vexpopuli 5 Napisano Jul 29, 2009 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Poz ljudi, Treba da prodjem veci deo hrvatskog autoputa za dan dva, od simanoca preko zagreba do istre, sa autoputa necu ni silaziti pa me zanima par stvari. Glavno, koliko obracaju paznju na bajkere, tacnije policija koliko obraca paznju. Tamo je ogranicenje 130, moze li da se ide maaalko brze, teoretski samo naravno, a da ne pravi neko problem? Ove nase bas briga za bajkere, pogotovo na autoputu, jel isto i tamo? Kamere, slicne smicalice? Isao sam pre par meseci u Banja Luku preko hrvatskog autoput, postovao 130, ali svi su me obilazili sa 180 i vise (doduse samo kola, motor ni jedan nisam video), sto se kvaliteta puta tice savrsen je, samo me zanima koliko je azurna policija prema bajkerima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 226 Napisano Jul 29, 2009 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam isao pre dva meseca i nisam video pandura a vozio sam koliko am hteo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Jul 29, 2009 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan tolerišu do 150-160 km/h i ne diraju.. policija je u "presretačima", i boga mi, svaki put kada sam prolazio kroz HR video sam ih kako savesno obavljaju svoj posao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 212 Napisano Jul 29, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko kakva je situacija sa Crnom Gorom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Jul 29, 2009 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko kakva je situacija sa Crnom Gorom? sto se auto puteva tice mozes svjetlosnom brzinom, jer su u istoj dimenziji ;D ostalo... vodite racuna o brzini, sa motorom stvarno nijesam imao problema, ali za auta ne oprastaju nikom. motorom izbjegavam puteve koji su optereceni saobracajem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexpopuli 5 Napisano Jul 29, 2009 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan tolerišu do 150-160 km/h i ne diraju.. policija je u "presretačima", i boga mi, svaki put kada sam prolazio kroz HR video sam ih kako savesno obavljaju svoj posao ;D Radili su posao i na motorima? Ili si vidjao samo za kola. Jos nisam cuo da je presretac jurio motor, mada ne znam kako je tamo, zato i postavih temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Jul 29, 2009 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Radili su posao i na motorima? Ili si vidjao samo za kola. Jos nisam cuo da je presretac jurio motor, mada ne znam kako je tamo, zato i postavih temu viđao sam samo da zaustavljaju kola. ja uvek vozim do 160, motor me nikada nije pretekao, automobili jesu, i tri puta ih je presretač lovio na moje oči. prenosim ti moja iskustva. ako planiraš da voziš 160+, prepričaj nam svoja iskustva kad se vratiš ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2338 Napisano Jul 29, 2009 Vlasnik sajta, 5413 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan mali off - neki od policajaca koji su bili sa nama na reliju su upravo vozaci nasih presretaca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano Jul 30, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mene je prosle godine capio presretac, doduse isao sam autom. Vodi racuna! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 30, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam zimus u Hrvatskoj kolima 2 puta (Zagreb i Osijek) raspitao sam se kod kolega i dobio informaciju da se tolerise do 150 kmh. Vozio sam otprilike tako, preteklo me je dosta brzih automobila, ali sto je sigurno - sigurno je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Jul 30, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Kolko sam ja čuo od kolege - dobro informisanog kolege - tolerišu do 10 % preko dozvoljene brzine s tim da automatski skidaju 7 km/h najveće moguće greške urešaja za merenje (na svoju štetu). Tako ispada da je ograničenje od 130 u stvari 143 + 7 jednako 150 km/h. Mada ako vidiš zatamnjena stakla na vozilu koje se ušuškalo iza tebe, ne moraš baš da mi veruješ na reč, bolje malo smanji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Jul 30, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa 150 je i dovoljno za putnu brzinu, zar ne? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan pre dve nedelje sam prošao autoputem od Splita preko ZG do Beograda. Vožnja 130-150-190 kmh pandure nisam video NO PROBLEMO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1913 Napisano Jul 30, 2009 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Izvor informacija Hrvatski auto klub, toleriše se prekoračenje od 10%. Ja se trudim da vozim oko 140, do sad nisam imao problema, a nisam čuo da su ikog ko vozi tom brzinom zaustavljali. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Moje je misljenje da tih 10% proizilaze iz cinjenice da brzinomeri na vozilima uglavnom lazu za oko 5-10km/h tj pokazuju vise nego sto je realna brzina. Tako na primer ako vozis 140 po brzinomeru realna brzina je 130-135km/h i tu se uklapa tih +5 do 7km/h zavisno od zemlje, sem Srbije, koji se odbijaju zakonski zbog nepreciznosti merenja radarom. U svakom slucaju voziti realnih 135km/h na bilo kom auto putu je sasvim zadovoljavajuca putna brzina. Mene su ovog leta dva puta snimili radarom, i nisu krenuli za mnom a po gps-u sam isao oko 135km/h. U svakom slucaju ako je neko prosao bez zaustavljanja ne znaci da je pravilo da ne zaustavljaju. Propisi su jasni a obicno su tokom letnje sezone saobracajci vise upuceni na savesno obavljanje posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 227 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ogranicenje je 130, kazu da tolerisu do 150-160 i uglavnom sam se pridrzavao toga mada dobar deo puta sam terao i preko 200 pa cak i pun gas i nisam imao nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zizu74 0 Napisano Jul 30, 2009 U prolazu, 19 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Buraz mog dobrog prijatelja iz Beca dolazi vec drugi put sa novim SUZUKI-jem...pa je napaljen skroz i vozi kroz Hrvatsku i 200km/h...nije ga niko jurio...sem neke bube(citaj skakvac ili vrabac )...koja ga je opicila po kacigi sa tih 200 i poprilicno cimnula...on kaze da je imala bar 100gr...heheh. Citiram:"Kad me lupi mislio sam da ce da mi polomi vrat!"...naravno palo je ribanje vizira kad je uspeo da se zaustavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...