Jump to content

Moto Zajednica

Enduro-Cross kaciga

Recommended Posts

• U prolazu, 81 postova

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 398 postova
  • Motocikl: KTM SMR 690

ima uvexova u pezou na vozdovcu.... doduse karbon model koji je i malo skuplji... bila su u velicini L i XL... lepo izgleda, lagana je i udobna mada mi pod rukom deluje nekako hmmm cudno... onaj vizir je od nekog mekanog materijala tripujem da bi se djuskao na vetru :) a i bila mi je velika pa sam odustao :(

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Ja sam prosle godine uzeo Airoh S4 kacigu

Svidja mi se sto je 3 u 1 tj. lako se iz enduro pretvori u cross ili fullface verziju. Vizir malo magli (podnosljivo) a i otporan je na grebanje (manje vise)

Ima dosta otvora za ventilaciju sto leti dobro dodje ali zato zimi zna dobro da zasmeta promaja koja nekako bas uvek siba preko ociju. Udobna je i ima brzu kopcu. Ja sam je platio 240 eura u Novom Sadu u Primotu sto je po meni malo preskupo ali nisam imao alternative.

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Meni se ta uvex jako svidja. Da li neko zna kakva je u voznji, da li se magli vizir, da li zvizdi?

vizir se ne magli, ne zvizdi, tiha je i udobna za voznju!

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

I ja imam Airoh, uzeo sam kod clana nsu-max, ako se nevaram za 145e, novu. Pored toga sto magli, a to i nije toliko problem, dosta je i bucna. Uvex nisam video, ona je sad na popustu u louisu. Pitaj nsu-maxa, on je imao i neke wulfsport, isto enduro-cross varijanta, za oko 100e, ne secam se.

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

Meni je taj S4 zhuljao... nema sundjer na chelu i nekako je mnogo tvrda iznutra.. a magljenje je bilo preveliko pri obichnom testu u prodavnici...

Shoei Hornet, Arai Tour X3 ili BMW Enduro.... stim shto Arai mogu da preporuchim iz lichnog iskustva (osim u sluchaju motora bez vizira... vetar smara preko 150-170 ako nema velikog vizira ispred tebe... vozio sam xtx 660 i na preko 160 duvanje skida kacigu :))

• U prolazu, 81 postova

Evo u Louis-u

Airoh http://www.louis.de/_1031b2ff6650ea3e6c6091a6e22b9c94ae/index.php?topic=list

Jeftine ali ne znam kakav je kvalitet

Shoei http://www.louis.de/_1031b2ff6650ea3e6c6091a6e22b9c94ae/index.php?topic=list

Kvalitetne ali skupe i po meni ruzne

Uvex http://www.louis.de/_1031b2ff6650ea3e6c6091a6e22b9c94ae/index.php?topic=list

Ova Carbon mnogo para a ova druga je jako lepa a mislim da je dobra

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

^ tako sam i ja pocheo... sve mi se promenilo kad sam pocheo da isprobavam kacige.. jbg... samo arai mi je legao kako treba... plus izmenjiva unutrashnjost znachi da ce duzhe trajati.. pa se (valjda) dugorochno isplati :)

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Gde imam Airoh i  Uvex, ali ne Carbon nego obicnu, da se kupi?

Za Airoh vidi ili da ti donesu iz Aunera ili u maxmoment motoshop a Uvex u pezou mada... ne bih ti preporucio uvex, onaj vizir kao da je od kartona a ne plastike, samo zamisljam kako bi to landaralo na vetru...

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Za Airoh vidi ili da ti donesu iz Aunera ili u maxmoment motoshop a Uvex u pezou mada... ne bih ti preporucio uvex, onaj vizir kao da je od kartona a ne plastike, samo zamisljam kako bi to landaralo na vetru...

Pa jel moguce da naprave dobru kacigu, a isfušere vizir, nema mi to neke logike. ???

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Za Airoh vidi ili da ti donesu iz Aunera ili u maxmoment motoshop

Maxmoment nema vise Airoh enduro kacege. Ja bio malopre. Ne znam kada ce dobiti.

• IRON WILL, 972 postova

Pa jel moguce da naprave dobru kacigu, a isfušere vizir, nema mi to neke logike. ???

Joooj Kepo pa ja sam se dvoumio izmedju Uvexa i Airoha ali kad sam video onaj "kakcet" i vizir... odma sam uzeo Airoh S4 (koji jos uvek nosim  ;D) a Uvex je skuplja pa ti vidi.

• Team Green, 272 postova
  • Motocikl: Kawasaki KDX250R MX/SM

U Maxmomentu imas cross (runner) i enduro (S4) kacige po narudzbini, mislim da su oko 17600 za Runner i S4 mat crnu, a 20680 za crno-sivu S4, dodjes, ostavis kaparu, sutra ti dolazi, a mozes kao br da probas bilo sta os Airoha, sve su iste mere, nema greske, isprobavao sam  ;)

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Joooj Kepo pa ja sam se dvoumio izmedju Uvexa i Airoha ali kad sam video onaj "kakcet" i vizir... odma sam uzeo Airoh S4 (koji jos uvek nosim  ;D) a Uvex je skuplja pa ti vidi.

Vizir Uvex je vrhunski, inace je uvex poznat po dobrim naocarima i staklama... necu da se raspravljam, ako je nisi  nosio kako znas kako  bi to landaralo na vetru...

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Vizir Uvex je vrhunski, inace je uvex poznat po dobrim naocarima i staklama... necu da se raspravljam, ako je nisi  nosio kako znas kako  bi to landaralo na vetru...

Bitno je bilo sta napisati ???Airoh i Nitro su ubjedljivo najlosiji u svom cijenovnom rangu,Uvex je bolji od njih najvise zbog dobrih vizira (po kojima su inace poznati).Imam Uvex Enduro godinu dana ili 20ak hiljada km i mislim da je za svoju cijenu  O.K.

• IRON WILL, 972 postova

Bitno je bilo sta napisati ???Airoh i Nitro su ubjedljivo najlosiji u svom cijenovnom rangu,Uvex je bolji od njih najvise zbog dobrih vizira (po kojima su inace poznati).Imam Uvex Enduro godinu dana ili 20ak hiljada km i mislim da je za svoju cijenu  O.K.

Nije bitno bilo sta napisati nego je kaciga bzvz! Nikako ne bih Airoh metnuo u istu vrecu sa Nitrom jer je Airoh poznat po off road/enduro kacigama... Taj S4 prave vec godinama i to ne bez razloga. Uvex sam drzao u ruci i na glavi i moj utisak je da nije dobra kao Airoh zbog cega sam se i odlucio na kupovinu iste tako daa...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja