garcia_kg 0 Napisano Avgust 16, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Pošto sam ugradio xenon na skuter i i kada mi radi i ukljucim stop svetlo ili migavce on se ugasi. Električar mi je rekao da bi trebalo da stavim jači akumulator. Fabrički mu je preporučen od 5Ah, trenutno je na njemu 4Ah a planiram da mu stavim od 6Ah ili 7Ah?? Da li neko može da mi kaže da li je to pametna ideja stavljati jači akumulator plašim se da mi ne crkne regler ili alternator?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Avgust 16, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da mu mozes staviti od 6ah nije to velika razlika. a dali ti se gasi i kada je upaljen motor? mislim da to nije do akumulatora,posto xenon u radu trosi 35w a to je manje nego obicna sijalica,jedino sto u startu wuce vise w Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6674 Napisano Avgust 16, 2009 Drug član, 3050 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Jaci akumulator ti nece nikako naskoditi nicemu od elektricne instalacije. Na jaci akumulator gledaj kao na veci rezervoar za struju. Jedino, ako je potpuno prazan, a pri tom je neuporedivo jaci, mozda bi mogao da povlaci puno struje, pa da eventualno nesto zezne, mada, mislim da ni to ne bi bio problem. Znaci, slobodno stavi jaci akumulator. A to sto ti kaze Wice je potpuno tacno, tako da bih ja, na tvom mestu, proverio i ostale stvari vezane za struju, jer ne bi trebalo da ti se to desava. A i svakako proveri punjenje akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Avgust 16, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan jedina stvar koja se moze desiti ako stavis previse jak akumulator je to da altelnator nikada nece moci da ga napuni skroz do kraja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garcia_kg 0 Napisano Avgust 16, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi hvala na odgovorima, sutra javljam šta se dešava dalje!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garcia_kg 0 Napisano Avgust 16, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan a dali ti se gasi i kada je upaljen motor? mislim da to nije do akumulatora,posto xenon u radu trosi 35w a to je manje nego obicna sijalica,jedino sto u startu wuce vise w Pa evo ovako xenon radi po PS-u, ali kada stisnem kočnicu gasio mi se to sam rešio tako što sam umesto klasične sijalice stavio onu sastavljenu od dioda i to mi se nije dešavalo, ali zato kada uključim migavce on se gasi.... A sirena mi se jedva čuje od kada sam stavio xenon a kada uključim samo poziciju radi ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Xenon radi na sasvim drugačiji način od običnih potrošača (sijalice, LED). Obična sijalica sa žarnom niti će raditi na bilo kom naponu od 0 do maksimalnog naznačenog, s tim što će imati smanjen osvetljaj. Xenon ima pretvarač koji napon iz instalacije motora pretvara na napon od 200 do 1000V. Umesto standardnog transformatora (koji bi bio preglomazan) unutra se nalazi sklop, po funkciji potpuno isti kao kod računarskih napajanja. Kada napon instalacije počne značajno da varira, taj izvor počne da radi nestabilno, i ne isporučuje ispravan napon ka xenonu, što dovodi do gašenja luka u lampi. Pre kupovine novog akumulatora, proveri sve kontakte, očisti ih, zameni stopice na akumulatoru, proveri debljinu kabla od akumulatora ka sijalicama, proveri ispravnost alternatora i reglera, te nazivnu struju i pri kom broju obrtaja isporučuje maksimum. Da li ti je instalacija 12 ili 6 V i o kom motorčetu se radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 17, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Stavis od traktora onaj veliki, da vidis kako ce da sija:-)))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan I onda odvrneš svećice, pa koristiš elektropokretač kao glavni pogon i imaš motor sa nultom emisijom štetnih gasova ... ako nemaš ideju kako da pomogneš, ne lupaj gluposti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Avgust 17, 2009 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Cccc, malo više tolerancije i smisla za šalu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Avgust 17, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Moraš dovesti motorče u balans po pitanju elektro potrošača. To ti je isto kao kad pustiš vodu na lavabou i odvrneš slavinu na kadi pa ti utanji mlaz na lavabou. Bukvalno. Znači. postavi LE Diode na žmigavce i stop svetlo jer one traže manje struje i neće izazvati veliku promenu (pad) napona. A za sVirenu pokušaj da staviš relej. Tako neće vući previše struje iz instalacije nego će povlačiti direktno iz akumulatora ali i on mora biti malo većeg kapaciteta. Vodi računa da ne bude preveliki jer ga možda alternator neće puniti. Zapravo, tebi treba veći alternator, da se ne lažemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garcia_kg 0 Napisano Avgust 17, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima, motor je Malaguti Ciak 100cc 2T.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6674 Napisano Avgust 17, 2009 Drug član, 3050 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Alternator ce ga uvek puniti, samo je pitanje vremena kada ce ga napuniti i poceti da "baca" visak struje. Ako je akumulator stavljen napunjen i ispravan je, koliko potrosi motor sa signalizacijom, toliko ce ga sklop alternator/regler dopuniti. Jedini i podvlacim, jedini problem bi bio ako je to mnogo veci akumulator /recimo 72Aha/ pa je skroz prazan, e tada bi on mogao da povlaci vise struje /ampera/ nego sto pravi alternator i samo u tom slucaju bi moglo da dodje do problema te cak i nekog crkavanja u sklopu alternator/regler. Samo fizicko ogranicenje prostora za akumulator ne dozvoljava da se smesti drasticno veci akumulator. Samim tim, stavi sto veci mozes. Bice za samo nekoliko ampera jaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan au bre pa za tvoj skuter nema bre ni najosnovnijih podataka a kamo li snaga alternatora ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garcia_kg 0 Napisano Avgust 17, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Pa podataka ima, imam ja i manual ali tamo nisam uspeo da nadjem snagu alternatora..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juki 3 Napisano Avgust 18, 2009 U prolazu, 39 postova Lokacija: Čerević Motocikl: BMW r25/2 ,Suzuki Intruder VS800 Prijavi odgovor kao problematičan Nerece dali si probao sa drugim akumulatorom.Akumulator od 5-6Ah je sasvim dovoljan za tvoje potrebe ,ma da mozes staviti koliki moze da stane ali vodi racuna da ga prvo dopunis punjacem ,po gotovo ako je nov ,kako bi izbegao dodatne probleme kao sto su zamena ''reglera ,pa cak i alternatora. Znaci da ne bi bez potrebe bacao novce ,pre kupovine novog akumulatora pokusaj sa nekim drugim akumulatorom ,mozda da pokusas da dopunis punjacem stari.Proveri ispravnost instalacije ,debljine zica prema paljenju ,sijalicama ,da li je OK napon iz alternatora ,(da li korektno puni akumulator). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garcia_kg 0 Napisano Avgust 18, 2009 U prolazu, 47 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan E pa ljudi problem rešen a ko bi ga rešio nego neko sa foruma , Mata16v, posle svih peripetija koje sam doživeo ovih dana ugradnjom xenona i odgovorima od strane par električara da to ne može da radi sve tj. moram da umesto xenona da se vratim na traktorsku sijalicu i isprobavanjem jačeg akumulatora isto se sve dešavalo gasio se xenon sa uključivanjem još nekog potrošača. Dotični momak sa foruma je uzeo stvar u svoje ruke i lepo stavio relej na xenon i sve radi kako i treba i pritom se ne gasi ništa niti mi blinka ili se gasi xenon zbog migavaca akumulator naravno nisam dirao jedino me malo zeza sirena ali to mi je trenunto najmanji problem: Svima koji su ovu temu obogatili odgovorima se zahvaljujem i ako Vas zaslepi neka bela svetlost a posle vidite jedan sivi skuter postoji velika mogućnost da je to bila moja malenkost , ćao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 19, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan I onda odvrneš svećice, pa koristiš elektropokretač kao glavni pogon i imaš motor sa nultom emisijom štetnih gasova ... ako nemaš ideju kako da pomogneš, ne lupaj gluposti! 'El to bilo na moj racun?? Izvinjavam se, morao sam da se nasalim tako, posto sam se i ja mucio sa slabim akumulatorom, i svi me zajebavali, da mi svetlo ko fenjer kad podjem u grad uvece, a ja skinem akomulator sa traktora, stavim na korpu od motora i ucvrstim dobro, prikljucim sve i sija ko ludo, i tako odem u grad, nastao haos... Ja mislim da ce se to pricati godinama :D :D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan P. 1 Napisano Avgust 28, 2009 U prolazu, 41 postova Lokacija: Zemun, Obrenovac Motocikl: Honda CB 500, onaj najbrzi plavi Prijavi odgovor kao problematičan ako je mnogo veci oce da pretegne pa da padnes, malo sale,pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 30, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Pa veliki jeste, al ja ga nacentriro, pa nema da padne:-))))))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dali si primetio da sa tako montiranim traktorskim akomulatorom, motor ima vise snage. Ako nisi, onda probaj od kamiona, isto ga dobro uvezi nazad i videces kolko snage moze da pokaze TS. U 5-oj samo na gas ide na tocak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...