Jump to content

Moto Zajednica

Cuvajte se kerova

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Sinoc negde oko 19h vracam se iz Panceva i odmah posle spustanja sa Pancevaca u 29. novembra (mislim da je to sada Despota Stefana) prolazim pesacki i kerina ispred mene. Ja u levoj traci, desno auto, ispred njega autobus a u suprotnom smeru kolona... Krece kocenje i sviranje ne bi li zaplasio keru da utekne... Krece ona levo, ja desno, vraca se desno, ja levo i treci put je bio neminovan udar... Kako sam uspeo da ga udarim i odgurnem prednjim ni sada mi nije jasno, mada sam tada vec bio blizu da stanem, menjac je vec bio u prvoj i izvukoh se... tj, kako nisam bio sam na motou, bolje receno izvukli smo se... posle na semaforu prilaze momci, kojima se sada izvinjavam ako su sa foruma, pitaju kako sam... od soka nisam bas bio mnogo raspolozen za pricu.  Bitna napomena da u trenutku kada sam video kera sam vozio izmedju 40 i 50km/h, s obzirom da je neposredno pre toga stop kod ukljucenja.

Ne znam zasto sam ovo ispricao, ne skodi, mozda nekome koristi :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Hehe, dobro si prosao. Kad sam video naziv teme mislio sam da se odnosi na pandure :-)

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L
  Citiraj

Hehe, dobro si prosao. Kad sam video naziv teme mislio sam da se odnosi na pandure :-)

Sada i ja shvatih, mada mislim da bih sa njima lakse nego sa dzukelom :)

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

kucici se ne smiruju sa jednom crvenom ;D ;D ;D

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

to ti je u urbanim sredinama, frka sa kerovima i mackama, a na strani naletis na zeca ko ja-uf sto je dobar gulas bio, vrhunac price je taj sto sam uspeo da ga sutnem nogom pre nego sto mi je podleteo pod motor (kaubojka ciuni cudo od zecijih rebara-visestruki prelomi i momentalna smrt ;D) sve to je zalivena sa dobrim vinom i zahvalio sam se vise puta onome gore koji me je pazio

• Drug član, 2894 postova
  • Motocikl: strom 650

Ima tome pet godina .Opel omega put Valjevo Sabac pri nekih 110 kocenje dosta kasno sobzirom da ZVER istrcava sa desne strane.Udarac zaustavljanje radi konstatacije stete.Kavkaski ovcar pokojni,Branik razbijen,Prednji Vezni lim pomeren,Maska razbijena ,Hladnjak polomljen i jos pokoja sitnica.Sve u svemu da sam bio na motoru pokojno i ja ,a ne samo on.

pre pola sata, vracajuci se sa vrsackog brega, na ulasku u grad naletim na kera.

kretao sam se oko 80km/h kad mi izmedju objekata sa desne strane puta izletese tri kera, instiktivno sam stisao kocnice pa ih posle nepune sekunde pustam i cvrsce drzim motor, udarac je bio neizbezan. znao sam da od kocenja nema nista dobro jer bi u tom slucaju tocak klizao sa kucetom zajedno.udarac i  poskakivanje, nakon cega sledi oscilacija prednje vile i uvijanje celog motora, uspevam da ga smirim i stajem posle 30-ak metara. vracam se da vidim sta je sa kucetom ali mu nije bilo spasa. pregazio sam ga preko grudi tako da je ostao da lezi na putu.

posto je ovo trebala da bude opustena voznja bez jurcanja (i to ponekad radim) krenuo sam bez jakne u majci (prvi put ove sezona) od opreme samo pojas i kaciga. svasta mi je proslo kroz glavu dok sam se borio da ostanem na motoru, od "au jbt al ce ovo da pece", do "de sad da nadjem jos para da krpim masinu" cudo jedno kad je frka kako mozak brzo radi.

na srecu ja sam odlicno prosao ali da znate da "opustena" voznja motorom ne postoji. sranje se desi kad se najmanje nadamo cika marfi ne spava nikada.

04072009226.jpg

• U prolazu, 61 postova

Juce na autoputu negde izmedju Kragujevca i Lapova vozim 140 i na pedesetak metara ispred mene izlece vucjak i pretrcava traku za preticanje. Auto iz sporije trake koci i svira a preplaseni dzukac staje i vraca se u brzu traku tik ispred mene. Nisam imao vremena za ikakvu reakciju i mislim da me je sam Svevisnji spasio da prodjem na milimetar izmedju dzukca i retrovizora auta. Posle par kilometara sam stao na OMV u Lapovu i narucio kafu koju sam jedva popio koliko su mi se tresle ruke. Voznju sam mogao da nastavim tek posle sat vremena. Ljudi, oprez i na autoputu, iako ima ograde, zivotinje nekako pretrcavaju a onda ne smem ni da pomislim sta sve moze da se desi. 

• Drug član, 1193 postova
  Citiraj

svasta mi je proslo kroz glavu dok sam se borio da ostanem na motoru, od "au jbt al ce ovo da pece", do "de sad da nadjem jos para da krpim masinu" cudo jedno kad je frka kako mozak brzo radi.

04072009226.jpg

zamisli kako je tek pseci mozak radio brzo i sta je on pomislio :"u al ce ovaj da me udari" do "a nisam jos kresnuo onu kerusu sto se muva oko samoposluge"

nema opustenog pseceg landranja po ulici.

Citiraj

Citiraj

svasta mi je proslo kroz glavu dok sam se borio da ostanem na motoru, od "au jbt al ce ovo da pece", do "de sad da nadjem jos para da krpim masinu" cudo jedno kad je frka kako mozak brzo radi.

zamisli kako je tek pseci mozak radio brzo i sta je on pomislio :"u al ce ovaj da me udari" do "a nisam jos kresnuo onu kerusu sto se muva oko samoposluge"

nema nema, pogotovo ako razmislja sa 00 umesto sa glavom :D :D :D

• Drug član, 1193 postova
  Citiraj

Citiraj

Citiraj

nema nema, pogotovo ako razmislja sa 00 umesto sa glavom :D :D :D

nek mu je prosta pseca dusa.....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja