Jump to content

Moto Zajednica

Skidanje Blokade Sa Suzukija - Marauder 125

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 246 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion

Skoro sam kupio suzuki marauder od 125 kubika.Po recima predhodnog vlasnika ima blokadu i nece da predje 80 km/h.Ja ga jos nisam cestito vozio jer za svojih 27 godina nisam nasao za shodno da polazem za a kategoriju,a i to ce se uskoro promeniti.Ono sto me interesuje je sledece:gde se nalaze blokade i da li ih ja mogu skinuti ili mora majstor.

Hvala unapred i pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2585 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Mislim da bi ti majstor trebao za to jer verovatno posle toga treba da se prešteluje karb.A koliko se ja razumem blokada je u stvari čep na usisima koji nije skroz otvoren već je recimo na pola zatvoren pa usled nedostatka vazduha motor neće da ide brže :)

• Drug član, 3009 postova
  • Motocikl: FleXeR

U vecini slucajeva je PRSTEN tj. redukcija izmedju izduvnog kanala i samog kolena izduvnog sistema...

Redje je na karburatoru, a ima i varijanti gde su za restriktovane modele drugacije bregaste!!!!!

Uglavnom u nekim zemljama gde je snaga ogranicena usled propisa A1 na ispod 35 KS, i potpuno kao neko vreme u DE na ispod 100 KS za sve klase..!!!

A tvoj MARUDER je fabricki daleko ispod restrikcije, pa ne vidim razlog sto bi ga ogranicavali..... ??? ???

• Integrisan, 13123 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ima i neka granica od 15 konja. Opet ovaj motor ne bi trebalo da ima vise ni "neogranicen".

• Svrati ponekad, 246 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion

On ide tacno 80,uz most,niz most,ako imam suvozaca isto 80.Ne znam kakva moze biti blokada da ga tako precizno zaustavlja.U petoj pocne na 70 km/h da naglo ubrzava i zakuca se na 80 i ne mrda,bez obzira da li je uzbrdica ili ravno.

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

On ide tacno 80,uz most,niz most,ako imam suvozaca isto 80.Ne znam kakva moze biti blokada da ga tako precizno zaustavlja.U petoj pocne na 70 km/h da naglo ubrzava i zakuca se na 80 i ne mrda,bez obzira da li je uzbrdica ili ravno.

veruj mi da svaki choper od 125ccm ide od 70-90km/h (sem kineza...oni idu i brze)  to sto ti neko prica da mu virago ,rebel ili nesto slicno ide 120km/h je cista laz.

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Na mom GN-u je skoro identičan agregat, ali je ceo motor jedno 30kg lakši od maraudera. Sad opet zavisi i koliko si ti težak. Najviše što sam ga poterao je 105km/h niz most Slobode. Stotka je neki realan vrh na ravnom. Video sam jedan klip gde ga lik razvlači još više, al to je bukvalno RAZVLAČENJE. Drži pun gas na autoputu pa da vidimo ko će duže izdržati mašina ili vozač.

Ipak mislim da bi tvoj morao ići bar 90km/h. Možda se javi neki majstor sa idejom šta bi mogao biti problem.

• U prolazu, 3 postova

Po fabrickoj specifikaciji treba da ide 101 kmh. Mozda ti nije dobro razradjena masina, pa nece na vece obrtaje? Odnesi glavu na ravnanje, obradu ventila i poliranje kanala, udarices u stotku.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja