Jump to content

Moto Zajednica

KING-ov ljubimac MZ 250

Recommended Posts

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Nažalost,nije baš bilo naročito prijatno vreme.Hladnjikavo je za naše koske,Sunca samo u zalasku.Ali ipak bilo je lepo.U našim srcima.

Moja sqwo radi gimnastiku u cilu zagrevanja.

:D :D :D

post-6761-12879071615187_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Vi sad il' nikad'  !! :D Biti ce lepog vremena, se porazboljevate na ovuj zimu! :D

Ljubi ga tetka Goca.

Čim čuje Džoni usta joj se razvuku kao početak čarape.A sad kad je videla ovaj komentar,samo se smeši i smeši ...

I dalje se smeši.  ??? ??? ???

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ebo motor bez kofera, ko i auto bez petih vrata..

Svidja mi se ovo !  ;D ;D ;D

Kofer je od 42l,a plati sam ga 2350 din u Planetabike.To je PRC kofer da znaš,nije to neki extra kvalitet,ali čitao sam o njima utemi: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=46799.msg760332;topicseen#msg760332

Može malo da se oboji i našminka pa da bude sasvim solidan (estetski).

P.S. Pravila foruma nisam narušio,jer već postoji tema sa svim podatcima o pomenutim koferima,zar ne?

;) ;) ;)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Pa nećemo valjda da krijemo nešto od Makice devojčice.  :D

Koliko da je PRC meni je ispao sa motora i pretekao me na pravcu. :D

Kotrljao se, tumbao... i na kraju ništa, neoštećen, samo je beznačajno zagreban.

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Hvala na info,volim sve da znam pa cak i da kofer zna da se naljuti kad sporo vozim pa me pretice  :D.

Ma razmisljam se da li da stavljam,lepsi mi je motor bez kofera a imam torbu iz louisa koju vezem pozadi kad putujem,vodonepropusna je a i ne smeta mi jer se uvek vozim sama,ali kad hocu nesto da uzmem ili stavim moram da odvezujem,tako da je ipak kofer prakticniji. Razmislicu...

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata

Kofer sam video uzivo. Ljudi,on uopste ne izgleda lose. Ima lep oblik, cini mi se i jaku vezu sa nosacem. Ako se bilo ko odluci zanjega, nece pogresiti. A i bravar vec ima dimenzije....HA

Bili juče i na uranku.Doduše u našem sličaju to se zove rani podnevak.Otišli malo do konaka kneza Miloša i vozili se fijakerom.Po novom propisu o saobraćaju neophodna oprema i za fijaker je tu.

post-6761-12879073529752_thumb.jpg

Put nas je vodio dalje preko Rakovice ka Avali.Od motela "1000 ruža" počinje kolona.Mislili smo da je to samo do podnožja Avale.Loše smo mislili.Od skretanja počinje kolona metar po metar.Optimisti smo,i mislimo da će sad da se rasčisti.Ali došao je momenat odakle ni motori nisu mogli dalje.

post-6761-12879073531022_thumb.jpg

Posle dobrih pola sata čekanja kolona ipak se pomera i mi stižemo na plato ispred hotela "Avala".Vidi se toranj.Evo i dokaza.

post-6761-12879073532712_thumb.jpg

Ostavljamo Ljuti zver,doduše nesmotreno ga parkirali.Krećemo u laganu šetnjicu.Brzo i ne može,s obzirom koliko ljudi ima.Ovako nešto nisam još doživeo.ili sam mnogo zaboravan.Svidelo mi se što ima dosta omladine koja pokušava da oživi neka događanja iz moga mladalaštva.

Kad smo se vratili motor je bio zagrađen.Nismo mogli ništa sem da kukamo.U to su naišla dva mladiča i pomeriše auto malo u stranu,na njihove mišiće, da mogu da se provučem.U protivnom bi mi ,izgleda noćili na Avali.Onako iznerviran,ljudskom nebrigom za druge,krećemo put Novog bGD-a.Usput na šiš da utolimo zver u stomacima.

post-6761-12879073533564_thumb.jpg

Dok čekamo klopu,primetih da SADA stvarno curi amortizer.Mašala,nije sastavio ni 500 km od nameštanja prošli put.Tu nije bio kraj pehova.Posle klope odosmo dalje u skitnju i noćas u centru grada puče sajla od kvačila.Lepota i divota.Nekako stigosmo kući i danas,nema druge nego u intervencije.Kupljena sajla,i po manualu lagano u zamenu.Ispostavi se da nije bilo previše teško,ali da je trajalo,trajalo je.Usput sam video i da mi je pukao desni nosač motora,da mi je procurela i prednja kočnica i da sada malte ne ne koči (ali zato je sada motor stabilan na kormanu  :D :D).Stvarno stalno neko zezanje,ali valjda to ide u rok službe kako reče Sale 019.

Kad ću da promenim nosač,stvarno ne znam.To već nije tako mali posao.

Koliko je bezbedno,to tek ne znam.Valjda neko od Vas zna da posavetuje.

Pozdrav

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Bez brige King,na MZ-u nista nije tako velika intervencija a i svidja mi se sto svaka intervencija ima i svoju dobru stranu-uvek nesto novo naucis o svom motoru  :)!

Jedva cekam da isteras malo Ljuti zver van grada,da krenes na neku putesestviju,na vijugave puteve u prirodu pa da cujem utiske koji ce verujem biti neopisivi! Tek se onda oseti ta draz...Sa MZ-om je sve cudesno!

Motor ti je bas lep  :)!

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

E pa dok je radio Švaba nije bilo svaki čas čačkanja a sada kada se poreklo delova i nezna, mora.

Nije ti se ništa strašno desilo, uslikaj pa da vidimo.

Posebno je važno da utvrdiš razlog zašto curi napred.

Ma slikaj ti pa ako zaškripi skočiće neko do tebe.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pa zamena nosaca motora je vec malo veca intervencija. Ima dve opcije, skidati motor sa ramas , ili ga ne skidati, a malo se vise pomuciti, mada ima muka i kod skidanja masine. To uglavnom zavisi od toga kako sta stoji na motoru, i da li je neko nesto vec radio na njemu ( budzio, vario ).  Takodje mora i da se otkaci zadnja viljuska. To sto je pukao taj nosac je pokazatelj da je taj MZ u proslosti vozen i na zadnji tocak i malo zesce teran. Nosac moze i da se zavari, al kad je pukao - verujem da je vec bio i iskrivljen. Inace nosaci nisu skupi, najveci problem kod zamene moze da bude ako je zapekla osovina zadnje viljuske .

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ja sam vario oba moja nosaca na mestima gde su pukli a takodje sam navario i matice kako bi sigurniji bili srafovi...juce kontrolisao sve je OK!

Da se malo teze skida jeste...ako neces da skidas masinu moras da je osiguras odozdo (stavis panj ili dizalicu) izvuces osovinu zadnje viljuske i to je to!!

P.S.Ja sam sa zadnjom viljuskom "mecku rodio" koliko je bila "zapekla"!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja