Jump to content

Moto Zajednica

KTM 990 Adventure vs KTM 990 SM(T)

Recommended Posts

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Duzi hod vile kod SM-a u odnosu na SMT mi se cini kao mnogo bolja stvar u nasim uslovima, zar ne?

S obzirom da sada i jedan i drugi imaju livene felne, to mnogo i ne znaci (950SM je imao zbicane felne...). SM i SMT su blize naked kocepciji nego cistokrvnoj SM jel'. Oba motora imaju nesto preko 190 kg, masu V2 snage i oslanjanje i gradju preuzetu sa SuperDuke-a s tim sto se malo poradilo na uspravnijem polozaju te ova dva imaju viseciji polozaj sjedanja, uzdignut korman i rezervoar oblikovan kao na nekom enduro modelu. Dakle, u pitanju je voznja na brzom naked-u sa SM polozajem i kamndama...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

ma adv... gde ce te vas dvoje da se spakujete (sa stvarima) na tog malenog turera? :)

a ako naletish na guzhvu u gradu uvek imash neki park kroz koji mozhesh da presechesh :) ili da se popnesh na krovove automobila pa polako :)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Malo sam detaljnije ispitao ovu problematiku i dosao do ovakvog nekakvog zakljucka:

Ako zelis ponekad na livadu, neki makadam ili jednostavno los asvalt, jasno je da to od pomenutih motora moze jedino Adventure. Oba su odlicna na cesti i Adventure i naravno SM(T), s tim sto se sa SM(T)-om moze dobro zabaviti i na stazi. Nisam sada nista spektakularno otkrio, ali sam nekako fino slozio :)  Dakle:

- van puta i na losem putu   -   samo Adventure

- na putu   -   oba su sjajna

- na stazi   -   samo SM(T)

Sto znaci da u stvari samo treba da prelomis da li vise zelis stazu ili livadu i sve se ostalo samo slozi :)

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

ako planiras da putujes ipak je adventure bolji... nikad se ne zna kad ces naici na los asfalt, makadam i sl...

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin RD07a

Ja bih za sebe pre uzeo ADV ali ako planiras gradsku voznju i putesestvije po "uredjenim cestama" onda definitivno SMT, bar bih ja tako uradio...

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Uly

ako planiras da putujes ipak je adventure bolji... nikad se ne zna kad ces naici na los asfalt, makadam i sl...

Pogotovo u Srbiji.

Ali ako putujes auto putem onda ti Adv ne znaci.

Koliko si visok i tezak? Ja nisam nesto posebno (186cm i 92kg) pa sam opet svoj na svome na Adv-u i visina ne predstavlja nikakav problem ni u gradu kao sto neki misle. Ja sam cak povisio sediste za 3cm jer mi je bilo nisko. Stari 950 je imao ravno sediste a 990 ima profilisano i 'upusteno' za vozaca da bi kratki mogli da dohvate asfalt.

Moras da sednes na oba, manje-vise da ih provozas i da odlucis.

Definitivno je tvoj stil voznje ono sto treba da prelomi. Ako volis enduro uzmi Adv, ako volis divljanje po gradu uzmi SMT, a najbolje bi bilo da uzmes Adv.R + set tockova 17/17 ili 17/19 sa street gumama.   8)

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

SMT je mljac !!!  u svakom smislu divan i odlican bajk !

ALI ! ako ce putovati u dvoje, okolo naokolo, po ovim nasim krajevima, sam-u dvoje... onda svakako ADV !

Sto se tice gradske voznje, nemas tu nikakav problem sa ADV, visok, dobar pregled, izuzetna upravljivost... ;)

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Moj glas ide za ADV; nekako mi je ideja o supermotardu od 'iljadu kubika uvek zvučala suludo.  :D;)

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima

Kraj nije ni blizu.

Sve me upucuje na ADV 990. Ja, po srpskom obicaju, kontra - SM 990. A novci... oni kazu SM 950.

Jos ima vremena za razmisljanje. Motor se kupuje na zimu.

Hvala svima na sugestijama.

• Zainteresovan, 592 postova
  • Motocikl: Stalno neki drugi :)

Moj glas za smt. 20ks vise od adv-a!!!! Laksi 5kg,a isti obrtni moment.Pritom lepsi na oko,mada neces pogresiti sta god odlucio.

Srecno i pozuri pa da vidimo slike

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Kupis xt600 za 1000evra dotjeras ovde kod mene kupimo joj sve nove djelove za motor, mjenjac, tockove i ostalo za 500eura.Navarimo nosace za kofera za 10 eura, sklepamo kofere od vojnih kanti za 10 eura, stavimo nove gume za 80eura, garmin 150eura. E za razliku u cjeni sjedemo fino na motore i obidjemo zemaljsku kuglu jednom porijeko pa kad se vratimo malo odmorimo , pa jednom uzduz  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja