Abdullah100k 8 Napisano Jul 11, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako... vracam se gajbi motorem i lagano nailazim na sledeci prizor. Skuter u mojoj traci, kola skoje neprirodno iskrivljena u suprotnoj... sve se desilo par sekundi pre nego sto sam naisao, sto ce reci, sve taze. Koliko sam shvatio sta je bilo, baja u kolima je probao da iz svoje trake skrene levo, preko pune i ovi su se zalepili u njega, te je od odarca skuter odleteo skroz u suprotnu traku. Ostavljam mogucnost da su ga ovi iz skutera mozda obilazili ali po polozaju kola, dafinitivno je vozac kola uradio nesto sto opasno ne valja upravo iz ovih razloga. Mozda je vozac bio u krajnjoj desnoj traci ali ni to nece da valja posto je to zuta traka kojom ne bi trebalo da idu kola tako da ... kako god bilo mislim da je vozac kriv kao kreten i da ga treba **bati da ne moze da sedne u kola neko vreme a kad sedne da mu bude neprijatno. Na skuteru su bila dva decaka, jedan mozda nekih 13 god, drugi nesto stariji. Video sam da su lepo odrani ali srecom obojica su imali kacige, ostalo je bila oprema za plazu, sto ce reci golisava tela. A svi znamo kako izgleda kad se spoje meko tkivo i tvrd asvalt. Ovaj mladji je imao full face i samo se odrao dok je drugi imao onu biciklisticku kacigu sto ce reci bez vizira i malo je pao na lice. Stao sam slikao, hteo da ih pitam za zdravlje medjutim tu je slucajno naletela interventna koja me je "fino zamolila" da odem svojim poslom tako da za detalje ako neko zna... dajte. Drugi ugao... Logo firme ciji je automobil... MD internacional ...i tablica. Da se zna, da se prepozna... i na kraju ucesnici. Ovi u sorcevima su bili na skuteru... Eto deco pazite se u saobracaju... mnogo ljudi za volanom pati od kurcobolje a to je vrlo rasprostranjena bolest u ovim krajevima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 11, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Sreca pa je sve ok sa momcima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 11, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan 13 i nešto stariji??? šta oni rade na skuteru? Ljubav prema detetu je često reći i NE! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 11, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Ljubav prema detetu je često reći i NE! Slazem se 100%! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jul 11, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi lici na moju saobracajku. Tip je posao preko pune. Verovatno je isao oko 20-ak na sat, sa namerom da skrene preko pune a momci oko 40. Dokaz za njegovu nameru skretanja u levo je udarac skutera u prednji levi deo. Nisu daleko klizali, to je dokaz da nisu isli suvise brzo. Automobilista je kriv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Jul 11, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan 13 i nešto stariji??? šta oni rade na skuteru? Ljubav prema detetu je često reći i NE! [/quote voze. Zakonodavac misli da mogu i za sada je tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 11, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan nemoj da tražim po zakonu o bezbednosti u saobraćaju, ali prema onome što sam ja pre 15 godina učio: dete od 12 do 14 godina na putu sme da vozi biciklo (ne biciklo sa pomoćnim motorom) uz pratnju roditelja, od 14 biciklo bez pratnje roditelja a od 16 biciklo sa pomoćnim motorom, odnosno privi put može da polaže A kategoriju. Zato drž se posla koji znaš fenomenalno da radiš i ne budi kalif umesto kalifa na svakom mestu! Deci do 16 godina nije mesto na dva točka pokretana bilo čime osim nožnim pogonom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Jul 11, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan ajd' bas potrazi. razlikuju nam se podaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 11, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvor Advokatska komora Srbije: Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima Zakon je objavljen u "Službenom glasniku SRS", br. 53/82, 15/84, 5/86, 21/90 i 28/91. 7. Saobraćaj bicikala, bicikala sa motorom i motocikala Član 37. Na magistralnim i regionalnim putevima zabranjena je vožnja bicikla deci mlađoj od 12 godina. Deca koja su kroz saobraćajno vaspitanje u školama i drugim ustanovama za vaspitanje i obrazovanje osposobljena za vožnju bicikla i o tome im je izdata potvrda, mogu, na lokalnim putevima, samostalno upravljati biciklom ako nisu mlađa od 9 godina. Biciklom u saobraćaju na lokalnim putevima mogu upravljati i deca sa navršenih 7 godina, ako ih prati lice koje je starije od 16 godina. Član 38. Biciklom sa motorom u saobraćaju ne sme upravljati lice koje nije navršilo 14 godina. Član 39. Vozač bicikla ili bicikla sa motorom ako je stariji od 18 godina sme da prevozi samo dete do 7 godina starosti, i to ako na ovakvom vozilu postoji posebno ugrađeno sedište ispred vozača. Vozač motocikla sme da prevozi samo lice starije od 7 godina, ali samo na sedištu namenjenom za prevoz lica i to tako da ovo lice opkorači vozilo. Vozač motocikla ne sme da prevozi lice koje je pod uticajem alkohola, ili koje ne može sobom da vlada. IV. VOZAČI 1. Uslovi za upravljanje vozilima Član 78. Radnom mašinom, motokultivatorom i biciklom sa motorom u saobraćaju na putevima može upravljati samo lice kome je izdata potvrda o poznavanju saobraćajnih propisa, odnosno lice koje poseduje važeću vozačku dozvolu ili dozvolu za vozača traktora. 3. Vozački ispit Član 107. Na vozačkom ispitu utvrđuje se da li je kandidat savladao gradivo predviđeno programom osposobljavanja za vozača motornog vozila. Na ispitu za vozača traktora utvrđuje se da li kandidat poznaje saobraćajne znakove i osnovna pravila saobraćaja i da li poseduje praktično znanje i potrebnu veštinu za upravljanje traktorom. Na proveri znanja za vozača radne mašine, vozača motokultivatora, vozača tramvaja i vozača bicikla sa motorom utvrđuje se da li kandidat poznaje saobraćajne znakove i osnovna pravila saobraćaja. Član 111. Dozvola za vozača traktora izdaće se licu koje ispunjava ove uslove: 1. da je položilo ispit za upravljanje traktorom; 2. da je navršilo 16 godina života; 3. da je duševno i telesno sposobno za upravljanje traktorom; 4. da mu odlukom nadležnog organa nije zabranjeno upravljanje motornim vozilom ili traktorom. --------------------------------------- Gornji tekst preuzet sa sajta advokatske komore Republike Srbije http://www.advokatska-komora.co.yu/zakoni/srbija/z_bezbed.htm U knjižici Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima sa objašnjenjima, Izdavač Borba - Ekonomska politika, Beograd 1988 godine: strana 103: Član 171. Pravo na upravljanje motornim vozilom može da stekne lice koje ispunjava sledeće uslove: 1. Da je duševno i telesno sposobno da upravlja motornim vozilom; 2. da je navršilo 18 godina; 3. da je položilo vozački ispit za upravljanje motornim vozilom određene kategorije 4. da mu odlukom nadležnog organa nije zabranjeno upravljanje motornim vozilom Izuzetno od odredbe tačke 2. stava 1 ovog člana, pravo na upravljanje autobusima i trolejbusima može da stekne lice koje je navršilo 21 godinu, a pravo na upravljanje motorciklima do 125 ccm lice koje je navršilo 16 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Jul 11, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan skuter sa slike ima velike opstinske table i moze ga voziti dete od 14 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 11, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvini druže bio si u pravu ako je vozač stariji od 14 godina. Nelogičnosti, ali i dalje stojim ispred konstatacije da se deca vole i kada im kažeš NE! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Jul 11, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan I ja znam da zategnem. Ne dam pare za drogu dok ne odvozaju moto kros trening. Prvo sport, pa posle sega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 12, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sto sedi na travi je bas, bas dete... Bilo kako bilo, deca su ok, to je bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Jul 12, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan I ja znam da zategnem. Ne dam pare za drogu dok ne odvozaju moto kros trening. Prvo sport, pa posle sega. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mjoe 60 Napisano Jul 12, 2009 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan Samo da su klinci dobro. Jeftina im je bila ova lekcija... Au bre farbach, 'ocu da overim od smeha svaki put kad vidim tvoj komentar ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...