raptors 53 Napisano Jul 8, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Nedaj Boze da zatreba :-\ :-\....evo kako sam ja to resio... 1. telo slajdera....napravljen od sipasa (polimer 6) 2. distanciona caura...prohrom (316, 316 L) 3. osovina slajdera ...prohrom ( 316, 316 L) 4. podloska 5. kotrljajuci lezaj......kuglicni lezaj (najbolje ako se montira za jednosmerna opterecenja, trodelni) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Jul 8, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas razumeo, sta ce ti lezaj za slajder? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 8, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa za sta slajderi sluze nego za sliding :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Jul 8, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ....ležajevi su zgodni da dok stoji u koloni od dokonosti vrti slajdere ;D...bzzzz...bzzzzz ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Jul 8, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ne kapiram ovo za lezaj, prvi put cujem za to da se na slajderu stavljaju lezajevi koji tu nemaju nikakvu ulogu ili se ja mozda ipak varam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jul 8, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan ....ležajevi su zgodni da dok stoji u koloni od dokonosti vrti slajdere ;D...bzzzz...bzzzzz ;D ;D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Jul 9, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ne kapiram ovo za lezaj, prvi put cujem za to da se na slajderu stavljaju lezajevi koji tu nemaju nikakvu ulogu ili se ja mozda ipak varam? Uloga lezaja je da spreci eventualo poskakivanje motora prilikom klizanja, a i menja pravac kretanja motora prilikom klizanja. Pravolinijsko kretanje se pod uticajem lezaja pretvara u polukruzno...nadam se da ti je jasnije... A i mozes da ih vrtis u koloni od dokonosti... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Jul 9, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hm... Nisi me baš skroz ubedio, ali ajde... Jedinu korist koju ja vidim je u sledećem slučaju: U slučaju (ne daj Bože- pu pu pu) pada, ako bi se bajk klizao u određenom položaju (npr u pravcu vožnje - samo polegnut na stranu), slajder bi samo jednim delom valjka nalegao na tlo, i ležaj bi mu pomogao da manje opterećenja (momenta) prenese na ram - metodom koju si ti pomenuo. Ali - ako bi klizao popreko - pitanje je šta bi mogao da prenese, jer bi valjak slajdera nalegao tako da ne može da se okreće... Bilo kako bilo - bolje je imati slajder nego ga nemati... Bolje je imati ležaj na slajderu nego ga nemati... Najbolje je ne doći u situaciju da ti zatreba, ali o tome već ima ko razmišlja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Jul 9, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si p0peye skroz...meni je slajder odradio posao...ko hoce neka ga stavi...ko nece...ne moraaaaa... :D sa lezajem ili bez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Jul 9, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ako hocemo da primenjujemo osnovna pravila fizike, motor kad bi pao ne bi isao polukruzno sigurno jel ga inercija vuce pravo. Jedino sto bi dobio sa time je da bi se motor vrteo u krug prilikom klizanja zato sto jedna strana koci a jedna se slobodno krece. To je neko moje razmisljanje. A za ovo sto se tice momenta sile na ram, p0peye je u pravu stim sto bi sa time jos vise produzio put klizanja motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Jul 14, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan A jel mogu neke slike da se vide kako izgleda na motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Jul 14, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan A jel mogu neke slike da se vide kako izgleda na motoru? Moze, slikam danas pa kacim slike danas-sutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Jul 15, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Slike slajdera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1042 Napisano Jul 15, 2009 Drug član, 3006 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Lezajevi na slajderu sluze da nastavi da klizi dok ne udari u neku prepreku.....!!!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shanjika 2 Napisano Jul 18, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Temerin - Segedin Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni nije jasna uloga lezaja. Moze samo da ti steti, koristi nema nikakve. bukvalno dodje kao tockic, da motor klizi jos vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madhead 14 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rekao bi da motor ne bi klizao vise zbog lezaja to bi po nekoj logici bilo samo ako bi slajder bio postabljen vertikalno a verovatno ni tako jer ne mozes da znas kako ce da kliza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shanjika 2 Napisano Jul 19, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Temerin - Segedin Prijavi odgovor kao problematičan Moze i ovako da se kliza lezaj je postavljen vertikalno u slajder, i bukvalno dovoljno da motor klizi jos vise, nego kad ga nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazakamikaza 95 Napisano Avgust 24, 2009 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo covek prodaje slajdere vake! Sad da li treba da imaju lezajeve ili ne nisam siguran ali koncepcija je cini mi se da se umesto metalnih delova motora dere ta plastika koju posle zamenis i to je to..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Avgust 24, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Da, plastiku posle zamenis, montiras novu, staru bacis...i pun gas!! ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Avgust 24, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Jesu li Skf-ovi ležaji ? ;D ;D ;D ;D kako si znao!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Avgust 25, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nego... Nešto se razmišljam - da li je moguće da će baš svu energiju da "pokupi" slajder? I baš uopšte neće da se iskrivi ram - makar i samo malo, deo gde se slajder šrafi... Jel možda neko slikao taj deo motora posle pada? Zanima me da li se šraf (zavrtanj) krivi? Ili ne daj bože čupa navoj...? P.s. - znam da je mnogo bolje sa nego bez - ali me interesuje da li ipak ima nus pojava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Avgust 25, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Nego... Nešto se razmišljam - da li je moguće da će baš svu energiju da "pokupi" slajder? I baš uopšte neće da se iskrivi ram - makar i samo malo, deo gde se slajder šrafi... Jel možda neko slikao taj deo motora posle pada? Zanima me da li se šraf (zavrtanj) krivi? Ili ne daj bože čupa navoj...? P.s. - znam da je mnogo bolje sa nego bez - ali me interesuje da li ipak ima nus pojava... Dobar deo energije ce da "pokupu" slajder. Meni je se desilo da me je udario auto, bocni udarac, direktno u slajder.Iskrivio mi je osovinu slajdera i pukao mi je jedan od dva lezaja. Osovinu sam napravio novu, lezaj zamenio i gotovo. ;D sacuvan mi je i motor a boga mi i stopalo... Da li ce da pocupa navoje...tesko, ako se zavrne na "punu" duzinu navoja, to je navoj sa sitnim korakom (kao na glavi motora) i moze da izdrzi daleko vecu silu nego navoj sa nesto krupnijim korakom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1042 Napisano Avgust 26, 2009 Drug član, 3006 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Slajder bi trebao da bude od mekse plastike, da bi popio udarac u sebe sto vise..... Tako da neki fabricki koji su izuzetno tvrdi nisu mi bas najjasniji, verovatno sluze za UKRAS!!!!! Najbolja je kombinacija kad imas na osovinama, ramu (kod jedng cilindira uglavnom NE treba), i tegove na kraju volana....... osloni se na tri tacke, klizne i stane...!!!! Imao sam tu kombinaciju na Husqvarni Sm 610, HONDI XR 650 R, proverno sluzi svrsi..... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nego raptors... koliko je beše tvrd sipas (polimer 6)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Avgust 27, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan @p0peye... Gustoća 1,13 g/cm3, modul elasticiteta 1600 N/mm2, trajno statičko opterećenje do 12 N/mm2. SIPAS je materijal sa odličnim otporom na udarno opterećenje, habanje i izlizivanje. Primjenjuje se za izradu zupčanika, kotrljača, elemenata spojki za ekscentre, brtveće prstenove, vijčane elemente, klizne elemente i ostale elemente izložene udarnom naprezanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...