CHOPPER 0 Napisano Avgust 14, 2009 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan NOVI SAD – U udesu koji se dogodio u sredu oko 21.20 na raskrsnici Temerinske i Primorske ulice, kod Najlon pijace, teške telesne povrede zadobili su supružnici Peter i Klara Kokai iz Temerina. Bračni par nalazio se na sivom motociklu marke BMW koji se u samoj raskrsnici dveju ulica maltene direktno sudario s crvenim jugom novosadskih registracija u kojem su se nalazile tri osobe. Nesreća se dogodila kada je jugo hteo da skrene iz Temerinske ulice u Primorsku i presekao put motociklu koji se kretao iz pravca Temerina ka Novom Sadu. Prilikom silovitog sudara s automobilom i pada s motocikla, vozač i suvozač zadobili su veoma teške povrede glave i ekstremiteta te su kolima hitne pomoći hitno prevezeni u bolnicu. Vozač juga i dvoje putnika u automobilu nisu povređeni. – Kada nam se upalilo uslovno zeleno, krenuli smo sa semafora da skrenemo ulevo. Sva vozila su stajala. Odjednom se između kolone pojavio motor. Drugar je vrisnuo: "Pazi", pa sam pokušao naglo da zakočim, ali je već u sledećoj sekundi usledio jak udarac. Video sam kako su pali s motocikla i ništa nisam mogao da učinim – kazao nam je neposredno nakon udesa Novosađanin Vukašin Paunić, vozač juga. On je dodao da mu nije jasno šta se zapravo dogodilo i kako se stvorio motocikl ispred kolone zaustavljenih automobila na semaforu. Sumnja da je motociklista prošao kroz crveno. – Oboje su imali kacige, ali su i pored toga povredili glave. Telima su udarili u prednji deo juga, a zatim pali i otklizali pet-šest metara dalje. Žena koja je pala s motocikla obilno je krvarila. Ostala je velika lokva krvi na asfaltu, kada su je odneli lekari hitne pomoći. Užas! Čovek koji je vozio motor posegnuo je za kacigom da je skine. Kazao sam da to ne čini, jer nisam znao koliko je ozbiljno povređen. Ipak, nije se obazirao na mene. Samo me je pitao da li sam ja vozio automobil, a zatim je, ne čekajući odgovor, otrčao do žene. Odmah sam uzeo mobilni telefon i pozvao hitnu pomoć i policiju – objasnio je zabrinuto naš sagovornik. U Kliničkom centru Vojvodine juče nam je rečeno da su Peter i Klara primljeni u izuzetno teškom stanju, te su odmah podvrgnuti hitnoj intervenciji lekara. Njihovo stanje je stabilizovano i trenutno se ne nalaze u životnoj opasnosti. Dežurni istražni sudija Tatjana Đurašković, zamenik okružnog javnog tužioca i saobraćajna policija obavili su uviđaj na mestu udesa, a, kako nezvanično saznajemo, utvrđuje se precizno vreme kada se nesreća dogodila kako bi se ustanovilo koja su svetla na semaforima u raskrsnici u tom trenutku bila upaljena i da li će se možda u tome moći pronaći uzrok nesreće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arpad 66 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Bicske Hungary Motocikl: BMW K1200 LT Prijavi odgovor kao problematičan Slomljena noga na nekoliko mesta a Peter otrčao do žene ??? Peter je stari motoraš pridržava se pravila i u selu a ne u gradu izjave ovih u kolima su mi sumnjivi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Pre mesec dana sam imao udes malo nize na temerunskom putu kod partizanske. Ista situacija, covek kaze da me nije video. S T R A S N O ! ! ! Nadam se da ce Klara i Petar brzo oporaviti i zaboravit sve ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako izgleda ta raskrsnica ali mi nije jasna izjava vozaca juga da mu se" upalilo uslovno zeleno za skretanje u levo",znam za uslovno skretanje u desno a u levo ne,mada me ne cude te nase raskrsnice,sve je moguce. Klari i Petru zelim brz oporavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan U Novom Sadu ima dosta raskrsnica sa uslovnim levo jer je za pravo crveno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Avgust 14, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan U Novom Sadu ima dosta raskrsnica sa uslovnim levo jer je za pravo crveno. To se ne onda ne zove USLOVNO levo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mg011 5 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tačno! To je, jednostavno, LEVO. U tom slučaju, motor nije mogao imati ''zeleno'' za pravo. A da vozač automobila malo ne ''ulepšava'' scenario? Da nije baš motor imao zeleno? Ne verujem da bi se tako igrao sa prolaskom na crveno. Pa još sa ženom on board... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1850 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 2858 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Na toj raskrsnici oba smera idu zajedno nema zadrske za levo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 15, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Jutros sam stajao na toj raskrsnici na Temerinskoj strani. Sa druge strane je bilo desetak auta i nekoliko njih u traci za skretanje u levo. Mozda nisu primetili to uslovno zeleno, stajali su dok mi nismo krenuli, i tek za sekund-dva krenula druga strana ( bliza mostu). Verovatno bi i ja delovao kao izleteo niotkuda, ubrzanje motora i pored mene gastarbajterskog mercedesa dizela i jugica iza je skoro neuporedivo. Tako da... Mozda semofori rade drugacije subotom... Peteru i zeni zelim brz oporavak, drago mi je sto su van zivotne opasnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 15, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Uf kako je tuzno procitati ovako nesto, muz i zena na motoru. Prolazim tuda svaki dan u jednom i drugom pravcu i znam kako vozaci voze. Dok se pali zuto i crveno jos uvek prolaze....kad se upali zuto, malo ga stisnu po gasu da bi prosli LEVO pre kolone kojoj seku put, jer Boze ko ce cekati da oni prodju. I onda kad neko naleti na njih.... Ne moze me niko ubediti da neko sa zenom na motoru, jurca i provlaci se kroz kolonu na semaforu i to jos kroz crveno..... STRASNO!!!! uvek me pogodi ovako nesto!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 15, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Džokse zbog čega si toliko isključiv u svojoj zadnjoj konstataciji da "Ne moze me niko ubediti da neko sa zenom na motoru, jurca i provlaci se kroz kolonu na semaforu i to jos kroz crveno....."? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Avgust 15, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan zato sto Dzoks verovatno polazi od sebe, tj nacina na koji razmislja a to je da ako nosis nekog na motoru, vozis pazljivo da ne bi dosao u situaciju da nosis nekog na dusi...bar je to moje razmisljanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 15, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan jbg. i ja sam tako, do duše u kolima razmišljao... dok nisam zakucao auto u drugi auto mojom krivicom zbog tudjeg zvocanja i žurbe da završim posao. Završio sam ga u hitnoj, a matorog sam ostavio bez čula sluha, deformisanog nosa i bez pola čela. Majka je imala mesec dana kragnu, ja razbijenog nosa, usne, polomljene šake i uganutog stopala. Od 2 auta napravih otpad... ZNAČI: Ne prejudiciraj stvari jer "ja tako ne bih radio"... Sve dok ne uradiš neke stvari nemoj da kažeš "ja sam ___________ " (na liniju upiši po želji). Uvek postoji neko ALI. Povredjenima brz oporavak i uspešno lećenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 15, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Džokse zbog čega si toliko isključiv u svojoj zadnjoj konstataciji da "Ne moze me niko ubediti da neko sa zenom na motoru, jurca i provlaci se kroz kolonu na semaforu i to jos kroz crveno....."? Da ne ofujemo ali moje misljenje, mada si upravu, ima svakakvih ludaka.....ali JA ne ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 16, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan mislim da se razumemo. Još jednom: "junacima sretne rane!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Avgust 17, 2009 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan U Novom Sadu ima dosta raskrsnica sa uslovnim levo jer je za pravo crveno. To se ne onda ne zove USLOVNO levo... Za pravo i levo je jedno svetlo,signal,kako god hoces. Kada se tu ukljuci crveno,imas isto za levo kao i za desno-dodatna zelena strelica za smer. Za mene je to uslovno,a mozemo ga zvati kako hoces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 17, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Istraga ce da utvrdi sta se desilo, ali kad god cujem da je neki jugo u prici, stresem se. Peteru i Klari brz oporavak zelim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 17, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam danas u Temerinu. Nezvanicne informacije: Peter operisan i uskoro bi trebalo da ga otpuste kuci a Klara je jos uvek u komi i navodno je mozak jos uvek u fazi oticanja. Nazalost prognoze nisu bas najbolje. Napominjem jos jednom da su ovo nezvanicne informacije. Nadamo se oporavku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Avgust 18, 2009 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam danas u Temerinu. Nezvanicne informacije: Peter operisan i uskoro bi trebalo da ga otpuste kuci a Klara je jos uvek u komi i navodno je mozak jos uvek u fazi oticanja. Nazalost prognoze nisu bas najbolje. Napominjem jos jednom da su ovo nezvanicne informacije. Nadamo se oporavku! Uf, Valjda ce sve biti ok.. Zelim im brz oporavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arpad 66 Napisano Avgust 23, 2009 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Bicske Hungary Motocikl: BMW K1200 LT Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost i tugu svih nas jutros su javili da je Klara podlegla povredama .Neka joj je laka zemlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 23, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako izgleda ta raskrsnica ali mi nije jasna izjava vozaca juga da mu se" upalilo uslovno zeleno za skretanje u levo",znam za uslovno skretanje u desno a u levo ne,mada me ne cude te nase raskrsnice,sve je moguce. Klari i Petru zelim brz oporavak. I ja prvi put cujem takvu NEBULOZU da postoji USLOVNO lijevo. :o :o :o P.S. Mozda i postoji. ??? Sad sam se sjetio da u NS po silasku sa mosta Slobode na prvim semaforima se pali zeleno za lijevo (strelica) prema Limanu,a nakon cca 30 sec, se pali zeleno svjetlo na semaforu iz pravca Bulevara ka mostu Slobode, tako da oni koji skrecu u lijevo moraju stati u raskrsnici i propustiti one sa Bulevara. Tako onda dolazimo do USLOVNOG lijevo skretanja. ;D ;D ;D Znaci vozac Yuga nije postovao prvenstvo prolaza iz suprotnoga smjera. :o Presuda: KRIV JE!!!! > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Avgust 23, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan Saucesce ..... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Avgust 23, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Saucesce porodici i prijateljima ! Nadam se da se Yugisa nece tako lako izvuci, sada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Avgust 23, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako izgleda ta raskrsnica ali mi nije jasna izjava vozaca juga da mu se" upalilo uslovno zeleno za skretanje u levo",znam za uslovno skretanje u desno a u levo ne,mada me ne cude te nase raskrsnice,sve je moguce. Klari i Petru zelim brz oporavak. I ja prvi put cujem takvu NEBULOZU da postoji USLOVNO lijevo. :o :o :o P.S. Mozda i postoji. ??? Sad sam se sjetio da u NS po silasku sa mosta Slobode na prvim semaforima se pali zeleno za lijevo (strelica) prema Limanu,a nakon cca 30 sec, se pali zeleno svjetlo na semaforu iz pravca Bulevara ka mostu Slobode, tako da oni koji skrecu u lijevo moraju stati u raskrsnici i propustiti one sa Bulevara. Tako onda dolazimo do USLOVNOG lijevo skretanja. ;D ;D ;D Znaci vozac Yuga nije postovao prvenstvo prolaza iz suprotnoga smjera. :o Presuda: KRIV JE!!!! ;D ;D ;D To nije uslovno lijevo. Uslovno lijevo ne postoji. Uslovno svjetlo moze biti desno i ono dozvoljava stalni prolaz vozilima koja skrecu desno uz USLOV da prvo propuste sve pravce (one iz suprotnog smjera bez obzira sto skrecu lijevo, posto se njima pali zeleno i moraju isprazniti raskrsnicu...). A to sto se pali zelena strelica za lijevo nije uslovno svjetlo, nego je to samo "visefazni" nacin rada semafora. U jednoj fazi pusta ove lijevo, u drugoj idu pravo u trecoj...i sve tako... Sad procitah, sto se ne premesti u crnu hroniku... Neka su joj siroki putevi nebeski... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola1979 1 Napisano Avgust 23, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno saucesce porodici i prijateljima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...