Jump to content

Moto Zajednica

Riknuo španer, napraviću novi...

Recommended Posts

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Elem, kao što mi je upozorio neko sa foruma, da obratim pažnju na španer (jerbo će da ispusti svoju plemenitu dušu), došao je i taj tužan trenutak. Skot je crko u petak 24. Posle bezuspešne reanimacije, odlučio sam da napravim novi španer  :D.

Na netu sam našao MANUAL CCT koji se prodaje za 50$, a da se napravi oko 500dinara.

Evo i linkova:

http://www.ldrider.ca/techpages/camchaintensioner-manual.htm

http://gsxrzone.com/sprockets.html

E sada me interesuje, da li je neko do sada montirao manual cct, ako jeste kako je zadvoljan istim? Možda je neko i pravio španer, pa ako jeste, na šta bi trebao da obratim pažnju?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6391 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ovo ce svaki bravar da ti napravi, ko je malo spretan i ima alat moze i sam da ga napravi. Ja bi samo kontra-maticu stavio onu sa plastikom na kraju kako se ne bi slucajno odvila od vibracija.

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Na sajtu proizvođača piše da se doteže na svakih 6000 milja. To i nije tako strašno. Mada kada počne da zveči kao zvečka, dotegneš skota, to bar nije problem.  Inače, glodač mi je napravio lutkicu od španera, od aluminijuma, 500dinara me košta (uključujući i materijal). Montaža je tra-la-la posao, prvo mi je bilo frka da ga ne pretegnem, pa sam vozio jedan dan sa malo olabavljenim španerom, posle sam ga pritegao i sada ide kao zmaj. Nisam stavljao maticu sa plastikom, istopila bi se ionako kad sam vario maticu sa gornje strane - za zatezanje. Stari dihtung je ostao, ne pušta ulje, sve je OK.

Razlika u ceni automatskog španera (65€ italia, 120€ Austria) i ovog ručne izrade (6€) je velika. Čudi me da se do sada nije vodila neka rasprava i preporuka za izradu i korišćenje MCCT. Na svim forumima hvale MCCT, doduše firmirane, ali nadam se da će i ovaj da bude kako treba.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

i ja sam razmisljao da pravim sebi isti posto imam mogucnosti,mada su me bas ovde mnogi odvratili i uplaasili da lanac moze da pukne :(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja