Jump to content

Moto Zajednica

8. Moto GP, Laguna Seca, USA

Recommended Posts

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Dosta Evrope, idemo sad da struzemo asvalt po Amerikama. Naravno ne moram nikome da govorim sta je bilo prosle godine i sta ce ocekuje ove godine od Laguna Sece. Onaj maniti Italijan, em sto ga veseli proslogodisnja voznja,em sto je u naletu dobre voznje, em sto je voljan da osvoji 101 Moto GP dalmatinca, Lorenzo hoce da proveze komplet trku, a ne da je gleda naopacke, Stoner da vrati Rossiju za proslu godinu, Edwards ce uraditi sve za dobar rezultat kod kuce, kao i nesrecni Hayden koji je rekao da ce do kraja odvrnuti gas, maleni Pedrosa najavljuje da se ne smije na njega zaboraviti , a ni na kolegu Dovija, deda Capirex je voljan za dobar rezultat,...pa vidjecemo ko ce koga. Prosle godine je onaj prevoj mnoge skupo kostao, nadam se da ce ove godine cijene biti manja i da nece biti mnogo koji ce je platiti.

Uglavnom, dosta je bilo, ove male masine ce ostati u Evropi, samo jakote od 800ccm dolaze u Amerike.

laguna-seca_track_map.jpeg

Raspored ovog vikenda je:

Petak, 03 Jul 2009

MotoGP Slobodni trening 22:55 - 23:55

Subota, 04 Jul 2009

MotoGP Slobodni trening 18:55 - 19:55

MotoGP Kvalifikacije 22:55 - 23:55

Nedelja, 05 Jul 2009

MotoGP Zagrijavanje 18:40 - 19:00

MotoGP Trka                  23:00

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Nadam se da cemo videti reprizu od prosle godine..........sve i govori da ce tako i biti.........

VALEO GOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: kawasaki

Ja mislim da nece biti kao prosle godine, a i ako bude to ce biti sa Rossijem i sa Lorenzom, mislim da Stoner malo zaostaje za yamahama, jedino ako nema neke novine u smislu poboljsanja masine, ali u svakom slucaju tu su i ostali tako da ce ipak biti zanimljivo, ali zao mi je sto Stoner nije konkurentan  sa Rossijem i sa Lorenzom, bilo bi mnogo interesantnije, a videcemo ko zna.....!?

• Drug član, 3618 postova

Nadam se da cemo videti reprizu od prosle godine..........sve i govori da ce tako i biti.........

VALEO GOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valeo????

Lose "tipkas" poligloto  ;D !

Ali u svakom slucaju evo i ja cu samo pravilno VALE GOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Ne silazi, 6528 postova
  • Motocikl: konzerviran

Slusam vec prve komentare.Svi su nesto rezervisani,kao nece biti lako,drzi mi ga,pa mi ga pusti,itd...

Ono sto moze da se kaze sa sigurnoscu je da dosadasnji istorijat obecava veliku borbu.Pista je prilicno kratka i masine ne uspevaju da "izbace" iz sebe kompletnu ergelu,tako da se zaista nadam da ce (ovaj put stvarno,jer se vec opasno ponavljam) favoritima pridruziti i neko "iz senke".Na prvom mestu amerikanci,logicno,do sada prilicno uspesni

O vremenskim prilikama ne vredi ni pricati.Samo ime govori puno,slobodno prevedeno - "suva laguna"

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Evo par brojki prije pocetka Moto GP vikenda u USA.

99 Dosavsi do 4. pozicije u Assenu, Colin Edwards je po 99. put zavrsio trku u bodovima, ako to ponovi u svojoj rodnoj grudi, postace 14. vozac koji je 100. puta zavrsio trku u bodovima u premijernoj klasi.

50 Jorge Lorenzo osvojivsi drugo mjesto u Assenu popeo 50. put na podijum u svojoj Moto GP karijeri. U dosadasnjoj istoriji to je poslo za rukom jos 32. vozaca.

49 Broj koji govori koliko je trka do sada proslo , a da nismo imali pobjednika iz Amerika. A to je bilo  kada je Nicky Hayden pobjedio u Laguna Seci prije tri godine.

6 Brojka koja oznacava broj vozaca koji su u dosadasnjem toku sampionata osvajali bodove. To su drugari Casey Stoner, Colin Edwards, Marco Melandri, Chris Vermeulen, Randy de Puniet and Alex de Angelis.

3 E na ovoliko staza u premijernoj klasi Valentino Rossi nije kretao sa pol pozicije, pored Laguna Sece, tu su Sachsenring i Misano.

E dosta brojeva, sada tuzna vijest , da izgleda necemo vise gledati momka po imenu Yuki Takahashi, povreda + smanjenje troskova , mislim da je ovo kraj sezone za njega.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Gledao sam trening na Sport Klub Ro na digi-u  , u doljnjem djelu je pisalo da je neko test emitovanje i audio  je bio nevjerovatan.Svaka kamera je ispracena stereo tonom sa bas tog dijela staze i nevjerovatno cistim zvukom sa samih motora.Znam da ce zvucati chudno ali se nadam da je jos neko gledao  , obje jamahe na izlazima iz krivine su ponekad mrsile(trokirale)

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

BTW, sta znace ova plava ili crvena kaciga koje se nekad pojavljuju pored imena vozaca?

Plava kaciga znači da je u toku najbrži lični krug tog vozaća a da nije najbrži krug tog dana, a crvena kaciga znači da je vozač na najbržem krugu u tom danu (najbrži krug trke, najbrže vreme kvalifikacija, rekord staze...)

Gledao sam trening na Sport Klub Ro na digi-u  , u doljnjem djelu je pisalo da je neko test emitovanje i audio  je bio nevjerovatan.Svaka kamera je ispracena stereo tonom sa bas tog dijela staze i nevjerovatno cistim zvukom sa samih motora.Znam da ce zvucati chudno ali se nadam da je jos neko gledao  , obje jamahe na izlazima iz krivine su ponekad mrsile(trokirale)

Nisu trokirale nego imaju takav izduv i meni isto zvuci kao da trokiraju, ali to samo tako zvuci, desava se i da pucketaju zbog toga!

Stoner se stvarno trudi, mozda cak malo i preteruje, videli ste kako ga elektronika spasava da nepadne, ali zato yamaha ide super i mislim da je yamaha brza, e sad.... Rossi ili Lorenzo... neznam... videcemo...!?

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Lorenzo i Stoner po jedan dobar High-side pred kraj kvalifikacija... Biće veselo sutra, JAKO!!!

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Mixa treba da ubaci mu moto kladionicu  padove , bar za ovu dvoicu  ;D ;D

Hayden nije los bio a i Elias , malo me tornado razocarao mislio sam da ce biti skroz gore.Valjda ce se  sutra popraviti

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Pretjerali su oboica, adrenalin+testosteron=nije dobro nikako! Skolski primjer kada muda preuzmu funkciju mozga, pogotovu naglasak ovdje na lorenza. Kada stvari tako krenu i dodje do gubitka "smoothness"-a rzultat moze biti samo gubitak vremena ili pad, nista trece. Bojim se da sjutra necemo moci da vidimo borbu kakvu smo cekali :(

Doktor standardno mirnog pulsa i maximalno "smooth", perfektna voznja, odlicno vrijeme. Cudi me da Edwards i Hayden nisu odvozili bolje, mada nije ni ovako lose. Sta li ce sve da bude sjutra...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja