Jump to content

Moto Zajednica

KING-ov ljubimac MZ 250

Recommended Posts

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Na kraju evo kako sve to izgleda na kacigi.

U međuvremenu nabavljena je ćopava,još bi potražio kofer kao i nosač za isti.I tu je kraj mojih samostalnih radova.Koliko sam znao...

Pa će mo videti na proleće da li nešto treba oko mašine.

post-6761-12879063443967_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Odlično King, odlično!  :)

Ja sam uzeo nosač kod Gabora i nije mi nešto pametan. Za cenu od 25 evra može da se napravi daleko bolji i kontrukcijski bolje rešen. Bokilic ga je montirao pa je danima ronzao i brundao kako to može bolje na milion načina, da su izabrali najgori mogući, da je materijal nikakav...

• Svrati ponekad, 156 postova

Pogledajte na limundu ima tip iz Beceja prodaje nekoliko kofera polovnih a i nosaca ja mislim.

Lepo odradjena kaciga nema sta, inace sve te vrste papira kao fluoroscentni za bilo sta i lepljnje folija kao i karbon izgleda imate u NS Grafoprom u NS. Limanski bulevar direkt sa keja tj. od limanske pijace 300 m sa desne strane.

Kontrast dosta toga radi sam po sebi, fluoroscentna folija je kratkotrajna pa je obično ne praktikujem. Proizvođač je dužan da na specifikaciji navede koliki je vek trajanja i obično je 1, 5 ili 10 godina. Nažalost, te folije koje 10 godina zadržavaju fluoroscentna svojstva su jako skupe pa ih niko ne nabavlja.

Radio sam taksi table za neka udruženja i posle samo godinu dana izgubile su i boju i sjaj. Govorio sam ja to na vreme ali ljudi koji su plaćali nisu hteli da slušaju, zanimalo ih je najjeftinije rešenje.

U ovom slučaju i kada se izgubi sjaj ostaće crvena boja koja vremenom može samo da posvetli ali i kada se to desi biće opet crvena. Trajaće 5 godina sigurno a to je za date pare dovoljno, možda će King dobiti neku drugu ideju za drugačiji motiv pa će je zameniti i pre fizičkog habanja.

Uzgred, taksi tabla je stalno izložena svim mogućim uticajima dok zadnji deo kacige nije: ne mrzne celu zimu napolju, ne tuče je grad, manje je strujanje vazduha nego kod krova automobila, nema grejanje sijalicama iznutra a mraz napolju...

Od kvaliteta folije više me brine način lepljenja jer osnova mora da je savršeno čista pa je najbolje proći je vatom i alkoholom.

Koliko god smešno zvučalo, sva taksi udruženja u Beogradu imaju svog, jednog i jedinog zaposlenog koji je zadužen samo za nalepnice pa se zna ko je odgovoran za trajnost.

Pored ovih ''uobičajenih'' pravila samo jedno udruženje, poznato po najnižim cenama za aerodrom, ima svoj kater pa zato može da kiti sve automobile.

• Svrati ponekad, 156 postova

Naravno kvalitet se placa uvek!

Ovi ljudi su jako profesionalni i jako dobro opremljeni fplijama,papirima itd. .

Kad sam pitao za carbon debljine oko 3mm bilo je 1,2m x 1m 1200 din.  ::)

Moj odgovor nema veza sa nalepnicom,navodno ona je za znakove.Videće se,ali zasad je ovako.

Montirao sam večeras,privremeno,sedište.Interesovalo me je ako će da čučne.Evo kako sad to izgleda

post-6761-12879063484794_thumb.jpg

post-6761-12879063485323_thumb.jpg

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

E sad se lepo vidi. Super mu je legao sic.  Dacu ti i jedan savet : Nabavi neki ozbiljniji lanac i katanac, i vezi motor za neku metalnu cev. Onaj drveni stub se otesterise za tili cas !    ;)

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

E sad se lepo vidi. Super mu je legao sic.  Dacu ti i jedan savet : Nabavi neki ozbiljniji lanac i katanac, i vezi motor za neku metalnu cev. Onaj drveni stub se otesterise za tili cas !    ;)

Sediste je super,moram i ja do Bobana u Zemun,inace sto se lanca kao zastite tice,jaoooo,resavaj to pitanje hitno ili ga smesti kod nekog u garazu... ???

... i obuhvati lancem bar jedam amortizer ako nema dužinu za oba.

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

I obavezni progutaj kljuc :)

:D :D :D :D :D :D :D

Super je leglo sediste, nego mene interesuje koliko je $teska$ kaciga ?

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

Moja pređašnja, kad je pomislila na to, spavala je ona na terasi... ;D ;D ;D

Došao je i taj dan.Snega nema,skoro pa idealno vreme za pokušaj paljemja MZ-a.Probao sam pre 10-tak dana,ali on nije hteo da sarađuje.Skoro ni da bekne,a kamoli da upali.Usledilo je skidanje akumulatora,punjenje dotičnog,postavljanje novih klema i onda ... Cvrc.Neće.E,ovo je bio momenat da se posluša g-din Picasso. Nidžo, daj novu Bosna svećicu,a sa Izolator svećicom igraće mo se kad bude toplije.Druga kurbla upali MZ kao pravi i sad ostaje da se GLEDAMO,jer u međuvremenu je pala kiša.

post-6761-12879065691317_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 131 postova

ma doc ce bolje vrijeme pa cemo se vozit. mani je dopizdio ovaj snjeg i kisa. ocu da se proljepsa pa da pocnem vozat emzu. eno ga tuzan u garazi odmara

Na slici se vidi da je sedište konaćno stavljeno na svoje mesto i pritegnuto.Zaboravio sam " samo"  da treba neke kablove promeniti i postaviti automat za štop svetlo na zadnji točak.MZ je na svom crvenom magarencetu odradio zanimljivo rešeenje i tako mi je dao ideju kako to odraditi.Biće to odrađeno za neki vikend.Za sada radi svetlo štopa preko prednje kočnice  ;D

Ipak,upaliti motor,a ne sesti na njega bar,mislim da je greh i zato SEDAJ momentalno.Nikola je uporan da sad probam i kacigu.Nema veze što je i zaštitna folija na viziru još uvek.

post-6761-12879065691949_thumb.jpg

E sad.Teško žabu u vodu naterati...

U međuvremenu je kiša stala (uslišio Božidar moje molbe) i nema druge.Totalno neprikladno obučen krećem u jedan mali,ali zaista mali krug.

Strah je prisutan,nešto nikad nisam ljubio preterano vožnju motorom po mokrom kolovozu,ali reših ipak : DA SE PROBA....

Evo me na povratku u garažu.U jednom parčetu.

post-6761-12879065692483_thumb.jpg

Mogu da kažem samo da mi nije bilo baš svejedno.Ali moj trošni tike-taker je izdržao ovu navalu adrenalina.Po povratku kući došlo je do svečanog skidanja folije s vizira.Mojoj sqwo je pripala ta čast .

post-6761-12879065692999_thumb.jpg

Normalno i Nikica je poželeo da proba kacigu.Makar u stanu.U garaži je bilo opasno da ne zakači o cevi,pa onda bar u kući...

Mali se primio na motor kao pravi  ;D ;D ;D

Ostalo je još gomila manjih,a i većih "sitnica" da se odradi.Nosači prednjih migavaca kao i migavci,da se nabavi koferče i nosač za isti.Auspuh ostaje na kraju zbog cene...

To je ono što ja znam.Kad bude bilo lepše vreme probaćemo malo i da ga izglancamo i očistimo.

post-6761-12879065693527_thumb.jpg

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

nabavi koferče i nosač za isti.Auspuh ostaje na kraju zbog cene...

koliko mi se cini auspuh od 251 nov oko 50e ::) ::) , a za kofer najbolje ti je izaberi koji ti se svidja ali nosac ces 100% morati da pravis ja meni napavio naj jednostavniji nosac od 2 sipke 18x18mm, posto tesko da nadjes kofer sa nosacem koji odgovara za mz-a...  :) :)

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Ne cini ti se,toliko je ako ne i vise,auspuh.

Rekoh coveku da se proseta po pijaci na Bubanj potoku,ima kofera i kojekakvih nosaca za malo para,naravno budzenje je neizbezno,dobar bravar to moze lepo da ti uradi i sigurno je jaci od onog kupovnog,malo truda i gotovo.

Ako neko ima slike svojih budzevina neka okaci da covek ima neku ideju kako i sta da uklepa a da to bude funkcionalno i estetski prihvatljivo resenje ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja