Jump to content

Moto Zajednica

Plav dim iz auspuha

Recommended Posts

• Enduraš, 6416 postova
  • Motocikl: CRF300L

Na Hondi XL600R mi je curelo ulje na poklopcu glave i mnogo su se culi ventili. Resim ja da skinem poklopac glave i predihtujem to i istovremeno pogledam kakvo je stanje u glavi masine. Posto je pola srafova u glavi nestandarde duzine morao sam da vadim masinu iz rama. Skinem poklopac glave, bregasta u prilicno losem stanju, na dve klackalice od cetri se skinula cementacija (otpale ljuspice). Lanac bregaste malo istegnut, ali nije strasno. Lokalni majstor (i drug) me posavetuje da ne menjam nista, nego da mi on obradi malo bregastu na strugu (osmirgla bregove) i da osmirglam klackalice malo. Naravno, najbolje je sve promeniti i staviti novo, ali trenutno nisam u finansiskoj situaciji da to radim.

Kad sam vec skinuo poklopac glave, resim da skinem i glavu i proverim kako dihtuju ventili i ustanovim da su ok (proveravao metodom sipanja benzina). Ocistim stare metalne dihtunge od starog silikona, nanesem nov (najkvalitetniji i najskuplji koji sam nasao), spakujem sve nazad i danas upalim motor. Ventili lupaju i dalje (to sam i ocekivao), a na auspuhu bljuje plav dim (to vala nisam). Prvo je bas izlazio i na leru, kao kad upalite dizela ujutru, sad posle malo voznje nema ga na leru, ali kad isturiram motor izlazi plav dim.

Pre rasturanja dima nije bilo, pa je ocigledno greska negde u mojoj montazi. Prvo sam posumnjao na gumice ventila, ali njih nisam vadio, pa ne verujem da sam tu nesto mogao da "pokvarim". Mozda dihtung glave pusta ulje u cilindar ? U cemu bi mogla da bude stvar ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6416 postova
  • Motocikl: CRF300L

I to sam razmatrao kao varijantu, ali motor je radio 15 min u leru jutros kad sam ga sklopio, a danas kad sam dosao sa posla sam ga provozao 15tak minuta, vise nema dima na leru, ali ima kad turiram, valjda bi izgorelo za 30 min rada masine....

• nekrunisani kralj moto cigana, 3216 postova
  • Motocikl: 4x4

provozaj ga ti jos malo, da sagori to ulje koje je mozda sada samo u auspuhu

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Prevrtano, okretano, sipan benzin, rastvorio se stari cunder po glavi... vozi ti to jos malo pa vidi. A mozda je benzin malo ukrteo gumice ventila pa sacekaj da malo "zaduje na vrucinu". Najvetovatnije neces kupovati nov motor. Dzabe kukas  :D :D :D

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Istrosene delove si dodatno obradjivao ???

Motor ne zna da nemas love.Situacija je cini mi se,"dok dimi,dobro je"

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja