Jump to content

Moto Zajednica

Nastava vozacima automobila - posebni casovi o ophodjenju prema motorima

Recommended Posts

• Zainteresovan, 471 postova
  • Motocikl: R1150RT

U danasnjoj voznji po gradu mi se desila situacija bliska padu. Prvo uvod.

Naime, vec nekoliko godina gledam kako su vozaci automobila bezobzirni prema nama, bilo da je skuter u pitanju bilo neka druga masina. Izlecu li izlecu. Ne ide mi u glavu kako to da moze da propusti 3 automobila ispred mene, ja dodjem kao sastavni deo njihove kolone, a iza mene opet auto ali na vecoj udaljenosti, i skoro UVEK propuste samo automobile a meni izlecu. Naviknut na ovu situaciju, trudim se da vozim sto pazljivije po gradu.

E danas se spustam niz brdo niz nas "bulevar" u Mladenovcu, inace ulica Janka Katica, i u podnozju istog na raskrsnici izlece cika sa nekim raskantalim fordom u sred raskrsnice. Koci, koci, koci, koci, koci (isao sam oko 50km/h realno) ali se sve desava toliko blizu mene da jednostavno ni mala brzina nije bas pomogla, proklizava prednji tocak, pomeram se u desno kako bih ga obisao i covek STAJE!!! Usrao se. Tek tada me video. KOCIIIIIII!!!!!!!! Proklizava zadnji tocak u levu stranu, pruzam nogu i uspevam da se odrzim na motoru (250kg + mojih 110) JEDVA. Stajem JEDVA. Lik lagano daje gas i nestaje uz brdo. I dalje ne mogu da verujem. Krenem 20m napred, pa stanem, dam levi migavac i okrenem se. Uz brdo i ja. Eto ga na vrhu, STOJI I PROPUSTA PESAKE!!! Stanem paralelno sa njim.

"Dobro bre, prijatelju, gde gledas? Jel si video motor?"

"Prvo te nisam video."

Pauza.

"Onda sam te video i stao sam"

"Pa si stao u sred raskrsnice?"

"Tada sam te video."

"Sledeci put cetvore oci da otvoris na SVAKOJ RASKRSNICI, jel jasno, i svaki motor da pustis da prodje!"

"Jeste, jasno je, hocu. Hocu sigurno." Ali je poslednje receno bez trunke ironije. Nije pijan, primetio bih. Znaci samo LUD!

I onda odem. Kada sam stigao kuci shvatim da sam malo uvrnuo desnu nogu kada sam se ispravljao na motoru, malo bolucka ali nije strasno. Medjutim, strasna je ta samozivost vozaca automobila. Pa jbt, ja, indijansko ime mi je "onaj-koji-voli-da-brzo-i-ostro-vozi-auto" pazim na motoriste, propustam, divim im se sto su na motoru a jedem se jer sam ja u kolima. Nije mi jasno.

Razgovor mi sada deluje kao da sam ja na toj raskrsnici gore bio ucitelj u OSNOVNOJ skoli, a on djak PRVOG razreda koji je ponavljao zamnom ono sta treba da ga je na bih uplasio necim ili rekao kod mame i tate sta je radio.

Predlog: Asocijacija da se angazuje da se minimum 2 casa voznje prilikom obuke za vozacki ispit posveti situacijama sa motorima i da se povecaju kazne za NEPOSTOVANJE PRAVA PRVENSTVA, jer kolike god da su, MALO JE! Dobrovoljno se javljam da radim sve sto treba u tu svrhu.

Uh, morao sam da podelim sa vama ovu muku, ne mogu vise da gledam kako voze.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

E drugar svasta se nama desava i desavace se sve dok ne krenu da ih rebaju po usima za svaki prekrsaj prema motoristima,jer nas narod samo na novcanik reaguje ninasta drugo!

Evo ja pre par dana u gradu ispred zgrade politike u Makedonskoj obidjem kolonu i stanem prvi na semafor da skrenem levo prema Ekonomskoj skoli,kad mladji lik iz nekog japanca mislim da je bila toyota carina ili nissan neki svira i dodaje gas kao da ce da krene pa zakoci i psuje kao da sam se popeo na njegov auto a ne da sam stao na celo kolone valjda mu krivo sto on nemoze da se probija kroz guzvu izmedju kola ili vec ko zna sta mozda je impotentan ;D ko ce ga znati! Hocu da kazem od ove nase price nema vajde dok se na visim nivoima nesto ozbiljno ne uradi pa pitanju kulture u saobracaju!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja