soony 217 Napisano Jul 2, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan pao sam u nedoumicu pre par minuta, naime radi se o zategnutosti tj labavosti lanca na suzukiju V strom 650 preporuceno setanje lanca je od 2 do 3 cm e sad kod mene lanac seta i do 5 cm ..... ali radi se o tome da imam 110 kg i sa suvozacem je otprilike opterecenje 190 do 200 kg pretezno vozim po asfaltu a kad sidjem sa njega uglavnom idem sam.... pa me zanima vaše mišljenje da li da ga dotežem ili ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1371 Napisano Jul 2, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Lanac bi trebao da se premeri kad sedi vozac na motoru, ako sedis na njemu i ima lufta 5 cm onda je mnogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21015 Napisano Jul 2, 2009 Integrisan, 8717 postova Prijavi odgovor kao problematičan pao sam u nedoumicu pre par minuta, naime radi se o zategnutosti tj labavosti lanca na suzukiju V strom 650 preporuceno setanje lanca je od 2 do 3 cm e sad kod mene lanac seta i do 5 cm ..... ali radi se o tome da imam 110 kg i sa suvozacem je otprilike opterecenje 190 do 200 kg pretezno vozim po asfaltu a kad sidjem sa njega uglavnom idem sam.... pa me zanima vaše mišljenje da li da ga dotežem ili ne Previse! Dotegni lanac da bude po specifikaciji. Ili idi u servis da obave taj posao, ali ga dotegni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Jul 2, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan odoh dole da ga dotegnem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jul 2, 2009 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan zategnutost lanca nema neke veze sa masom na motoru... zatezi kako manual preporucuje za taj motor i ne razmisljaj mnogo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jul 2, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kakve su posledice ako lanac nije dovoljno dotegnut? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jul 2, 2009 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Kakve su posledice ako lanac nije dovoljno dotegnut? malo ce se brze istrositi, ali daleko manje nego da je lanac pretegnut! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lanac bi trebao da se premeri kad sedi vozac na motoru, ako sedis na njemu i ima lufta 5 cm onda je mnogo Ovako je ispravno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Jul 2, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Service manual ;D ADJUSTING Loosen or tighten both chain adjusters @ until the chain has 20 - 30 mm (0.8 - 1.2 in) of slack @ in the middle between engine and rear sprockets. The ends of left and right spacers must be at the same position on the scales (g) to ensure that the front and rear wheels are correctly aligned. Place the motorcycle on its side-stand for accurate adjustment. After adjusting the drive chain, tighten the axle nut @ to the specified torque. Recheck the drive chain slack after tightening the axle nut 0. Rear axle nut: 100 N-rn (10.0 kgf-rn, 72.5 Ib-ft) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6490 Napisano Jul 2, 2009 Enduraš, 6430 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nema ispravno, neispravno, nego kako pise u uputstvu (user manual) za motor. Recimo, meni za Afriku pise da se doteze i meri setanje lanca dok je na copavoj, tj motor neopterecen, za XL-a dok je zadnji tocak u vazuhu, tj. motor na stalku. Mada ja licno vise volim da mi lanac ima malo vise lufta, nego da je pretegnut. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Jul 2, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Nema ispravno, neispravno, nego kako pise u uputstvu (user manual) za motor. Recimo, meni za Afriku pise da se doteze i meri setanje lanca dok je na copavoj, tj motor neopterecen, za XL-a dok je zadnji tocak u vazuhu, tj. motor na stalku. Mada ja licno vise volim da mi lanac ima malo vise lufta, nego da je pretegnut. Service manual ;D ADJUSTING Loosen or tighten both chain adjusters @ until the chain has 20 - 30 mm (0.8 - 1.2 in) of slack @ in the middle between engine and rear sprockets. The ends of left and right spacers must be at the same position on the scales (g) to ensure that the front and rear wheels are correctly aligned. Place the motorcycle on its side-stand for accurate adjustment. After adjusting the drive chain, tighten the axle nut @ to the specified torque. Recheck the drive chain slack after tightening the axle nut 0. Rear axle nut: 100 N-rn (10.0 kgf-rn, 72.5 Ib-ft) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 2, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Ja do sad nisam chuo da se zategnutost lanca na nekom motoru shteluje dok se sedi na njemu. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Jul 2, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=37972.msg563381#msg563381 date=1246571175] Ja do sad nisam chuo da se zategnutost lanca na nekom motoru shteluje dok se sedi na njemu. ??? Meni je majstor Tale rekao da sednem na motor kako bi nastelovao lanac iako u service manual-u pise durgacije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1371 Napisano Jul 2, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=37972.msg563381#msg563381 date=1246571175] Ja do sad nisam chuo da se zategnutost lanca na nekom motoru shteluje dok se sedi na njemu. ??? Nasteluj lanac kako pise u manualu da ima 3 sm lufta gore-dole pa nek sednu na motor dvoje po 70tak kila i vidi tad koliko ima lufta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...