Jump to content

Moto Zajednica

Prvo odrzavanje kursa defanzivne voznje

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12422 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

1. Saxi

2. KochaMatori

3. KochaMladji

4.dr.Bane

5.deyan76

6. dule_pop

7. Arakis

A za Katerinin predlog sam ZA! :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Fala bogu da je krenulo. Nadam se da se mlađe kolege neće stideti da sa nama "matorima" sede u đačkoj klupi i obnavljaju gradivo a mogu i da ga prošire, što isto važi i za nas. Na kraju, nije loše nekad znati i tehniku defanzive jer je nekad bolje "slavno se povući" nego "slavno izgubiti glavu".

1. Saxi

2. KochaMatori

3. KochaMladji

4.dr.Bane

5.deyan76

6. dule_pop

7. Arakis

8. scuba

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ideja je odlicna, ali nevidim razloga zasto nebiste i obucavali  ljudi koji nemaju A kategoriju

pogotovo sto je njima mnogo vise potrebnija takva obuka jer nemaju mnogo iskustva u voznji.

Kao sto vec rekoh, ovaj kurs je dosta napredniji od samog polaganja za A kategoriju. Moze biti naporan za onoga ko jos uvijek uci kako da krene i stane. Ovo treba da prodju oni koji voze da vide sta su do sada propustili i da to popune. Da se isprave stare lose navike i steknu nove iz novih tehnika.

Samo predlog, da se ovakav kurs vožnje održi i u mestima koji su dalje od Beograda, a ima dovoljan broj zainteresovanih.

Lepo izorganizuje se jednodnevno druženje. U prepodnevnim satima teorijska nastava, pasulj, u popodnevnim satima praktični deo.

Razlika bi bila samo da bi sada predavači napravili vikend vožnju ;)

Siguran sam da ce u buducnosti (vrlo bliskoj nadam se) biti i toga ;)

Fala bogu da je krenulo. Nadam se da se mlađe kolege neće stideti da sa nama "matorima" sede u đačkoj klupi i obnavljaju gradivo a mogu i da ga prošire, što isto važi i za nas. Na kraju, nije loše nekad znati i tehniku defanzive jer je nekad bolje "slavno se povući" nego "slavno izgubiti glavu".

Taj mix mladog i starog je prava stvar ;)  Bice tu svih tehnika i ofanzivnih i defanzivnih i svaka od njih se iskoristi za izbjegavanje nesrece i sto je najvaznije, za sigurno i lagodno krstarenje drumom.

Kako je krenulo bice to ofanzivno/defanzivna voznja po kisi. ::)

Uh, da ako ovo cudo stane do nedjelje :(

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

1. Saxi

2. KochaMatori

3. KochaMladji

4.dr.Bane

5.deyan76

6. dule_pop

7. Arakis

8. scuba

9.zlajabgd

10. Fibra

11. raptors

Narode, jedino su se fibra i neboisha uredno prijavili preko mail-a,

Molim vas da se, pored posta na forumu, uredno prijavite i na mail:

Na kurs se mozete prijaviti slanjem mejla na adresu ams@bjbikers.com, u kome cete navesti svoje ime i kontakt telefon radi potvrde prijave.

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Ova akcija je sa svaku pohvalu! Praticu i nadam se da cu postati jeda od DIPLOMACA!

;-{)>

• Braveheart, 702 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

1. Saxi

2. KochaMatori

3. KochaMladji

4.dr.Bane

5.deyan76

6. dule_pop

7. Arakis

8. scuba

9.zlajabgd

10. Fibra

11. raptors

12.Biker Boy

• Lovely jubbly, 896 postova
  • Motocikl: CB 1300

sjajna ideja

1. Saxi

2. KochaMatori

3. KochaMladji

4.dr.Bane

5.deyan76

6. dule_pop

7. Arakis

8. scuba

9.zlajabgd

10. Fibra

11. raptors

12.Biker Boy

13. herman

Kako stvari za sada stoje, po broju prijavljenih imacemo na Teorijskom dijelu samo grupu za cetvrtak. Prijave traju jos danas do 19h kada pocinjemo.

• U prolazu, 26 postova

Kako mi je Scuba ispricao sta je bilo na kursu, zao mi je sto nisam prisustvovala !!!!! Ako kojim slucaj ponovite isti ili sl, molim da me obavestite. Hvala unapred

• Svrati ponekad, 351 postova

Sinoc dok smo u sklopu prve pomoci govorili o skidanju kacige, nekome od prisutnih sam pomenula ovu inovaciju. Ne znam koliko je u upotrebi na zapadu i koliko je efikasno, ali nije lose znati da postoji. Pa u nekom trenutku mozda predloziti da se uvede u upotrebu i u nasim hitnim sluzbama.:)

1685-SHOCK-DOCTOR-EJECT-HELMET-REMOVAL-SYSTEM-middle.jpg1685-SHOCK-DOCTOR-EJECT-HELMET-REMOVAL-SYSTEM-868-middle.jpg

The Shock Doctor Eject Helmet Removal System aids in the safe removal of helmets when neck and spinal injuries are suspected. Pulling the helmet off a crash victim can, in seconds, cause further trauma to the neck and cervical spine resulting in serious debilitating, and permanent damage. The Eject Helmet Removal System was designed to aid in the safer removal of a helmet by pushing the helmet off the head after the upper spine has been immobilized.

The concept is simple: a tightly folded air bladder is inserted into the roof of the helmet, and a air tubing is routed behind the helmet lining and positioned at the base of the helmet for easy access. To use, a small hand pump is attached to the air tube. As the air bladder is inflated, the helmet is gently pushed off the wearer's head.

The device is so simple and ingenious, it has already been mandated by the AMA (American Motorcyclist Association) and the IRL (Indy Racing League)!

Jos jedna opcija za lakse i bezbednije uklanjanje kacige iz ARAI-a - Arai Removal Assist Hood

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

Sinoc dok smo u sklopu prve pomoci govorili o skidanju kacige, nekome od prisutnih sam pomenula ovu inovaciju. Ne znam koliko je u upotrebi na zapadu i koliko je efikasno, ali nije lose znati da postoji. Pa u nekom trenutku mozda predloziti da se uvede u upotrebu i u nasim hitnim sluzbama.:)

...jeste, sve to je ok a gde ja to sve da potrpam na "golaca".... :o :o

Kurs je odlicno zamisljen i nadam se da ce s vremenom to zaziveti, da ce se cesce odrzavati, jer neke stvari koje radimo na motoru (polozaj tela , glave, nacin kretanja motora, sile kocenja...) radimo nesvesno ( ili cak pogresno! :o) ali mnooogo je jasnije kad se isprica teoretski... ucitelji, samo napred!!!  ;D ;D

• Braveheart, 702 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Tek juce sam video koliko nemam pojma niocemu,i ono sto sam malo znao ispada pogresno ...  Svaka cast na trudu,ovaj kurs treba svaki bajker da prodje !

Tek juce sam video koliko nemam pojma niocemu,i ono sto sam malo znao ispada pogresno ...  Svaka cast na trudu,ovaj kurs treba svaki bajker da prodje !

Ovaj put akciju nismo bas najbolje najavili, jeste ovo kurs defanzivne voznje ali da bi pricali o defanzivnoj voznji koja se primjenjuje u saobracaju, prvo moramo znati odlicno vladati motorciklom. mozda je pravilniji naziv "Kurs sigurne vonje i upravljanja motorciklom". Ja sam napravio zahtjevan sistem Tehnika upravljanja motorciklom (koji ce sledeci put morati da bude malo kraci :)) koji treba da cuju prije svega oni sto voze agresivnim stilom (njima vise treba), a naravno i oni mirnijeg duha. Defanzivna voznja nije sustina vec je u biti samo dio ovog kursa, mislim da zbog tog, da kazem nesporazuma u najavi, dobar dio ljudi (narocito onih koji vole brzinu) nije htio da se prijavi, sto je greska koja ce nadam se biti ispravljena. Sa ovim i dalje nastavljamo, najvjerovatnije krajem Avgusta, a u pripremi je i jos jedna akcija ozbiljnijeg nivoa koja se tice naprednih i trkackih tehnika upravljanja motorciklom sa prakticnim treninzima na stazi, ali o tom po tom...

Pozdravljam sve koji su bili sinoc i vidimo se u nedjelju na dva tocka ;)

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Zaista dragocena saznanja.

Cak i ono dobro sto nesvesno primenjujem u voznji sada nakon ovog kursa shvatam zasto je dobro i na koji nacin to utice na moju sigurnost. Sto je jos vaznije, sada znam kako to da unapredim, usavrsim...a da ne govorim o gomili novih saznanja koje tek treba da uvedem u praksu.

Svaka cast organizatorima i svim predavacima. I ako niste profi profe :) odradili ste ovo tako dobro da je i moj junior, kome se inace smucila djacka klupa, netremice odslusao citavih 5 sati intezivnog predavanja i na kraju bio pun pozitivnih utisaka - i naravno pun elana da sve to uvezba i primeni u svojoj voznji.

Vidimo se na poligonu u nedelju  ;)

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Bas mi je zao sto nisam mogao da dodjem, nisam stigao da registrujem motor, ali bice valjda jos koji put, ima dosta ljudi kojima bi to itekako dobro doslo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja