Jump to content

Moto Zajednica

Miris benzina iz auspuha!

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova

Ne znam dali je bila tema slicna ovoj, ja je nisam pronasao! Problem je sledeci pri paljenju motora oseti se benzin iz auspuha a ponekad se i vidi para kako izlazi.Ovo ne pravi smetnje motoru, lepo pali,radi,ide nego mene nervira :( Svecice sam promenuo isto i dalje, ne desava se to stalno, i uvek pri paljenju ne u voznji. Probao sam paliti i sa saugom i bez isto. Predpostavljam da su karburatori u pitanju ali bi voleo dobiti savet od nekog ko je vec imao taj problem i resio ga :) I da motor je honda cb 750 ako to ikom znaci, hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Meni stvarno nije jasno sta ti je tu cudno ??? Kakvi to mirisi treba da izlaze iz auspuha?Ribe,vina,limuna?

Teraj bre to i nemoj nista da diras.Probaj da promenis pumpu gde sipas corbu.To sto ga kupis na pumpi ne znaci da je super-super

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Meni stvarno nije jasno sta ti je tu cudno ??? Kakvi to mirisi treba da izlaze iz auspuha?Ribe,vina,limuna?

Ovo sto si ti napisao nema ama bas nikakvog smisla. Iz auspuha nesme da se oseca miris goriva jer moze doci do samozapaljenja goriva u auspusima i do detonacija istih. 

Razlog zbog kojeg to se to desava je zato sto je smesa bogatija gorivom.  Idealni odnos je ~14:1 u koristi vazduha ali posto imas karbone to je zaista tesko nastelovati bez Analizatora izduvnih gasova.

Proveri da li su karburatori sinhronizovani.  Da li ti curi gorivo is nekog od karbona?  Moguci problem je da jedan od plovaka nezatvara dovod.  Takodje je moguce da je jedna ili vise Pilot (Idle) Dizna (Jet) pogresne velicine (sumnjam ali moguce).

Kod vazdusare je mnogo bolje da je je smesa bogatija gorivom (Rich) nego vazduhom (Lean). 

Znak da je smesa bogata gorivom je pored mirisa i kada mu zavrnes gas iz auspuha izlazi crni dim. 

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Postoji određena šansa da kad ugasiš motor on odradi par taktova po inerciji ali ne dođe do samozapaljenja smeše, što je dobro, pa ti se mala količina smeše provuče pored otvorenih izduvnih ventila i salije se u auspuh. Ovo je čista teorija i ne mora nužno biti tačna. Sigurno nije ništa strašno ali ipak otiđi kod majstora da ti pogleda karburatore.

• U prolazu, 35 postova

Sve ovo gore navedeno se desavalo ranije, medjutim sad je poceo da radi sve gore i u voznji radi na 3 klipa.Prvi klip ne radi svecica mokra varnica je dobra svecica sto znaci karburator preliva. Danas sam rastavio karburatore i ocistio ali se isto desava. Interesuje me kako se smanji nivo benzina na plasticnom plovku stavicu sliku pa ako neko ima ideju nek javi i gde bi u srbiji mogao kupiti kit sa slike ako su u pitanju klipici za zatvaranje benzina.

post-7622-12879041894025_thumb.jpg

post-7622-12879041894473_thumb.jpg

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Eto ti ga sad!!

Prvo sve kako treba,sad uzjedanput 3 cilindra i ostale muzike.Pa jos i prozivka

Plasticni se plovci ne steluju,nego eventualno,menjaju i stavljaju laksi ili tezi.Da bi napravio posao kako treba,dovoljno ce biti da zamenis sediste ventila i ventil.

Sta moze jos da se desi npr.Plovak busan!!

To jest "napije se " benzina,oteza i ne zatvara.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Ako ti nepali jedan cilindar a svecica je mokra onda nije do karbona.  Proveri kablove i ostale djavole, nemogu da se setim na srpskom.  oj moja majko, poceo sam rodjeni jezik da zaboravljam! :o.  vrlo je moguce da su ti kablovi otisli.

• U prolazu, 35 postova

Ako ti nepali jedan cilindar a svecica je mokra onda nije do karbona.  Proveri kablove i ostale djavole, nemogu da se setim na srpskom.  oj moja majko, poceo sam rodjeni jezik da zaboravljam! :o.  vrlo je moguce da su ti kablovi otisli.

Ima varnicu na tom cilindru, probao sam i da zamenim kablove 1 i 4 cilindra jel su na istoj bobini, jedna bobina pali 2 cilindra medjutim isto.

• U prolazu, 35 postova

Problem resen :) malo sam osmirglao konuse na iglicama plovka vodenim smirglom 2000 i radi posao, znam da to nije resenje ali dok ne nabavim nove mogu da se vozim ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja