Aleksandar_ML 1 Napisano Jul 22, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto su mozda vec neki videli izlazi novi model Shoei kacige. Naslednik bestselera XR-1000 ce se pojaviti pocetkom septembra i bice unapredjen u svakom smislu. XR-1100 nije samo naslednik vec je kompletno nova kaciga. Skoljka je apsolutno nova. Sa stare kacige su preuzeti neki poznati detalji tako da ce podsecati na stari model. Ovde govorimo o gornjoj ventilaciji na prednjem delu kacige koja ce zadrzati vrlo slican izgled. Ipak skoljka ce biti daleko agresivnija. Nova kaciga ce imati 4 velicine skoljke dok je prethodna imala 3 skoljke: 1. XXS-S 2. M 3. L 4. XL-XXL Poboljsana je aerodinamika tako da je novi model napredovao u klasu premium sport turing koja vodi ka novim generacijama full-face kaciga. Na zadnjem delu kacige je odvojen spojler od ventilacije radi poboljsanja provetravanja i aerodinamike kacige. Svi delovi ventilacije su integrisani u skoljku zarad modernijeg dojma. Za XR-1100 je napravljen potpuno novi vizir i mehanizam za isti. Strujanje vazduha unutar vizira i oko lica je smanjeno, a tisina je postignuta tako sto je zvuk smanjen oko vizira. Dugo ocekivani potez Shoei-ja i po mnogima nedostatak prethodnika jeste bilo ne skidanje unutrasnjosti kacige sto je sada proslost kod XR-1100. Unutrasnjost je takodje napredovala i sada je materijal meksi i prijatniji. Povecan je razmak izmedju usta i skoljke kacige tako da se sada umanjuje osecaj klaustofobije i povecava komfor. Takodje ovaj potez smanjuje kontakt daha sa ocima i sprecava magljenje. Sa kacigom kao prateca oprema dolazi Pinlock koji je i do sada dolazio besplatno a od sada ce i mrezica za bradu biti prateca oprema. Toliko za sada a kompletnu prezentaciju cete moci da vidite 18. avgusta... Evo i nekoliko slika jednobojnih kaciga dok ce grafike jos neko vreme biti tajnost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Jul 22, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Okvirna cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Jul 22, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Crna = 400 eura Srebrna, mat crna, mat siva, kristalno bela,... = 420 eura Grafika = 500 eura To znaci povecanje od 20 eura u odnosu na stari model ali s obzirom da se sada dobija mrezica koja se uz stari model dokupljivala i kostala 20 eura dodje na isto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Jul 22, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan daj slike sa grafikom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Jul 23, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nemam ih ni ja jos uvek...Bice uskoro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Jul 23, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan http://www.shoeiassured.co.uk/xr-1100-showcase.php evo ja naso nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jul 24, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Konacno skidajuca i periva postava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jul 28, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno izgleda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan U louisu ih vec ima xD.cena 499 eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Jul 29, 2009 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Ako malo bolje pogledas u Luisu ih nema. Bice ih za 37 dana po njihovom obavestenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Jul 29, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tada ce ih biti i kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Jul 29, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Ako malo bolje pogledas u Luisu ih nema. Bice ih za 37 dana po njihovom obavestenju. Izvinjavam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je predstavljena kaciga i kod nas. Zna li se cena? Bas mi se svidjaju i XR1000 i 1100 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 27, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo da bude tisha od XR1000, posto sam ja i sa cepicima u ushima totalno ogluvio.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li Shoei punlock unutrasnji reaguje sa vodom,kisom.Meni na na nolanu ostaju fleke,i hoce da se stvara kondezacija(nov je unutrasnji vizir,hladno i vlazno vreme).I da li ima razlike u tehnologiji kod ove dve firme(oba su pinlock) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Novembar 10, 2009 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Nema razlike u tehnologiji i Shoei i Nolan ga uzimaju od istog proizvodjaca http://www.pinlock.com/ Moguce da ti pinlock ne naleze dobro na sam vizir, pa ti zbog toga dolazi do kondenzacije inace ne bi smelo to da se desava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 11, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan nema veze to sa naleganjem,kod shoei su cak razdvojeni sto je po meni bolje,smanjuje uticaj razlike u temperaturi,kondezacija je na samom anti fogu .Moguci uzrok je slaba ventilacija zbog visokog vizira motora,pokriva do pola kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Novembar 11, 2009 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Nsimo se razumeli, mislio sam da ti se stvara kondenzacija izmedju vizira i pinlocka. Ako ti se stvara na pinlocku sa unutrasnje strane onda je definitivno do ventilacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 11, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nsimo se razumeli, mislio sam da ti se stvara kondenzacija izmedju vizira i pinlocka. Ako ti se stvara na pinlocku sa unutrasnje strane onda je definitivno do ventilacije. Tako ispada,mada za Marushin komentarisu kako nemagli sa zatvorenom ventilacijom i bez unutrasnjeg vizira(i to po ovakvom vremenu)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 11, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bacio sam oko na xr1100 Da li ce biti dodataka i za ovaj model kao i za xr1000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Novembar 16, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uz kacigu ide mrezica koja dolazi ispod brade, a od dodataka trenutno postoji jos onaj deo za nos...Naravno tu su i svi moguci viziri kao i za prethodne modele... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Decembar 3, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li ovaj dodatak pasuje za xr1100 http://www.louis.de/_20a3d8d002b9fb0caa42a7087e98dbabf0/index.php?topic=search&searchterm=20012020&cmd.x=0&cmd.y=0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Decembar 4, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I ako pasuje ne bih ti preporucio tako nesto zato sto sam Shoei izbegava te unutrasnje naocare i sve sto dolazi izmedju vizira i ociju. Pri nekom ne daj boze padu sve unutrasnje naocare naprave neki problem vozacu jer jednostavno dolaze previse blizu ociju... Postoji vizir koji se zove Half tinted i on ti je najbolje resenje ukoliko ne zelis da menjas vizir stalno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...