Charuga 769 Napisano Jul 27, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ako se secate (koga je interesovalo i citao je....http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=36798.0)..... Sredjivao sam sinu Hyosunga.....jos uvek nije sredjen.....posto nisam mogao sam da drzim rezervoar i namestam creva......drukam kocnice da bih ispustio vazduh i drzao kljuc....stavio sam motor u kombi od naseg druga sa foruma i odneo ga kod majstora sa kojim sam se unapred dogovorio....dakle od tada je proslo oko mesec dana.....trebalo je povezati pancirna creva napred (sve radilo cakum pakum sa starima)....stegnuti kako treba auspuh (izduvnu granu kod motora)...povezati creva sa rezervoara na karburatore, zadnja kocnica je od stajanja pocela malo da zeza kada se krene u rikverc (gura...lol).....pitao sam za zadnju gumu polovnu...rekli su da ima i da ce mi je pokloniti a naplatice samo 1.500 dinara montazu...... Dakle vreme ide...u medjuvremenu sam zvao da se raspitujem....tvrdili su mi da su jedva razradili zadnju kocionu celjust i nosili je neznam gde (opet napominjem da je radila super i da je verovatno od stajanja malo zapekla...???)...usput su namestili srafove na auspuhu...povezali creva i zaboravih namestili alku na pogonskom lancu kako treba (predhodni vlasnik zanitovao...ali mi dao orig.deo od lanca)...sin je bio u servisu da vidi sta se desava... kaze i guma namestena...sve je to ok ali se pojavio problem...kazu da sraf koji ulazi u gornji kocioni cilindar nije origin. i da pusta vazduh (pre servisa bilo ok)....dakle cekao se specijalni majstor da napravi sraf....na kraju sraf napravljen....ali opet nesto nije u redu...rucica propada (nehvata jako)...treba zameniti kompletan deo...(polovan se trazi)....a motor i dalje stoji....sin vec pizdi...ja se trudim da se ne nerviram.....sinu su u medjuvremenu digli vise nego duplo cenu od one koju su meni rekli u startu....predpostavljam da ovde ima ljudi koji se razumeju vise od mene u rad majstora, molio bih da mi pomognu tj. da mi daju predstavu koliko bi sve to moglo da kosta.....mozda ja gresim u mom razmisljanju i predstavi koliko sta kosta...ali mi opet malo cudno da sve to toliko traje....lici mi na ono radicemo taj motor kad nema sta drugo..... Molim Vas za vasu ocenu vrednosti radova jel nebih hteo da me neko pravi budalom a isto tako nebih ni hteo da se ogresim o nekoga ako ja nisam upucen u cene rada..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 27, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan druze sve te stvari si trebao odmah da dogovoris ,i oko cene i oko vremena popravke...ovako,sada ispada da motor rade kad nemaju nista drugo...a opet to nije posao koji se radi toliko dugo...pa cak i sa nabavkom delova nedelju dana.....sam rad moze se odraditi za jedan dan,,,,mada opet zavisi od majstora......mada po onome sto si rekao deluje da nema mnogo posla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 27, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa ruka za to je kod mene 30take, plus delovi ako trebaju da se kupe ili naprave,a montaza gume ti je kod mene 200din,to jest kod majstor federa ,ima masinu za balansiranje i za montazu guma na motorcikle,jos uz to nova mu je masina,tegovi original i napuni ti gumu za te pare azotom..... a ceo posao za 1 do 2 dana,to 2 dana ako me uhvati guzva u garazi...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam i predpostavio za gumu da je u 1.500 dindzi uracunata i njena cena ali to mi je odgovaralo.......covek je meni u startu rekao neku cenu ali je ona narasla u medjuvremenu vise nego duplo....izgleda da treba platiti lezarinu...da neduzim...za sada mi trazi 14.000 din. za ovo sto je uradjeno do sada a ceka se nabavka cilindra....to me je prilicno sve iznerviralo.....u startu je rekao 6-8.000 ako iskrsne neki problem....dajte komentar sta da uradim???????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Jul 28, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Idi sam po motor, budi fin i ljubazan, kao sve ti je jasno šta je rađeno samo ih zamoli da probaš motor. Kad si već na motoru dobacimu tu kovertu sa 6-8000 i gassssssssss Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6062 Napisano Jul 28, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bokilić nije daleko (Svilajnac) a uradio bi ti sve to ekstra i to za ta 2 dana što je i rekao...ne znam, očigledno da majstor ima dosta posla i malo je tvoj motor "ćušnuo" u ćošak i sad izmišlja kvarove... Mali off: imam jednog "druga", automehaničara za Yuga, u trenucima napada iskrenosti reče: - Kad uvezeš auto u moju garažu, po načinu vožnje i sa kolikom spretnošću to radiš odmah znam koliko para mogu da ti uzmem...a od mene nećeš izaći bez 100 evra, ma kakav mali kvar prijaviš, naći ću ti ja već nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Jul 28, 2009 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bi bio ovako skroman kao Bokilic trazio bih ti 100 € (samo zbog toga sto nisam ja rasturao motor pa neznam sta su sjebali dok su skidali) ali bi ga definitivno odradio za jedan dan ako je u pitanju samo ono sto si nabrojao. Znam da ti nismo mnogo pomogli ali sta da se radi, uhvatio si se u kolo sad igraj, bar ih poteraj malo da ti zavrse to dok ne prodje sezona, a za lovu ti najbolje znas kako ste pogadjali posao. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Motor nije rasturan...sem ako pod "rasturanje" podrazumevas skinuta kociona creva stara da bi se stavila pancirna i ako je rasturanje...skinuta creva sa karburatora koja treba da se ubodu gde treba...?????? Generalno 100 eura bih mu i dao ali sta ako na sadasnjih 14.000 pocne da nadogradjuje jos cenu....imamo li mi kakvu pravnu zastitu ili treba da skupim ortake pa da idem da se "cenkam"????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22379 Napisano Jul 28, 2009 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pun mi je...ipak ne,biracu reci. Dosadili su mi nazovi majstori i njihove precenjene ruke i satnica,(cast izuzecima!) svako ko jednom otvori kosacicu i dva tomos automatika dobija titulu"majstora" i pozlacene ruke koje vrede 20-50e na sat. Moment ili "kilo"kljuc se pravi tako sto na junior gedoru navuce cev od kilo i zateze dok ne otkine navoj... Napisah jos pola strane ali sam obrisao...nije ovde mesto. Savet,uzmi lepo motor a plati mu jednom muskom samarcinom pa nek smislja kvarove negde drugde! Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6323 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 3036 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da te deru i zavlace. Oko cenjkanja, ja bih otisao, prvo sam /dovoljno "ubedljivo" izgledas na slikama, izvini :)/ a posle sa drugarima, da majstor detaljno objasni prirodu novonastalih kvarova. Ako je cela prica iole suvisla, sta da se radi, neka da, momentalno /da nema kad da izmislja/, specifikaciju cene. Mada, sve ono sto si nabrojao, stvarno ne vredi ni onih prvobitnih 6, 7 000, osim ako u to nije uracunata i izrada pancir creva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Jul 28, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno ako ste se pogodili pre pocetka, nema price, daj mu koliko je trazio pre pocetka radova i to je to! Ako treba sakupi ortake pa onda nemoj NISTA da mu platis nego mu uzmi jos koju kintu sto te je zavlacio toliko! I da mu ne padne na pamet opet nekog da zavuce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bikus 17 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: BGD Motocikl: MTS 1200s DVT Prijavi odgovor kao problematičan Kolega meni lici da ti trazis od nas bar neki razlog, da te sprecimo da ne uletis tamo i razbucas celu garazu Moj savet: Dok budes lupao, pazi da ne ostetis svoj motor. Po meni oko 100eur je ok cena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Jul 28, 2009 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Motor nije rasturan...sem ako pod "rasturanje" podrazumevas skinuta kociona creva stara da bi se stavila pancirna i ako je rasturanje...skinuta creva sa karburatora koja treba da se ubodu gde treba...?????? Generalno 100 eura bih mu i dao ali sta ako na sadasnjih 14.000 pocne da nadogradjuje jos cenu....imamo li mi kakvu pravnu zastitu ili treba da skupim ortake pa da idem da se "cenkam"????? Izvinjavam se ocigledno nisam bas skapirao sta sve treba da se radi. Ako je samo to ( da se montiraju creva i ispusti vazduh) nijedan majstor nece da ti uzme nikakve velike novce, vecina ti cak i nebi nista naplatila ako inace odrzavas motor kod njih. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 28, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Charuga ako je u pitanju majstor iz Panceva koji je nekada radio u Hyosung-ovom servisu dok je postojao nije ni cudo sto se tako ponasa jer decko misli da je jedini u Srbiji strucan za popravku Hyosung-a! Ja sam sa njim imao losa iskustva na srecu nisam se upecao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Jul 28, 2009 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Ako treba sakupi ortake pa onda nemoj NISTA da mu platis.... A hvala Bogu na forumu dvometrasa kol`ko hoces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Nije taj...nebih jos uvek da mu navodim ime...dok nevidimo kako ce se zavrsiti...iskreno pun mi k... sranja u zivotu ali necu da dozvolim ni da nas neko pravi budalama....moj komsija ima novog Audija...crko...otisao kod majstora zamenili mu milion nekih delova...mislim i neki hladnjak itd.....popizdeto platio 14.000 kaze skupo....meni se samo zavrtelo u glavi...kazem mu da meni majstor trazi za sada toliko za Djoletov motor...on razgoracio oci... posto zna sve o tom motoru....lol Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto je svakako tvoje pravo je da na kraju zatrazis racun sa svakom konkretnom stavkom i njenom cenom i da se uveris da li je to zaista uradjeno na motoru. Posten majstor ce ti to uvek i dati i pre a i posle servisa. I meni lici da su ti ostavili motor sa strane, planiraju da ti ga zavrse u slobodno vreme i da ti uzmu lovu. Ja bih to sada zategao maksimalno i oko vremena i oko obrazlozenja svake stavke pa makar na kraju i platio sve ali daj im do znanja da im placas zato sto neces da se spustas na njihov nivo a ne zato sto su uspeli da te zavrnu. ... i obavezno reci ovde ko je majstor. Budi drug . Ovo sto si rekao je vec dovoljno da se zaobidju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 28, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan ... i obavezno reci ovde ko je majstor. Budi drug . Ovo sto si rekao je vec dovoljno da se zaobidju. Slazem se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SALE 31 Napisano Jul 28, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Po meni treba da platis najvise 8000 plus cilindar i to ako si siguran da ga nisu oni zeznuli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ja zaista ne lezim na parama da bih preplacivao neke usluge...izgleda da se od starog nacina zivota nemoze pobeci a i uvek se pokazao kao najsigurniji i najdelotvorniji na ovim prostorima.....kada udjes negde previse ljubazno misle valda da si "pi*ka" ili moron pa ajde da ga Je..mo.... Kada nastupis drsko i stavis do znanja neke stvari nikada nemas problema.....strasno..... Citajuci mnogobrojne postove ovde cak sam dosao i do kajanja sto izudarah onog coveka prosle godine.......ajde da poslusam savete i da probam da "se nespustam na neke nivoe".....ali ocito bar u mom slucaju izgleda treba ostati na razini Balkana...nekako mi bolje ide..... Nebrinite napisacu na kraju o kome se radi, bez obzira kako se zavrsi ova avantura.....sad me vec interesuje dokle ce ovo da ide posto je Djole otisao na more i ne sedi mi na kicmi.....iskreno se nadam da necemo morati da se svadjamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funduk 29 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi beograd Motocikl: nista do daljneg. . . Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi mu na kraju trazio fiskalni racun,iako 99% ne moze da ti ga da,ali cisto iz zajebavanja.Kad vec on moze tebe da zajebava za motor i pare ti njega zajebavaj za racun Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6323 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 3036 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan A i u svakoj trafici pise, da ako musterija ne dobije fiskalni racun, nije u obavezi da plati robu ili uslugu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 29, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sto Bokilic rece - dan posla, eventualno dva ( ako treba da mi strugar pravi neki specijalni sraf ) . Sto se cene tice i tu se slazem sa Bokijem . A to " poklanjanje " polovne gume je samo navlaka da lakse progutas cenu ostalih radova . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 29, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se...evo zvali su me malopre (mozda je ovo uticalo sa foruma ako prate) kazu zamenjen prednji kocioni cilindar sa rucicom od Kawasakijai sada je sve cakum pakum...pitam koliko ce to da kosta...kazu cilindar 6.500 din....ja pitam da nije malo skupo ima ih za 30-50 e. polovnih.....no ajde to mogu da progutam....ko me jebe kad od starta nisam drugacije postupio...dakle trazim da mi kaze ukupnu cenu.....pa kaze "rekao sam vasem sinu 14.000 plus sad ovaj cilindar...tu ga ja lepo prekinuh i ljubazno pitam da to nije malo previse za to sto se radilo i da je prvo rekao 6-8000 pa posle 12-14000.....kaze covek ako sam rekao 6-8000 nek bude tako onda i ukupno nek bude 14.500 din. Sa obzirom na cilindar i gumu, platicu mada opet mislim da je previse...drago mi mi je samo sto je u startu rekao carobnu rec "ako sam rekao prvo tako nek bude tako" i nije dramio i vikao tako da smo izbegli rasprave i gluposti sto mi je najdraze. Od sada se necu voditi preporukama...dobar, pouzdan korektne cene...jevtin...nego u startu ko "picajzla" sve utanaciti da nedolazi posle do nervoze...ti mislis jedno u glavi a on drugo.....jbga.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 29, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Ipak je ispao fer na kraju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...