci, veruj mi da ssam se iznervirao, ali do koske, sad kad sam procitao temu, tim pre sto si bio kod mene pred polazak. Kakvi smo cigani ,uzas... Zovi ga nek ti vrati 100 eur ali odmah sad !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Decembar 21, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan markoni, iam jedna stvar koja mi bas i nije jasna. Naime, ne bi sme motor tek tako da ti se pregreva kada stoji u mesto cak i kada ventilator ne radi. Proveri prvo da li imas antifriza u hladnjaku. A sto se tice propelera, par je lako naci elektromotor od 12v, uzmi lepo neki bilo kaki i napravi mu nosac na istom mestu gde je i stari bio. Sto se tice termostata, otidi lepo do nekog ko se bar malo u struju razume pa neka ti napravi relej, pa onda lepo pali ventilator na prekidac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Decembar 21, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ili ga ufati za vrat pa ga dsh dsh po glavi hehehehehhe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Decembar 21, 2006 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Salim se' date=' nadji u AP sportu "Epoxy" tecni metal pa ga zalepi, ima bude ki slika.[/quote'] Mislim da je ovo nemoguæe uraditi kvalitetno, s obzirom da je svaki ventilator balansiran, da ne bi "bacao". Jedino rešenje ti je novi ventilator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Decembar 21, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ..ma da, odu biksne dok kazez Keks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Decembar 21, 2006 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da dodam da je elektro-motor radio koliko toliko OK na obe strane (mada da bi se pokrenuo ponekad je potrebna "gurka"), i onda sam ja, da ga ne bih "gurkao" podmazao masinskim uljem. Posle vrtenja od 3-4 minute je stao sa radom. Medjutim, kada okrenem polaritet, vrti na drugu stranu bez zajebancije! Rado bih ga otvorio, ali mi se cini da necu uspeti da ga ponovo sastavim. Tesko da mogu da napravim konstrukciju za drugi tako da jedino da potrazim isti ovakav negde po otpadima. 3T Racing je malo dalje od Beograda! Ima li nesto ili neko blizi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Decembar 21, 2006 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Sad mi brat kaze da ventilator izvlaci vazduh iz hladnjaka, a ne da duva u njega. Ventilator kod mene stoji iza hladnjaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Decembar 21, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ako stoji isped hladnjaka u pravcu kretanja, duva u njega, ako stoji iza, odvlaci topao vazduh iz njega, preko motora od motorcikla u vazduh. Ja sam ovako dobio 30 eura na opkladi, i to sam se kladio sa momcima sa 4te godine masinskog fakulteta (tada), a cak i u AMS, u koji smo otisli u 3 ujutru su nam rekli pogressno. Nakon par minuta razhgovora sa profesionalcima, jedan pravnik brojao je evre a masinci rogove:) Daklem, cista fizika. Vazduh ispred ide u hladnjak, hladi ga, a ventilator tu toplotu izvlaci iz hladnjaka i preko motora baca napolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Killer NS 0 Napisano Decembar 21, 2006 U prolazu, 53 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Tako je Endurac,jer kad se i malo razmisli sve je jasno.Kada bi ventilator od nazad duvao u hladnjak sudarao bi se sa vazduhom koji prirodno struji prilikom voznje i nema nista od hladjenja.Posto mi je to posao da te upozorim da od lepljenja nema nista jer bi mogao da napravis jos veci problem,jedino pravo resenje je da nabavis drugi ventilator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Decembar 21, 2006 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan OK, dobro da mi buraz rece problematiku...ako barem popravim e. motor, valjda ce biti ok i sa jednim slomljenim krakom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 21, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice termostata' date=' otidi lepo do nekog ko se bar malo u struju razume pa neka ti napravi relej, pa onda lepo pali ventilator na prekidac.[/quote'] Gotovo sigurno je da æeš jedanput da zaboraviš u vožnji i frci po gradu da ga startuješ, ali tada æe veæ da te podseti vrela para koja šiklja iz hladnjaka. Imam loša iskustva sa tim vrstama budženja, ne bi se igrao... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Decembar 21, 2006 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ma to nisam ni mislio da radim, tako da ne brini. Inace, palio se ventilator u toku rada motora, tako da termostat radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Decembar 22, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan OK' date=' dobro da mi buraz rece problematiku...ako barem popravim e. motor, valjda ce biti ok i sa jednim slomljenim krakom.[/quote'] Zasto ga ne bi zakrpio pa opteretio i druge krakove da ga malo izbalansiras. Malo ce ti trebati vremena, ali to ti je najjace resenje. Ako je ventilator plastican, mozes ga zalepiti nekim jakim lepkom i ucvrstiti nekom cvrstom vezom cisto da se ne desi da ti ispadne deo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Decembar 22, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je kvarisa u pravu da lepis, nije to hladnjak sa perajima prekookeanskog broda, pa da trpi uzasna opterecenja centrifugalne cile... Probaj fiber gitom sa vlaknima da ga zalepis, a pre toga mozda da ga upucas sa tapetarskim pistoljem na par mesta pa sa druge strane savijes municiju koja viri, cisto da ne izleti kraj peraja.... Pa kad naletis na original , uzmes ga a ovo govance ostavis za nedaj bozze.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Decembar 22, 2006 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam da pitam za nov, da li moze da se naruci i koliko kosta. Necu imenovati radnju, ali evo podatka: 230 eura!!! Znaci, elektromotor, propeler i nosac kostaju 230 eura. Ostao sam bez teksta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Decembar 22, 2006 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam video da je Radiator Cooling Fan kod mene isti kao i na BMW F650, pa ako neko zna gde ima da se nabavi... http://faq.f650.com/FAQs/CoolingFanFAQ.htm http://faq.f650.com/FAQs/Photos/HGasketValvePhotos/RadRemovalConns.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...