Mito_Maniac 80 Napisano Jun 26, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 dana mi je stigao komplet lancanika i lanca za svoj Suzuki K4.Namestio sam lancanike bez problema ali je lanac stigao zanitovan to jest vec je spojen u krug.Kako sad postaviti lanac,nema nigde spojnice samo je na jednom mestu karika obelezena crvenom bojom a na drugom zutom predpostavljam da bi tu trebalo razdvojiti lanac ali cime posle da spojim i kako da ga razdvojim???Svaka pomoc je dobrodosla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 26, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam identican problem. Isto regina. Nisam imao alat za izbijanje osovinice iz lanca pa sam morao pola motora da rasturim da bi zamenio lanac (osovina zadnje viljuske). Doduse u to vreme kod mene je agregat bio napolju ali svejedno sam prso dok sam provukao lanac gde je sve trebalo. Ovu metodu ne mogu da preporucim. Pretpostavljam da je najlogicnije resenje da odes kod nekoga ko ima alat za rasturanje lanca. E, da, i kod mene je jedna karika bila obelezena crveno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 26, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mjenjao lanac i lancanike na CBR 1000 F isto skidajuci zadnju viljusku, ali bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 26, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Treba ti originalna spojnica za taj lanac i pozeljno je da imas i alat po mjeri za tu spojnicu. Ako je nemas, rasturaj viljusku i usput taman fino podmazes lezajeve. K4 je pretpostavljam neki GSXR, tj. relativno snazan motor. Grunfovanje ne mora, ali moze da se "razgrunfuje", a zasto bi se vozao citav vijek lanca misleci "drzi li se jos dobro" i sl. Drugi put uzmi DiD, on dolazi rastavljen, sa spojnicom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Jun 27, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Na GSXR-u ima neko ojacanje viljuske tako da je nemoguce postaviti lanac i ako skinem zadnju viljusku.(Probao sam vec ) Jedino resenje je rastaviti lanac nekako i posle spojiti.Nasao sam alat za spajanje i rastavljanje lanca pa cu sad do drugara da probamo,javljam da li je uspelo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Jun 27, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Zato ne uzimaj Reginu nego D.I.D. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jun 27, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije moguce umetnuti lanac na lancanik i tako staviti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 27, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na GSXR-u ima neko ojacanje viljuske tako da je nemoguce postaviti lanac i ako skinem zadnju viljusku.(Probao sam vec ) Jedino resenje je rastaviti lanac nekako i posle spojiti.Nasao sam alat za spajanje i rastavljanje lanca pa cu sad do drugara da probamo,javljam da li je uspelo. A spojnica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Jun 27, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kod K5 lanac prolazi kroz shupljinu na viljushci,tako da svakako mora da se rastavi,skidanjem viljushke se nishta ne dobija.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 27, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan kod K5 lanac prolazi kroz shupljinu na viljushci,tako da svakako mora da se rastavi,skidanjem viljushke se nishta ne dobija.. Rijec je o K4, ali i on izgleda ima ojacanje zadnje viljuske u gornjem dijelu. ??? Ja bih kupio NOVU originalnu spojnicu, a staru(skinutu) ne bih vracao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Jun 27, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan kod K5 lanac prolazi kroz shupljinu na viljushci,tako da svakako mora da se rastavi,skidanjem viljushke se nishta ne dobija.. Bash tako. ;) Problem resen,rastavili smo lanac i zatim ga sastavili spojnicom.Nju nisam dobio u setu,ali sam je nasao kod Gojka,u toj garazi nema shta nema ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Jun 28, 2009 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan kod K5 lanac prolazi kroz shupljinu na viljushci,tako da svakako mora da se rastavi,skidanjem viljushke se nishta ne dobija.. Bash tako. ;) Problem resen,rastavili smo lanac i zatim ga sastavili spojnicom.Nju nisam dobio u setu,ali sam je nasao kod Gojka,u toj garazi nema shta nema ). To! Pronadji kod Gojka neki KARDAN i trajno resi problem..... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...