severian 17649 Napisano Mart 30, 2018 Integrisan, 8358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlično, bravo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Mart 31, 2018 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan U što lepooo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano April 1, 2018 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I ponosni owner: 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano April 1, 2018 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan El to sad sve semajlirano i uglobljeno!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano April 1, 2018 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jeste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan razmisljam da se vratim u narandzaste pa me interesuje 530 exc ima li ih kod nas i ima li vlasnika mozda na forumu na oglasima nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 15, 2018 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kad si vec kod 530 exc, jesi razmisljao o 690? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jesu li ista klasa 530 i 690? Exc 530 hard enduro, a 690 enduro. Sve zavisi sta ko trazi od motora i kakve terene vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17649 Napisano Maj 15, 2018 Integrisan, 8358 postova Prijavi odgovor kao problematičan 530exc je značajno lakši. Nisam ga viđao na oglasima, verovatno bih ga odmah zgrabio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan upravo za sad samo 530 jurim pa ako nista gledacu nesto od madjara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Maj 15, 2018 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Za koju namenu vam treba 530? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan meni licno za voznju po offu, vozio sam ranije 450 ali bih sad i malo na kraci put i van puta afrika mi je preteska za lomatanje po offu a i zao mi je da je lomim i gulim a jos je treba i dizati iz blata Radio bih kasnije i neke ADV prepravke ali to lagano 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Maj 15, 2018 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne dobija se puno prelaskom sa 450 na 530. To je praktično isti u osnovi hard enduro motor sa malo jačim agregatom. Vozio sam 525 i 450. 690 je za off i adv keva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan Ajd videcemo jos Tapnucu afriku krajem sezone pa u neki kredit, sta bude na oglasima do tad videcu, mozda i 690 na kraju krajeva tnx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Maj 15, 2018 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dva odlicna modela "za po putu i van puta" neki blazi off po mom misljenju su ktm 690 i tenere 660, a slicnog su cenovnog ranga. Srecna kupovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Maj 16, 2018 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Tenere je više putno orjentisan, a KTM offroad. U zavisnosti gde će više provoditi vreme zavisi i izbor. Da napomenem da je KTM 50kg lakši u punoj varijanti i 15ks jači i ide kao metak :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 16, 2018 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro uzeo 690 i mogu reci da sa zamenom sedista dobijas dobar adv motor. Nije za hard enduro, ali je jako sposoban i lakoradan na terenu. 150kg sa sve gorivom. U odnosu na recimo yamahu 660 je igracka za vozjnu. Ide 200 ako ne spadnes sa motora. Ima mogucnost da se ozbiljno natovari u odnosu na exc. Servisi su fabricki na 5.000. Ima modove za raspodelu snage. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17649 Napisano Maj 16, 2018 Integrisan, 8358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim 690 i pisao sam već nekoliko puta koliko sam oduševljen tim motorom. Naravno, preradio sam i sedište.. Malo šta ima da se zameri tom modelu. Ipak, od kada motor uglavnom vozim na prikolici, veoma rado bih terao 25kg manje ispod guzice... pa merkam 450/530exc. Mada je 690 nezamenjiva mašina za ono što zovemo "linijski enduro", jedno 20-25kg tereta ponese bez da se oseti bilo šta.... I tera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 16, 2018 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ako je varijanta iskljucivo prikolica, realno onda ti stvarno ne treba 690. Ja sam ga uzeo za rekreaciju po sumi, za posao i prodavnicu, i za adv od 7 do 10. Idemo da vozimo Karpate 10 dana, pa cu javiti utiske sa duze ture. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17649 Napisano Maj 16, 2018 Integrisan, 8358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bićeš oduševljen, garantujem! Za to je izmišljen. X puta sam vozio upravo Karpate, na točkovima iz Bg. Nama iz Bg je Semenik najbliži enduro raj Edit: naravno 690 ostaje kod mene, čak i ako i kada uleti exc. Već sam jednom izjavio, bar za sada tako mislim, da moram da izaberem samo jedan motor da imam, to bi verovatno bio 690 enduro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 16, 2018 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam onaj mali crni fabricki vizir napred, i izgleda da sam se zajebao. Mozda bolje stiti grudi, al kaciga postala bucna ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Maj 16, 2018 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam kolega @exman upravo tera 530 (ili neku od varijanti sa tim agregatom od 510,4 ccm (520, 525, 530, 500)), pa može da da iskustva iz prve ruke... Mislim da je to koncepcijski motor za prikolicu. Hoću reći, po mom skromnom mišljenju, sve čemu se ulje menja na sate a ne na kilometre, koncepcijski nije predviđeno da bude all-around mašina u enduro smislu. Niti može da ponese tereta, niti mu je autonomija dovoljna za bilo kakav linijski enduro, niti je udobnost adekvatna za višednevno endurisanje po ceo dan itd... Znam po sebi - trenutno teram vrlo izmodifikovanu Cagivu Canyon, u suštini oljuštenu do esencije, skresanu na cca 150 kila i kad vozim u društvu lakših motora, ja jednostavno ne mogu da ispratim njhovu dinamiku vožnje - pre svega, sporiji sam nizbrdo i u tehničkim deonicama, jer inercija čini svoje (pri tome ni moje sposobnosti kao vozača nisu Bog zna kakve...). Ali zato, s druge strane, ja sam napunio rezervoar u Beogradu, asfaltom "spičio" do Žiče, tu ušao u planinu, prešao Stolove (penjao se na Malu Čuku), prešao Goč i Željin i dan završio u Brzeću i ostalo opušteno goriva za ceo sledeći dan off-a do Sijarinske banje... Sa 530 bih već u Preljini bio na isparenjima Kad bih sada bio u prilici da uzmem noviji motor moj pik bi bio ili 690 enduro ili DRZ400 ili WR250R. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Maj 16, 2018 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan WR250 je slabašan za celu tu priču. Kao što ste već rekli gore, 530 je isključivo za prikolicu, nije za zujanje naokolo i osmatranje ptica, nego sedneš izduvaš rezervoar po razvaljenim šumskim putevima, stazama ispreskačeš par stabala i ne padne ti na pamet da ga pipneš do sledećeg vikenda. Brutalno je snažan i nema tog uspona, brzine i obrtaja iz kog ne može da povuče dovoljno da produži ruke za par centimetara. DRZ bi možda došao u obzir, ali samo ''S'' model. A po priči i potrebama bih se složio sa kolegama 690 je idealan! Skoro sam probao jedan, došao čovek iz Italije sa njim, natovaren bez problema. Fino motorče Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 21, 2018 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan Da definitivno 690, jeste tezi ali je za po offfu laksi od afrike koju sad imam Jedini u oglasima koji sam video je u sm varijanti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 21, 2018 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Neuporedivo je sposobniji od Africe na terenu, pa cak i od svih ostalih jednocilindrasa u toj klasi. Kod nas ces malo teze doci do 690 u ok stanju i da ima papire. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...