Milky 798 Napisano Avgust 9, 2009 Drug član, 2087 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je poznato za sada Valentino Rossi ostaje u Yamahi, Stoner u Dukatiju , proslogodisnji sampion klase 250ccm Marco Simoncelli u Gresini Hondu. Nova ekipa ce biti Aspar koja ce biti sa jednim vozecem i imace Dukati masineriju.S obzirom da Hayate vise nece ucestvovati u GP-u ostaje ne cak 14 neosedlanig konja ili ti 14 praznih sedla ) 3 u Yamahi, svih 5 u Hondi, 4 u Dukatiju i oba Suzukija. Kljucni potez ce biti prelazak ili ostanak Jorge Lorenzo-a. Koji je trenutno u pregovorima sa 2 ekipe i to sa Hondom i sa Yamahom. I izgleda da je sve ostavljeno njemu samom da odluci (ili njegovom menadzeru). Sve u svemu ovo ce izgleda biti veliki transfer ili bar trensfer koji ce dici mnogo buke i prasine kao Rossijev prelazak u Yamahu. Sedlo u Hondi je malo sigurnije nego sto je bilo Deniju Pedrosi mada je on izjavio da njegova buducnost nezavisi od poteza Lorenza. Malo se popravio u zadnje vreme pa se nesto oslobodio da komentarise ( moje licno misljenje). Pobeda u Donington parku Andrei Doviziozo-u malo je olaksala zivot, a mozda mu i osigura i ostanak u HRC-u. Posto je Kawasaki odnosno Hayate definitivno odustao mesto odlicnom Melandi-u je pod upitnikom samo sto je covek ove godine izvezao mozda svoje trke zivota koje ce mu obezbediti mesto u MotoGP-u do daljnjeg. Kao najveci konkurent koji ce primati usluge ovog fantasticnog vozaca spominje se Gresini Honda. Alvaro Bautista ce debitovati sledece godine u najjacoj klasi izgleda sa debitantskom ekipom Aspar ( neznam koliko mu je to pametno s obzirom da ima Dukati da zajase). Sve u svemu konacni obracun na berzi vozaca trebao bi da se objavi po zavrsetku letnje pauze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 9, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam procitao da Bautista trenutno razmislja da li Suzuki (gde bi bio u fabrickom timu) ili Ducati (na kome se retko ko snalazi).Kazu da je verovatnije da ce zavrsiti u Suzuki-ju,ali videcemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3230 Napisano Avgust 9, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih voleo da vidim Rossi-a na Ducati-u, ali to sam samo ja i moje zelje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milky 798 Napisano Avgust 9, 2009 Drug član, 2087 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan I ja Rossi- ja ali na Kawi ..... sta ja da ti kazem ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Avgust 11, 2009 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Sve u svemu ovo ce izgleda biti veliki transfer ili bar trensfer koji ce dici mnogo buke i prasine kao Rossijev prelazak u Yamahu. Da je veliki jeste, ali se ne moze porediti u odnosu na onaj Rossi-Yamaha. Prvo ne prelazi na osakacenu Yamahu, nego na veoma, veooomaa dobru Hondu, a drugo Lorenzo ne znam za ubuduce, ali jos uvjek nije Rossi,trece i dan danas Rossi moze da privuce vise sponzora. Mislim da je i Haydenovo mjesto koliko,toliko sigurno, jos ako ubode koji dobar rezultat, to je to. I sljedece sezone, iako nema Kawe, siguran sam da za Melandrija ima mjesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Kako stoje stvari Bautista u Suzuki,a Barbera u Aspar Ducati.Honda ostaje sa Repsolom naredne dve godine,a spremaju se novi ugovori sa Pedrosom i Dovizioso-m. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 15, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Fausto Gresini je danas objavio kako ce se Melandri pridruziti Simoncelli-ju.Gresini je rekao kako je Melandri veliki deo Gresini price i kako su imali velike rezultate zajedno.Jedno je sigurno da ce Elias i De Angelis gristi do kraja sezone da bi sledece godine nasli angazman. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 15, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Postoji mogucnost da Honda sledece godine nastupi sa sedam motorcikala.Pretpostavlja se da je to pritisak od strane Dorne.Tako da bi taj 'sretni' sedmi mogao izvuci bas Hiroshi Aoyama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Avgust 15, 2009 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan E pa to bi bilo zaista lijepo, a i zasluzio je mucenik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 15, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Kako stoje stvari saga o Lorenzu se nastavlja.Posle objave predsednika HRC-a Tetsuo Suzuki-ja da je doslo do dogovora sa Pedrosom i Doviziosom,i da od dogovora sa Lorenzom nema nista,izgedalo je kao da ce prica o Lorenzu doci na svoje mesto.Pricalo se da je Yamaha nudila 3,5 miliona eura za produzetak ugovora i da Lorenzo tom ponudom nije zadovoljan.Ali da nam ne bude dosadno u pricu ulazi novi-stari igrac.Rec je Ducati-ju.Celnici Philip Morris-a ,Ducati-jevog glavnog sponzora su prisutni u Brnu i pokusace zajedno sa Ducati-jem da naprave ponudu koja se ne moze odbiti za Lorenza.Kako se prica dokle god je Casey Stoner-ovo stanje nedijagnozirano,i prema tome njegov povratak na stazu ostaje neizvestan,i Ducati i Philip Morris su u problemima.U najboljem slucaju za Ducti,Stoner-ova misteriozna bolest bi mogla lako da se izleci i mogao bi da se vrati na trku u Estorilu,ali u najgorem mogao bi da odsustvuje i mnogo,mnogo duze.Zato i nije neobicno da se interesuju za Lorenza.Videcemo da li ce od ovoga nesto biti ili ce kao i do sada kako nas narod kaze: “Tresla se gora,rodio se mis.”. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Avgust 15, 2009 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ma kad pocnu ekipe i sponzori da masu ispred oci ponudama i frljaju se milionima, vrlo lako moze da se desi da neki mis protrese goru kad sazna koliko ce da mu kehnu na racun. Kako li samo vrsljaju menadzeri po onim satorima i izmedju kamiona u Moto GP selu!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5326 Napisano Avgust 17, 2009 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Po novim pravilima novi vozac u motgp klasi ne moze prve godine u fabricki tim, pa mi nije jasno kako to Bautista i Suzuki? Vec su objavili potpis ugovora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pajacbr 0 Napisano Avgust 17, 2009 Svrati ponekad, 125 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Po novim pravilima novi vozac u motgp klasi ne moze prve godine u fabricki tim, pa mi nije jasno kako to Bautista i Suzuki? Vec su objavili potpis ugovora. A sto ne mogu?, zar nije Lorenzo dosao odmah u YAMAHU fabricku?!, nemogu da se setim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 17, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Po novim pravilima novi vozac u motgp klasi ne moze prve godine u fabricki tim, pa mi nije jasno kako to Bautista i Suzuki? Vec su objavili potpis ugovora. A sto ne mogu?, zar nije Lorenzo dosao odmah u YAMAHU fabricku?!, nemogu da se setim.... Nova pravila.Moraju prvo da odarde satelita pa inda u fabricki tim.Ko potpise sa stelitom ustvari potpisuje sa fabrickim timom.Nije lose pravilo po mom misljenju ,sponzori koje npr. vuce sa sobom Simoncelli idu u satelitski tim (Gresini) kojima uvek treba kesa.Suzuki je izuzet iz price jer nema satelita.Kako stoje stvari bice jos novih pravila a sve u cilju smanjenja troskova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lijepo, ali vjerujem da ce izaci Suzani u susret, posto je i ove godine bilo povuci, potegni, da navuku 18 vozaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 18, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lijepo, ali vjerujem da ce izaci Suzani u susret, posto je i ove godine bilo povuci, potegni, da navuku 18 vozaca. Slazem se , bilo bi lepo da i Suzuki ima satelitski tim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 18, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Opet Lorenzo...price iza scene... Kazu da je iza cele price oko Lorenza Marlboro odnosno Philip Morris ,oni imaju veliki udeo u Ducati Corse budzetu i kao takvi imaju moc i uticaj da odlucuju o vozacima bili oni sadasnji ili buduci .Prica se da su sponzori (Marlboro) nezadovoljni Stoner-ovim ponasanjem van trka. Kazu da je strahovito nevoljan da odradi sve one 'dosadne' marketinske stvari koje ubedjuju sponzore da placaju racune ,zanimljivo je da se pominje da je skoro nemoguce organizovati bilo kakvo slikanje u javnosti, i da se vecina slika za njega radi u fotosopu zato sto se nigde ne pojavljuje. Sa druge strane sponzori veruju da Lorenzo ima obe 'stvari' ,i sto se tice trka i sto se tice marketinga. Uvereni su da Lorenzo zna da je njegov san o tituli skoro nemoguc bez sponzora ,pardon ,jakih sponzora koji ce ulagati u tim i da je on spreman i da zna da odigra svoju ulogu u tome. Ta njegova mogucnost ,iznad svega ,je bitna za Marlboro i zato je on spreman da ga dovede. Ostaje da se vidi da li ce biti bilo sta od ovoga posto svi znamo da je Yamaha ove godine neprikosnovena i da bi Lorenzov odlazak u Ducati bio dobar u finansijskom smislu ali neizvestan u trkackom. Odluka bi trebalo da bude doneta u toku ove nedelje ,a objavljena u Indianapolis-u sledece nedelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Pa dokle vise Lorenzo??? Kazu da je niko drugi nego do velikog Valentino Rossi-ja dao blagoslov da Lorenzo ode u Ducati.Nije mi samo jasno zbog cega ;D ?Ako Lorenzo ode njegovo mesto bi verovatno trebao da popuni Nicky Hayden koji je verovatno manja konkurencija nego 'ludi' Lorenzo. Yamaha je dala ultimatum Lorenzu da se odluci do Indianapolisa gde ce. Danas se Marcos Hirsch koji je Lorenzov mendzer sreo sa celnicima Ducati-ja da bi se dogovorili oko finalne ponude i razjasnili detalji oko moguceg dogovora.Posle sastanka Hirsch ce se dogovoritu sa zvezdom ove price i nas sve obavestiti u narednih par dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Avgust 20, 2009 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan I uopste se ne bi cudio da jedan Hayden dodje u Yamahu, posto bi Rossiju "cimer" opet bio Amer koji je vise nego dobar test vozac. Sa druge strane Lorenzo bi doi priliku da pokaze sta zna kako se kroti ta crvena neman na dva tocka. Iako je ovo trenutno samo i vise nego vjerovatno pocetak te rice, djeluje mi sasvim vjerovatna. A ko zna kako ce se zavrsiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1756 Napisano Avgust 20, 2009 Vlasnik sajta, 5347 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Lorenzo u Dukatiju? Uh... Ove godine se duri sto nije prvi vozac, al generalno ima super izgovor jer jedan je Rossi... Sledece godine, ako zaista zameni Hejdena, bice prelomna za njega. Ako se pokaze boljim od Stonera, u sta cisto sumnjam, imace priliku da postane neko i nesto. Ali, ako ga Stoner oladi i dokaze mu ko je prvi vozac, onda se bojim da ce Lorenzo postati jucerasnja vest... Lorenzu je Stoner realan konkurent, ne Rossi. Mislim da mu je mnogo bolje da ostane u Yamahi, pece zanat uz Doktora i za par godina (kad Rossi ode u penziju) bude sampion. Zivi bili, pa videli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ima mnogo zanimljivih teorija zbog cega se svo ovo oko Lorenza i Ducatija desava, jedna od njih je da je Marlboro Lorenzu ponudio duplo vecu platu nego sto ima Stoner zato sto su sponzori ljuti na njega zato sto ne postuje svoj ugovor kako treba (nesto o tome sam pisao par postova gore). Ako ti neko nudi tako nesto zar nije logicno da si onda ti prvi vozac i da ti odlucujes o masini. Zasto bi iko davao tolike novce za drugog vozaca? Nema logike. Jos jedna zanimljiva stvar je da je Stoner samo informisao tim da nece voziti tri trke i da se uopste nije pojavio na Brnu, a da je zbog toga Marlboro poludeo a Ducati se vadio kako je to timski dogovor(ovo je naravno jos jedna spekulacija i videce se koliko je tacna). Gde ima dima ima i vatre, a u narednih par dana ce se nadam se,sve otkriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Avgust 21, 2009 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ono gdje vise nema spekulacija ni palamudjenja je to da gospar Jorge Martínez ‘Aspar’ objavio da ce njegovog Dukca sledece sezone jahati Hektor Barbera. A Aleix Espargaró ce da popunjava rupu u Pramac racingu sljedecu trku, a mozda i dvije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Avgust 21, 2009 Ducatista, 2904 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mu je mnogo bolje da ostane u Yamahi, pece zanat uz Doktora i za par godina (kad Rossi ode u penziju) bude sampion. Zivi bili, pa videli. Mislis da neko kao on moze da se pomiri sa tim da narednih par godina bude #2 ? Nesto cisto sumnjam. Po meni, retko ko od ove garniture pogotovo mozda iz ove prve cetvorke moze da se pomiri sa tim da ne pobedi na nekoj trci ili da ne ucestvuje u borbi za titulu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 21, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je mozda vest koja ce mozda obradovati mnoge i moguce je da ce sada pred kraj cele price oko Lorenza jos dodatno zakoplikovati stvari.Pre par dana smo culi da je Honda potpisala sa Dovi-jem i Pedrosa-om. Medjutim nije. Dani Pedrosa nije jos uvek potpisao nista sa Hondom (bilo je prica o nacelnom dogovoru), zato sto sef HRC-a Tetsuo Suzuki ne zeli u paketu i Puiga i Pedrosu. Zele samo Pedrosu.To je problem u celoj prici, zato sto Dani Pedrosa mnogo duguje Puig-u. Pedrosa je sa Puig-om od njegove 13-te godine, kada ga je Puig ubacio u Movistar Cup, iz cega se posle razvio the Red Bull Rookies program, uprkos tome sto je bio ispod dozvoljenog godista. Njih dvojica od tada rade zajedno i zna se da Dani njemu veruje najvise i oslanja se na njegove savete cak i oko setup-a motora. Sam Pedrosa je uputio ultimatum Hondi ili zajadno ili odosmo .Nije tajna da i Yamaha zeli Pedrosu, ali problem za njega je sto ga i Yamaha zeli ali bez Puiga. Tako da se i njemu zatvaraju opcije. Mozda Suzuki? Ducati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Avgust 21, 2009 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Pa jos na kraju da otjeraju Stonera ,On ode u Yamahu, a da Ducati dvojac bude Chupa Chups & Hobit. Ili da jednostavno cika Alberto ode u penziju i pusti hobita na miru, pa eto dosta su se druzili. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...